Widok

Ognisko 25.04.2015

Inne miejsce: http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.415450&lng=18.605674&z=0.36m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Klikni%C4%99ty_punkt
Uwaga: w dotychczasowym "stałym" miejscu ogniskowym ma się odbyć inne ognisko. TO info dla "świeżynek", które nikogo nie znają i mogą się zakręcić ;)
Dojścia są dwa:
1. Sprzed Biedry jak poprzednio. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej, tyle że jedną "przecznicę" dalej i skręcamy w LEWO (a nie w prawo) przed mostkiem nad potoczkiem. Dalej dróżka sama nas na miejsce zaprowadzi.
2. Od strony skrzyżowania Dąbrowszczaków z Jagiellońską. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej w stronę morza, kiedy dojdziemy do jeziorek, przed nimi skręcamy w prawo (żeby mieć większe jeziorko po lewej ręce)

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Crossa. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy Forumowiczów portalu Trójmiasto.pl. Każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie.
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Stateczna czy nie skojarzenia i tak masz dziwne. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Że się tak niektórym przypomnę z nienacka...
Na jednym z pierwszych ognisk bez wcześniejszej zapowiedzi przybyliśmy całym stadem tj z jedną sztuką małoletnią i naprawdę nikt złego słowa nie powiedział.
Fakt że byliśmy akurat po drodze i nie było innej możliwości a chciałam koniecznie być.
Przedstawiliśmy się, posiedzieliśmy dłuższą chwilkę i pożegnaliśmy się.
Dziecko nudziło się strasznie bo nie miało ani zajęcia ani tematów. A panowie pomilkli jakoś w obawie że przy dzieciach nie wypada używać łaciny i było trochę konspiracyjnie.
Ognisko fajna sprawa, ale akurat to nie jest dedykowane dla rodzin.
Aczkolwiek jak by ktoś przyszedł z dzieckiem bo by mu zależało to przeceż nikt by nie wygonił!! pewnie co najwyżej pilnował swojego języka który po % ma tendencję do nadmiernej rozwiązłości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
>jakoś mi się to inaczej skojarzyło w pierwszym momencie :P
Inaczej czyli jak ?
Z opowiadań starszyzny znam historię pierwszego ever forumowego ogniska. Tym bardziej zdziwiłam się, czytając powyższe reakcje.
Jednak po pierwsze, ekipa chyba już ciut inna, po drugie, ja jestem dziwna, po trzecie, nie mam dzieci więc się nie znam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj, tam, za dużo byście chcieli wiedzieć ;P
> Z opowiadań starszyzny...
___________ ^^^^^^^

No wiesz co...? image
To ja też jestem dziwna, bo dzieci nie chciałabym zabrać? Może dlatego, że w przeciwieństwie do Niulki, nie mam ich weekendowo, tylko cało tygodniowo i takie "wychodne" traktuję jak mały urlop od obowiązków i codzienności ;)))
Sadyl ! Czy ja zawsze o Tobie tu prawie ? :P
Odpowiedź:
TAK :D

> Może dlatego, że w przeciwieństwie do Niulki, nie mam ich weekendowo
Podejrzewam, że właśnie dlatego, i dlatego nie widzę w tym nic dziwnego tudzież złego
Uff, bo już zaczynałam czuć się jak wyrodna matka ;)
Mikro...jesteś normalną mamą a nie wyrodną:)
Przykro mi bardzo ale jedzenie ciastek ma swoje konsekwencje i niestety nie mieszczę się w strój króliczka;)w związku z powyższym nie pokicam tym razem z Wami ale do następnego ognicha zawezmę się i dokicam:D...bawcie się dobrze droga elyto i świeżynki również:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
E tam, ciemno będzie, nikt nie zauważy :)
> nie mieszczę się w strój króliczka

Zawsze możesz przyjść w stroju Glorii ;>

image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sadyl....pod warunkiem że Ty też;p
Powtórzę się:
To się rozumie samo przez się :P
Inka, przestań! Sadyl w takim stroju ! Buhaha ,:D
Chcę to zobaczyć! A nie, oczami wyobraźni już to widzę Lol :D:D:D
Powiem jedno...umarłabym ze śmiechu:)))))))))))))
> Chcę to zobaczyć!

Nie kuś... ;>
Nieładnie, dziewczęta, a ja myślę, że z tą piękną czerwoną parasolką Sadylowi byłoby do twarzy ;)))
Prawie jak Mary Poppins ;)
Ja tam się cieszę z braku dzieci na ognisku, bo
po 1. nie lubię dzieci,
po 2. byłam wychowana tak, że gdy dorośli pili i przeklinali to ja miałam swoje zabawki w drugim pokoju,
po 3. może nie jestem jakaś wielce dorosła ale irytuje mnie jak dziecko wtrąca się w rozmowę dorosłych swoimi 'złotymi myślami',
po 4. zwykle jest tak, że dziecko zaczyna w pewnym momencie jęczeć 'maaaaaamoooooo kieeedyyy idzieeeeemyy doooo dooomuuuuu'?,
po 5. będzie ciemno a w świetle ogniska i wśród tylu ludzi jeszcze ciemniej a nie chciałabym, żeby cokolwiek się komuś stało - ostatnie pare tragedii w tych okolicach powinny dać do myślenia.

No i mamuśki... czy to nie powinien być dla Was taki relaks, bez dziecka w ten dzień? Na co dzień się opiekujecie i martwicie o nie.
(Owszem wierzę, że na ognisku z dzieckiem też można się relaksować, ale to może przy innej okazji - jak Cross wspomniał - może kiedyś jakieś rodzinne ognisko i nie do godziń pózno nocnych)

Takie tam rozmyślania Rudej przed północą..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry