Widok

Okiem dietetyka: dieta owocowo-warzywna

Opinie do artykułu: Okiem dietetyka: dieta owocowo-warzywna.
Artykuł z cyklu: Okiem dietetyka

Okiem Dietetyka to cykl tekstów o tym, jak i gdzie zjeść zdrowo w Trójmieście. Porady przygotowuje dietetyk Viola Urban. W tym odcinku opisuje dietę warzywno-owocową. Ostatnio pisała o diecie bezglutenowej, a za dwa tygodnie opowie o nietolerancji laktozy.

Kolejna modna dieta. Tym razem niemal głodówka. Na jej punkcie oszalały celebrytki, książka na jej temat stała się bestsellerem, a grupa na Facebooku, która zrzesza fanów i fanki postu doktor Ewy Dąbrowskiej z dnia na dzień mocno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Choroby cywilizacyjne rozlewają się w naszym kraju plagą. Od depresji, po cukrzycę. Mogłoby się wydawać, że co ma piernik do wiatraka Ale przecież tak naprawdę to, jak się odżywiamy i co jemy ma bardzo duże znaczenie dla naszego zdrowia. Zarówno psychicznego, jak i fizycznego. Niestety w dobie szybkiego życia często się o tym zapomina i zakrzykuje się własne potrzeby płynące z ciała. A przecież jest to zdrowe i naturalne, by dbać o siebie, ale też słuchać tych wszystkich informacji, których nam dostarcza nasze ciało. Gdybyśmy byli trochę bardziej świadomi tego, co jemy i jak to na nas wpływa, to lekarze mieliby mniej do zrobienia. Takie przynajmniej jest moje zdanie. Zauważam poprawę zdrowia i świadomości ciała, dzięki temu, że zmieniłem swoje nawyki w odżywianiu. Można się dziwić, ale faceci w dzisiejszych czasach też są bardziej świadomi i dobrze. Warto spojrzeć na siebie szerzej i zwrócić uwagę na to, co nam umyka w ciągu dnia. http://bityl.pl/OSHJQ

Z jednej strony to racja Ale ja jednak bardziej wierzę w gotowe jadłospisy. Co oczywiście nie oznacza, że te muszą być przygotowane z byle-składników. Wierzę w dietetyków z Jedz Dobrze i naprawdę widzę, jak robią kawał dobrej roboty. Najświeższym hitem jest moim zdaniem koktajl brzoskwiniowy, który pani Ola Luba-Stępińska proponuje na kanale. Sprawdziłam wczoraj wieczorem i smakował super. Dobrze, że w końcu zaczyna się pokazywać, że można odżywiać się dobrze i cieszyć się tym. Niestety dla wielu osób dieta oznacza całe mnóstwo wyrzeczeń, jedzenie tego, czego się nie lubi tak się nie da osiągnąć sukcesu moim zdaniem. Na co dzień trenuję dziewczyny na fitnessie, często mi opowiadają o swoich zmaganiach i naprawdę widzę pewne zależności. Zwykle te dziewczyny, które zmuszają się do jedzenia rzeczy, których nie lubią, szybko się poddają i rezygnują. A te, które świadomie podchodzą do żywienia, cieszą się z czasem piękną sylwetką i dobrym nastrojem. Tu wspomniany koktajl: https://www.youtube.com/watch?v=d_m5SgGgHI4.

Uwielbiam eksperckie filmiki Pani Oli. Jakoś tak uspokaja mnie jej głos, a przy tym dostarcza ogromnej wiedzy. Dzisiaj słuchałam na temat orzechów Macadamia, podam Wam link poniżej. Jak dla mnie te analizy są super. Wiem, że na fora przychodzą osoby, które chcą schudnąć. Ja właśnie chudnę dzięki opiniom ekspertów słucham, zdobywam wiedzę i przy okazji od razu stosuję ją w życiu. Wybieram określony typ produktów i koncentruję się na nim. Jem w sposób zdrowy i świadomy. Mogłoby się wydawać, że potrzeba na to dużo czasu, ale to nieprawda! Ja chętnie słucham opinii ekspertów podczas wykonywania codziennych czynności. W drodze do pracy, czy w czasie sprzątania i potem stosuję tę wiedzę na co dzień, komponując swoje posiłki i wybierając potrawy. Mam wrażenie, że jesteśmy zdrowsi, czujemy się lepiej i na co dzień mamy więcej energii. Polecam Wam takie zmiany!
https://www.youtube.com/watch?v=Kbgf92Nr40Q

A dlaczego nie można po prostu zdrowo jeść i zainteresować się tym, co nam dała natura? Na przykład taki rabarbar, niepozorna roślina a jednak o wszechstronnym zastosowaniu. Da się ją wykorzystać do ciast, truskawek i różnych sałatek. Uwielbiam rabarbar i moc zdrowotną jaką niesie ze sobą. Wydaje mi się, że błąd naszego społeczeństwa polega na tym, że po prostu nie wiemy co mamy. Wakacje za granicą? Super bo zagranicą. Zagraniczne jedzenie? Super, bo zagraniczne. A tak naprawdę mamy wokół siebie całe bogactwo zdrowych i wartościowych produktów, które rosną wokół nas. Wystarczy trochę się rozejrzeć i zobaczyć ile dobra możemy wyciągnąć z natury. Jestem naturopatką i bardzo wierzę w to, co robię. Moi klienci interesują się np. azjatyckimi przyprawami i produktami - w porządku, one też potrafią być bardzo dobre dla nas. ...

Lubicie suszoną bazylię, ja uwielbiam! Sypię do wszystkiego i w ogóle nie żałuję. Moja rodzinka też bardzo lubi zioła. Jakiś czas temu przeszłam na dietę i od tamtej pory pilnie przyglądam się temu, co jem i co je moja rodzina. Kiedyś mi się wydawało, że dieta to tylko odmawianie sobie przyjemności, dzisiaj myślę wręcz przeciwnie. To kwestia stylu życia i dobrych nawyków. Które mogą być wartościowe i przyjemne, jeśli tylko dobrze podejdziemy do sprawy. Warto zapoznać się z książką Jedz dobrze i nie tyj Zbigniewa Młynarskiego i posłuchać, co eksperci mają do powiedzenia na temat różnych konkretnych produktów (youtube com/watch?v=suPU-nBxsgI). Dla mnie to niezły kierunkowskaz, na co dzień często słucham tego kanału. Zwłaszcza przy gotowaniu jakoś dobrze mnie nastraja. Polecam Wam z całego serca! Nawet moja mama z cukrzycą znalazła w tym wartość dla siebie i skomponowała pyszną dietę, bez szczególnych wyrzeczeń. Polegam Gorąco! Wyniki badań też Wam się poprawią sprawdźcie sami.

Wiecie, że olej kokosowy ma bardzo wiele zastosowań? Nie tylko spożywczych! Dobrze działa na skórę, wspiera nawet wrażliwą skórę dzieci lub pomaga w walce z odparzeniami. Wokół tego oleju narosło niestety wiele mitów, które oczywiście nie są prawdziwe i zasługują na zdermentowanie. Sama wiele razy słyszałam o tym, jak dramatycznie olej działa na skórę małych dzieci. A był jedyną substancją, która pomogła mojemu dziecku na ostre odparzenie po pieluchach Pampers (alergia). Olej kokosowy jest też nieoceniony w procesie odchudzania i przestawiania się na zdrowe jedzenie. Co najważniejsze, olej kokosowy przyspiesza metabolizm, pomaga zachowywać smukłą sylwetkę, a także przyspiesza usuwanie tłuszczów zmagazynowanych już w organizmie. Przyspiesza spalanie kalorii, a dodatkowo wywołuje uczucie sytości, co powstrzymuje przed sięgnięciem po przekąski. Sama stosuję olej kokosowy dosyć regularnie i naprawdę widzę, w jaki sposób działa. Idealnym dopełnieniem dla mnie, jest jeszcze szklaneczka rumianku każdego dnia. To pozwala mi czuć się dobrze i cieszyć się pełnią życia. Sprawdźcie więcej na ten temat na kanale Jedz dobrze by Młynarski.

Wiosna za oknem budzi się już do życia, a ja totalnie uwielbiam w tym czasie zajmować się dietą, ziołami i zdobywaniem wiedzy o tym, co warto zjeść. Dzisiaj słuchałam sobie opinii ekspertki na temat czerwonej herbaty i jej właściwości. Pani Aleksandra Luba-Stępińska w sposób profesjonalny i interesujący opowiada o różnych produktach na kanale Jedz dobrze by Młynarski. Z filmiku dowiemy się czegoś na temat tego, jak pozyskiwane są liście czerwonej herbaty i jakie właściwości posiada. Wiedzieliście, że czerwoną herbatą można się obudzić? Podobnie jak kawą, czy innymi substancjami, które mają za zadanie pobudzać nasz organizm do pracy. Najlepsze efekty podczas picia tej herbaty można osiągnąć, łącząc ją ze zwiększoną aktywnością fizyczną. Z resztą, sami posłuchajcie bo moim zdaniem warto. Katorżnicze diety, to jedno. Niestety zazwyczaj mogą się one skończyć szpitalem lub jakimiś długofalowymi negatywnymi skutkami dla zdrowia. Zamiast tego, polecam Wam zdrowe i naturalne odżywianie. To opłaca się bardziej i daje znacznie lepsze efekty, niż takie diametralne diety, które może dają chwilowy efekt, ale też wiążą się z różnymi, niekoniecznie dobrymi konsekwencjami.

Dieta? Co to tak naprawdę oznacza? Zbigniew Młynarski powraca do źródeł i porusza kwestie związane ze zdrowym stylem jedzenia i zdrowym stylem życia, pokazując jak wielkie znaczenie ma życie zgodne z naturą i naturalnymi skłonnościami naszego organizmu. Jedzenie może być sztuką, a dieta stylem życia, a nie serią nakazów, które prędzej, czy później wprowadzą w nas wyrzuty sumienia, smutek i zawód. Co zrobić, gdy zbyt często mamy ochotę na to, co nam szkodzi?
Tylko trwałe zmiany w diecie mogą pomóc. Ale powinny być tak dobrane, aby nie odbierały przyjemności jedzenia, ale ją dawały. Co więcej, takie zmiany powinniśmy wprowadzić, aby stworzyć w sobie nowe, zdrowe nawyki, które na stałe zmienią jakość i styl naszego życia. Nie trzeba robić tego samodzielnie, dietetyk Piotr Rutkowski pomaga układać dietę z poszanowaniem dla podstaw dietetyki i tego, jak powinno wyglądać zdrowe żywienie człowieka (kaloryczność każdego posiłku powinna być zawsze taka sama). Jeśli chociaż trochę śledzicie kanał Jedz dobrze by Młynarski, wiecie zapewne jak ważne są to kwestie dla regulacji apetytu...

Wokół odżywiania w cukrzycy narosło wiele mitów. Sama jestem osobą chorą na tę chorobę i kiedy po raz pierwszy usłyszałam diagnozę, naprawdę się załamałam. Ale głównie dlatego, że nie wiedziałam, co to oznacza. Myślałam, że muszę zrezygnować ze wszystkiego i zgodzić się na wieczną kontrolę i dietę, która niekoniecznie będzie mi pasować.

Na szczęście wpadła mi w oczy książka Jedz dobrze i nie tyj Pana Zbigniewa Młynarskiego. Bardzo szybko trafiłam też na jego kanał na YouTube. Zaczęłam fascynować się tą wiedzą i wprowadzać ją w życie. Schudłam a na dodatek czuję się lepiej, dzięki temu, że wiem, co jem. To prawda, że osoby z cukrzycą dla zachowania dobrego zdrowia muszą kierować się pewnymi zasadami, jednak nie musi to być wcale męczące i trudne. Można nadal cieszyć się jedzeniem i smakiem. Jeżeli chorujesz na cukrzycę, lub masz kogoś bliskiego, kto choruje na tę chorobę, razem z Panem Zbigniewem zdemaskuj mity na temat cukrzycy.

Rzadko wypowiadam się na forach, ale jakiś czas temu trafiłem na coś, co moim zdaniem, może pomóc wielu osobom. Jestem osobą otyłą i żadna dieta u mnie nie działa. Moja waga niestety miała wpływ na moje życie towarzyskie, które niekoniecznie wyglądało tak, jakbym sobie tego życzył. Na szczęście wszystko zaczęło się zmieniać, kiedy trafiłem na książkę Jedz dobrze i nie tyj. Niby to taka prosta sprawa, a rzeczy opisane w książce wcale nie są tak skomplikowane jak mogłoby się wydawać, a jednak nie jest to wiedza powszechnie dostępna.

Zacząłem się wgłębiać w temat i stosować porady zawarte w książce. Z czasem sięgnąłem też do programu drDietman. Najpierw do wersji bezpłatnej, później już płatnej. Teraz jestem o kilka kilogramów lżejszy i naprawdę nie musiałem rezygnować z jedzenia tego, co lubię. Okazało się, że moje cele są na wyciągnięcie ręki. Wystarczyło wsłuchać się we własny organizm i zrozumieć prawidła jego działania. Pomogły mi także filmiki na youtube z kanału Jedz dobrze by Młynarski, zwłaszcza seria opinie ekspertów o produktach. Polecam każdemu, to początek dobrej zmiany.

Zawsze miałam odrobinę za dużo wagi, chociaż nie powiem, żebym była gruba. Mimo tego, trochę mi to przeszkadzało i wiele razy próbowałam różnych diet, głodówek te jednak nie zawsze się sprawdzały. Efekt jojo często powracał, a negatywne myśli nie dawały mi spokoju. Okazało się jednak, że w tym wszystkim o jednym nie pomyślałam. Aby zajrzeć do własnej lodówki i przekonać się, czy to, co ja uważam za zdrowe rzeczywiście takiej jest. Czasami kupujemy różne produkty w przekonaniu, że robimy coś dobrego. Jednak nie zawsze okazuje się, że tak rzeczywiście jest. Co to znaczy coś dobrego takie pytanie warto skierować do ekspertów. Zaczęłam regularnie oglądać analizy produktów w Internecie i bardzo spodobały mi się porady dietetyka. Zaczęłam uważniej przyglądać się temu, co jem i co kupuję. Efekt był niemal natychmiastowy Z czasem rzeczywiście zauważyłam u siebie spadek wagi i poprawę nastroju. A wszystko za sprawą tych porad: youtube com/watch?v=iO_rCR4sk2s. Warto posłuchać i zacząć stosować tę wiedzę też w swoim życiu.

Moje problemy z cukrzycą trwają nie od dzisiaj. Jednak parę miesięcy temu sięgnęłam po książkę Jedz dobrze i nie tyj. Jeśli ktoś z Was tu obecnych zmaga się z tą chorobą, może będzie mógł skorzystać z mojego doświadczenia. Zaczęłam od książki, śledząc internetową aktywność jej autora. Skorzystałam z programu doktor Dietmann a teraz na bieżąco śledzę kanał na YouTube Jedz dobrze by Młynarski. W końcu nauczyłam się żyć z cukrzycą i uczę się cały czas.

Jestem radosna, jem to, co lubię i to, co mi smakuje. Nie mam napadów smutku, które zdarzały mi się świeżo po diagnozie. Okazuje się, że można żyć zdrowo i naturalnie nawet z tą chorobą. Wcale nie trzeba odmawiać sobie wszystkich przyjemności i co najważniejsze, można pozostać szczęśliwym człowiekiem. Ostatnio bardzo spodobał mi się filmik dotyczący tego, jak sobie radzić z podjadaniem w cukrzycy: youtube com/watch?v=vY3-w1AwbEs. Bardzo Wam polecam, odkąd zmieniłam swoje myślenie moje życie bardzo się zmieniło. Jestem zdrowsza, weselsza i cieszę się tym, co jem.

Wiecie, że istnieje coś takiego jak nałóg glikemiczny? Mnóstwo osób nie wyobraża sobie życia bez cukru, białego pieczywa czy ziemniaków. Warto pamiętać, że te produkty da się z łatwością wyeliminować z diety i nie trzeba przy tym tracić przyjemności płynącej z jedzenia. Szczegóły znajdziecie w filmiku: youtube com/watch?v=Z0f_DTuc330.

Warto skorzystać również z wiedzy zawartej w książce Jedz dobrze i nie tyj autorstwa Zbigniewa Młynarskiego, a także sięgnąć do programu DrDietman, który da Wam wiedzę o własnych nawykach żywieniowych i pozwoli wprowadzić nowe zwyczaje do Waszego życia. Jedzenie to siła i zdrowie płynące z natury. Zadbajmy o siebie w nowym roku i bądźmy dla siebie dobrzy. Zadbajmy o siebie od wewnątrz. Zobaczysz jak wiele może się zmienić, jeżeli wyregulujesz swój apetyt i popracujesz nad sobą z prawdziwą, dobrze ulokowaną motywacją. Uzależnienie od cukru, czy białego pieczywa to również uzależnienie i niewątpliwie da się je pokonać. Masz w sobie tę siłę i moc, dasz sobie radę :)

Macie różne problemy zdrowotne, oraz problemy ze zrzuceniem wagi? Być może problemem są produkty, które posiadasz w swojej lodówce. Czy aby na pewno są one zdrowe i pełnowartościowe? Warto posłuchać co ma
Marzenie o szczupłej sylwetce bez rezygnowania z dobrego jedzenia i przyjemności, jest możliwe do spełnienia. Nie musisz się rzucać w bestialską dietę, która zabierze Ci całą radość życia. Możesz jeść dobrze i naprawdę cieszyć się tym, co znajduje się na Twoim talerzu, czerpiąc radość ze smaku. Zdrowe i piękne życie nie jest dobrem zarezerwowanym dla wybrańców. Ty też możesz tak żyć i cieszyć się każdym dniem w zdrowym, pięknym ciele. Zobaczysz, jak wiele mogą zmienić drobne nawyki. Przeczytaj książkę Jedz dobrze i nie tyj, zarejestruj się w programie DrDietman i sprawdź porady oraz opinie ekspertów.
ją na ten temat do powiedzenia eksperci: youtube com/watch?v=yUmHJ5V80C8. Nie wszystko, co wydaje nam się zdrowe rzeczywiście takie jest. Nie wszystko, co wydaje nam się niezdrowe jest takie w istocie. Dlatego warto posłuchać, co mają na ten temat do powiedzenia eksperci.

Niektórzy traktują cukrzycę jak wyrok, a przecież z tą chorobą można żyć tak samo długo, a nawet dłużej, niż osoby, które nie posiadają tego schorzenia.... Z tą chorobą można się zaprzyjaźnić, a co najważniejsze może to być życie dobre, miłe i przyjemne. Nic nie jest w stanie dać nam tyle przyjemności, co dobre jedzenie. Nie trzeba z niego rezygnować!

Zrozum jak działa Twój organizm. Zrozum, że chce jeść dobrze i zaspokajaj potrzeby organizmu. Możesz to zrobić dostarczając mu wszelkich potrzebnych składników odżywczych w odpowiednich ilościach. Jeżeli zrozumiesz prawidłowości rządzące Twoim organizmem, sposoby działania organizmu, będzie Ci znacznie łatwiej żyć miło, przyjemnie i smacznie. A co najważniejsze, zdrowo. Pamiętaj, że w zdrowym ciele, zdrowy duch. To drugie nie jest jednak bez znaczenia i również wpływa na nasze ciało. Dlatego radość z życia, jedzenie tego, co lubimy i co nam smakuje, jest tak ważne dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

Czy wiecie, że osoby chore na cukrzycę wcale nie muszą rezygnować w pełni ze słodkości? To nieprawda, że słodki smak staje się złem wcielonym. Może oddziaływać pozytywnie na każdego, również na osoby z cukrzycą. Ważne jest jednak to, aby łakocie spełniały odpowiednie warunki. To, jakie słodycze spożywają osoby chore na cukrzyce ma ogromne znaczenie dla ich zdrowia i dobrego samopoczucia. Jeśli chcecie się dowiedzieć, jakie słodycze mogą to być, warto wejść na stronę: youtube com/watch?v=FvwHZS8XcJ0.

Polecam Wam również lekturę książki Jedz dobrze i nie tyj. Osoby chore na cukrzyce również znajdą tam stosowny fragment dla siebie. Warto skorzystać także z programu DrDietman, który dostępny jest w wersji bezpłatnej i płatnej. Pierwsza wersja programu daje bardzo dużo informacji zwrotnych, dzięki którym już będzie można zacząć działać i wprowadzać drobne zmiany. Cukrzyca to choroba, która jest poważna, ale można i warto się z nią zaprzyjaźnić. Takie życie jest znacznie przyjemniejsze i pełne dobrej energii.

Kończy się stary rok, zaczyna nowy Masz nowe nadzieje, plany i cele? Niektóre z nich dotyczą Twojej wagi? Nie powtarzaj starych błędów i nie zaczynaj diet, które wiążą się z mnóstwem wyrzeczeń. Do pięknej i zdrowej sylwetki wcale nie potrzebujesz diety, ale przemyślanej strategii. Wystarczy poznać mechanizmy działające Twoim organizmem. Dowiedz się, jak wyregulować apetyt i odpowiednio zadbać o siebie. Przeczytaj książkę Jedz dobrze i nie tyj, skorzystaj z programu DrDietman i koniecznie sprawdź filmiki na kanale Jedz dobrze by Młynarski.

Masz problemy z cukrzycą, a może obawy, że wkrótce się zaczną? Zapoznaj się z wiedzą dostępną na wspomnianym wyżej kanale. Autor książki Jedz dobrze i nie tyj opowiada o swoich zmaganiach z chorobą i udziela cennych rad, dotyczących codziennego życia z cukrzycą: www youtube com/watch?v=147QxTevqpI. Z filmików dowiesz się, że porcje w cukrzycy mają znaczenie. A wiadomość o chorobie, wcale nie musi oznaczać rezygnacji z pełni życia. Wystarczy włączyć myślenie i nastawić się na naturalne odżywianie!

Temat cukrzycy powraca na święta, trudno się dziwić, skoro raczej lubimy słodycze, a w czasie Świąt czeka na nas wiele pokus. Czy chorowanie na cukrzycę musi oznaczać koniec przyjemności z jedzenia? Czy teraz trzeba sobie wszystkiego odmawiać, na rzecz smutnej miny i ogólnego niezadowolenia? Nie! Zbigniew Młynarski przeszedł już tę drogę i chętnie opowiada o tym, na swoim kanale na YouTube Jedz dobrze by Młynarski.

A może Twój problem jest inny? Zbliża się Nowy Rok, wszyscy robimy postanowienia, a na Twojej liście znowu znalazło się schudnąć parę kilogramów. Próbowałaś w tym roku, ale wiadomo, pandemia i stresy, które odbijałaś siedząc z głową w lodówce. Przecież człowiek w tych ponurych czasach potrzebuje przyjemności. No właśnie, czy trzeba ich sobie odmawiać, aby zrzucić zbędne kilogramy? A może po prostu sięgasz po niewłaściwe produkty, które wydają się zdrowe ale tak naprawdę takie nie są? Zobacz co na to eksperci: youtube com/watch?v=vZbifDLEkGc. Nie katuj się w Nowym Roku, ale zadbaj o zdrową i szczupłą sylwetkę siłą natury. Karolina Far, dietetyk

Kiedyś myślałam, że szczupła sylwetka jest zarezerwowana dla tych, którzy są tytanami ćwiczeń i wszystkiego sobie odmawiają. Sama nie należę do takich osób i wydawało mi się, że piękna figura jest dla mnie nieosiągalna. Po prostu, sądziłam, że to nie dla mnie. Bardzo się zdziwiłam, gdy zaczęłam stosować rady zawarte w książce Jedz dobrze i nie tyj. Okazuje się, że można jeść wszystko i cieszyć się smakiem To wcale nie oznacza otyłości. W moim przypadku okazało się, że nie potrafię wyregulować własnego apetytu i sięgam po niewłaściwe produkty. Dużo dały mi opinie ekspertów na ten temat: tiny pl/761nb.

Kanał Jedz dobrze by Młynarski zaczęła oglądać również moja mama, która jest osobą chorującą na cukrzycę. Miała wiele chwil załamania, które okazały się zupełnie niepotrzebne. Cukrzyca to nie wyrok, choć oczywiście jest poważną chorobą. Moją mamę prawdziwie pokrzepił przykład Pana Zbigniewa Młynarskiego, który opowiada o własnych doświadczeniach związanych z tą chorobą i udziela dietetycznych porad.

Top spy Martin Hodge has been a regular sight at Tykes games to watch the centre-half, 26.
do góry