Widok

Okradziony przez pocztę polską !

Witam.
Nie wiem jak pozostałym mieszkańcom ale mi zdarzyło się już kilkukrotnie że zostałem okradziony przez pocztę a może to i przez listonosza - ja nie wiem. Efekt następujący .:
Paczki z chin z elektroniką drobną "tajemniczo" giną, ten sam sprzedawca z chin ale guziki i inne bibeloty tajemniczo trafiają !
Kilka razy zapłaciłem odsetki od opóźnionej faktury za telefon i inne opłaty - bo ist tajemniczo szedł...kilkanaście dni
Czy jestem jestem jedyny komu się to przytrafia ? I jedyny któremu to przeszkadza ?
Pisanie reklamacji na pocztę nic nie daje - nadal paczki giną a odsetki też się pojawiają.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziwne, do nas wszystkie paczki i listy trafiają na czas, nie zdarzyło mi się jeszcze ani razu szukać czegolwiek na poczcie. Jeśli zamawiam coś przez internet to zawsze przesyłką poleconą, żeby widzieć co się z nią dzieje. Ale i zwykłe listy przychodzą na czas. Mimo ciągłych żali na forum ja nie mam nic do zarzucenia naszej poczcie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
dział market. poczty pol.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas listonosz zostawia awizo zawsze wtedy gdy pracuję zdalnie w domu, więc wiem, że nie chce mu się domofonem dzwonić. Zostawia też automatycznie awizo jak ma paczkę bo mu się nosić nie chce.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do nas listonosz przyjechał strasznie zdezelowanym autem, wysiadł z listami, nie zaciągnął ręcznego i samochód ruszył w siną dal...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja 99% rzeczy zamawiam do pracy bo do Banina strach. Ta poczta w Baninie to wielkie nieporozumienie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak masz na to twarde dowody to zghłoś to na policje a nie oskarżasz od razu poczte ( nie to żebym ich bronił) a w ogóle masz pewność że te paczki w ogóle dochodzą do polski, te z guzikami to może tak ale z elektroniką ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj doszly przesylki wyslane 8 lutego z W-wy....7 tygodni szly chyba na piechote...

.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak - każdy spóźniony rachunek to jest okradanie mnie przez pocztę. W roku znajdę takich ze 15. Dowód wystarczająco twardy ?
Ja też czekam.na paczkę z Chin od poniedziałku i nadal jej nie ma. Dwie miały by tego samego dnia. Jedną dostałam a druga gdzie ? wyjaśnić cos na poczcie graniczy z cudem.Pani siedzi tam jak za karę.
Nich zmienią listonosza na osobę kompetentną. Listy zostawiać u sąsiadów bo nie chce mu się podjechać dwa domu dalej? ???

Do Chwaszczyna jex bo w Baninie Ajencja.

ich obowiązkiem jest dostarczyć paczkę w terminie i na wskazany adres ! a nie ze ja mam sie upominac o swoje rzeczy ! jakas porażka! A dodzwonić sie do Chwaszczyna to dzisiaj będzie cudem !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nich zmienią listonosza na osobę kompetentną. Listy zostawiać u sąsiadów bo nie chce mu się podjechać dwa domy dalej? ??? a w domu jest żona z dzieckiem.

Z pocztą w Baninie jest tak, że listy dostarcza Chwaszczyno. A gdy jest list polecony i nie ma nikogo w domu to dopiero trafia to na pocztę w Baninie.

Sprawdzone na paczkach z chin właśnie. Jest aplikacja poczty polskiej gdzie na bieżąco można śledzić statusy przesyłek, co prawda dane są z lekkim opóźnieniem, ale są. Zawsze wychodzą z poczty w Chwaszczynie (co jest zaznaczone w aplikacji), raz nawet tam odbierałem paczkę po awizo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry