Widok

Ogrzewanie gazowe kamienica opinie

Poszukuje opinii na temat ogrzewania w starszych blokach (Chelm). Nie ma w tym rejonie c.o i nie wiem jaki rodzaj ogrzewania wybrac. Powiem szczerze, ze boje sie gazu- nie ma piecy w mieszkaniu wiec opcja jest tylko gazowe lub elektryczne.
Poprosze o opinie jakie opcje ogrzewania polecacie i jak sie sprawuje w uzytkowaniu.
Dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepszy piec gazowy dwufuncyjny, do ogrzewania i ciepłej wody, np. Junkers lub Vaillant. Ale to chyba nie jest mieszkanie w bloku? Tylko w kamienicy? Jak budynek nieocieplony, to straty ciepła będą duże i rachunki za gaz wysokie.
Tak, to stara kamienica na Worcella
Jestem w tej samej sytuacji i mieszkam w Pani okolicy, mimo wszystko zdecydowałam się na ogrzewanie gazowe i w tym miesiącu ruszają panowie z robotą. Liczę na to, że wspólnota podejmie niedługo działania z ociepleniem kamienicy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mozna wiedziec jakie to sa koszta? Wszystko od projektu do założenia.
Pewnie wszystko zależy od metrażu mieszkania i być może innych rzeczy. U mnie firma określiła się że za robocizne+grzejniki piec itp 15-16tys. Wiadomo są też inne wydatki typu projekt ogrzewania gazowego czy wizyty kominiarza, więc trochę się tego uzbiera.
Kurcze, az tyle! Nie wiedzialam, ze to taka droga sprawa. Mam mieszkanie 43metry.. a Pani jak duze?
Ja mam 35m2. Firme mam z polecenia od okolicznych mieszkańców, którzy również korzystali z ich usług i są zadowoloni, więc mam nadzieję, że na kasę mnie nie robią;) Proszę również pamiętać o dofinansowaniu od miasta w wysokości 5 tysięcy złotych, tylko trzeba faktury zbierać
Podobno dofinansowanie jest przy zmianie ogrzewania, jak sie demontuje piec i zmienia na gazowe. Oby sie Pani cieplo mieszkalo. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem już po zmianie ogrzewania z pieca kaflowego na gazowe. Koszty od samego początku jakie poniosłam to ok 19 tys. 4 grzejniki, piec kondensacyjny lepszej jakości. A co do dofinansowania to owszem, dotyczy to pieców kaflowych, ale tutaj na starym Chełmie niestety sporo ludzi jeszcze z takiej formy ogrzewania korzysta.

Musieliśmy zlikwidowac piece i padła decyzja o panelach na podczerwien. Wybralismy panele Infrared polskiej marki Oxyly, polecam sprawdzają się doskonale https://www.oxyly.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Chełm

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

do góry