Widok

Ognisko 25.04.2015

Inne miejsce: http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.415450&lng=18.605674&z=0.36m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Klikni%C4%99ty_punkt
Uwaga: w dotychczasowym "stałym" miejscu ogniskowym ma się odbyć inne ognisko. TO info dla "świeżynek", które nikogo nie znają i mogą się zakręcić ;)
Dojścia są dwa:
1. Sprzed Biedry jak poprzednio. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej, tyle że jedną "przecznicę" dalej i skręcamy w LEWO (a nie w prawo) przed mostkiem nad potoczkiem. Dalej dróżka sama nas na miejsce zaprowadzi.
2. Od strony skrzyżowania Dąbrowszczaków z Jagiellońską. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej w stronę morza, kiedy dojdziemy do jeziorek, przed nimi skręcamy w prawo (żeby mieć większe jeziorko po lewej ręce)

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Crossa. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy Forumowiczów portalu Trójmiasto.pl. Każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie.
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oj nie, Sadyl. Inka wyraźnie powiedziała, że nie chce. Ja chciałam Was poznać i szybko się ewakuować, co zaznaczylam w pierwszym poście tego watku. Ale niektórzy i tak się oburzyli.
Sadyl, spokojnie. Bawcie się dobrze, my się będziemy bawić gdzieś indziej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie Inka, Ty masz takie oczy ładne, które mogłyby uwieść nie jednego....kurczę, ja to normalnie się obawiam ;-P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sadyl...czapki z głów:D...dla Ciebie przyoblekę strój króliczka(niech się Niulka cieszy,trochę radości niech ma,co jej żałować;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Na zasadzie: "nie ma entuzjastycznego przyjęcia pomysłu, to się p#$dolcie."

To się właśnie nazywa opisać problem jednym zdaniem.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Akurat nie pomyślałam o moim lubym, o niego jestem spokojna :-) kolejna, co się przecenia
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Tak Niulka,pilnuj pana swego bo ja o niczym innym nie marzę jak tylko go uwieść:))))))...kobieto,czy Ty czytasz to co piszesz???
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
"Sorry, sami sobie wystawiacie opinię :-) mnie takie większe dzieciaki nigdy nigdzie nie przeszkadzały. Ale ja zawsze byłam normalna i ludzie z mojego otoczenia również zachowywali się normalnie. Widocznie to towarzystwo nie dla nas, dlatego już podziękowałam."

Niulka tym wpisem zaliczyłaś wszystkich uczestników ognisk do osób nienormalnych (w przeciwieństwie do Ciebie i osób z Twojego otoczenia). Skoro tak uważasz i nie zamierzasz wziąć udziału w ognisku, bratając się z nienormalnymi spór o obecność młodego (jak zwykłaś Go nazywać) staje się bezprzedmiotowy. Po co więc go ciągniesz?
Swoją drogą także mam dzieci. Mój syn jest nieco starszy od Twojego pasierba. I zostaje w domu. :)
Może kiedyś zastanowię się nad organizacją ogniska w formie pikniku dla rodzin z dziećmi.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jako współorganizatorowi i założycielowi wątku wypada mi zabrać zdanie w kwestii, o jaką zapytała Niulka.

Punkt regulaminu, dotyczący pełnoletniości dotyczy uczestników ogniska. Chodzi o to, aby nie przychodzili na nie SAMODZIELNIE nastolatkowie.
Inna sprawa, jeśli uczestnikiem ogniska jest osoba (czy osoby) dorosła, które chcą poznać Forumowiczów a nie mając innej możliwości, chcą przyjść na krótko z dzieckiem (nawet małym). Moim zdaniem, nikt nie będzie miał zastrzeżeń. O ile oczywiście takie osoby w miarę szybko się "ewakuują". Nie chodzi o to, że po zmroku nastaje czas rui i porubstwa, ale o komfort pozostałych uczestników ogniska. Decydujemy się na spotkanie osób dorosłych a nie kinderbal.

Wiele osób powyżej wypowiedziało się w podobny sposób, tyle, że używając innych słów. Nikt Cię, Niulka, nie zaatakował. Po prostu, jak to Cross napisał: podeszłaś do tematu osobiście i emocjonalnie. Na zasadzie: "nie ma entuzjastycznego przyjęcia pomysłu, to się p#$dolcie. Mam was gdzieś." O to tak naprawdę Ci chodziło?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6
No na forum flirtowalas nieraz, więc nie wiem, co by Ci mogło do głowy przyjść. Męża nie ma, młodzież Ci przeszkadza. Ja akurat pomyślałam o Twoich "niewinnych" flirtach, a Ty tak od razu z grubej rury... no ok :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Niulka, a jak myślisz o czym rozmawiają na ogniskach ludzie dorośli? chyba nie o klockach Lego;)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Macie jakieś rozdwojenie jaźni? Wpierw mówicie, że zachowanie jest nieodpowiednie do tego, by patrzyli na to nastolatkowie, później nagle tacy porządni... Mój pan też przed momentem powiedział, że jesteście co najmniej dziwni i wcale nie chce was poznawać. Chyba podzielam jego zdanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Niulka nie wiem na ilu ogniskach organizowanych na forach lub prze inne osoby brałaś udział (w miejscach legalnych i przeznaczonych do tego) ale zgodnie z ustawą o wychowaniu w trzeźwości w miejscach publicznych alkoholu się nie spożywa.
Cross czy Sadyl (plus osoby trzecie)którzy zajmują się organizacją ogniska występują o stosowne pozwolenia i odpowiadają za stosowne zachowaniem,bezpieczeństwo, porządek w miejscu organizacji ogniska.
Nie raz mundurowi zaszczycali miejsce imprezy swoją obecnością czy owe zasady organizowania ognisk są zachowane.
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tak Niulka,dzikie orgie forumowego towarzystwa nie dla młodych:))))...ja wystąpię w stroju króliczka byłoby dziecko w szoku:))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
No tak! Teraz skojarzyłam, dlaczego młody ince nie w smak. Takie zabawy dla dorosłych :-D w takim razie już się zamykam i nie wpraszam nigdy więcej. Ja głupia, nie zaskoczylam wcześniej :-D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dzięki, karro. Akurat będziemy na grillu :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niulka....jak mi na czymś nie zależy to zupełnie nie zajmuję się tematem,przeczysz sama sobie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie będę już nawet komentowała Twoich wypowiedzi. Życzę udanego wieczoru poza ogniskiem :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie, Graszko :-) jesteś b.miła, ale mój pan nie robi problemów, bym gdzieś sobie poszła :-) to ja chciałam z nim przyjechać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
No, przecież nie pani. Nie wnikam, co masz w głowie i jak to interpretujesz, karro.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Och, nie, Niulka, jak możesz, a ja tak pragnęłam zobaczyć Twoje czerwone włosy! Nie rób nam tego, przyjdź, pliiiis :D ;)))))))))))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry