Widok

Odśnieżanie

Bardzo proszę firmę która odśnieża, żeby jadąc po ulicy nie zostawiała band wys 50 cm ( nie do przejechania) - jak to zrobić - Odśnieżać kilka razy , a nie raz o 7 rano ! Jeśli syt się powtórzy, podejmiemy odpowiednie kroki w celu odrzucenia pańskiej oferty na przyszły rok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

Przecież naturalne jest to, że podczas odśnieżania ulicy powstają po bokach "bandy". Kierowca pojazdu odśnieżającego ma wyjść z łopatą i każdemu oczyścić podjazd? Bez przesady. Za odśnieżenie podjazdu i ewentualnego chodnika pod domem odpowiada jego właściciel.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pewnie jak się na raz 40 cm nawianego śniegu rozpycha - powstają zbite zwały , i tylko łopatę można połamać o te skały. Jest 0:52 jeszcze nie jechał pług , a kilka godzin sypie - rano zaora jednym rowem i powstanie to o czym piszę. Gdyby zgarniał na 3 razy było by ok. Nie radzi se i tyle
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

No to super - firma odsniezajaca ulice zasypuje chodnik I podjazd, a ja jako wlasciciel przylegajacego domu mam obowiazek to co mi usypali odsniezyc. Dzialajac na tej samej zasadzie - aby pozostac w zgodzie z przepisami nakladajacymi na mnie obowiazek utrzymania odsniezonego chodnika - rozsypie w/w "bande" na ulicy. Do nastepnego przejazdu plugu. Potem od nowa I jeszcze raz - byle do wiosny.

To takie naturalne. ;)

Czekam kiedy w slad za pojazdem odsniezajacym przejedzie pojazd strazy miejskiej I od reki wlepi mandaty odpowiedzialnym za odsniezenie chodnika przed domami. Znajac specow od dochodow gmin - juz za chwile, za chwileczke....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ta firma juz od dawna nie radzi sobie z odsniezaniem, ale jak zykle przetarg "wygrywa".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co do jakości oraz częstotliwości odśnieżania to jest ono poniżej krytyki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe czy w mieście macie tak często odsniezane jak tu na wsi? Facet ma wysiąść i każdemu podjazd odszuflowac? Chyba ci pogoda zaszkodziła.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

20 zł za m2 i odśnieżę Twój wjazd :F
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po co żalisz sie tu na forum???? Czemu ma slużyć ten temat???? Litości.... Za odsnieżanie odpowiada gmina a nie forum trojmiasto !!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

No patologia i brak styczności z realnym światem się pogłębia- przepraszam że zapytam - Banino pólnoc chyba długo tu nie mieszkasz co ?
Postawa roszczeniowa to norma ? To że niszczysz otoczenie twoim sąsiadom to norma co nie ? Wiesz co to są ręce i jak działa łopata nie ?
A jak cie stać znam polece kilka firm za odpowiednią opłatą wyczyszczą "ogromną" górkę śniegu przed twoim nowym 100m2 kawałkiem domku z kredytem na 33 lata
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
To tak na serio?ludzie - Banino to WIES!przyjmijce to w koncu do wiadmosci:/ W Gdansku tez nie jest idealnie przeciez....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo proszę firmę, która odśnieża aby w ogóle przejechała po ulicy Lodowej i odśnieżyła, bo nie była odśnieżana od ubiegłej zimy. I tak od 15 lat!!!!!!!!!!!!! Tak gmina dba o swoje drogi. Wiecznie dziurawe i nieuprzątnięte. No nic, trzeba zadzwonić po raz kolejny bo wyjechać na główną nie można. Pozdrawiam ciepło w te mroźne acz piękne dni. Niektóre Wasze pociechy (szczególnie te młodsze) po raz pierwszy widzą śnieg w takiej ilości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i jak tam hrabianki i hrabiowie-macie przed domem odkidowane se ze śniegu? :) Czy sługa JAN już drogę odkidował, czy Jan posypał piaskiem i posolił drogę? :) Zdradzę Wam Baniniaki jak mieć odśnieżone :) Bieżemy se łopate i śpiewamy piosenkę:

Sunshine, sunshine reggae
Don't worry,don't hurry, take it easy
Sunshine,sunshine reggae
Let the good vibes get a lot stronger
...
i mamy odśnieżone i jesteśmy spoceni jak latem:)

Pozdrawiam podgrzewający atmosferę Zdzisek :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Sługa Jan nie mógł odśnieżania dokonać jasnie oswieconym państwu, bo poprostu nie dotarł do rezydencji na czas.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Całe Banino cieszy się, że w bloku na Zaspie podłączyli Neostradę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO NIECH SŁUGA WEŹMIE SOBIE PAROBKA SKORO SIE NIE WYRABIA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak to jest na wsi , mieszkam tu kilka lat i jakoś odśnieżamy sami ,takie są realia,nie miasto tu nie ma sprzątających.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja mam pomysla. Na okres zimowy wyniescie sie do miasta, wrocicie na wiosne, jak bocianki. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie chcemy was w gdansku!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdańsku z tym śniegiem też nie jest kolorowo. Na drogach 150 pługów a miasto i tak stoi w korku. Tutaj literatura zimowa prosto z Trójmiasta:
http://www.trojmiasto.pl/raport/#r46093
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby ktos potrzebowal odsniezenia posesji, podwórka mój 11-letni syn jest chętny pomóc za "kieszonkowe". Sprzet mamy. Chętnych prosze o maila.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Remes lepiej za duzo nie pisz bo ktos zglosi do mopsu, a przeciez jeszcze trzeba by odprowadzic podatek itp. :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

