Widok

Odszkodowanie

Może pomożecie?
Jechalam rowerem po prawej stronie ulicy i nagle za mna uslyszslam pisk opon. Samochod za mna gwsltownie zahamowal a auto z naprzeciwka zeolnilo do zera. Odwrocilam sie i stracilam rownowage.Wywrocilam się na chodnik i zdarlam mocno kolano i bok łydki mam wybity palec u ręki. Samochód odjechał. Noga mnie strasznie boli i piecze dziś jest pierwszy dzień po zdarzeniu. Moje pytanie czy należy mi się odszkodowanie jakbym dziś poszła na pogotowie z noga?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli masz gdzieś ubezpieczenie NNW, to jakieś znikome szanse na odszkodowanie są. Znikome, bo wg twojego opisu nie doznałaś trwałych następstw nieszczęśliwego wypadku. A przynajmniej za wcześnie na jakąkolwiek ocenę.
Z ubezpieczenia oc tych pojazdów na żadne odszkodowanie nie masz szans. Twój upadek jest wyłączną twoją winą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z przedpiścą. Dla spokoju ducha - zapomnij o zdarzeniu, walka przy tak marnych kartach niszczy ducha.

I podpowiadam, że jeśli rozglądanie się jest dla Ciebie manewrem ryzykownym, to musisz to wytrenować, bo zginiesz marnie. Podpowiadam, że może trzeba zmienić pozycję na rowerze. I że rezygnacja z roweru na korzyść fury nie jest rozwiązaniem, bo rowerzyści i tak żyją dłużej, albo chociaż piękniej (np. Bjorg Lambrecht)

Hej, zapoznaj się z wpisem, który wyjaśnia o jakie świadczenie możesz się ubiegać: https://radcakniewel.pl/odszkodowanie-o-jakie-swiadczenia-moze-ubiegac-sie-poszkodowany/

Inne tematy z forum Rowery

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

do góry