Widok
Nie znam się na tym, na zarządzaniu, kierowaniu gminą, organizacji ekip do odśnieżania. Ryszard też się nie zna. Ale znam się na ludziach, rozwiązuje problemy, w tym jestem dobry. Ryszard nie jest w tym dobry. Ryszardzie rusz swoje 4 litery, zadzwoń, podjedź, pogadaj z naszymi gospodarzami, rolnikami którzy posiadają traktory, pługi zapłać im z rezerw, z pieniędzy sołeckich. Pokaż siłę gospodarza, nie chowaj głowy w śniegu - nogi widać. Ryszardzie znający się na promocji własnej osoby masz szansę wypromuj się na odśnieżaniu.
Staszku a słyszałeś Ty o podatkach...(tak, tych właśnie z mojej kieszeni) o środkach którymi dysponuje Ryszard wraz ze swoja świtą? To tak gospodaruje, że buduje nikomu nie potrzebne centrum rozrywki, a na pługi nie ma. Wiem zima zaskoczyła - nieprzewidywalna taka... ale sa rezerwy budżetowe... . A jak nie masz pojęcia jak rozwiązać problem niemocy Ryśkowej to nie zwalaj na na prawo. Gdybyś zadał sobie odrobine trudu i poszukał rozwiązania chociażby w ustawie Covidowej i uargumentował to ochronią zdrowia publicznego, poprzez zapewnienie dojazdu karetek pogotowia... ale ja się tam nie znam. Środki sołeckie mogą być do tego wykorzystane.
Prawda jest taka niestety że nowy sołtys Koleczkowa raczej się nie stara, podobnie Radny jak i cała ta śmietanka Rady sołeckiej - na szacunek trzeba sobie zapracować nie włączaniem światełek na choince, ale właśnie w czasach kiedy ta pomoc jest potrzebna mieszkańcom wsi. Łopaty w dłoń a poznamy Was po pracy.
Prawda jest taka niestety że nowy sołtys Koleczkowa raczej się nie stara, podobnie Radny jak i cała ta śmietanka Rady sołeckiej - na szacunek trzeba sobie zapracować nie włączaniem światełek na choince, ale właśnie w czasach kiedy ta pomoc jest potrzebna mieszkańcom wsi. Łopaty w dłoń a poznamy Was po pracy.
Dzisiaj wynająłem usługa w prywatnej firmie, odśnieżanie ulicy gminnej gdzie stoją cztery zamieszkałe domy. Ostatni raz odśnieżona była równe 8 dni temu. Koszt odśnieżania wraz z dojazdem 430,00. Fakturę jutro wyślę do gminy i nie odpuszczę do póki nie zwrócą pieniędzy. Nadmienię że próbowałem codziennie dzwonić pod numer 888630185 aby poprosić o odśnieżenie. Niestety bez skutecznie. Mam nadzieje że zima jeszcze potrwa, odśnieżający obiecał rabat 15% po trzecim odśnieżeniu.
Sołtys sam całej wioski nie ogarnie. Sam odśnieża swoim prywatnym pługiem i pewnie za swoje prywatne pieniądze żeby tylko Was zadowolić. Ludzie to jest zima i trzeba czasem wyjść z łopatą. O odśnieżaniu gminnym sie nie wypowiem bo na mojej ulicy to nie widzialam tego pługa ani razu, ale to już zasługa wójta