9.01 spotkanie z gmina bedzie mozna zapytać czemu wybieraja ciagle firme.ktora zle dziala i ma problem ze w grudniu jest snieg. Moze znajomu burmistrza :)

To nie problem Banina. Cała gmina Żukowo jest chyba najgorzej odśnieżoną gminą w Polsce.

zukowo jest ladnie odsniezone, przynajmniej glowne drogi. kartuzy to jakas masakra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawostka chyba wczoraj nie jechales od strony Koscierzyny albo na drodze przez Pepowo. Juz nic nie mowiac o tym, ze Banino stalo bo na ostatnich swiatlach ktos nie mogl pod wzniesienie podjechac. Od strony Koscierzyny nawet znaku nie trzeba zaraz widac gdzie sie gmina Zukowo zaczyna, zreszta z kazdej strony jakbys nie wjechal ta jest

za drogi krajowe odpowiada GDDKiA więc te będą ładnie odśnieżone w gminie ;)

To chyba GDDKiA w każdej gminie zatrudnia inna firmę. I chyba różnie płacą po stanie dróg w gminie Żukowo widać , Żukowo chyba miało najtańszą ofertę. :)

Nie widziałeś chyba dzisiaj Gdańska katastrofa to mało powiedziane,grunwaldzka cała w błocie posniegowym a od lasu w leznie do samego Żukowa elegancko czysciutko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak sie sklada, że byłem i widziałem i powiem Tobie, że wolę jeździć po błocie pośniegowym niż po torach lodowych w Baninie

Gość od odśnieżania jest odpowiedzialny za poniszczony chodnik przy lotniczej. Zrobił to ciężkim traktorem odśnieżając, pozarywał krawędzie niszcząc na całej dł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak chodniki sa niszczone od kilku lat czy w gminie ktos posiada rozum zeby pozwalac odsniezac chodniki tak ciezkim sprzetem paranoja Nie posiadasz odpowiedniego sprzetu to nie niszcz i lepiej nie odsniezaj b
o pozniej nie da sie z nich korzystac

Parę lat temu tak zdzierał lód z Lipowej, że zerwał go razem z kawałkami asfaltu.

ludzie kurde no, łopatę i do dzieła! co to za problem odśnieżyć sobie ten wjazd/wejście? no chyba że macie powyżej 50 lat lub poważne problemy ze zdrowiem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Już nie wyrabiam z takimi głupkami jak fgh. Cały czas mowa o odśnieżaniu ulic a nie wjazdu na posesję. Q.. całej 200 metrowej drogi nie odśnieżę łopatą, żeby się przebić do głównej. Po całej nocy opadów wstałam o 5 rano że by odśnieżyć podjazd (bo jest dość długi i pod górkę) ale co z tego jak ten baran traktorem ulicę odśnieżył z zasp o 11 tej. Co ja mówię!!!! przejechał raz i zepchnął to co odśnieżyłam pod bramę. Gmina sobie nie radzi nawet z odśnieżaniem, bo narobiło się tych ulic od cholery a spychacz wciąż ten sam. Z roku na rok jest coraz gorzej niestety. Tylu mamy radnych a Banino najbardziej zaniedbane
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

czekaj czekaj, mądralo. Odnosiłem się do pierwszego posta. Zacytuję jeśli nie potrafisz znaleźć:

"Bardzo proszę firmę która odśnieża, żeby jadąc po ulicy nie zostawiała band wys 50 cm ( nie do przejechania) - jak to zrobić - Odśnieżać kilka razy , a nie raz o 7 rano ! Jeśli syt się powtórzy, podejmiemy odpowiednie kroki w celu odrzucenia pańskiej oferty na przyszły rok."

więc, głupku, pomyśl i zobacz do jakiego posta jest odpowiedź zanim się wymądrzysz

EDIT: o jesteś kobietą. Współczuję mężowi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak Pola masz racje tylu radnych a zaden nie odsnieza. To szok i hanba.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widze ze większośc z Was jak ma problem to wylewa żale na forum zamiast zacząc działać. Pojechać do gminy i porozmawiać z kimś decyzyjnym o swoich bolączkach albo przyczaić sie na kierowcę pojazdu odsnieżającego i mu zwrócić uwagę. Można tez samemu to odśnieżyc. Każda tych opcji prędzej rozwiąze problem niż marudzenie na forum :-)

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Nowa przychodnia - proszę o opinie (41 odpowiedzi)

Czy ktoś już był w nowej przychodni ? Jacy są lekarze ?

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

do góry