Widok
Ja jestem okularnikiem i miałem kiedyś szkła kontaktowe na rower nie nadają się zupełnie i nie chodzi tu koniecznie błoto czy kurz, bo jak to dojdzie do oczu to już koniec, ale nawet zwykły pot spływający przeszkadza. Według mnie nie szkła nie nadają się nawet do gry w siatkówkę a co dopiero XC. Polecam okulary Rudego
ten kto poleca kontakty niewie co znaczy mieć wade wzroku
W niektórych sportach gra w okularach jest niewygodna ale na rower to niem nic lepszego dodatkowo zabezpiecza oczy!!
co do okularków to naprawde trudne bo ceny korekcyjnych sa naprawde z kosmosu takie okularki powinny kosztowac max z 200zł!!
ale jak zobaczyłem w sklepie ceny po 500-700zł na kartuskiej to mnie zemdliło!!
widziałem pełno tanich w zagranicznych katalogach ale trzeba by to sprowadzac itp
W niektórych sportach gra w okularach jest niewygodna ale na rower to niem nic lepszego dodatkowo zabezpiecza oczy!!
co do okularków to naprawde trudne bo ceny korekcyjnych sa naprawde z kosmosu takie okularki powinny kosztowac max z 200zł!!
ale jak zobaczyłem w sklepie ceny po 500-700zł na kartuskiej to mnie zemdliło!!
widziałem pełno tanich w zagranicznych katalogach ale trzeba by to sprowadzac itp
swietny pomysł - ten kto poleca to wie co to znaczy bo sam używa kontakty.
Jeśli chodzi o rower to kontakty i oczywiście ubierasz okulary słoneczne jakie tylko chcesz. Jest idealnie i nic się nie dzieje. Jak chcesz wolniej jechać to można bez okularów i też nie ma problemu.
Co do kontaktów to niech lepiej się wypowiadają osoby, które ich używają.
Jeśli chodzi o rower to kontakty i oczywiście ubierasz okulary słoneczne jakie tylko chcesz. Jest idealnie i nic się nie dzieje. Jak chcesz wolniej jechać to można bez okularów i też nie ma problemu.
Co do kontaktów to niech lepiej się wypowiadają osoby, które ich używają.