Widok
Ogród Świateł - Alicja w Krainie Czarów w Gdyni
[lead]Ogród Świateł to wyjątkowa wystawa plenerowa, która przeniesie widzów do uwielbianego bajkowego świata. Widowisko przeznaczone jest dla całej rodziny, począwszy od najmłodszych na seniorach kończąc. To niebywała okazja do spaceru - podróży w bajeczny świat opowiedziany przy pomocy imponujących rozmiarów lampionów, tuneli świetlnych i zapierających dech pokazów ...
więcej
więcej
Park dla mieszkańców
Park całkowicie ogrodzono nie bacząc nawet że przezeń wiodą ścieżki spacerowe i droga rowerowa, która jest częścią szlaku rowerowego i że jest popularnym miejscem dla miłośników czworonogów itp. Miasto po prostu oddało w zarząd na kilka miesięcy park (jeśli wieżyć terminażowi wywieszenie na płocie) nie dbając o nic. Mam nadzieję że ktoś tam w magistracie się ocknie.
Zawsze źle
Bla bla bla... Komuś się nie podoba nich nie przychodzi. Gdynia to 2/3 lasu więc proszę... Jest gdzie chodzić, jeździć rowerem, biegać, uprawiać Nordic Walking. Nie oszukujmy się, że sporo lubi na sezon tylko wybiera rower i sport na powietrzu. Gołym okiem widać mniej rowerzystów itp więc wiecie co mam na myśli. Zawsze można dopatrzeć się pozytywnych i niegatywnych rzeczy. Jak ktoś jest zgorzkniały to wiecznie nie będzie mu coś nie pasowało zasłaniając się oczywiście, że coś innym jest zabierane. Najlepszy lock down i wszyscy w domku,prawda?
To nie jest wystawa 'dla mieszkańców', a wystawa 'dla grubego zysku'
Jeśli chcą robić głośny park rozrywki świateł i kiczu niech robią to w miejscach mniej wrażliwych i lepiej do tego przystosowanych (a najlepiej w ogóle..), a nie w miejskim parku, jednym z najpiękniejszych, w którym mieszkańcy szukają spokoju, ciszy i wytchnienia...w naturze. przeraża mnie, że ten hałas i zanieczyszczenie światłem ma trwać aż tyle miesięcy... błagam l i t o ś c i
Co jest z Gdynia nie tak?
Serio? W dobie kryzysu energetycznego zakładacie w najbardziej uczęszczanym gdyńskim parku plastikowe światełka / ogradzacie je płotem i chcecie żebyśmy je podziwiali?
Robicie z gdynian plebejuszy! Serio. Ta tania rozrywka to całkowite niezrozumienie sytuacji w jakiej znajduje się obecnie nasz kraj/ Europa / świat.
Całkowite niezrozumienie potrzeb mieszkańców.
Panie Prezydencie Szczurek bezmyślność w tym mieście goni bezmyślność - ręce opadają.
Robicie z gdynian plebejuszy! Serio. Ta tania rozrywka to całkowite niezrozumienie sytuacji w jakiej znajduje się obecnie nasz kraj/ Europa / świat.
Całkowite niezrozumienie potrzeb mieszkańców.
Panie Prezydencie Szczurek bezmyślność w tym mieście goni bezmyślność - ręce opadają.
Słabe
Wielkie rozczarowanie. Po prostu kilka podświetlanych lampek w kształcie postaci, wiele z nich brudnych i zniszczonych. Girlandy na drzewach, choinka z iluminacjami i muzyka z... Krainy lodu. Misz-masz kilku rzeczy na raz i cepelia pełną gębą. Jak dla mnie zdecydowanie nie warto, całość można zwiedzić w kwadrans.
Plantacja lampek na pięknej trasie spacerowo rowerowej
Teraz, żeby przejść lub przejechać z Sopotu do Gdyni, trzeba pokonać pobliske rowy. Poprzednie imprezy w tym miejscu nie powodowały zaginięcia ciągu komunikacyjnego. To była fajna trasa na spacer, bieg, rower (część międzynarodowej R10, żeby nie było). Miejsce, gdzie można posiedzieć, gdzie mogą bawić się dzieci. Teraz jest brudna prywata i szpetny płot.