Widok
Ludzie,jeśli będą hale magazynowe z rozpuszczalnikami,o których był program w TV,to przecież odpowiednie Organy, wówczas wypowiadały się na temat wysokiej toksyczności środowiska.Na co czekacie,aż wójt zmieni plany zagospodarowania.Dziwię się radnym-BEZradnym,którzy mieszkają w Bojanie i chcą uczestniczyć w takim przedsięwzięciu.TU chodzi o zdrowie i życie mieszkańców Bojana.Zbierajcie szybko podpisy i blokujcie inwestycję.Wójt nie może, bezkarnie po cichu wydawać pozwolenia na budowę uciążliwą,a po fakcie zmieniać plany zagospodarowania przestrzennego.
Tak to ten sam developer. Tylko to osiedle brzozowe w Bojanie a nie działki w polu za jeziorem w Kielnie.
Najpierw z jednej strony zatruł pszczelarza.
Teraz okazuje się że z drugiej strony (od zachodu) ma być hala Panattoni, a do tego gmina jest w trakcie opracowywania nowego studium w którym tereny po dawnym Jantarze (na północ od osiedla) też maja mieć funkcją przemysłową.
A miało być tak pięknie...
Najpierw z jednej strony zatruł pszczelarza.
Teraz okazuje się że z drugiej strony (od zachodu) ma być hala Panattoni, a do tego gmina jest w trakcie opracowywania nowego studium w którym tereny po dawnym Jantarze (na północ od osiedla) też maja mieć funkcją przemysłową.
A miało być tak pięknie...
Wójtowi to ja się nawet nie dziwie, załatwia interesy swoje. Odsunąl przebieg trasy od swoich terenów i jeszcze próboje magazyny wepchać do Bojana, ale nie rozumiem tych trzech naszych Radnych, że tak powiem "sr*ć" do własnego gniazda to trzeba nie mieć moralności za grosz. Zwykłe pacynki, na usługach Wójta. Ciekawe co im oferuje w zamian, że tak rujnują ład przestrzenny Bojana.
No proszę, hale nie pasują mieszkańcom bliźniaczych familoków ..... A nam przeszkadzają te koszmarkowe osiedla ciągnących się rzędami takich samych gargameli . Koszmar architektoniczny . Budowaliśmy domy jednorodzinne na wsi , wśród pól i lasów a nie wśród zabudowy łanowej . A hale, niech stawiają . To nie dużo gorsze od tych ich "osiedli " .
To już nie pierwszy pana komentarz na tym forum uderzający w mieszkańców bliźniaków
normalnie nie wypowiadam się na forum ale bez przesady! współczuję bardzo prowincjonalnego myślenia pana na włościach któremu za płotem się krajobraz psuje.Chcial Pan mieszkać wśród pól i lasów a tu ktoś pola sprzedał pod zabudowę wielorodzinną to trzeba było kupić pola i lwokół swojego domu założyć pastuch i nikogo nie wpuszczać. Dorośli ludzie zastanawiają się naprawdę kto mieszka w bliźniaku,kto w szeregowcu a kto w willi z basenem? Czy dzieci jedych mają się czuć gorzej od drugich bo się w szkole nasłuchają jadu wpojonego z nowobogackich włości jaka to reszta nie jest głupia bo kupiła cos takiego i w tym mieszka? Holandia, Anglia są cale w takiej zabudowie, bogate rozwinięte kraje i mieszkają od pokoleń w chowie klatkowym nikt się nie czuje tam gorszy czy lepszy ale u nas to jednak zaścianek i typowa polskość ja mam on nie ma i będę pluł jadem anonimowo na forach bo mam lepiej i reszta motłochu mu przeszkadza.
normalnie nie wypowiadam się na forum ale bez przesady! współczuję bardzo prowincjonalnego myślenia pana na włościach któremu za płotem się krajobraz psuje.Chcial Pan mieszkać wśród pól i lasów a tu ktoś pola sprzedał pod zabudowę wielorodzinną to trzeba było kupić pola i lwokół swojego domu założyć pastuch i nikogo nie wpuszczać. Dorośli ludzie zastanawiają się naprawdę kto mieszka w bliźniaku,kto w szeregowcu a kto w willi z basenem? Czy dzieci jedych mają się czuć gorzej od drugich bo się w szkole nasłuchają jadu wpojonego z nowobogackich włości jaka to reszta nie jest głupia bo kupiła cos takiego i w tym mieszka? Holandia, Anglia są cale w takiej zabudowie, bogate rozwinięte kraje i mieszkają od pokoleń w chowie klatkowym nikt się nie czuje tam gorszy czy lepszy ale u nas to jednak zaścianek i typowa polskość ja mam on nie ma i będę pluł jadem anonimowo na forach bo mam lepiej i reszta motłochu mu przeszkadza.
Witam Pana. Po pierwsze interpretacja zupełnie nietrafiona. Pierwsze, ja podpisuję się swoim prawdziwym imieniem i jak widać można mnie nawet obserwować;-) Pan jest anonimowy . Po drugie , nie interesują mnie ludzie którzy kupują te gargamele. Chcą coś takiego , nie przeszkadza im mieszkanie w szeregach takich samych budynków , jak kiedyś blokowisk z wielkiej płyty w miastach, ich sprawa . Mnie przeszkadza sama forma zabudowy , akceptowana przez władze gminy i powiatu , które w czymś takim widzą rozwój gminy , nie widząc chyba innych możliwości rozwoju. Tylko to jest dla nich jego miarą . Dlatego dziwię się , protestom mieszkańców tego typu zabudowy , przed zabudową przemysłową . Czy my, mam na myśli mieszkańców żyjących o kilkudziesięciu lat w Bojanie , protestowaliśmy przeciwko ich szeregom ? W prasie, telewizji, Internecie ? Czym różni się osiedle szeregówek w zabudowie łanowej , budowanych na jedno kopyto w połowie Polski, od hali przemysłowej ? Niczym . Tak samo paskudne , ale przynajmniej zabudowa przemysłowa przyniesie gminie więcej z podatków , to jedyna różnica .
Panie Piotrze, ale przy ulicy Aldony to właśnie są domki jednorodzinne i jak można za płotem domków jednorodzinnych stawiać hale i sortownie inpostu? Ulica Aldony miała być pod budynki jednorodzinne, teraz z jednej strony ulicy będą domki, a z drugiej hala, przemysł i cholera wie co jeszcze. Osobiście nie rozumiem, czemu ta inwestycja nie może być przy S6, albo chociaż przy Powstańców Koleczkowskich? Czemu na ulicy Aldony chcą zrobić taki syf? Teren sprzedaje poprzedni Wójt P. Wojciech - Prawdopodobnie dzięki temu przekształcił tereny pod niską zabudowę jednorodzinną na tereny przemysłowe.
No i dobrze, że wyraził zgodę. Wszędzie gdzie są zjazdy z ekspresówek, autostrad powstają takie hale. Ta nie jest pewnie ostatnia. Zawsze to może nawet kilkaset miejsc pracy. Panatoni buduje pod wynajem - nie wiadomo jaka działalność wynajmie tą hale. Co kilka lat są zazwyczaj też zmiany wynajmującego. Pracuję akurat w skupisku takich hal i jedyną uciążliwością są kilkunastominutowe korki na dojeździe do ekspresówki w okresach zmian około 6:00 i 14:00, 8:00, 16:00. Doszło nawet do tego że niektóre z firm poprzesuwały zmiany o pół godziny żeby uniknąć tego mankamentu. Sam ruch ciężarowy jest niewielki - zazwyczaj hale takie mają dobrze rozplanowane dostawy i załadunki i tiry wjeżdżają pojedynczo co kilkanaście minut. Chyba że wynajmie to jakaś firma kurierska - Ci się kręcą non stop przez całą dobę po kilkanaście samochodów na godzinę.
Przypominam szanownym mieszkańcom, że kupujac działkę, dom czy bliźniak, stajemy się właścicielem terenu na którym jest posadowiony, a nie całej okolicy po horyzont. To są też czyjeś prywatne działki i właściciel ma prawo wystąpić o dowolne warunki zabudowy. Kupując nieruchomość w sąsiedztwie niezabudowanych działek bez planu miejscowego płacimy mniej, ale jednocześnie podejmujemy ryzyko.
Tym bardziej że sprowadzamy się do gminy Szemud a tu wójt Ryszard robi co chce i gdzie chce i ma ludzi za nic... A co do dewelopera to nie bądźcie naiwni dobrze wiedział o tych halach już od dawna a wam poprostu ciemnote wciska. Taki sam złodziej jak wójt. Nawet razem wódeczkę pije razem z gminnym królem złomu w Sopocie w hotelu... A ludziom pierdzielę że się nie znają hehe. Paliwo też razem kradli no ale cóż jak się ma chody u Horały to ręką sprawiedliwości omija takich... Ale spokojnie zmieni się władzą to i papiery się odkopie w sądzie i wtedy zobaczymy...
Sami kupujący też dali się podejść. Zaufali jakiemuś kolesiowi. Zamiast zrobić rozeznanie wszędzie gdzie się da. Kupno nieruchomości to nie jest zakup używanego grata z giełdy za 2000PLN. Ktoś myślał, że ten typ to jest jakiś deweloper pokroju Hossy czy Allcomu bo ma fajne logo? Od lat ludzie trąbią, że Ci pseudodeweloperzy robią tu samowole, a ludzie jak nie myśleli, tak nie myślą dalej.
Przecież doskonale od samego początku wiedział, że będzie hala za płotem.
Zawiadomienie musiał dostać już w chwili wystąpienia przez jego kolegę o warunki na halę, po ich wydaniu także.
Zresztą zobaczcie zwyczajnie kto był stroną bo wystarczy wziąć warunki do ręki a w stopce są adresaci.
Kłamstwo prosto w obiektyw kamery uważając że ludzie to idioci.
Zawiadomienie musiał dostać już w chwili wystąpienia przez jego kolegę o warunki na halę, po ich wydaniu także.
Zresztą zobaczcie zwyczajnie kto był stroną bo wystarczy wziąć warunki do ręki a w stopce są adresaci.
Kłamstwo prosto w obiektyw kamery uważając że ludzie to idioci.
infantylne wypowiedzi o chęci zamieszkania w sielankowym wiejskim otoczeniu. Przed podjęciem decyzji o zamieszkaniu w "sielankowym" osiedlu szeregowców trzeba było zasięgnąć opinii mieszkańców Banina, Pępowa, Kawli i Miszewa. Pierwsi "szczęśliwcy" też myśleli że na hektarach łąk będą tylko oni i przyroda. Przygotujcie się na sąsiedztwo tak samo myślących, jak wy kolejnych mieszkańców ekskluzywnych osiedli szeregów, bliźniaków o "pięknie" brzmiących nazwach pisanych przez y, v.
Lokalizacja idealna na wiejskie mikro blokowiska hale produkcyjne z przyjazną infrastrukturą drogową łączącą 3miasto.
Lokalizacja idealna na wiejskie mikro blokowiska hale produkcyjne z przyjazną infrastrukturą drogową łączącą 3miasto.
im więcej takiej "krytyki". tym mniej kolejnych nabijanych na "sielankowe" życie wiejskich falowcach i nie ma co się oszukiwać, wieś z obecną infrastrukturą nie jest przygotowana na zabudowę wielorodzinną. Brak wody latem, drogi polne rozjeżdżone o utwardzonych to możemy sobie pomarzyć, z każdym rokiem przybywa domów, mieszkańców i jest tylko gorzej.
Po części odpowiadają. Godząc się na zastany stan, przez decyzję zamieszkania w tym rejonie. Gdyby stwierdzili wcześniej , że infrastruktura im nie odpowiada, dróg nie ma , komunikacja słaba , do szkół daleko , i nie kupili domu, mieszkania, to by się wójt zastanowił czy warto najpierw zainwestować w całym regionie, żeby jednak coś gmina zyskała. A tak , jest jak jest. I protesty po fakcie ...
Krytykujemy naiwność ludzką. Kupujecie byle co byle gdzie, bo Wam ktoś wcisnął takie potworki, a potem płacz. Generujecie popyt na takie architektoniczne potworki przez to rozwalacie ład przestrzenny miejscowości. Mieszkam tu od urodzenia prawie i martwi mnie dobro i przyszłość Bojana, a to co się teraz dzieje to jest totalny pogrom. Banino wygląda jak karykatura zagospodarowania przestrzennego.