Widok

Odwołanie ks. Leszka

Może warto rozważyć ppdjęcie starań o usunięcie z parafii ks. Lecha. Teraz rozpoczęły się przeniesienia wiec jest na to dobry czas.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 31
musisz pogadać z proboszczem. Powodzenia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sam się usuń z naszej wsi. Nie chcemy tu buntowników
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 10
Może biskup w końcu podejmie taką decyzję. To, że ktoś ma takie zdanie nie oznacza, że jest buntownikiem. Ks. Lech jest w Baninie ponad 20 lat więc niezależnie od sympatii bądź antypatii zmiany wyjdą na zdrowie wszystkim. Na tym polega posługa kapłańska, żeby ksiądz się za bardzo nie przywiązał do jednego miejsca.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 21
Przynajmniej wiadomo, że mamy nowego proboszcza. Dobrze, że został nim ks. Daniel.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3
Puknij się w swoją pusta głowę. Z tego co pamietam bunt swojego czasy podniósł ks. Leszek i to przeciw biskupowi, któremu przysięgał posłuszeństwo.
Czy buntem jest domaganie się zmiany na lepsze.
Może powiesz nam co ten ksiądz robi poza organizowaniem jakiejś "pielgrzymki" dla kolka wzajemnej adoracji.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 24
Andrzeju, brak mi słów:( dlaczego jesteś taki zawistny? Nie radzisz sobie w życiu z obowiązkami? Może chcesz porozmawiać. Myślę, że skoro sam osiągnąłem wiele może Ciebie również w pewien sposób nakieruje. Nie warto być takim aspolecznym. W taki sposób nigdy nie będziesz się czuł spełniony...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6
ks.Leszek jest dobrym ksiedzem, ktory żyje w tej spolecznosci ponad 20 lat, zna tu kazda rodzine, mówie o starych mieszkancach mysłe ze nowi w tej kwesti maja malo do powiedzenia a poza tym ks. leszek jest rezydentem !!! to on nam robi łaske ze odprawia to msze z BOGIEM
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 6
Możliwe, że jest dobrym księdzem, ale zgadzam się z tym, że zmiany są potrzebne. Księża rezydenci są również przenoszeni a mszę każdy ksiądz, rezydent czy nie powinien przynajmniej raz dziennie odprawić. I nie jest to żadna łaska.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13
W którym miejscu mojej wypowiedzi dopatrzyles się zawiści?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
Andrzeju, ja dopatruje się zawiści czytając miedzywierszami. Myślę, że brakuje Ci empatii. Nie trzeba pisać wprost, aby jednoznacznie określić swój punkt widzenia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
A skąd wiesz na czym polega posługa kapłańskia?Na czym opiera się Twoja wiedza? Bo chyba raczej na dbaniu o wiernych, ich duchowość, a nie na przywiązywaniu bądź nie przywiązywaniu sie do miejsca...Pamiętajmy że ksiądz to człowiek jak każdy inny , ma wady i zalety, jedni go lubią bardziej inni mniej.
, a wraz ze święceniami nie staje się "nadczlowiekiem" , który swoim zachowaniem jest stanie zadowolić wszystkich i zostaje pozbawiony uczuć i emocji takich jak np przywiazanie-w tym konkretnym przypadku. Ciekawe, czy sam byś był w stanie po 20 latach zmienić miejcie pracy, zamieszkania w praktycznie jeden miesiąc.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie mam takiego problemu, bo nie przyrzekłem posłuszeństwa biskupowi...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
Po Twoim zaangażowaniu w nominacje na stanowiska kościelne wnioskuję, że jestes katolikiem. Ciekawe co sam zrobiłeś aby życie duchowe naszej parafii było bogatsze? Zorganizowałes jakąś pielgrzymkę, albo chociażby kółko różańcowe, spotkanie modlitewne?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
ks. Leszek jest samodzielny , wiec da sobie rade bez rady jego wrogow z Bogiem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
To jest oczywiste, że księża są przenoszeni średnio co kilka lat, aby nie byś zbyt długo w jednym miejscu. Muszą być zawsze gotowi do posługiwania w różnych parafiach. Oczywiście nie jest to łatwe, ale jeśli człowiek chce gdzieś osiąść na stałe nie powinien wstępować do seminarium, bo częste zmiany miejsca pobytu są wpisane w kapłaństwo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
a prosze mi wskazac kiedy nie odprawil mszy ? i naprawde prosze aby osoby duchowne nie obrazac, co wam zrobił ks.Leszek, on chyba za dobry byl , bo mlodzież go pamieta ze szkoly , my rodowicie mieszkancy , wiemy ze oddałby ostatni kawalek chleba ...................
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5
Widać z Waszych wpisów, że niektórym już całkiem odbiło... Pamiętacie go ze szkoły i Jego zachowanie było dla Was OK. To tylko świadczy o tym, że jesteście kompletną patologią!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17
Andrzej ---- Jak już to patologią społeczną , kompletna patologia co to za twór ? Podaj definicję
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oj widzę Andrzejku, że nie miałeś lekko i los ciebie skrzywdził niemiłosiernie.
Trochę spokoju chłopie bo w depresję wpadniesz,
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry