Widok

Okularki

Czy znajdzie się ktoś kto używa okularów z możliwością montażu szkieł korekcyjnych? Planuję zakup takiego wynalazku i zbieram opinie na temat różnych firm. Pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem to Rudy Project ma takie w swojej ofercie. I chyba nic lepszego nie znajdziesz.

www.trek.gd.pl
Oakley M Frame i Pro M Frame robi tez.
bbb też robi takowe...

widzialem wgdyni u optyka na świętojańskiej obok UM - firmy Arctika lub podobna nazwa - cena kila stówek
Mój ziomek sprawił sobie BBB. Do ceny trzeba doliczyć około 70 pln za oprawienie wkładek.
Dość powiedzieć że jest zadowolony.
Jako okularnik z 40 letnim stażem polecam Rudy Project , model : Perception . Rzecz jest bliska ideału . Można dostać po niezłej cenie . Szkła wymienne zamawia się u GREGORIO .

Pozdrawiam , Marek .
Nie lepiej kontakty ? Wygodne i nosisz okulary jakie chcesz.
Chyba jednak nie bo nawet pdczas jazdy w brylach do oka dostaje sie kurz i powietrze i może wysuszać kontakt, a co za tym idzie podrażniać powiekę....
Tak mi sie wydaje...

To się Tobie tak tylko wydaje, nic się nie dzieje, zapominasz że masz wadę wzroku, nie ma porównania z okularami.
Ja jestem okularnikiem i miałem kiedyś szkła kontaktowe na rower nie nadają się zupełnie i nie chodzi tu koniecznie błoto czy kurz, bo jak to dojdzie do oczu to już koniec, ale nawet zwykły pot spływający przeszkadza. Według mnie nie szkła nie nadają się nawet do gry w siatkówkę a co dopiero XC. Polecam okulary Rudego
Maciass - próbowałeś ? Zobacz samemu :)
Dzięki za opinie. Skłaniam sie bardziej ku okularom; kiedyś spróbowałem kontaktów, ale jakoś mi nie "leżały". Z drugiej strony pewnie jest wielu sportowców którzy używają kontaktów (gry zespołowe, sporty walki) i nie mają z nimi problemów. Pozdro.
ten kto poleca kontakty niewie co znaczy mieć wade wzroku
W niektórych sportach gra w okularach jest niewygodna ale na rower to niem nic lepszego dodatkowo zabezpiecza oczy!!
co do okularków to naprawde trudne bo ceny korekcyjnych sa naprawde z kosmosu takie okularki powinny kosztowac max z 200zł!!
ale jak zobaczyłem w sklepie ceny po 500-700zł na kartuskiej to mnie zemdliło!!

widziałem pełno tanich w zagranicznych katalogach ale trzeba by to sprowadzac itp
no te maks 200pln to, np. u zuchlinskiego, bbb powerview powinny kosztowac -wydaje mi sie, ze nie wiecej niz tyle placilem w pazdzierniku zeszlego roku:P
swietny pomysł - ten kto poleca to wie co to znaczy bo sam używa kontakty.
Jeśli chodzi o rower to kontakty i oczywiście ubierasz okulary słoneczne jakie tylko chcesz. Jest idealnie i nic się nie dzieje. Jak chcesz wolniej jechać to można bez okularów i też nie ma problemu.
Co do kontaktów to niech lepiej się wypowiadają osoby, które ich używają.
Białek - ale co tracisz? Weź sobie jednodniowe lub miesięczne i sprawdź sam jeszcze raz.
Zapraszam do mnie do sklepu na Monte Cassino kolo Rossmana koszt 199,-ZAPRASZAM
ok skoro robimy juz reklame to ja tez powiemto tak o ile pamietam to na stanie w mk biku maja BBB
reklama to dobry pomysł napewno sie wybiero jak bedzie wiecej słońca sprawdzic po wymienionych sklepack okularki a rudy po 500-900ze ta dziekuje nieskorzystam

Inne tematy z forum Rowery

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...

do góry