Widok
Oliwer Twist
Opinie do spektaklu: Oliwer Twist.
Historia osieroconego chłopca, zwanego Oliwerem Twistem, który z nędznego przytułku N trafia do londyńskich slumsów, gdzie dostaje się w łapy podstępnego Fagina - szefa złodziejskiej szajki, usiłującego zrobić z niego przestępcę. Wyraziste charaktery, szereg groźnych przygód, sensacyjna intryga i malownicza sceneria spowitego we mgle Londynu sprawiają, że ten utwór Dickensa jest wciąż ...
Przejdź do spektaklu.
Historia osieroconego chłopca, zwanego Oliwerem Twistem, który z nędznego przytułku N trafia do londyńskich slumsów, gdzie dostaje się w łapy podstępnego Fagina - szefa złodziejskiej szajki, usiłującego zrobić z niego przestępcę. Wyraziste charaktery, szereg groźnych przygód, sensacyjna intryga i malownicza sceneria spowitego we mgle Londynu sprawiają, że ten utwór Dickensa jest wciąż ...
Przejdź do spektaklu.
Czy to aby właściwy repertuar dla młodego odbiorcy
Nie wiem nie widziałam spektaklu, ale z samego opisu tematyki wydaje mi się zbyt smutny dla dzieci, które bywają jeszcze bardzo wrażliwe. Sama nie mam ochoty tego ogladać. Co za pomysł? Już samo zdjęcie zamieszczone do opisu jest stresujące (wyraz twarzy postaci). Sztuka zwłaszcza dla dzieci powinna relaksować, bawić, uczyć a nie ukazywać im ciemne strony życia.
opinia
Byłam na premierze. Uważam, że przedstawienie jest doskonałe - lekkie, rozśpiewane i zabawne. Piosenki wpadają w ucho, a niektóre elementy humorystyczne wciąż wywołują u mnie uśmiech. Bardzo podobają mi się lalki - wyraziste i przekonujące, a do tego doskonale animowane. Może więc przydałoby się, aby w informacji o realizatorach wspomnieć o ich twórcy i autorach scenografii?
Super ale nie dla maluchów
Spektakl jest rewelacyjnie wykonany i oparty na wspaniałej opowieści! Świetne wprowadzenie w foyer pozwala widzom bardziej zbliżyć się do aktorów i samej sztuki, poza tym niekonwencjonalność jest bardzo ciekawa, dzieci były zaskoczone ale zadowolne. Piosenki, chociaż niektóre o smutnej tematyce, pięknie zaśpiewane, rytmiczne i mimo wszystko wesoło "podane". Uważam Oliwera za jeden lepszych spektakli w Miniaturze. Myślę sobie tylko, że panie sprzedające bilety powinny uprzedzać rodziców, że spektakl jest absolutnie dla dzieci powyżej drugiej a nawet trzeciej klasy szkoły podstawowej. Maluchy nie tylko nic z tego nie zrozumieją ale też bywają dla nich momenty wręcz nudne, intryga trochę zawiła na tak małe główki. Za to rodzice na pewno świetnie się bawili.