Widok

Ognisko 25.04.2015

Inne miejsce: http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.415450&lng=18.605674&z=0.36m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Klikni%C4%99ty_punkt
Uwaga: w dotychczasowym "stałym" miejscu ogniskowym ma się odbyć inne ognisko. TO info dla "świeżynek", które nikogo nie znają i mogą się zakręcić ;)
Dojścia są dwa:
1. Sprzed Biedry jak poprzednio. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej, tyle że jedną "przecznicę" dalej i skręcamy w LEWO (a nie w prawo) przed mostkiem nad potoczkiem. Dalej dróżka sama nas na miejsce zaprowadzi.
2. Od strony skrzyżowania Dąbrowszczaków z Jagiellońską. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej w stronę morza, kiedy dojdziemy do jeziorek, przed nimi skręcamy w prawo (żeby mieć większe jeziorko po lewej ręce)

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Crossa. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy Forumowiczów portalu Trójmiasto.pl. Każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie.
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na chwile się odwróciłem od kompa a tu przybyło tyle wpisów , kurdes za dużo by czytac :( , pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mięczak :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem czy będę, czy się zdecyduję na przyjście, zależy czy moi znajomi nawiedzą mnie w piątek czy w sobotę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja niestety nie będę mogła przyjechać, ale bardzo postaram się następnym razem:))
Ruda, przyszedł ten moment kiedy się z tobą zgadzam w 100% !!!

Niulka- nigdy nikomu wprost takich rzeczy nie mowię ale....jesteś pier***nięta. Jak można narażać 12-letnie dziecko na słuchanie wulgaryzmów, patrzenie na to jak ludzie piją a niektórzy się upijają (nie będę wytykać palcem :P ) ale oni mają do tego prawo bo są dorośli! nie odbieraj dziecku dzieciństwa zabierając je w miejsca dla dorosłych. Mam znajomą, która zabierała swojego 12-letniego syna ze sobą na spotkania towarzyskie...i pozwalała mu pić alkohol ale tylko kiedy ona widzi. Myślała, że jak przypilnuje w ten sposób dziecko i pokaże mu życie dorosłych to nauczy go w ten sposób życia... jak się później okazało syn wpadł w uzależnienie alkoholowe.
Takie zachowanie jak twoje jest skrajnie nieodpowiedzialne. jak można być tak głupią babą?!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17
Do tej pory myślałam, że ogniskowe spotkania są po to, aby poznać ludzi w realu. Godzina 17 w sobotnie popołudnie to nie jakieś nocne after party bez umiaru. Dalej nie widzę w tym nic złego.

A mianem pitolniętej powinnaś chyba określić swoją koleżankę, która pozwalała pić alkohol dziecku ! W życiu dzieciak by się nie napił w moim towarzystwie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
nie omieszkałam jej powiedzieć co myślę o takim sposobie wychowania ;) dla mnie tacy ludzie po prostu nie powinni mieć dzieci...albo powinny być im odbierane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ciacho, nawet nie będę czytać do końca twoich wypocin. Sama jesteś pi****nieta.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziewczyny, dajcie spokój - naprawdę warto ciągnąć ten temat???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciachozkremem napisałaś: ( ...)ale oni mają do tego prawo bo są dorośli!

Sądzisz, że dorosły, który jest wulgarny i nadużywa alkoholu ma do tego prawo i jest to jak najbardziej w porządku?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
czy wy jesteście poważne? skąd takie zacietrzewienie? w/g mnie temat obecności dziecka, dzieci, został wyczerpany. Każdy robi jak uważa.
Inna rzecz, że na podstawie tych wszystkich wypowiedzi, ja już raczej nie zawitam na tym ognisku, średnio mnie podnieca przebywanie w podpitym, przeklinającym towarzystwie, te niby flirty to bym pewnie jeszcze zaakceptował, ale nie tą resztę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
No, pięknie, ale się porobiło :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
hmmm ciekawe, że najwięcej w tym temacie mają do powiedzenia ci, którzy nie byli. Normalnie pijaństwo, orgie zbiorowe masakra.... Chyba nie na tych ogniskach byłam do tej pory ;-)
Ludzie ogarnijcie się, wyciągacie wnioski na jakiej podstawie? Część wpisów tutaj to żarty, część od osób, które nigdy tam nie były
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
> naprawdę warto ciągnąć ten temat???
Ja ciut zmieniłam problematykę :P

@ Tomek, nie taki diabeł straszny jak go malują ;)
Jakie towarzystwo, takie zachowanie.

image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dorzucę coś od siebie coby oczyścić atmosferę i nie zniechęcić ludzi.Moje słowa skierowane do Niulki były jednym wielkim żartem i odpowiedzią na jej wyssane z palca bzdury.Wiele osób zapewne tak to odebrało:)....Byłam na ognisku,miałam okazję poznać przesympatycznych ludzi i spędzić miło czas bez wulgaryzmów i pijaństwa.Jeżeli ktoś uważnie czyta forum to chyba zorientował się że znaczna większość starych forumowiczów to ludzie na poziomie i ten poziom trzymają:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
@ inka-inka Jeżeli ktoś uważnie czyta forum to chyba zorientował się że znaczna większość starych forumowiczów to ludzie na poziomie i ten poziom trzymają:)
Niestety masz rację, nawet anonimowo nie ma się z kim tutaj pokłócić. Ech......Wasza umęczona i znudzona poprawnością tego forum- Trolica
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie Mikronezja, nie warto.
W sumie skoro problem sam się rozwiązał ;)
mnie osobiście zszokował brak odpowiedzialnego myślenia...
ale może zakończmy temat dzieci na ognisku...przecież mamy się tam dobrze bawić a obecna atmosfera na forum (w tym wątku) wcale nie zapowiada dobrej zabawy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Trolica przyjdź na ognisko. Będziemy się kłócić bez umiaru. ;)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ciacho, trochę dzięki Tobie, co nie ? ;)

Inka, ja na poważnie odczytałam Twoje słowa o niechęci dzieci na ognisku, jednak jakoś nie przyszło mi do głowy, aby z tego powodu uznać Cię za bezduszną i rozpustną zołzę ;) Każdy ma prawo do swojego zdania i chyba należy je jako tako szanować ;)

Cross, a Tobie ciągle mało :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry