Widok
Opel Vectra II
Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
więcej
vectra 2001r. 1.6 16V combi
Prowadzenie wyśmienite, jakość materiałów w środku bardzo dobra. Wszystko jak najberdziej OK tylko ten silnik. Niestety silnik 1.6 tylko dla emerytów. Każde wyprzedzanie to redukcja do 3 i gaz w podłogę. Tylko do bujania sie wystarcza. Minimum komfortu dla tego auta to silnik 1.8, co widac po najnowszej vectrze gdzie jest on podstawą napędów. A jeśli chodzi o silnik to pije olej jak głupi. 4 litry dolewek co 2 miesiące. A w ASO OPLA twierdzą że wszystko jest w porządku i ten typ tak ma. Niby fak, że w książce napisali że zużywa 0,6 litra na tysiąc ale w nowoczesnym aucie to skandal.
Reasumując b.fajne auto tylko dobrać odpowiedni napęd.
Reasumując b.fajne auto tylko dobrać odpowiedni napęd.
vectra b 1.6 8v 1996r /cynkowane blachy/ V-max 190 km/h :D 8.2-8.7L/100 miasto- trasa 6.6-7L
RAF- To dziwne że bierze Ci tyle oleju!. Jeżdżę vectrą jakieś pół roku,w tedy też wymieniłem olej(którego stan wynosił full!!!)i do tej pory nie ubyło ani jednej kropli-a wolno nie jeżdżę;]...z wad to zepsuł się włącznik ogrzewania lusterek i tylnej szyby oraz klima mi padła,po napełnieniu działała 6dni-mroziła i oto ostro- pewnie gdzieś się rozszczelniła:(
Vectra 1.6 8v
Podtlenku. masz przecież podtlenek lpg. on lepiej się nie bujnie chyba że tłoki wypluje wraz z głowicą. a co do samochodu sam mam taki sam. remont miałem na sam początku z tyłu hamle i hamulec ręczny stabilizatory przełączniki świateł długie/krótkie oraz włącznik świateł mijania (ten ze światłami przeciwmgłowymi przód i tył) i amorki tył i to mi wyciągnęło zaledwie tysiączek. Bardzo fajna bryczka...
super bryczka!!
Mialem do niedawna(wzasadzie to ojciec mial) Vectre b 1.8 rok 1999. Auto bylo naprawde wspaniale silnik bardzo dynamiczny , mwnetrze niezwykle obszerne bardzo duzy bagaznik ok 460l. Autem mozna bylo jezdzic na prawde szybko, redkosci powyzej 180 rozwijal bez klopotu. Niestety auto okazalo sie za szybkie jak na moje mozliwosci i pewnego deszczowego dnia zawinolem ojcowego opla na latarni. Naszczescie uderzylem prawa strona i nic specjalnie mi sie nie stalo(jechalem sam), niestety z auta niewiele zostalo.
dobry furak
opel vectra B uważam za auto niezłe w swojej klasie ma swoje wady jak i zalety
zalety niski koszt napraw stosunkowo niski koszt eksploatacji usterki mało upierdliwe
wady słabe zabezpieczenie antykorozyjne wycieki oleju a raczej pocenie sie padające zilenbloki tylnego zawieszenia wieszające się zawory AGR we wszystkich modelach wyposażonych powyższe urzadzenie
zalety niski koszt napraw stosunkowo niski koszt eksploatacji usterki mało upierdliwe
wady słabe zabezpieczenie antykorozyjne wycieki oleju a raczej pocenie sie padające zilenbloki tylnego zawieszenia wieszające się zawory AGR we wszystkich modelach wyposażonych powyższe urzadzenie
vectra 1,8 l 100
ehh kurde a ja jezdze vectra 1,8 model na 100 lecie opla to wypas furka .Po 4 latach katowania 205 km/h lecie w 3 osoby. Wyprzedza wszystko co mozliwe ale pali jak smok. z*******a fura i nei jeden sie juz przekonał. Szybkości nie za wiele wiadomo szkoda ze to nie 2,5 v6 ale polecam. zapraszam na traske WWa - MMz
fakt - blachy z tyłu są źle zabezpieczone
szczególnie te po naprawach - mam Vectrę od 1996 roku z salonu, oczywiście miesiąc po wyjechaniu z salonu jakiś ciul (normalka z nowymi autami) cofnął Starem w tylni błotnik. Błotnik został wymieniony (Opel Haller), ale taki naprawiany to pasztet z kaszanką (przynajmniej u Hallera). Po 4 latach pojawi ła się rdza (sic!). Drugi błotnik (ten nie uderzony, fabryczny) cały czas OK. Następnym razem jak jakiś ciul mi zaparkuje swojego Stara będę żadał wymiany całego auta - bo naprawiane, w Polsce....to beznadzieja! (przynajmniej w Opel Haller).
Opel !!! Vecta !!!
W 1974r Fiat robił takie zabawki jak Fiat 132 1.6-2.0
Sory ale ten silnik z fiata jest w bardziej zaawansowanej technologii jak wasze ople.
poza tym jest bardziej dynamiczny niezawodny i oszczędniejszy.
to tyle
NIGY BYM NIEKUPIŁ TAKIEGO SZMELCA JAK OPEL !!!!!!!! ZA TAKĄ KASĘ TRZEBA BYĆ CHORYM PSYCHICZNIE>
FSO 1.8 DOHC IST THE BEST !!!!!!
Sory ale ten silnik z fiata jest w bardziej zaawansowanej technologii jak wasze ople.
poza tym jest bardziej dynamiczny niezawodny i oszczędniejszy.
to tyle
NIGY BYM NIEKUPIŁ TAKIEGO SZMELCA JAK OPEL !!!!!!!! ZA TAKĄ KASĘ TRZEBA BYĆ CHORYM PSYCHICZNIE>
FSO 1.8 DOHC IST THE BEST !!!!!!
2,5 V6
Za glowe sie normalnie lapie jak czytam te wszystkie bzdety, w stylu 2,5 jest dla prezesow banku ze droga w utrzymaniu, ze pali 16 w miescie a na trasie 11 !!!!!! Od pol roku jestem posiadaczem tej wersji i nie zamienilbym tego na nic innego!!! Bynajmniej na razie...;-) Wysoka kultura pracy eleganckie osiagi i koszty porownywalne do 2,016v. Mity o spalaniu znawcow co o 2,5 wiedza tyle co uslysza obalilem wlasnorecznie.... Minimalne spalanie tego samochodu jakie zapialem na trasie przy spokojnej jezdzie rzedu 80-100 z 2mm wciskanym pedalem gazu (co okazja to luzik) TO: 6L. Minimalny cykl miejski w krakowskich korkach to 10-11L A normalna w miare szybka i dynamiczna jazda w trasie z predkosciami 120-140km/h to ( -) 8 - 8,5L !!!! Zblizenie sie w okolice 10-11L to jazda w trasie z deptaniem niemal do spodu ( 150-200km/h I tak tez wlasnie jezdze najczesciej ;-) Goraco polecam!!!
VECTRA B 2,5 V6 ( 2,5V6 )
Po wiekszosci opini na temat VB x25xe z ktorymi spotykam sie w necie ręce do kolan opadaja. Zwlaszcza tych odnoszących sie do mitu o spalaniu kosztach eksploatacji drogich podzespolach. Osobiscie jeżdzę tym autkiem od dwóch lat, kilometrów robie niemało, a często mój sportowy styl jazdy przekracza wszelkie granice... Dlatego mogę nieco wiecej niż ci ktorzy wiedza tyle co uslyszą powiedziec na temat dwóch najczęsciej poruszanych aspektów, kosztów eksploatacji i rzeczywistego (nie wyolbrzymianego) spalania przy tym silniku!! Zakup zadbanego 2,5 w pierwszych egzemplarzach można uczynić już od 10-13 tyś pln tak wiec na pewno nie jest to auto dla (jak to niektorzy piszą) prezesów banku! i nie ma opcji żeby w !trasie! spalic 13-15L/100! Autko przy normalnej jezdzie i tutaj zaoperuje orientacyjnymi przedzialami w KM/H gdyż dla wiekszosci oreślenia spokojna umiarkowana czy dynamiczna jazda to pojecia wzgledne. Trasa 80-100km/h a"la moher beret;-) 6,9 do 7,5L /100. 100-150km/h 8 do 8,5L! Na perfidnym bucie w trasie ciężko przekroczyć przedziały 10 do 13L. Miasto to 10,5 MINIMUM!! A 14-16L to już wiadomo ze ostra jazda. Mój MINIMALNY rekord w trasie to 5,9L/100KM!!!! Og.da sie przezyc :-)
Vectraaaaaaa jest ok !!
Ja posiadam Vectre A sedan z silnikiem 1,6i z 95 roku jest to przejsciowka i te wersje moim zdaniem sa najlepsze z serii A !! 0 rdzy, wyciszone poprawione, dopracowane wnetrze, bardzo wygodne fotele, duzy bagarznik. Wyposarzenie prawie full brakuje tylko klimy ale jest szyberdach no i nie ma elektrycznych lusterek i szyb ale to nie jest najwarzniejsze! Silnik moze jest troche slaby, dostaje kopiero malego kopa po 3000 obr./min ale jest za to oszczedny okolo 6 7 l na 100 km to dobry wynik. A co dla mnie najwarzniejsze jest to bardzo dobre auto do all tiuningu !!! pozdrawiam wszystkich posiadaczy Vectry A !!
VECTRA JEST OK
moim zdaniem vectra jest super sam jestem posiadaczem vectry A z silnikiem 3,5 litra v6 350km 0-100 w 4,5s ma dobrze wykonane wnętrze a nie jak inne marki tani plastik nadającym sie na zabawki ten samochód jest kultowy do tuningu mażna do niego dostać mnustwo akcesorii a dla zainteresowanych podaje strone www.sklep.tuning.pl
V6 to jest to co tygryski lubią najbardziej
Vectra B 2.5 V6 z pełnym wyposażeniem jest zarypiasta. Z gazem na wielopunktowym wtrysku to oszczędny potworek na kółkach. Jeździłem Volkswagenami, Fordami i innymi szrotami - są do bani. Jeździłem ponad 200 i jeszcze dużo brakowało do końca. Po tuningu "globusom" w BMkach opadają szczęki, oglądają rurki z tyłu i czsami jak zdążą coś powąchają.
Alfa Romeo 147.
Alfa...hmm to auto ma to coś czego niemają żadne inne auta wrażenie nie do opisania .(mamy) to auto od 3 lat i podobnie jak w mojej 2 fuże- niezły rękaw ładnie łapie :)- sprawdziłem :),Ładnie ciągnie do maxymalnej spidzory , kreci sie aż do 8500 obr.min szok !, bezawaryjna,-co dziwne mimo szaleństw ,niezły Bit !!!firmy Blaupunkt :) pozdro A i polecam tylko fachowcom bo jesli ktoś lubi poszaleć a przsadzi to .... crash(wiem z autopcji ) :) pozdro ziomy
jedno wam powiem mialem
mialem Vectre 1,8 i mialem omege 2,0
k**** mac v jest taka do dupy ze ja pierdole na buta jest tragiczna srodek ma sam plastik
boze za taka cene :/ widze ze p*********ie takie smenty bo macie V i honor wam nie pozwala na opierdolenie V ale szczerze za taka cene jest do dupy maly but srodek do dupy malutkie auto
moim zdaniem omega b jest lepsza o klase szczerze:/ szkoda mi was :/ pa
k**** mac v jest taka do dupy ze ja pierdole na buta jest tragiczna srodek ma sam plastik
boze za taka cene :/ widze ze p*********ie takie smenty bo macie V i honor wam nie pozwala na opierdolenie V ale szczerze za taka cene jest do dupy maly but srodek do dupy malutkie auto
moim zdaniem omega b jest lepsza o klase szczerze:/ szkoda mi was :/ pa
opel vektra A 2.0 i. kat 115km
opel vektra A 2.0 i kat zakupiłem to auto 6 miesięcy temu z niemiec od pierwszego właściciela, jest to wersia najbogatsza czyli cdx ,dwie poduszki ,abs , centralny, imobilajzer , szyby i szyberdach w elektryce ,ma fabryczne sportowe zawieszenie i alufelgi 17 cali na 215, jeżdzi się nim super osiąga do 220 km/h po naszych drogach w niemczech zamykałem budzik bez żadnych przeszkód polecam
vectra b ale tylko diesel
Witam mam vectre b od 4 lat 2l dti 16 v , autko jest super silnik ma tyko jedną wadę, pompa wysokiego ciśnienia wytrzymuje tylko 160 tyś km. Pompę warto kupić po regeneracji koszt tylko 2500 a nie jak nowa 9000 tyś, autkiem robię co roku ok. 25 tyś km, i nie narzekam, a co do plastików to bzdura kupcie sobie fiata to dopiero syf. Ja osobiście polecam diesla spalanie mam 7,5 litra, i daje jej wycisk i moja żona też.
Vectra A tdi
Miałem Vectre A 1.6 - super silnik i sam samochód (92 rok) tylko blacha leciał. Teraz mam Vectre A 1.7 TDi (Isuzu 95 rok)- z*******a bryka twardsze zawieszenie jak w poprzedniej silnik śmiga jak rakieta ( oczywiście jak turbo zacznie działac) nie do zdarcia do tego cichy i ekonomiczny. Jak na swój wiek (10 lat) blacha zdrowizna. Teraz jest na sprzedanie - jeśli Cie to interesuje to pisz!!!
Vectra awaryjna
Miałem nowa vectre 1,8 16v 98r. Auto bardzo ładne w środku na zewnatrz, buta miało. Niestety po roku i 3 miesiacach( 27 tys km ) juz po gwarancji posypala sie skrzynia biegow potem jeszcze 3 rozne awarie w sumie naprawy kosztowaly 5 tys zl w aucie 1,5 letnim z przebiegiem 30 tys km. Musialem sprzedac to sypiace sie auto. Czesto spotykam sie z opinia ze vectra b nalezy do awaryknych aut. Od 2000 roku (5 lat) jezdze primera 1,8 co prawda silnik jest mniej zwawy ale wyposazenie bardzo bogate a co najwazniejsze zrobilem autem juz 110 tys km i na razie musialem tylko wymienic 3 spalone zarowki, baterie w pilocie i klocki hamulcowe ale przy tym przebiegu ;p
Opel
Vetra 160km/h i 17s do sety? i to mają byc dobre osiągi was chyba pogieło vectry są do dupy smiac mi sie chce jak jacys własciciele tych gówien piszą że rucsza zpod swiateł z piskiem. I jak tu nieruszyc z piskiem jak te dwie opony to jak jedna do mojej toyoty wole swoją 13 letnią Carine niż jakies dwa nowe ople
vectra
co wy z****ne tikacze sobie myslicie jebce jedne własciciele tych gówien jak są tacy cwani to niech sie zemną zmierzą a własciwie z moją ładą samaritką niemacie rzadnych szans w tych waszych gównach muj ładowski silnik bije was buce na łeb biore was na starcie nawed z 2 łosie jedne wasze gówniane oplacze mają opony jak z mojej samaritki jedna.
Vectra - super ?
Przejechałem służbową Vectrą B 1,8 16V od nowości dokładnie 222 tys. Pozdrawiam tych ,którzy są niej zadowoleni - chyba nie znaja innych (ja zajezdziłem juz kilka w tej wielkości tym Toyote,VW,Audi).Vectra była zdecydowanie najgorsza: awaryjność, zawieszenie, plastiki, fotele.Vectra to badziewie w ładnym opakowaniu (linia karoserii z przodu : super elegancja).reszta taka sobie lub chłam.Potwierdza przysłowia "chcesz mieć hopla - kup se Opla".
Nie kupujcie aut z literą "F" na poczatku tzn. Fordów (Ford gówno wort) i francuskich.
Fajne auta zaczynają się od OOOO w góre. .
Nie kupujcie aut z literą "F" na poczatku tzn. Fordów (Ford gówno wort) i francuskich.
Vectra - super ?
Przejechałem służbową Vectrą B 1,8 16V od nowości dokładnie 222 tys. Pozdrawiam tych ,którzy są niej zadowoleni - chyba nie znaja innych (ja zajezdziłem juz kilka w tej wielkości tym Toyote,VW,Audi).Vectra była zdecydowanie najgorsza: awaryjność, zawieszenie, plastiki, fotele.Vectra to badziewie w ładnym opakowaniu (linia karoserii z przodu : super elegancja).reszta taka sobie lub chłam.Potwierdza przysłowia "chcesz mieć hopla - kup se Opla".
odpowiedz
Jesli nie bierze wiecej jak 0.7 litra na 1000 km to moze to byc w oplach normalne (przynajmniej tak by pan uslyszal w serwisie jak by pan na gwarancji zglaszal usterke). Zatem normalne jest to ze teraz przebiegi miedzy przegladowe wydłuzyly sie do 20 tys, jak auto w tym czasie ze 2 razy zmieni olej.
moja viki
też mam kolego automat,tylko że motor dwulitrowy wyrzuciłem katalizator i założyłem strumiennice,także teraz viki ma około 150 kucy i jest z****iście szybka 9 sekund do setki i już niejednemu frajerowi z bmki szczęka opadła na światłach,nigdy nie zmieniaj na maunalną tylko pamiętaj o wymianach oleju w skrzyni,tak co 50tys. kilometrów.pozdrawiam
vectra
Mam 2 vectry (A 1.8 94 i B 2.0 98) i jestem z nich zadowolony. Nie biorą oleju, nie wyłazi rdza (nawet w A) palą jak każde inne auta oprócz tego są wygodne i dynamiczne. Wiadomo że to nie hondy czy toyoty. Ale to niezłe auta za rozsądną cenę. Poza tym jak ktoś nie dba i nie pilnuje terminów albo stołuje sie na szrotach to będzie miał problemy z każdym innym autem. Pozdrawiam.
MAŁE PYTANKO -awaria hamulca ręcznego
Mam Vectre 1,8 i z 93 r. nie narzekam na nią za te pieniądze jest fajnym samochodem .Wymienłem linke hamulca ręcznego , gdyż pękła i świeci mi teraz lampka tak jakby był ręczny zaciągnięty .Czyzbym pominął jakś czujnik i niepodłączył go ,jeśli tak to gdzie on się znajduje?Może mi ktoś podpowie jak to usunąć?
dragon
mam opla Vectre B lift rocznik 2001 z silnikiem 2.0 16V 136 koni średnie spalanie na trasie mam 7,8 l na mieście to pali 8,9 litra a jak mu przydupisz ponad 200 km/h to wiadomo że spali swoje jak każde auto to pali 12,5L ale auto jest super nie rdzewieje bo mam z niemiec i ma ocynkowaną blache a krajówki mają lichą bleche
vectra 1.8 16v 1999
kupilem vectre 18 16 v jest to moje 4 auto wczesnirj posiadalem wolkswagena bore z 2003 2.0 szkoda muwic na jej temat same awarie a nowe auto teraz mam moja vectunie i jestem bardzo zadowolony malo pali i jest bezawaryjna nigdy wiecej wolkswagenow pozdrawiam wszystkich urzytkownikow opli zapomnialem dodac mam opla z angli
Vectra B 2.0 DL 16V
Właśnie kupilem starsza siostre bo to tej pory mialem Vectre A 1,7D. to dziwne ale 2.0 jedzie tylko 190Km/h a 1.7 210Km/h ? :( no coz przyspieszenia nie bede porownywal. Super autko. Komfort jazdy po naszych pieknych drogach, klima, i pelna elektryka. Jestem bardzo zadowolony. polecam fanom "klekotow" wynik 6l/100 Km przy ok 180 Km/h mowi sam za siebie.
witam
tez mam vectre z tego samego roku i nie narzekam na stan nadwozia korozji zero,niektorzy narzekaja ale mi sie wydaje ze to tez w duzej mierze zalezy od danego egzemplarza pojazdu,jak jest eksploatowany itp;vectry to sa dobre samochody i pod wzgledem blacharskim jak i mechanicznym,takie jest moje zdanie...
mam to samo i nie tylko to! i też k...a nie wiem co jest grane?! w tych szrotach to chyba normalne wyposażenie standardowe w zamian za kopyto o którym żaden h.. z tej firmy nie pomyślał!.Mam 18 16v z1999 co prawda nie dbam o to gówno bo i w imię czego! nie zwracam już wcale uwagi na jej zagrania ale to ZAKAżENIE czasem potrafi w****ić do bólu NIGDY więcejŻYDA!!!njgorszemu wrogowi nawet nie życzę.pozdro wszystkim którzy darzą jeszcze to złomowisko odrobiną sympatii jak ja
Vectra B - wyciek paliwa
Kupiłem niedawno Vectrę B i nalałem pełny bak (dobijałem pistoletem i dobijałem), ale po chwili zauważyłem, że gdzieś górą baku benzyna wylewa się jak z kranu. Czy tam jest jakiś wężyk nadmiaru przez który wylewany jest nadamiar paliwa, aby zabezpieczyć przed ewentulanym wybuchem w wyniku kumulacji gazów? Czy jest tam po prostu dziura, albo jakiś wężyk spadł? Miał ktoś podobną sytuację przy takim tankowaniu? I jeszcze jedno... padnięty jest wyświetlacz (wypalona większość pikseli). Co z tym zrobić?
Vectra i olej?
Kupiłem 1,6 bez gazu z 97 roku. Na początku wszystko było ok. Po kilku dniach silnik zaczął pracować nierówno - obroty same się zmieniały nawet w trakcie jazdy pewnie EBR, a tu jeszcze straszycie, że olej bierze. Miałem wcześniej Suzuki swifta 91- spoko auto ale palił 0,9 oleju na 1000 km więc go wymieniłem na niemca- bo miał nie brać. Poważnie to taka padaka???. W takim razie trzeba zastanowić się nad zakładaniem gazu i pchać go jak najszybciej.
Vectra B jest GIT
Mam Vectre B od roku kupiolem w 2001 roku i mialwm silnik do remontu ale ogolnie jest to bardzo dobry samochod wygodny pelne wyposarzenie niewiele kosztuja uzywane jest to kombi 1.6 16V przyspiesza nienajgorzej ale trzeba redukowac bieg> zeby nie to ze musialem troche wlozyc w niego bo kupilem uzywany to nie ma z nim problemow super auto fiatowi daleko do opla
The Best
Jestem właścicielem Vecty B od 2 dni i już mogę stwierdzić że furka jest the best.Silnik 1,8 16V klima, wspomaganie, e.. szyby i mnóstwo innych dodatków. Bagażnik imponujący. Niestety problem z wyświetlaczem ale ten tym podobno tak ma. A'propos gdzie (poza serwisem) można nabyć ten wyświetlacz na środkową konsolkę?)
Pozdrówka
Pozdrówka
ople ople
mialem kadeta 13 alto sypalo sie na pocztku zrobilem remont blach remont silnika wydalem dosc sporo ale oplacalo sie minelo 2lata bez jakiej kolwiek naprawy oprucz chamulce itp potem kupilem wektre A 16 auto dobre malo palil bo zaledwie 6 li z chakemtylko za malo mocy kupilem starsza wektre z 91 roku 2.0 auto ma kopa silnik ok bez skazy zato blacha leci.bez awaryjny w czasie eksploatacji1 roku potem kupilem omege 92rok 2.0 automat wersja cd auto z*******e 180 i nieczuc wogule jazdy cos pieknego zato czuc koszty paliwa spalal 17litrow gazu masakra z klimom 20 teraz mam vektre b 98 2.0 auto dobre bez awaryjne komfort w miare dobry poruwnywalne do omegi mniejsze zuzycie paliwa bo nowszy silnik kop z*******y mam go rok naprawde dobry dobra sprawa ze ma duzo elektryki polecam opla bo kto ma opla ten ma chopla kazdy samochud jest dobry tylko jak jakis cymbal niezna sie na samochodach i kupuje padake zajechana z komisu albo od chandlarza to wtedy narzeka nic dziwnego w samochud zawsze trzeba cos wymienic ale bez przesady dobra rada naprawcie samochody i jezdzijcie a nie narzekajcie tak samochodowi nie pomorzesz nara
Vectra 1.6 GL 1990 r
Posiadam takiego opla od 2004 r. Auto spisuje się świetnie i nie sprawia mi większych problemów. Jeżeli regularnie wymieniasz olej i filtry, auto to potrafi się odwdzięczyć. Może jego osiągi nie są zbyt zadowalające ale pżecież nie jest to auto do ulicznych wyścigów. Pozdrawiam wszystkich OPLOWCÓW.
jo zym widziol kiedys wektre gie te una bylo tak tworda ze jak zym tam wlizl to se pomyslolem ze to woz drobiniasty. ale kopyto miala ja zym niam jechakl kole 12okmh jok zym se stracha zlapol gdy pierdyklo piunta szprycyha u kola.jo wom powiadam zenajlepsze sa citroeny!! jo mon ksare pikaso i ros miolem stluczke ale remunt kosztowal 34oo zl. intyrnet to fajna zecz mom go odtygudnia ale juz lapie co ijak podobo mi sie ze tu jesttyle rzeczy to czytaNIO. DZIEKUJE ZA UDZIELENIE GLOSU
VECTRA A 1.6 GAZ 1991
Przejechałem taka VECTRA ponad 100tys. km na gazie i nic dodac nic ujac, jak spzredalem, to miala 250tys, km i wszystko OK, rdza tylko na tylnych blotnikach, poza tym Wszystko OK. 1.6 75KM, nie jest to duzo, ale w pojedynke mogłem sie scigac z lepszymi autami!!! Obecnie mam VECTRE B 1.6 16V 98 rok i tez jezdzi super, tylko OPEL, wygoda i niskie koszty utrzymania.
moja Viki:))))))))
Witam mam Opla Vectra 1,6 16 V Ecoteck autko sprawuje sie bez zarzutu spalanie tego autka hmm..szkoda slow pali tak malo ze bardzioej mi sie oplaca jezdzic Vectra na benzynce niz Atra ktora wczesniej mialem na gazie komfortowe i bardzo ekonomiczne na przyspieszenie jak na 1,6 tez niema co narzekac patrzac na jej wage ( jezeli chodzi o blachy to niemusze pisac kazdy kto mial Opla to wie na czym stoi ) Tyl leci i to mocno jest to samochod ktory wymaga pieszczot w porownaniu do Astry ktora kompletnie sie nie psula .
Solidne auto z piękną linią nadwozia
Mam opla vectre b kombi od roku jestem tym samochodem zachwycony, w ogóle się nie psuje ,a przyznam szczerze ,że jeżdżę nim na codzień. Wybrałem ten samochód bo to jest auto typowo rodzinne ze wspaniałą linią nadwozia i wygodne idealne na rodzinne wyjazdy ,również przydatne mi na działce kiedy chcę coś przewieść. To mój dobrze przemyślany zakup w 100 % w porównaniu z moim poprzednim autem fiatem punto (to po prostu tragedia i rozpacz tylko dla bogatych co lubią wydawać pieniądze na naprawy)
Vectra Speed OK
witam mam vectre kombi srebny 1999r z silnikiem 20 16V+gaz, samochód jest super naprawde i ma przyspieszenie niesamowicie jedze juz 3 lata i do dzis nie mialem usterki wiec chodzi jak glupi wiec polecam Kocham Vectre niestey mam do sprzedania vectre wyjedzam zagranice wiec czekam na kupca jesli chce panstwo zobaczyc zdjecie to zapraszam na emaila to wysle zdjecie
vectra naprawde jest dobry samochod :)
vectra naprawde jest dobry samochod :)
Prosze o POMOC!!!
Jestem zainteresowany kupnem Opla Vectry 1.7 DTI.
Z pelna elektryka. Mam dylemat czy decydowac sie na diesla czy brac benzyna i zakladac doniego gaz.
Bardzo prosze o opinie i porady. Czy Vectra z 97,98. Jest awaryjna, jak jest z blacha i silnikiem.
Uwagi prosze kierowaC na maila: slawek2001@op.pl
Z góry dziekuje!! Slawek
Z pelna elektryka. Mam dylemat czy decydowac sie na diesla czy brac benzyna i zakladac doniego gaz.
Bardzo prosze o opinie i porady. Czy Vectra z 97,98. Jest awaryjna, jak jest z blacha i silnikiem.
Uwagi prosze kierowaC na maila: slawek2001@op.pl
Z góry dziekuje!! Slawek
maniak opli
Prosze o pomoc wiec sprawa stoi tak jezeli wahasz sie miedzy diesel a benzynka to powiem Ci ze dielek bedzie napewno bardziej ekonomiczny niewiem jak te silniki 1,7 sie sprawują benzynowe bez zarzutu wszystko jest wporzo BOBA bym nie ladowal na twoim miejscu jezeli kupisz benzynke 16 zaworową to moze cos przestac chodzic jak chodzila slyszalem ze 16 V nie powiino sie zakladac gazu wiec jak chcesz to kup sobie 8 V i wtedy zaloz i bedziesz SPOX osobiscie wybralbym DIESLA są przeciez 2,o DTI za takimi sie rozgladaj są sprawdzone a te 1,7 niemam pojecia...Pozdrawiam
Vectra A 2,0 GT + gaz
Miałem Vectrę jak w tytule z 1991r od 2001 do 2005 w tym okresie zmieniłem klocki hamulcowe przód, tłumiki no i reperaturki tylnych błotników, a poza tym wymiana oleju i regularne tankowanie przejechałem ok 90 tys.km. Autko wygodne zrywne i bezawaryjne. Teraz jeździ nią zięć i też jest zadowolony.
vectra 1.6 16v
Psująca sie pompa wody, niesprawny silownik prawych tylnych drzwi , korozja, wycieki oleju z silnika, duzy apetyt na olej !!!!!!!!! ( lałem mniej do poloneza), psujące sie siedzenie kierowcy, problemy z tylnym zawieszeniem ---to najczęstrze usterki w tych samochodach. Do tej pory sadziłem, że W Niemczech robi sie dobre auta.
Jezeli macie szmal na mechaniorów to polecam takie autko.
Jezeli macie szmal na mechaniorów to polecam takie autko.
vectra
Każdy może mieć swoją opinie na temat aut jeden kocha poldki inny mondeo, ja osobiście wolę vectre.Miałem model A rocznik89 silnik 1,6 dałem ją ojcu bo żal sprzedawać(on miał poldka)niema porównania vectra A&kontra poldek oczywiście na kożyść vectry A mimo róznicy że poldek był z roku 94 jedyna przewaga poldka to że centralny zamek miał na pilota, a vectra tylko na kluczyk.vectra mimo 300tyś i gazu nie bieże oleju a ile kręcone to nie wiem???poldek zaniemógł nie kręcony na 215tyś potrzebował remontu itak dobrze na poldasa rodem z polski hehe.teraz mam vectre b rok 96 16,16v narazie 10000tyś nią przejechałem więc nie mogę się zabardzo wypowiadać na jej temat ogółem ma 190000tyś narazie nie nażekam poza skrzypiącym fotelem kierowcy ale to pryszcz.cenie to w oplach poza walorami użytkowymi gro części potrafi być tańsze jak do poldków.Pozdrawiam vectrowiczów.
jeżdżę vectrą
mam vectrę z roku 2006 z silnikiem 1,9cdti, dokupiłem do niej parę drobnych dodatków, jak na przykład sportowe fotele, delikatne spojlery pakietu OPC, ładne alu i grill bez znaczka od irmschera, moja wersja to sedan, czerwony. Teraz jest to całkiem przyjemne autko niekoniecznie marzeń, ale całkiem sympatyczne. mogłoby jeżdźić więcej sedanów i było by całkiem ładnie, oczywiście kombi też są super, ale ja nie potrzebowałem. Zrobiłem przez pół roku 25000km i jestem zadowolonym europejczykiem. Mimo że nowsze powinno być lepsze, nie ze wszystkich rozwiązań można pochwalić moją vecię. Najgłupszą rzeczą jaką mogę powiedzieć to fakt, że taka wielka maska podnoszona jest ręcznie i nie ma możliwości zamówienia siłowniczków w oplu. Moja stara wecia b miała na siłowniczkach itp itd. o moim oplu mogę długo. chętnych zapraszam po info. pozdro
Vectra B 2.0 dti kombi 101 km.1999 r.
Witam wszystkich. Mam vectrę 2.0 dti kombi 1999 r. i powiem wam jedno:stylistyka nadwozia zajefajna,spalanie tez ,średnio 5,9 litra.Olej dolewam do 1 litra na 10 000 km i jest na maxa cały czas. W środku cisza ,spokuj,nie skrzypi nie dudni nie wali nie trzeszczy.Miejsca full z przodu jak i z tyłu-typowy samochód rodzinny,bagażnik jak na moje potrzeby ogromny-przewoziłem w nim nawet opony do tira (3 sztuki weszły).Do niczego są hamulce chociaz zmieniałem tarcze i klocki,przepalające sie diody na wyswietlaczu w srodku,zawieszenie tzn.gumy na stabilizatorach i łącznikach stabilizatorów, za słabe turbiny -trzeba uwazać na paliwo jakie sie leje bo pompy wtryskowe nie lubia szitu a wymiana pompy na nowa ok.3200 zł. Tak na marginesie to nie standard ale te pompy sa wadliwe siadają w granicach od 160 do 250 tys. km. Siada czujnik Halla w pompie wtryskowej nie regenerowalny. Dlatego jak h**owo Ci pali po dłuzszym postoju i nie jest to wina uszczelniaczy na wtryskach bo je też często szlag trafia i zapowietrza sie przy odpalaniu albo świec żarowych, to musisz zacząć sie chyba bać bo to prawdopodobnie oznaka tego że pompa wtryskowa Ci sie kończy. Ja prawdopodobnie tez przez to teraz przechodzę.Ale cóż walnie to trzeba będzie zmienić ale tylko na nową(jesli masz zamiar pojezdzic nią jeszcze trochę bo używki to wydatek prawie taki sam a nie masz pewności ile juz kilosów zrobiła ta pompa. Nowa to nowa gwarancja itd.Piszcie na maila jak coś postaram sie odpowiedzieć na pytania w miare mozliwości z własnego doswiadczenia.pozdrawiam.
vectra 1.6 16v 96r
Mam to auto 3lata jeżdże nim umiarkowanie zarówno pod względem szybkości jak i częstotliwości . Dobre i wygodne do dalekich wojaży 3-osoby ,mało pali, przy wyprzedzaniu jak wypadnie z rytmu trzeba redukować, ruszanie z miejsca zadawalające ale przy założeniu że silnik musi mieć swoje obroty-polecam z silnikiem o większej pojemności ( mówimy tu o silnikach nowej generacji niewiele więcej pali ale bardziej elastyczne) wizualnie wedle gustu muj-na zewnątrz bardzo ładny; środek. . . no niezbyt i polemika do tych co narzekają i chwalą to auto po prostu czy to mercedes czy bmw czy inne auto a miałem ich kilka teraz mam tylko...3 jak jest zadbane i niewyjeżdżone to tylko jazda i koszty eksploatacyjne no a w innym przypadku kłania się mechaniczor i części.
Miałm pecha
Właśnie sprzedałem Vectre B 1.8 16V.Trochę sie z nią wtopiłem bo okazało się że była kręcona na jakieś kilkadziesiąt a może nawet 100 tyś. Jak sprzedawałem to miała 185 tyś.Miała 7 letnia instalację gazową i to był największy mój błąd.Gaz zakładał jakiś rzeźbiarz i najwięcej było z tym kłopotów.Rdźewiała na całego .Ostatnio rozpadł mi się przegłób i poleciałem 1 tyś.Przestała dzałać nagrzewnica ciągłe wymiany zawieszenia.Ogólnie autko z piękną linią i bardzo pojemne.Troche jej szkoda ale za dużo z nią miałem problemów.
migajaca kontrolka
może wy mi pomorzecie mam opla vectre 1996r
autko ma silnik 1.6-16v i wczoraj zaczela mi sie palic kontrolka ładowania co dziwne na zgaszonym silniku przy właczonym zapłonie kontrolka gasnie a zaczyna mrugać kontrolka chek
ange no ta pomaranczowa od usterek silnika . prosze o pomoc moja viki poprostu zmarła a ja tak nie chce
autko ma silnik 1.6-16v i wczoraj zaczela mi sie palic kontrolka ładowania co dziwne na zgaszonym silniku przy właczonym zapłonie kontrolka gasnie a zaczyna mrugać kontrolka chek
ange no ta pomaranczowa od usterek silnika . prosze o pomoc moja viki poprostu zmarła a ja tak nie chce
vectra b 99r 1,6 16v najgorsze auto jakie miałem
słuchajcie miałem juz dziesiatki róznych aut i tak nieudanego auta jak vectra nie miałem po pierwsze słabe blachy podrógie straszna awaryjnosc,i branie oleju, ja u siebie juz 2 razy silnik robiłem i dalej mi beierze olej,po drodze padł mi komputera i wiele innych pierdół,przez 5 miesiecy exploatowania dołozyłem 3000zł nie liczac swojej pracy i teraz modle sie o to by sie jej pozbyc.naprawde nie polecam bo miałem wiele aut i tylko te mi tyle razy zawiodło,mówcie co chcecie ale to jedno razowe autko.pozdrawiam
Vectra 1.6 16V
tak czytam te wszystkie opinie i jak przy kazdym modelu, sa zwolennicy i przeciwnicy, aczkolwiek tych pierwszych jest znacznie więcej, ja jestem po środku. Komfort jazdy ok, wygląd też, spalanie niestety ponad 10l, słabe przyspieszenie, aby wyprzedzić trzeba zredukować do 3-ki, no i jak w wiekszości, opli z kompem pali sie pomarańczowy check( u mnie jest błąd recylkulatora spalin), skaczą obroty, nawet czasami gaśnie gdy podjeżdzam do skrzyzowania, a jest swieżo po przegladzie. Autko ogólnie ok, tylko ta lampka
hm
posiadam ten samochód 96r(full wypas)... i cóż powiedzieć silnik 2,0 16v b.ładną ma kulturę pracy i dość cichy jak na tę pojemność... spalanie w normie .... na trasie zrobiłem 1000km na 60l ... więc nie jest tragicznie...(jazda od 60-180km/h) zawieszenie ciut za twarde ale ogólnie nieźle się spisuje... frustruje mnie cofanie (brak widoczności) a lusterka strasznie oddalają.
ogólnie samochodzik ok na mieście spala 7,2(8,0l jeżdżąc z włączoną klimą) (jeżdżąc b.delikatnie). pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych i zadowolonych oplowiczy :)
ogólnie samochodzik ok na mieście spala 7,2(8,0l jeżdżąc z włączoną klimą) (jeżdżąc b.delikatnie). pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych i zadowolonych oplowiczy :)
Opel vectra 1.6 16V gaz
co do wypowiedzi"vectra 2001r. 1.6 16V combi " jak w nagłówku mam 1.6 16V z gazem w oplu b i to g**** prawda ja jak wyprzedzam to z piątki żadko chyba że się bardzo spiesze to robie redukcje na cztery a tak to idzie gładko jak narazie leciałem 180 km/h na gazie fakt że traci na przyspieszeniu jeśli chodzi o gaz ale ktozrobi 400 km za 75 zł takim autkiem jest oki
spoko
mialem vectre b 1.8 16v 1996 ale po wizycie u mechanika ktory myslal te to auto mojej matki wykosilem nio 30m plota miala wtedy grubo ponad 200ts i nie brala grama oleju jak osly lejecie do silnika wode a tankujecie na ruskim targu to nie dziwota ze wasze bryki majo was gdzies opel od zawste byl wymagajocy ale jak sie oniego dba to jest wdzieczny i wierny .ostatnio znalazlem vectre w kombiku z 2001 2.2 benzyna 147 kobylek nigdzie nic nie znalazlem otej bryczce jak ktos cos wie to niech skrobnie.a na temat rdzy jak lachmaniarz malowal a konowal spawal do tego baran jezdzi to nawet aluminiowe audi zardzewieje. ja na swojej nie znalazlem sladu rdzy a co do plotu wyszedlem z kraksy bez zadrapania tak ze sumujoc szybkie sprawne BEZAWARYJNE ibezpieczne
viki2.5v6
nio cóz w srodku przecietna ale i malo awaryjna ja swoja kupiłem jak miała 170tys yeraz ma 260tys i 2 razy na lawecie raz jak złamałem kluczyk zimą a drugi jak pękl mi wąż od chłodzenia. troche pali ale 170 koni i 9l to niezle jak na 6 garków pozatym wszystkie km robie za granica na banach i przy 160 8,5 do 9,5 w miescie 14 ale na ostro zmieniam na viki 2,0 turbo:)i podnosze do min 225kucy to bedzie frajda juz widze te miny frajerów z bm-ek:)
vectra dth 1998 pełna wersja
Nawet w salonie opla sie dziwili ale dopiero po 350tys pierwsza powazna naprawa a mianowicie sprzeglo.
370 tys slizgi lancucha i 403 tys rozsypalami sie skrzynia spalanie na trasie do 110km/godz 5,3 potem rosnie stopniowo przy 180km/godz 7,8 miasto gorzej. ok 8l. w zimie do 10 l. (krotkie odcinki po miescie)
ogólnie bardzo jestem zadowolony
370 tys slizgi lancucha i 403 tys rozsypalami sie skrzynia spalanie na trasie do 110km/godz 5,3 potem rosnie stopniowo przy 180km/godz 7,8 miasto gorzej. ok 8l. w zimie do 10 l. (krotkie odcinki po miescie)
ogólnie bardzo jestem zadowolony
Elektryka
mam opla vectre (kombi) z 1998, pojemnosc silnika 2.0 136km (ma kopa) są w nim dwie wady: plastiki i elektryka, musiałem w nim wymienic komputer pokładowy, bo kupiłem w jakims je***ym sklepie za 11zl przekaznik, a w salonie byl po 50zł.................................
Moja rada: nie kupujcie tej vectry!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moja rada: nie kupujcie tej vectry!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vectra 1,6 16v 2001rok
Auto od nowego w rodzinie kupione w Polsce.Njapierw jezdzil ojciec pozniej matka a teraz ja. Ma przejechane 253tys km i spokojnie daje rade. Jezdze agresywnie i nie zostaje w tyle do 140 idzie i nie ma sie czego wstydzic choc uwazam ze minimum 1,8 powinni wsadzac. Glowne wady to: zbyt duzo oleju pije -ale w ksiazce mowia ze ten silnik tak bierze nawet do litra na tysiac. moim zdaniem za duzo stanowczo! koncowka wydechu rdzewieje ale nie zgadzam sie z przedmowcami ze cale auto rdzewieje. zbyt mala wa\rstwa lakieru to fakt bo moja nie jest garazowana i lakier splowial od slonca. widac odpryski po kamieniach. Plastiki stukaja we wnetrzu i tapicerka splowiała. Za to spalanie jak na 1500kg masy rewelacja mi bierze przy oponach 205mm trasa 7,2 litra na autostradzie prz predkosci 110-120. w miescie 8,3 udalo sie zejsc :) duzy bagaznik a jak rozlozycie oparcia tyo powstaje plaska powierzchnia idealnie do... spania ;P polecam auto tylko wiekszy silnik bierzcie
VB 2,0 16V,97 rok, sedan
Jak najbardziej pożądne auto :) Ma parę wad fabrycznych ale które auto dzisiaj ich nie ma ;P
Jest moja druga VB :) Wczesniej miałem 1,8.
Jednak 2,0 to jest to :D Przy normalnej jezdzie da się zejść spalanie do 1,8 :) Na trasie nie ma problemu z wyprzedzaniem, auto duże i pakowne.
Frajda z jady niesamowita. Wygodne . Zrobiłem jednego dnia 720 kilometrów i wogule nie byłem zmęczony :D
Polecam :)
Jest moja druga VB :) Wczesniej miałem 1,8.
Jednak 2,0 to jest to :D Przy normalnej jezdzie da się zejść spalanie do 1,8 :) Na trasie nie ma problemu z wyprzedzaniem, auto duże i pakowne.
Frajda z jady niesamowita. Wygodne . Zrobiłem jednego dnia 720 kilometrów i wogule nie byłem zmęczony :D
Polecam :)
Vectra B 2,0-16V i 2,2dti
Jeżdziłem 4 lata-bardzo dobre auto (silnik -super i wcale dużo nie palił).Obecnie jeżdżę( od trzech lat) też vectrą B ale silnik 2,2 DTI- silnik jest dynamiczny 125kM/ 280Nm ,też mało pali, ale w środku-jak w ciężarówce(hałas).Bardzo kiepska kultura pracy silnika,zwłaszcza jak jest zimny.
Przy prędkości pow.170kM/h jest głośno jak w czołgu.Jednak do 140 jest ok.
Uważam jednak że za małe pieniądze można jeżdzić całkiem wygodnie i bezpiecznie. Jest to samochód wyjątkowo tani w eksploatacji.Myślę że w tym segmencie aut- to naprawdę dobry wybór.
Przy prędkości pow.170kM/h jest głośno jak w czołgu.Jednak do 140 jest ok.
Uważam jednak że za małe pieniądze można jeżdzić całkiem wygodnie i bezpiecznie. Jest to samochód wyjątkowo tani w eksploatacji.Myślę że w tym segmencie aut- to naprawdę dobry wybór.
Vectra B 2,0-16V i 2,2dti
p.s.
czytałem opinie na temat spalania i dodam swoją.
silnik 2,0 16V w mieście :7,5- 9,0 (benz)
trasa: 6,0-7,2(prędk.100-160)
średnia z roku 15000km: 7,2 l
silnik 2,2dti w mieście :6,0-6,8 (diesel)
trasa: 4,8-5,3 (prędk. j.w)
średnia z roku 18000km: 5,8 l
W obydwu samochodach miałem komputery pokł. a ich wskazania sprawdzałem wielokrotnie
czytałem opinie na temat spalania i dodam swoją.
silnik 2,0 16V w mieście :7,5- 9,0 (benz)
trasa: 6,0-7,2(prędk.100-160)
średnia z roku 15000km: 7,2 l
silnik 2,2dti w mieście :6,0-6,8 (diesel)
trasa: 4,8-5,3 (prędk. j.w)
średnia z roku 18000km: 5,8 l
W obydwu samochodach miałem komputery pokł. a ich wskazania sprawdzałem wielokrotnie
Opel Vectra B 2,5 V6
Mam taką od ponad pół roku, sprowadziłem ze Szwajcarii, rocznik 2000, pełna opcja (kremowa skóra itd), niezawodny, komfortowy, mały przebieg może dlatego 170000 km, serwisowany, także ogólnie polecam, i nie słuchaj tych mitów odnośnie spalania, przy spokojnej jeździe automat bo taki mam nie przekracza 11 litrów w cyklu mieszanym (Poznań i okolice).
Witam. Mam pytanie do użytkowników Opla Vectry B sedan 1.6 16v: Co sądzicie o tym konkretnym modelu i jak jest ze spalaniem w takim samochodzie? bo mam do kupienie Vectre B 1.6 16v sedan z 2001r. i się zastanawiam odnośnie proporcji silnika do masy samochodu i pod względem awaryjności. Czy nie będzie za dużo pił paliwka jak ma pociągnąć taką budę... :/ Z góry dzięki za info.
Mam taką, tylko sprzed liftingu. Zużywa dość dużo oleju silnikowego (producent dopuszcza nawet 0,75 l/1000 km), paliwa spala 7-8 l/ 100 km. Nie ma super osiągów ale też nie ma co narzekać. Swoją posiadam ponad rok i dotychczas nic się nie psuje. Jak kupisz zadbaną to nie będziesz narzekał. Podobno wersje poliftingowe są jeszcze mniej awaryjne.
wectra A 1.8 8v
mam wectre 1.8 z 91 roku jezdze nia 12 lat280tys przebiegu wspaniale auto niezawiodlo mnie nigdy malo pali tanie czesci.Trzy lata temu kupilem tom samom wersie z 95r tragedja sprzedalem po dwuch latach a babcie mam nadal rok temu zrobilem w niej nadkola zero rdzy super dalem ja synowi a sam kupilem passata B5 TDI 110KM wszystko ok komfort dynamika tylko przednie zawieszenie kicha jakiej malo 150tys i do wymiany a w wectrze 280tys i jeszcze jezdze zona ma Astre z 93r 18 16v wlasnie poleciala panewka na 3cylindrze szukam silnika do niej C18XE 92KW 125KM na allegro jest duzo silnikow o symbolu X18XE 85KW 116KM i niewiem czy bedzie pasowal moze ktos mi doradzi
VECTRA B 1.6 16V KOMBI
Mam Vectre 1.6 16v 99r. po lifcie kombi silnik jak do tej budy troszkę słabawy ale daje radę (16v tak mają że dopiero przy 3500obr/min zaczynają jechać) zawieszenie też troszkę delikatne na nasze polskie drogi ale jest ok. No i klima siada ale wystarczy pękający wąż na nowo zakuć (podobno w vectrach i omegach to norma). Ja mam swoją 2 lata i zrobiłem nią 30.000 km.
Jestem z niej zadowolony i polecam.
Za te pieniądze doba alternatywa.
Jestem z niej zadowolony i polecam.
Za te pieniądze doba alternatywa.
hmmmm
Panowie mam pytanie mam nadzieje ze ktoś mi pomoże... a mianowicie kupiłem opla vectrę b 1.6 16v 105kucy w benzynie i tak mam zostać żadnego gazu lecz do czego zmierzam a więc na początku gdy ja kupiłem uwierzcie mi ze czułem ze ma kopa (wcześniej jeździłem cieniasem 700tka wiec różnice czuć....) ale po jakimś czasie zaczęła mi wyć na 1nce na 2ce przy 3500tys obrotów a wcześniej tego nie było bo po prostu zamiast iść bujać sie tak jak wcześniej zaczęła mi wyć i dopiero na 3jce chce sie bujać.. wszystkie filtry wymienione łącznie z najważniejszym czyli paliwa bo był zapaprany ale nie ma różnicy nie wiem czemu jeśli ktoś z was wie i spotkał sie z takim problemem proszę o pomoc albo podpowiedz... Pozdrawiam:)
Ludzie no k... mać!
Ludzie przecież tu się wpisuje opinie a nie jakieś zapytania "czy to będzie dobre" albo "czemu nie świeci mi się lampka na liczniku" !
No ku...wa mać! przecież, aż się mózg lasuje jak czuta człowiek takie rzeczy!
OPINIE! OPINIEEE! i jeszcze raz OPINIEEEE!!!
Po co piszesz jak nie masz Vectry B? Czytaj baranie, a nie zadajesz pytania, na które ktoś już dawno odpowiedział!
Posiadam Vectre B 1.6 16v. Niezawodna. Wymieniam części eksploatacyjne w terminach i mam już przejechane 230 000 km.
Cała prawda o autach:
"Jak dbasz tak masz!"
No ku...wa mać! przecież, aż się mózg lasuje jak czuta człowiek takie rzeczy!
OPINIE! OPINIEEE! i jeszcze raz OPINIEEEE!!!
Po co piszesz jak nie masz Vectry B? Czytaj baranie, a nie zadajesz pytania, na które ktoś już dawno odpowiedział!
Posiadam Vectre B 1.6 16v. Niezawodna. Wymieniam części eksploatacyjne w terminach i mam już przejechane 230 000 km.
Cała prawda o autach:
"Jak dbasz tak masz!"
tyyy frustrat zamknij tą japę bo nikt cie o to nie prosił zebys sie tu gniótł i głosił gorzkie żale koles ma problem to liczy ze ktos mu cos podpowie... co w tym dziwnego matole? w koncu to jest forum o oplu vectrze wiec chyba ma takie prawo skad ty spadłes człowieku? opinie to ty se w dupe wsadz kazdy wie jakie ma auto i wie co potrafi... mózg to juz ci dawno mamusia nie zlasowała tylko sprasowała z koszulką na niedziele... pytac nie oceniac bo ten kolega wyzej chyba dostał cieki i mu sie jebię...
2.2dti zrobiłem nim 120tyś km szczera opinia 2001r.
Przez ten przebieg kosztowała mnie ok.350zł na czesci.mialem przed nia 4 ople omege B vectre A. ale te auto mnie urzekło pod wzgledem bezawaryjnosci.od
poczatku miałem zamontowany czip 150KM.komfort mi sie nie podoba.scigałem sie na pasie startowym z passatem 131KM 2002rok.nie dał vw rady.jestem zarzenowany rdza. to jest najwiekszy minus. nie kupie juz auta nie w ocynku! rdza jest na masce i tylniej klapie i nigdzie po za tym nie ma. ale i tak jestem zarzenowany tym.
poczatku miałem zamontowany czip 150KM.komfort mi sie nie podoba.scigałem sie na pasie startowym z passatem 131KM 2002rok.nie dał vw rady.jestem zarzenowany rdza. to jest najwiekszy minus. nie kupie juz auta nie w ocynku! rdza jest na masce i tylniej klapie i nigdzie po za tym nie ma. ale i tak jestem zarzenowany tym.
Vectra B 1.8 125km 97r. kombi skrzynia F18 cr _ czytaj sportowa
Jeźdzę Vectra 5 rok bez niespodzianek_po kolei co zrobiłem w tym czasie 2x rozrząd zawieszenie tył + nadkola standart w oplach do tej pory grama rdzy hamulce,czuj. wałków założyłem gaz zrobiłem tym autem niecałe 93tyś km mogę powiedzieć że auta nie oszczędzałem mam ciężką nogę spalanie 11-13L/gazu wiadomo głaskając można zejść do 8 ogólnie na auto nie powiem złego słowa tanie części części kawał auta_ładne alusy 16' lepiej się zbiera niż a4 sedan 1.8 20v też 125km wiem bo miałem i niech nikt nie wmawia mi jakie to audi niezawodne pomijam zawieszenie. nosiłem się z zamiarem sprzedaży ale patrząc na allegro po ile chodzą szlak mnie strzela ludzie sprzedaja vectry w cenie polo 95 może ta cena wzieła się z dużej liczby angoli niudanych dizli pojeżdzę jeszcze ze 3 lata później dam bratu
vectra 2,5 v6 cdx
Jeżdżę tym autkiem 7 lat i muszę powiedzieć, że kolejny mój opel(była vectra a 2,0 i corsa 1,6), który mnie nie zawiódł. Jak na 2,5 litra, spalanie b. małe, bo przy spokojnej jeździe na trasie mieści się w 8l.Moc 170km, jest ok.Jak na fałkę, oleju bierze b. mało(około 1l. na 10 000). Jeszcze mnie nie zawiodło.Nawet rdza go bardzo nie bierze