Widok

Ognisko 25.04.2015

Inne miejsce: http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.415450&lng=18.605674&z=0.36m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Klikni%C4%99ty_punkt
Uwaga: w dotychczasowym "stałym" miejscu ogniskowym ma się odbyć inne ognisko. TO info dla "świeżynek", które nikogo nie znają i mogą się zakręcić ;)
Dojścia są dwa:
1. Sprzed Biedry jak poprzednio. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej, tyle że jedną "przecznicę" dalej i skręcamy w LEWO (a nie w prawo) przed mostkiem nad potoczkiem. Dalej dróżka sama nas na miejsce zaprowadzi.
2. Od strony skrzyżowania Dąbrowszczaków z Jagiellońską. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej w stronę morza, kiedy dojdziemy do jeziorek, przed nimi skręcamy w prawo (żeby mieć większe jeziorko po lewej ręce)

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Crossa. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy Forumowiczów portalu Trójmiasto.pl. Każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie.
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niulka, ogarnij się w końcu - nikt niczego takiego nie powiedział - dlaczego znowu wmawiasz wszystkim, jak Ciebie odbierają? Przeczytaj uważnie co napisałam ja i Graszka. NIKT z Ciebie żadnej zołzy nie zrobił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jest z nią. Jest sam. Albo z babcią. Nie znacie sytuacji, nie negujcie tego, co mówię. Potrafi jej kilka dni nie być, bo gdzieś zacpa. Dzieci czesto zostają same albo z babcia.
Poza tym to nie był mój pomysł tylko jego. Ja się na niego nie zgodziłam, sama mu powiedziałam, że mamę ma jedną. Już ze mnie taką zolze robicie, która dzieci zabiera matkom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niulka, ale on jest z nią na codzień, jest biologiczną matką,nie wyrzekła się jego. Jeżeli jednak syn twojego przyszłego męża tak chce, jego ojciec i rodzona matka również nie mają nic przeciwko, to w porządku.
Tylko, trzeba pamiętać, żeby zachowywać się w porządku w stosunku do jego mamy, wówczas gdy nie wyrazi zgody na to.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie zajmuje się. Ona się sobą zajmuje.
Niulka, to nie kwestia zazdrości. Rozumiem, że jeśli dziecko nie ma matki lub zostało porzucone - to śmiało może mieć taką przybraną mamę w postaci nowej żony ojca, ale jeśli młody mam mamę, z którą mieszka, która się nim zajmuje - jednym słowem jest dla niego prawdziwą mamą, to - przepraszam bardzo, ale sprzeciwiłabym się temu...
Powiem Ci więcej, Mikro. Młody oświadczył mi ostatnio, że po ślubie będzie do mnie mówił mamo! I na nic matek zazdrości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co tak o mnie,bezemnie? Oczywiście Sadylku że nie jestem obrażona- na Ciebie , w życiu:)))
Piotr ja zawsze dochodzę :)))
ale w tym przypadku nie chciałabym skończyć jak Wieczorek,różnie to bywa.
Pozdrawiam
Pięknie ujęte w prostych słowach :)
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

sadyl a widziałeś jak blondyna się świeci na zdjęciach?:D normalnie blask włosów prześwietlił każde zdjęcie ze mną :D haha

poza tym świntuszę tylko czasami :D i sam jesteś rozpustnik :P o! (ale ci pojechałam! hu hu :D )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Cross, @Sadyl, wielki szacun za organizację.
Mi osobiście miejscówka się bardzo podobała. Z jednej strony park, z drugiej jeziorko. Pogoda dopisała, towarzystwo też, więc co więcej można chcieć?
Ognisko było śliczne samo w sobie. Były ławeczki dookoła i było,cieplutko.
Można było przyjść, posiedzieć przy wielkim ognichu i patrzeć jak ogień drobinkami świetlistymi ulatuje ku niebu! Było naprawdę ślicznie :)
I dzięki @Mat owi była muzyczka z radyjka i były tańce i swawole :)
I kiełbaski były a sadyl zrobił naprawdę profesjonalne widłaki do kiełbasek.
Po prostu dla każdego coś dobrego! Warto być chociażby na chwilę, posiedzieć sobie w takich pięknych okolicznościach przyrody.
Podobno lisek był, i jakaś kaczka na nas z jeziorka kwakała.
Coś niesamowitego :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lubię dobre żarciki ;)
P.S. Ruda, nadal nie wiem, jak to się stało, że masz aż 6 futrzaków - powiesz kiedyś? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jasne, siedzę na powietrzu i będę celować do wiadra - dobry żarcik :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szkoda, że nikt nie wpadł na to, żeby Rudej podstawić jedno z wiader do gaszenia ogniska - śmiało mogła je zapełniać łuskami :>
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
To życzę smacznego, bo ja łuskanego nie jadam :P
@RudaMaruda:

Wiem, ze nie tylko Ty, ale głównie! ;)
Jak bonie dydy.. na kolejne ognisko kupię wiadro słonecznika ŁUSKANEGO (dla smaku) i długopisy do składania (dla zaspokojenia anankastycznego nawyku manipulacyjnego :D

Pogonimy złożone długopisy i kolejne ognicho będzie za free :D

--
btw: u Was też jest burza? Pierwsza w tym roku?
Boszzz... trawnika mi trzeba :D
Prawie poczułam się obrażona za oskarżenie mnie o zrobienie chlewu... na szczęście nie tylko ja jadłam ten słonecznik.. uffff :) :) :)
> lekki edit

Oj tam.. Blond rozpustnica z wisienką (a nawet dwiema;) się nie odzywa, to w zastępstwie ja muszę świntuszyć ;]
Mam nadzieję, że nikt urażony się nie poczuł, szczególnie: moja sąsiadka Julietta :D
Hahahaha.... ok lekki edit :)

Doszłaś sama do DOMU :)
> Doszłaś sama

Jednak.. ruja i porubstwo ;]
@Jaga
Obejrzałam fotki. Wyszły bardzo naturalnie (w końcu były robione z zaskoczenia). Mnie się podobają. Dobra robota CROSS :) Sadylku, a Ty się nie czepiaj ;) Jeżeli będziesz potrzebował namiar do Takiego Tam, to posiadam Jego wizytówkę.

Pfff.... ja też mam :)

@CROSS
Dobre fotki :)

@~Edyta
Jakoś tam specjalnie odprowadzać to Ciebie nie trzeba było :) Doszłaś sama więc jest ok :) a poważnie mówiąc to ciesze się, że czułaś się bezpiecznie.
do góry