Widok

Odszkodowanie - lotnisko

Banino Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Ktoś z mieszkańców Banina, składał już wniosek o odszkodowanie za uciążliwości związane z ruchem samolotów? Podobno można składać wnioski tylko do marca 2018 r. Jak i gdzie można taki wniosek złożyć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Musisz złożyć pismo w sprawie do" Zarządu Portu Lotniczego im.itd w GD"-dane znajdziesz na stronie.
Termin się zgadza,ważne aby pierwsze pismo wysłać przed.
Pamiętaj żeby wysłać za potwierdzeniem odbioru ,czyli "żółtą zwrotką",nie zwykłym poleconym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie mozna znalezc jaki obszar to obejmuje?

wpisz w wyszukiwarkę-obszar ograniczonego użytkowania Gdańsk-uchwała ,potem musisz znać nr, swojej działki-do sprawdzenia.

plik z mapa juz usuniety
Wniosek trzeba wysłać do zarządu lotniska, ale najlepiej zrobić to przez kancelarię prawna, bo i tak sprawa trafi do sądu... mogę polecic http://trojmiasto-kancelaria.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

no dobra, a czy potem informacja o uciążliwości halasu wpisywana jest gdzies do dokumentów domu?
bo to na pewno obniza jego wartość ....

Trzeba się śpieszyć bo zostały już dwa miesiące. Jestem z Banina i okazało się, że kwalifkuje się do odszkodowania. Moja Pani Mecenas złożyła już sprawę o zapłatę. Jak ktoś jest zainteresowany podaje numer do adwokatów: 515 173 398.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

ile cie to kosztowało?

Naprawdę nie wypada...
Szanowni amatorzy cudzych pieniędzy,
czy wybierając Banino na miejsce zamieszkania nie widzieliście rozwojowego lotniska? I co, nagle zaczęło to przeszkadzać? To chyba jednak zwykła pazerność i szansą na skorzystanie z okazji, bo... trzeba brać jak ZA DARMO rozdają.
Wstyd, pazerność, cwaniactwo. To takie nasze polskie przecież...
AdamS
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ty AdamS,a wiesz ,że ja se pojadę,tfuu "polecę z lotniska " za te kasiorke na jakąś gorącą wyspę i nawet nie będę musiał tam nosić skarpet ,tak będzie tam ciepło :) Drinki z palemką i nawet browary z palemką będę se zamawiał .

P.s Przyjdź na lotnisko mi pomachać,bo kartki mi się nie będzie chciało wysyłać :) Kto to widział na wczasach na pocztę łazić :)

Pozdrawiam uradowany Zdzisek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
A co zazdrościsz? Skoro jest taka możliwość i się należy to dlaczego nie brać? Lotnisko było ale nie było strefy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie zazdroszczę i sam jestem właścicielem całkiem udanej nieruchomości ale takie wyciąganie łapy po pieniądze tylko dlatego że jest okazja jest nieetyczne. Ale cóż, każdy ma taką etykę jak go wychowali...
AdamS
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16
Co ma piernik do wiatraka, jak się komuś należy to trzeba walczyć o swoje. Jak nie chcesz to nie bierz ale też nie oceniaj innych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak nieruchomość kupiona w zeszłym roku to odszkodowanie się nie należy prawda? To już po wejściu ustawy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest to skomplikowany problem, bo np. gmina czy ogólnie Państwo upomina się o Twoje pieniądze jak mają okazji, opłaty adiacenckie bo wybudowali kanalizacje. Wg mnie z jednej strony widziały gały co brały, a z drugiej strony nie kradniesz, Gmina obniżyła wartość Twojej własność - to niech poniesie konsekwencje.

Jak wpadnie ktos z gminy i powie wyprowadź się bo droga tu będzie to też trzeba akceptować? to trochę podobny układ lekko nieetyczny, ale z drugiej strony zgodny z prawem

czas krytykowanego socjalizmy miał być wszyscy ludzie dla wszystkich i wszystko jest wspólnym dobrem, teraz każdy pilnuje swojego podwórka...

trzeba sobie tylko zdawać sprawę że to temat reklamy szemranej pomiędzy kancelariamy które zachęcają ten sposób ludzi - wątpię żeby dużo osób korzystających na prawde byla aż tak wniebowzięci żeby się chwalić na forum, zwłaszcza takim językiem. Cały czas nie mogę zrozumieć dla czego marketing szemrany musi używać słów jak reklama ludwika z 1980r. ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli właściciel od którego kupiłeś nie wystąpił wcześniej o odszkodowanie i jego sprawa się nie toczy,to masz pełne prawo wystąpić do konca marca 2018,to że nabyłeś w strefie nie znosi uciązliwości itd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe czy powieksza strefe jesli lot isko sie rozbuduje. Bo juz teraz ta strefa ma siejak piernik do wiatraka. Samoloty skrecaja mocno w lewo i prawoe od razu leca poza strefa...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry