Widok

Ogrzewanie gazem

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca i właśnie myślę nad gazem tylko czy warto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dom 170 m2. temp. około 29 stopni w dzień, 26 w nocy, niecałe 700 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dom parterowy 150m2 pow. ogrzewalnej. Temperatura w salonie i kuchni (52m2) 21.5C, sypialnia 20,5C, pozostałe pomieszcenia 21,0C. Ogrzewanie - całość podłogówka. Dom ocieplony szarym styropianem - 23cm ściany, na podłodze również 23cm grubości. Piec gazowy nie skomplikowany ale kondensacyjny Brotje. Okna trzyszybowe plastykowe z ramami wypełnionymi pianką. Woda ciepła 45C, cyrkulacja pracująca na okrągło. Za styczeń zużycie gazu 195m3.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

180m2 za styczeń zapłaciłem 390 Zeta.

U nas 280m3, temeratura ok. 22,5 stp. C. Jeden grzejnik, reszta podłogówka.

Po przejęciu władzy przez "popychla Merkel" vel Tuska? No co ty ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

363m3, za miesiąc styczeń, 1100 zł rachunek. W całym domu grzejniki, dom 185m2, ocieplony. 10-letni.

A jakie zużycie gazu? Ile m3? U mnie 363m3, 1100 zł rachunku za styczen

Dom 200 m2, w zeszłym roku w styczniu 660 zł, w tym roku 880 zł. Silka, Styropian 20 cm, okna 3szybowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ile metrów gazu zużywacie? Może macie źle wyregulowane kotły gazowe. Ja mam 145 metrów i rachunek 480 pln a ktoś wyżej dom 185 metrów i rachunek 1100 pln to się aż kupy nie trzyma, chyba konwersje mocy wszyscy mamy taką samą?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ocieplony... ;( dom 10-letni, niestety dałam się namówić mezowi na grzejniki. Może przy ogrzewaniu podłogowym byłoby taniej?

Aż niemożliwe... ja mam dom ocieplony, 185 metrów i za styczeń 1100 zł....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ma 180 m2 wszystko w podłogówce zapłaciłem 599 po nowemu ale temperature w domu mam srednia 24 stopnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Płace z odczytu nie prognozy. Miesięcznie około 180-190 m3 gazu

Dom 220m2 biały styro 15 odczyt co miesięczny od 1do 31 stycznia 330m3 gazu do płacenia 940pln. Teraz 3 bez abo wychodzi 2,71 gdzie w tamtym roku płaciłem 1,81 z tym że to 2,71 to przy stawce 8%vatu:(co będzie za rok? :(

A placisz co miesiąc z samodzielnego odczytu licznika, czy moze placisz prognoze i gdy przyjdzie wyrownanie to bedzie lipa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem skąd wy te rachunki bieżecie. Za styczeń dom 148metrów i temperaturze średniej 21 stopni wyszło 480 pln

To chyba dom bez ocieplenia? Ja mam 1400 za 2 miesiące. Dom 190m2, w domu 22,5 stopnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja właśnie otrzymałam rachunek. Za miesiąc styczeń, dom o powierzchni 185 metrów, 21 stopni w domu - 1100 zł. Przypomnijmy, ze jest łagodna zima, a temperatura spadała niewiele poniżej O.
Zazwyczaj miałam o tej porze rachunek: 700 zł.
Także... ;(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jeszcze czekam

Wszystko poszło ostro w gorę włącznie w węglem. Teraz nie ma tanich sposobów ogrzewania. Są tylko wygodne i mniej wygodne. Ważniejsze to mieć porządnie cały dom ocieplony, mieć nowe okna, wentylacje mechaniczną, bo wtedy są realne oszczędności. U nas całą instalację wykonywał pan Bereda https://www.tgbereda.pl/ i polecam. Zużywamy naprawdę niewiele gazu, a w domu utrzsymujemy stałą temp 22-23 stopni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry