Widok

Ognisko 26.04.2014

Nadszedł czas na pierwsze (lecz nie ostatnie) tegoroczne ognisko. :)

Termin jak w tytule wątku.

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Sadyla. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy tylko forumowiczów z Trójmiasto.pl (nie jest przeznaczone dla użytkowników innych portali społecznościowych) tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie przechodzi się przez swiatła na Dąbroszczaków przy Biedronce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O

Proszę deklarować swój udział (dla celów statystycznych ;]) choć ta edycja ogniska odbędzie się nawet jeżeli swój udział zadeklaruje tylko kilka osób.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam nadzieję, że nikt o DROBNYM dychaczu nie zapomni :) Bo nie wiem, jak Cross.. ale ja nie zamierzam wypychać sobie kieszeni banknotami do wydawania reszty ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jeszcze nie wiem czy będę, jutro idę na ENEMEFa i będę oglądać filmy całą noc, także myślę, że dopiero w sobotę zdecyduję czy iść na ognisko czy spać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wrócisz, padniesz, odeśpisz, wstaniesz i pojedziesz na ognisko. Proste? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Kafka
szkoda życia na spanie, wyśpisz się po śmierci :D

@Sadyl
chętnie użyczę własnego portfela :P
@Ilona:

Fajnie. Mam własną księgową i inkasentkę w jednym. Mniam :D
@Sadyl, kwestia tego czy będę w odpowiednim nastroju, bo ostatnio mi średnio na ognisku poszło i się szybko zmyłam ;)
Ale pamiętaj, trzeba stawiać na młodych (ciągle o sobie mówię :D ) a ta Twoja to zapewne tuż przed emeryturą ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Ilona- sen to podstawa przy mojej jakże odpowiedzialnej pracy ;) Ale masz rację, zawsze jeszcze zostaje niedziela na odespanie.
Nawet gdyby w mundurówce pracowała.. to i tak sporo Jej do emerytury ;)
@Sadyl
no nie mów, że na czarno zatrudniasz ;>

@Kafka
właśnie tak a i podobno pogoda ma temu sprzyjać, jakieś deszcze i takie tam inne ceregiele :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie, to nie byl zart. Serio jesli nie przyjdziesz to ja sie chetnie tam pojawie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
@kafka - myślę, ze mnie nie przebiłaś z tym szybkim zmyciem ;-)

Tyle, ze ja jeszcze powróciłam :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Tu nie ma nic do śmiechu. Jesli Cross nie przyjdzie to ja deklaruje przybycie. Inaczej szkoda czasu i nerwów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem, czy zauważyliście, ale Cross jest współorganizatorem (jak zwykle zresztą) zarówno tego jak i poprzednich igrzysk forumowych.
Jeśli jego towarzystwo wam nie odpowiada, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyście zorganizowali ognisko sami, w innym terminie, z zastrzeżeniem, że Cross jest na nim dla was persona non grata.
Na jutrzejszym ognisku Cross będzie - zatem was nie będzie. I nie sądzę, żeby ktoś z uczestników cierpiał z tego powodu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłem z naszą niemłodą już, acz nadal piękną, forumowiczką na wizji lokalnej w punkcie "0".
Ku smutkowi przede wszystkim Pań: nie ma Toi-Toi'a. Wraz z tym jakże przydatnym przybytkiem zniknął także charakterystyczny punkt orientacyjny w terenie. Na szczęście, na drzewie wisi jakiś plakat/reklama w dosyć jaskrawej kolorystyce. W tym miejscu należy z deptaka / ściezki rowerowej skręcić w prawo na ubitą gruntową ścieżkę. Po kilku krokach będzie już widać miejsce ogniskowe.
To fakt :) Ale tak jak mówisz, ty przynajmniej wróciłaś :)
Nici z mojego odespania, ani dziś mi się nie udało przed kinem wyspać, a jutro pracuję.
świnia! :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobrze, że zadanie nr 2 wykonuję z rana i w południe a na 1nkę chodzę w pobliskie krzaczky :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Ciacho:
Zacytowałem jedynie Twoje własne słowa ;]
zazdroszczę metabolizmu jak w zegarku :D

sadylku...ależ ja przy was młodnieję :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry