Widok

Ognisko 25.04.2015

Inne miejsce: http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.415450&lng=18.605674&z=0.36m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Klikni%C4%99ty_punkt
Uwaga: w dotychczasowym "stałym" miejscu ogniskowym ma się odbyć inne ognisko. TO info dla "świeżynek", które nikogo nie znają i mogą się zakręcić ;)
Dojścia są dwa:
1. Sprzed Biedry jak poprzednio. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej, tyle że jedną "przecznicę" dalej i skręcamy w LEWO (a nie w prawo) przed mostkiem nad potoczkiem. Dalej dróżka sama nas na miejsce zaprowadzi.
2. Od strony skrzyżowania Dąbrowszczaków z Jagiellońską. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej w stronę morza, kiedy dojdziemy do jeziorek, przed nimi skręcamy w prawo (żeby mieć większe jeziorko po lewej ręce)

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Crossa. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy Forumowiczów portalu Trójmiasto.pl. Każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie.
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Cross, a Tobie ciągle mało :P"

Mnie? ;)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Cross - nigdzie nie idę. Ale już czuję jak w sobotę na forum będzie wiało nudą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cóż Ilona... nie czuję się ani mniej, ani bardziej odpowiedzialna za atmosferę biorąc pod uwagę wszystkich innych "winnych" tej dyskusji ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ilona...no dzięki że nie uważasz mnie za bezduszną i rozpustną zołzę:D
Dzieci uwielbiam ale uważam też że pewnych granic się nie przekracza szanując wolę innych:)...to tyle ode mnie i finito;)
...w sobotę na forum będzie wiało nudą.

Ale tylko po południu, rano można szaleć ;) W ramach przygotowań do ogniska :)
"@Cross - nigdzie nie idę."

Będziesz żałować 😊

Ponieważ z powodu braku entuzjastycznej reakcji Niulka odwaliła focha i na ognisku jej nie będzie, dyskusja na temat obecności na ognisku osób niepełnoletnich stała się bezzasadna. Proponuję więc żeby wszyscy w nią zaangażowani sobie odpuścili.

W kontekście podejrzeń o to jakoby po zapadnięciu zmroku na ogniskach dochodziło do pijaństwa, rui i porubstwa pragnę zauważyć że nieobyczajne zachowanie oraz spożywanie alkoholu w miejscach publicznych jest niezgodne z prawem. W związku z tym jako stały uczestnik ognisk dementuję wszelkie pogłoski o tym jakoby takie niezgodne z prawem sytuacje miały miejsce. 😉

Stanisław Lem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cross, czy Ty na pewno wiesz, co to jest "ruja"? :P :P :P
Widzę, że to cytat z Sadyla ;) Nie zarejestrowałam wcześniej...
Oj, Sadyl - fuj, fuj...
Jak nie wie, to mu Sadyl wytłumaczy :D
@Cross....... po zapadnięciu zmroku na ogniskach dochodziło do pijaństwa, rui i porubstwa pragnę zauważyć że nieobyczajne zachowanie oraz spożywanie alkoholu w miejscach publicznych jest niezgodne z prawem. .....może to nie były podejrzenia to mogły być marzenia he,he....
Mogły.

@Mikro owszem to był cytat z Sadyla. I wiem co to jest ruja. 😊

Stanisław Lem
Ja też znam znaczenie słowa Ruja.......Dla tych ,którzy nie wiedzą wklejam objaśnienie (oczywiście z Wiki )
Ruja (gmina) Wikipedia, wolna encyklopedia
pl.wikipedia.org/wiki/Ruja_(gmina)
Ruja gmina wiejska w województwie dolnośląskim, w powiecie legnickim. W latach ... Według danych z roku 2002 gmina Ruja ma obszar 73,37 km²,
W takim właśnie znaczeniu użyłem tego słowa. 😉

Stanisław Lem
Cześć! Witam Wszystkich TU obecnych.

Jako "zupełna świeżynka" mam ochotę dołączyć do Was na ognisko i poznać (jak mi się wydaje) sympatycznych ludzi.

Mam pytanie do organizatora/organizatorów: Drewno na opał załatwione, a co z kijkami do pieczenia kiełbasek? :)
Na pewno będziesz mile widziana. Kijki raczej we własnym zakresie. Choć nie wykluczam że ktoś się z tobą swoim kijkiem podzieli (zboczuchy bez podtekstów proszę 😉).

Stanisław Lem
Sadylu, a mógłbyś zamieścić linka do mapki googla z znaczonym miejscem docelowym. Tak na wszelki wypadek żeby komuś na inną imprezę nie wejść i nie błądzić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kocio, podjedź na samą górę wątku - w pierwszym zdaniu Sadyl zamieścił taki link, wystarczy kliknąć :D
Dzięki ;)
jesooooo jak to daleko jest :D
W odróżnieniu od Rudej Wrednej, będziesz Ruda Marudna ;]
> zboczuchy bez podtekstów proszę

I to się nazywa dobra znajomość Forumowiczów :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry