Widok

Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lusterka

Vectra ma bardzo ladne lusterka zewnetrzne ktore sa idealnie skaponowane z reszta samochodu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wadliwe pompy wtryskowe i strasznie dużo pali

Co to znaczy skaponowane?

Kapon to taki impregnator do drewna.

i nie tylko...

lusterek się przyczepił.
Vektra ma w 3 d*** zalet, a ty o lusterkach!
nie znaczy to, że nie są one ładne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZALETY ?

Ile zalet tyle wad !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opel Vectra to jeden z najbardziej udanych opli , mialem vectre A 2.0 i to z*******y samochód

na pewno wole vectre od vw passatta , a vectra B jest najładniejsza w swojej klasie.

Vectara 2,5 V6

chodzi jak pszczółka naprawde to ma buta
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

opel vectra 2.5v6

spoko furka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opel Vectra jest w c*** , lusterka też, tyle, że z ich wielkością to można je o kant d*** potłuc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

vectra 2001r. 1.6 16V combi

Prowadzenie wyśmienite, jakość materiałów w środku bardzo dobra. Wszystko jak najberdziej OK tylko ten silnik. Niestety silnik 1.6 tylko dla emerytów. Każde wyprzedzanie to redukcja do 3 i gaz w podłogę. Tylko do bujania sie wystarcza. Minimum komfortu dla tego auta to silnik 1.8, co widac po najnowszej vectrze gdzie jest on podstawą napędów. A jeśli chodzi o silnik to pije olej jak głupi. 4 litry dolewek co 2 miesiące. A w ASO OPLA twierdzą że wszystko jest w porządku i ten typ tak ma. Niby fak, że w książce napisali że zużywa 0,6 litra na tysiąc ale w nowoczesnym aucie to skandal.
Reasumując b.fajne auto tylko dobrać odpowiedni napęd.

vectra b 1.6 8v 1996r /cynkowane blachy/ V-max 190 km/h :D 8.2-8.7L/100 miasto- trasa 6.6-7L

RAF- To dziwne że bierze Ci tyle oleju!. Jeżdżę vectrą jakieś pół roku,w tedy też wymieniłem olej(którego stan wynosił full!!!)i do tej pory nie ubyło ani jednej kropli-a wolno nie jeżdżę;]...z wad to zepsuł się włącznik ogrzewania lusterek i tylnej szyby oraz klima mi padła,po napełnieniu działała 6dni-mroziła i oto ostro- pewnie gdzieś się rozszczelniła:(

zewnętrzny wygląd to nie wszystko.w środku tandetne plastiki

tandetny plastik to ty masz na ryju !!!

czym ty kolego jezdzisz ze piszesz ze vectra w środku to tandeta

vectra 1.6 8 v.

jeste uzytkownikiem tego samochodu i jestem zadowolony... nic mu nie brakuje, ma to buta choc mam go na gazie..hihi i mysle o podtlenku...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vectra 1.6 8v

Podtlenku. masz przecież podtlenek lpg. on lepiej się nie bujnie chyba że tłoki wypluje wraz z głowicą. a co do samochodu sam mam taki sam. remont miałem na sam początku z tyłu hamle i hamulec ręczny stabilizatory przełączniki świateł długie/krótkie oraz włącznik świateł mijania (ten ze światłami przeciwmgłowymi przód i tył) i amorki tył i to mi wyciągnęło zaledwie tysiączek. Bardzo fajna bryczka...

super bryczka!!

Mialem do niedawna(wzasadzie to ojciec mial) Vectre b 1.8 rok 1999. Auto bylo naprawde wspaniale silnik bardzo dynamiczny , mwnetrze niezwykle obszerne bardzo duzy bagaznik ok 460l. Autem mozna bylo jezdzic na prawde szybko, redkosci powyzej 180 rozwijal bez klopotu. Niestety auto okazalo sie za szybkie jak na moje mozliwosci i pewnego deszczowego dnia zawinolem ojcowego opla na latarni. Naszczescie uderzylem prawa strona i nic specjalnie mi sie nie stalo(jechalem sam), niestety z auta niewiele zostalo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

vectra

to dobre i mocne auto pod warunkiem ze niejest z silnikiem16l bo to ,taczka,najlepszy motor to 20l tym mozna w miare pojezdzic .Pzdrawiam wszystkich wlascicieli opla vectry.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobry furak

opel vectra B uważam za auto niezłe w swojej klasie ma swoje wady jak i zalety
zalety niski koszt napraw stosunkowo niski koszt eksploatacji usterki mało upierdliwe
wady słabe zabezpieczenie antykorozyjne wycieki oleju a raczej pocenie sie padające zilenbloki tylnego zawieszenia wieszające się zawory AGR we wszystkich modelach wyposażonych powyższe urzadzenie

Vectra 1.8 125km

Wszystko spoko gdyby nie rdza pojawiająca się po pół roku.

rdza po pół roku lo:):):):)

hehehehehehehe bo padne
tzreba było kupic dobrze zrobione auto , a nie przez jakiegos paproka lakiernika i wtedy by nie było rdzy !!!!!!!!!!!!!!
ps. mam vectre b z 1996 roku juz jest 2004 i 0 rdzy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytanko odnośnie vectry 2.5 V6

Czy ktoś wie ile pali takie autko(szczególnie w mieście)?? Bo mam zamiar kupić a niewiem czy mnie stać bedzie nim jeździć.
Ta którą se upatrzyłem jest przerobiona na gaz.

syf

vectra jest jak syf na moim czole wiem bo go miałem. To tyle wy frajerzy co jeździcie oplami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

naucz sie kultury wypowiedzi cwelu

gigant

a czym teraz jezdzisz frajerku pewnie rowerkiem wersja ukraina turbo w nogach

vectra b

super autko jeszcze Mnie nie zawiodł

fedfed

Opinia została zablokowana przez moderatora

sam jesteś frajer...trzeba było sobie kupic wieśLIBRE ...pasuje do takiego buraka jak ty

syf

vectra jest jak syf na moim czole wiem bo go miałem. To tyle wy frajerzy co jeździcie oplami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Opla nie masz,mózgu też.Pewnie maluchem pomykasz
ja też mam od roku czasu co prawda trochę kasy wsadziłem wiadomo w używanych samochodach a tak ogółem to super auto

Syf to ty

Jak sam napisałeś jesteś syf , a pryszcze głosu nie mają !!!

ładna fura

ja posiadam vectre 2.0 16v 2000r i jest po prostu z*******a fura i szybka do dupy są passaty i renówki.VECTRA TO FURA

Spalanie

Moja vectra 1,8 i normalnie spala 9.5 l benzyny (ale jej nie rzałyje ) na trasie da się zejść do 7,5 l (ale to jest jechać 80 - 90 po prostej i broń borze nie wyprzedzać )
gazu odpowiednio 14 L miasto 10 L oszczędna trasa

vectra 1,8 l 100

ehh kurde a ja jezdze vectra 1,8 model na 100 lecie opla to wypas furka .Po 4 latach katowania 205 km/h lecie w 3 osoby. Wyprzedza wszystko co mozliwe ale pali jak smok. z*******a fura i nei jeden sie juz przekonał. Szybkości nie za wiele wiadomo szkoda ze to nie 2,5 v6 ale polecam. zapraszam na traske WWa - MMz

rdza

Dlaczego w tak h.....ych oplach wszystkie blachy wokół tylnego nadkola lecą, tzn. rdza je przerasta wzdłóż i w szerz. Dam jedną radę nie kupujcie nigdy wi ecej takich złomów, te samochody(ja mam vectre) to pewnie robią murzyni nie znający się na rzeczy. jednym słowem to syf

fakt - blachy z tyłu są źle zabezpieczone

szczególnie te po naprawach - mam Vectrę od 1996 roku z salonu, oczywiście miesiąc po wyjechaniu z salonu jakiś ciul (normalka z nowymi autami) cofnął Starem w tylni błotnik. Błotnik został wymieniony (Opel Haller), ale taki naprawiany to pasztet z kaszanką (przynajmniej u Hallera). Po 4 latach pojawi ła się rdza (sic!). Drugi błotnik (ten nie uderzony, fabryczny) cały czas OK. Następnym razem jak jakiś ciul mi zaparkuje swojego Stara będę żadał wymiany całego auta - bo naprawiane, w Polsce....to beznadzieja! (przynajmniej w Opel Haller).

Doskonała fura...

Doskonała fura mam Vectre z 1999 1.8 16V sprawuje się doskonale a jej wygląd jest powalający!!!

Szukam info

Dokładnie chodzi mi o model z silnikiem 2,0 TDi rocznik 2000 wersja kombi na pelnym wyposazeniu skóra, xenony, podg. fotele itd., nie moge nic znaleźć na ten temat.

Opel !!! Vecta !!!

W 1974r Fiat robił takie zabawki jak Fiat 132 1.6-2.0

Sory ale ten silnik z fiata jest w bardziej zaawansowanej technologii jak wasze ople.

poza tym jest bardziej dynamiczny niezawodny i oszczędniejszy.

to tyle

NIGY BYM NIEKUPIŁ TAKIEGO SZMELCA JAK OPEL !!!!!!!! ZA TAKĄ KASĘ TRZEBA BYĆ CHORYM PSYCHICZNIE>

FSO 1.8 DOHC IST THE BEST !!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fiat HAHAHAHA no normalnie nie mogę ze śmiechu czytają tą wypowiedź.

mam 2,5 już 3 rok i jest rewelacyjna ( to muj 9 samochód )

Auto jest bezawaryjne i swietnie sie spisuje. Niestety nie polecam tym co mało zarabiają bo na używkach nie da sie dlugo pojezdzic. Spalanie 13-14 w miescie 11-12 trasa. Gorąco polecam.

2,5 V6

Za glowe sie normalnie lapie jak czytam te wszystkie bzdety, w stylu 2,5 jest dla prezesow banku ze droga w utrzymaniu, ze pali 16 w miescie a na trasie 11 !!!!!! Od pol roku jestem posiadaczem tej wersji i nie zamienilbym tego na nic innego!!! Bynajmniej na razie...;-) Wysoka kultura pracy eleganckie osiagi i koszty porownywalne do 2,016v. Mity o spalaniu znawcow co o 2,5 wiedza tyle co uslysza obalilem wlasnorecznie.... Minimalne spalanie tego samochodu jakie zapialem na trasie przy spokojnej jezdzie rzedu 80-100 z 2mm wciskanym pedalem gazu (co okazja to luzik) TO: 6L. Minimalny cykl miejski w krakowskich korkach to 10-11L A normalna w miare szybka i dynamiczna jazda w trasie z predkosciami 120-140km/h to ( -) 8 - 8,5L !!!! Zblizenie sie w okolice 10-11L to jazda w trasie z deptaniem niemal do spodu ( 150-200km/h I tak tez wlasnie jezdze najczesciej ;-) Goraco polecam!!!

mam 2,5 super

mam od lutego jestem bardzo zadowolony z opelka

VECTRA B 2,5 V6 ( 2,5V6 )

Po wiekszosci opini na temat VB x25xe z ktorymi spotykam sie w necie ręce do kolan opadaja. Zwlaszcza tych odnoszących sie do mitu o spalaniu kosztach eksploatacji drogich podzespolach. Osobiscie jeżdzę tym autkiem od dwóch lat, kilometrów robie niemało, a często mój sportowy styl jazdy przekracza wszelkie granice... Dlatego mogę nieco wiecej niż ci ktorzy wiedza tyle co uslyszą powiedziec na temat dwóch najczęsciej poruszanych aspektów, kosztów eksploatacji i rzeczywistego (nie wyolbrzymianego) spalania przy tym silniku!! Zakup zadbanego 2,5 w pierwszych egzemplarzach można uczynić już od 10-13 tyś pln tak wiec na pewno nie jest to auto dla (jak to niektorzy piszą) prezesów banku! i nie ma opcji żeby w !trasie! spalic 13-15L/100! Autko przy normalnej jezdzie i tutaj zaoperuje orientacyjnymi przedzialami w KM/H gdyż dla wiekszosci oreślenia spokojna umiarkowana czy dynamiczna jazda to pojecia wzgledne. Trasa 80-100km/h a"la moher beret;-) 6,9 do 7,5L /100. 100-150km/h 8 do 8,5L! Na perfidnym bucie w trasie ciężko przekroczyć przedziały 10 do 13L. Miasto to 10,5 MINIMUM!! A 14-16L to już wiadomo ze ostra jazda. Mój MINIMALNY rekord w trasie to 5,9L/100KM!!!! Og.da sie przezyc :-)

VECTRA 1,8 16V

Mam Vektre już 2 lata jest po tuningu wygląd ma z*******y, wszyscy się oglądają. Jednak temat rdzy to prawda, mam problemy jeszcze ze skrzynią biegów ale i tak jest to najlepszy samochód jaki miałem, a miałem ich troche

Opel Vektra B

kupiłem właœnie vektre b z motorem 1,6 8 zaworowy przerobiłem na gaz dajcie jakieœ wskaz ówki

Vectrunia

Niuniuś samochodzik 13 lat (1,8 i) i nikt nie ma startu. Szczególnie w wersji lift back, jeden z najpiękniejszych samochodów. A co do opini o korozji nadwozia to w mojej, ryski nie ma.

vectra 16 16v

mam vectre 16 16v i jestem zadowolony, rdzy narazie nie widac, silnik dosyc dobry przyspieszenie w miare tylko troche głosna na 1,2 biegu

w zyciu opla

korozja je zżera już na prospektach!
daleko do vw gruppe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

vectra - rupieć

Miałem opla omege 1991r. 2.0i. i wymieniłem go na vectre 1996.16v. a teraz płacze i żałuje. Ta vectra to rupiec,gdy omegą spokojnie bujałem się 200-210km/h to vectra ledwo wyciąga 190km/h a pozatym mniejszy komfort jazdy i słabe przyśpieszenie

fajans

i jeszcze raz fajans , wole BMW

Vectraaaaaaa jest ok !!

Ja posiadam Vectre A sedan z silnikiem 1,6i z 95 roku jest to przejsciowka i te wersje moim zdaniem sa najlepsze z serii A !! 0 rdzy, wyciszone poprawione, dopracowane wnetrze, bardzo wygodne fotele, duzy bagarznik. Wyposarzenie prawie full brakuje tylko klimy ale jest szyberdach no i nie ma elektrycznych lusterek i szyb ale to nie jest najwarzniejsze! Silnik moze jest troche slaby, dostaje kopiero malego kopa po 3000 obr./min ale jest za to oszczedny okolo 6 7 l na 100 km to dobry wynik. A co dla mnie najwarzniejsze jest to bardzo dobre auto do all tiuningu !!! pozdrawiam wszystkich posiadaczy Vectry A !!

Poszukuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szukam nakładki na próg lewy do Vectry B!!!!!!!

vectra 1.6

a ja mam vectre z 98r. motor 1.6 16v i pali mi 8 l bezyny i 11 l gazu/100km to chyba nizle osiagi

gigant

mam vectre b z2000r izamyka się mi w 7litr. tylko niemam zamontowanego gazu

mam vectre b 16 16v ipopierdalalem nia 220 na godzinke
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

220k\h - pierdolisz

Muj kumpel ma vectre 16. 16v z 1997 i idzie tylko 180k\h

vectra 2.0 DTi 16V kombi silnik DTL 82 KM

Bardzo fajny silnik.Mam rocznik 97.Co do reszty to w normie niema fury bez wad i bez konieczności napraw.Przebieg 200 tys. Stosuję olej MOBIL i jeżdzę.

Vectra b 1997rok1.8 16v115kM

Silnik ok tylko za dużo pali szczególnie zimą wszystkie błotniki są do bani.Silnik 2.5 L V6 tyle samo pali co 1.8L 16V to coś tu jest nie halo.

kupilem vectre 1.7tds

nie wiem jak to mozliwe ale wyciagnelem nia 190km/h!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.pali 5 litrow.autko z*******e!!!!!!!!!

równiez posiadam VIKI 1.7 TD i potwierdzam ze autko jest zaje...ste!!!!!!!!!!!

A-4 KRAKOW-KATOWICE 16 16V 220km\h p*********lem

w snach.............

vectra 91 r 1.6 l

Jezdze pol roku taka vectra i narazie nie nazekam.Fakt nadkolato minus wszystkich opli.Ja wyciaglem nia 190 i podejrzewam ze by jeszcze pociagla ale obok mnie siedziala moja kobieta ;)))).Jak narazie nic nie padlo mi jeszcze ale auto kupione od niemca.pozdrawiam

Co wy wogle wiecie o oplach?????? Powiem wam jedną rzecz / kupujcie astry / kadety/omegi/calibry tylko nie te vectry to największy chłam z jakim się spotkałem....

VECTRA JEST OK

moim zdaniem vectra jest super sam jestem posiadaczem vectry A z silnikiem 3,5 litra v6 350km 0-100 w 4,5s ma dobrze wykonane wnętrze a nie jak inne marki tani plastik nadającym sie na zabawki ten samochód jest kultowy do tuningu mażna do niego dostać mnustwo akcesorii a dla zainteresowanych podaje strone www.sklep.tuning.pl

hm

ja jutro odbieram GTS 2.2 i jestem b. ciekaw co z tego będzie. troszkę sięboję bo do tej pory jeździłem prawdziwymi niemieckimi autami. póki co na nowy 2005 r jest to najtańszy samochód w promocji.

V6 to jest to co tygryski lubią najbardziej

Vectra B 2.5 V6 z pełnym wyposażeniem jest zarypiasta. Z gazem na wielopunktowym wtrysku to oszczędny potworek na kółkach. Jeździłem Volkswagenami, Fordami i innymi szrotami - są do bani. Jeździłem ponad 200 i jeszcze dużo brakowało do końca. Po tuningu "globusom" w BMkach opadają szczęki, oglądają rurki z tyłu i czsami jak zdążą coś powąchają.

Vectra 1.8 2001 (115-kucy:)

niezły rękaw ładnie łapie :)- sprawdziłem :),Ładnie ciągnie, bezawaryjna,-co dziwne mimo szaleństw ,swietny sprzęt nagłaśniający :) pozdro
A i jak ktoś lubi poszaleć polecam Alfe Rome 147 - mam i zażynam i tezr sie nie psuje należy tylko czesto zmieniać olej

Alfa Romeo 147.

Alfa...hmm to auto ma to coś czego niemają żadne inne auta wrażenie nie do opisania .(mamy) to auto od 3 lat i podobnie jak w mojej 2 fuże- niezły rękaw ładnie łapie :)- sprawdziłem :),Ładnie ciągnie do maxymalnej spidzory , kreci sie aż do 8500 obr.min szok !, bezawaryjna,-co dziwne mimo szaleństw ,niezły Bit !!!firmy Blaupunkt :) pozdro A i polecam tylko fachowcom bo jesli ktoś lubi poszaleć a przsadzi to .... crash(wiem z autopcji ) :) pozdro ziomy

jedno wam powiem mialem

mialem Vectre 1,8 i mialem omege 2,0

k**** mac v jest taka do dupy ze ja pierdole na buta jest tragiczna srodek ma sam plastik

boze za taka cene :/ widze ze p*********ie takie smenty bo macie V i honor wam nie pozwala na opierdolenie V ale szczerze za taka cene jest do dupy maly but srodek do dupy malutkie auto

moim zdaniem omega b jest lepsza o klase szczerze:/ szkoda mi was :/ pa

Opinia została zablokowana przez moderatora

Vectra bryka nie do zdarcia

Mam Opla vectre B po liftingu i mówie wam super bryka, z silnikiem2,2 diesel ma niesamowite pprzyśpieszenie, jest to najlepszy samochód jaki mialem do tej pory a mialem m. in.bmw model 3 i 5

silnik 2,0 DTH

czy ktos muglby mi cos napisac o silniku 2,0 DTH 16V ktury mam w swojej niedawno nabytej vectrze parametry jakiesc ciekawostki wszystko co sie da z gory wielkie dzieki

kupiłem z tym silnikiem sprowadzona z francji z pełnym wyposarzeniem jeżeli kupisz zadbany samochód to się nacieszysz mnie kosztował po opłatach 15tyś 98r 188tyś pszebiegu spalanie w przediale 5.5-6l komfort jazdy super autostradą Gdańską do Jastarni 140-200km/g polecam ...

opel vektra A 2.0 i. kat 115km

opel vektra A 2.0 i kat zakupiłem to auto 6 miesięcy temu z niemiec od pierwszego właściciela, jest to wersia najbogatsza czyli cdx ,dwie poduszki ,abs , centralny, imobilajzer , szyby i szyberdach w elektryce ,ma fabryczne sportowe zawieszenie i alufelgi 17 cali na 215, jeżdzi się nim super osiąga do 220 km/h po naszych drogach w niemczech zamykałem budzik bez żadnych przeszkód polecam

PYTANIE

MAM ZAMIAR KUPIĆ OPELKA VECTRĘ B 1,8 16V
I CO WY NA TO ?
ZIBI

czy warto kupic vectre 1.6 16v opinie

nowy nabytek

od kilku dni jeżdze vektrą -wrażenia rewelacyjne.super daje sie poprowadzić no i pod maską ma kilka "ogierów" w parze z VERWA daje efekt .jezeli masz okazje kup co najmniej 1.8 i wiecej nie zauj zotwek na paliwo nie bedziesz zalowal

PYTANIE 2

ALBO VECTRA 2,0 TDI 16V ? ZIBI

vectra b ale tylko diesel

Witam mam vectre b od 4 lat 2l dti 16 v , autko jest super silnik ma tyko jedną wadę, pompa wysokiego ciśnienia wytrzymuje tylko 160 tyś km. Pompę warto kupić po regeneracji koszt tylko 2500 a nie jak nowa 9000 tyś, autkiem robię co roku ok. 25 tyś km, i nie narzekam, a co do plastików to bzdura kupcie sobie fiata to dopiero syf. Ja osobiście polecam diesla spalanie mam 7,5 litra, i daje jej wycisk i moja żona też.

Vectra A tdi

Miałem Vectre A 1.6 - super silnik i sam samochód (92 rok) tylko blacha leciał. Teraz mam Vectre A 1.7 TDi (Isuzu 95 rok)- z*******a bryka twardsze zawieszenie jak w poprzedniej silnik śmiga jak rakieta ( oczywiście jak turbo zacznie działac) nie do zdarcia do tego cichy i ekonomiczny. Jak na swój wiek (10 lat) blacha zdrowizna. Teraz jest na sprzedanie - jeśli Cie to interesuje to pisz!!!

Vectra

vectri faja bryka oczywiscie A2000 z 16V pod macha i 150 kucami (ale i tak nie masz szans do cali)

zapraszamy na forum opla vectry!

zapraszam wszystkich uzytkownikow opla vectry do klubu!:) zapraszam na www.vectra-unlimited.pl oraz na www.forum.vectra-unlimited.pl Na forum jest wielu uzytkownikow i mozna sie dowiedziec wielu ciekawych zeczy;) gorąco polecam!

Vectra awaryjna

Miałem nowa vectre 1,8 16v 98r. Auto bardzo ładne w środku na zewnatrz, buta miało. Niestety po roku i 3 miesiacach( 27 tys km ) juz po gwarancji posypala sie skrzynia biegow potem jeszcze 3 rozne awarie w sumie naprawy kosztowaly 5 tys zl w aucie 1,5 letnim z przebiegiem 30 tys km. Musialem sprzedac to sypiace sie auto. Czesto spotykam sie z opinia ze vectra b nalezy do awaryknych aut. Od 2000 roku (5 lat) jezdze primera 1,8 co prawda silnik jest mniej zwawy ale wyposazenie bardzo bogate a co najwazniejsze zrobilem autem juz 110 tys km i na razie musialem tylko wymienic 3 spalone zarowki, baterie w pilocie i klocki hamulcowe ale przy tym przebiegu ;p

dobre

Vectra ma tylko jedną wadę.............,brak jej zalet!!!!!

opel to bardzo dobry samochod mialem juz dwa renowki i fordy przy nim wysiadaja co wy macie wogole do opla barzo dobre auta

1.6 16V

Autko jest piekne. Silnik i zawieszenie nie godne jej urody. żałuje, że nie kupiłem 1.8. Montaż gazu jeszcze bardziej obniżył osiągi auta ( za 1800zł). na szczęście zabezpieczenie anty korozyjne jest świetne (2000rok). Szkoda, że pasek rozrządu trzeba wymieniać co 60 tyś.- ZGROZA!!!!.

Numery nadwozia

Gdzie znajdują się numery nadwozia - Vectra 98 rok - napewno na przodzie pod maską ale gdzie jeszcze ?? chyba musi byc ich więcej, nie?? niech mi ktoś podpowie. Dzięki!

kolego masz jeszcze kolo dzwi pasarzera z przodu jest taka klapka.......

Opel

Vetra 160km/h i 17s do sety? i to mają byc dobre osiągi was chyba pogieło vectry są do dupy smiac mi sie chce jak jacys własciciele tych gówien piszą że rucsza zpod swiateł z piskiem. I jak tu nieruszyc z piskiem jak te dwie opony to jak jedna do mojej toyoty wole swoją 13 letnią Carine niż jakies dwa nowe ople

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

chory jestes goscu mialoem astre 1,4 8v wyciagnalem nia 180 w piec osom aktualnie mam vectre 1,6 8v jechalem juz nia 180 chyba cos klamiesz albo jezdzisz jak baba

Pierdolisz głupoty

vectra 2.5 v6 do setki 7,8 s v-max 235

vectra

co wy z****ne tikacze sobie myslicie jebce jedne własciciele tych gówien jak są tacy cwani to niech sie zemną zmierzą a własciwie z moją ładą samaritką niemacie rzadnych szans w tych waszych gównach muj ładowski silnik bije was buce na łeb biore was na starcie nawed z 2 łosie jedne wasze gówniane oplacze mają opony jak z mojej samaritki jedna.

opel?

w porównaniu ze zbliżoną hondką albo suzuki dostaje masakrycznie na każdej płaszczyżnie

opel?

w porównaniu ze zbliżoną hondką albo suzuki dostaje masakrycznie na każdej płaszczyżnie

opel?

Vectra - super ?

Przejechałem służbową Vectrą B 1,8 16V od nowości dokładnie 222 tys. Pozdrawiam tych ,którzy są niej zadowoleni - chyba nie znaja innych (ja zajezdziłem juz kilka w tej wielkości tym Toyote,VW,Audi).Vectra była zdecydowanie najgorsza: awaryjność, zawieszenie, plastiki, fotele.Vectra to badziewie w ładnym opakowaniu (linia karoserii z przodu : super elegancja).reszta taka sobie lub chłam.Potwierdza przysłowia "chcesz mieć hopla - kup se Opla".

Nie kupujcie aut z literą "F" na poczatku tzn. Fordów (Ford gówno wort) i francuskich.

Fajne auta zaczynają się od OOOO w góre. .

jestes chyba jakis baran te twoje tojotki i volkswageny napewno bym wycal ta vectra wcale nie sa zle samochody mialem juz dwa ople sa super

Vectra - super ?

Przejechałem służbową Vectrą B 1,8 16V od nowości dokładnie 222 tys. Pozdrawiam tych ,którzy są niej zadowoleni - chyba nie znaja innych (ja zajezdziłem juz kilka w tej wielkości tym Toyote,VW,Audi).Vectra była zdecydowanie najgorsza: awaryjność, zawieszenie, plastiki, fotele.Vectra to badziewie w ładnym opakowaniu (linia karoserii z przodu : super elegancja).reszta taka sobie lub chłam.Potwierdza przysłowia "chcesz mieć hopla - kup se Opla".

Nie kupujcie aut z literą "F" na poczatku tzn. Fordów (Ford gówno wort) i francuskich.

Fajne auta zaczynają się od OOOO w góre. .

Vectra b 1.6 16v

Mam problem kupiłem vectre 1,6 16 v ecotec
z 97 roku stan idealny i ma przejechane 113000
km i bierze mi olej jak cholera czy to normalne przy oplach?
Prosze o pomoc

to niejest normalne masz hyba przejehane 313 000km anie113

odpowiedz

Jesli nie bierze wiecej jak 0.7 litra na 1000 km to moze to byc w oplach normalne (przynajmniej tak by pan uslyszal w serwisie jak by pan na gwarancji zglaszal usterke). Zatem normalne jest to ze teraz przebiegi miedzy przegladowe wydłuzyly sie do 20 tys, jak auto w tym czasie ze 2 razy zmieni olej.

vectra

vectra B jest super piękne kształty ładny wygląd zrywna nawet w najmniejszej jednostce napędowej nie ma wad same zalety mało pali jak na swoją pojemność wygodna i komfortowa

Porady

Kupiłem opla vektrę 1.8 16v proszę o uwagi i porady dotyczące eksploatacji tego samochodu.Dziękuję.

Vectra 1,6 16v

Vectra jak kazdy inny samochód lubi wizyty u mechanika(sprawy eksploatacyjne), ale jezei ktos to zaniedba. Ma ogólne problemy z samochodem. Vectra to ładna i duża bryka, samochód rodzinny. Polecam

opel vectra

ładny samochód ,ale silnik 1.6 ecotek 16v ,jest slaby jak na ten pojazd .i czy to normalne że gaz od 1-3 biegu jak by wolniej opadał?a i wyświetlacze sie psują

vectra2.0dti

Auto jest wspaniałe to moja druga vectra chodzi jak mażenie i bardzo mało spala.Silnik 2.0 napędzany olejem napędowym jest dość dynamiczny porównywalny z benzyną. Poprzednia miała silnik 2.0 benzyna i równierz nieżle się zbierała

rada

Właśnie kupiłem Vectre B z 1996 r. silnik 1.6 16v z automatyczną skrzynią biegów, czy ktoś mógłby podać mi kika szczegułów co do użytkowania takiego autka ? Ma zrobione 84 tyś. km i jak narazie jestem w szoku ( pozytywnym ) jak się tym jeżdzi.

wymień rozrząd oleje ipłyny bo jak ci walnie pasek to cię będzie kosztować z 3000zł ten rocznik ma prawdopodobnie zrobione 184 tyś km

moja viki

też mam kolego automat,tylko że motor dwulitrowy wyrzuciłem katalizator i założyłem strumiennice,także teraz viki ma około 150 kucy i jest z****iście szybka 9 sekund do setki i już niejednemu frajerowi z bmki szczęka opadła na światłach,nigdy nie zmieniaj na maunalną tylko pamiętaj o wymianach oleju w skrzyni,tak co 50tys. kilometrów.pozdrawiam

rada

Czy ktoś wie jak dostać się do wyświetlacza ( wymontować go ) komputera z vectry B - muszę go naprawić bo zanikły literki. Wiem jak naprawić ale niestey nie wiem jak go wymontować - z góry dziękuję za pomoc.

Mateusz z Gdańska

Kocham ( prawie tak jak calibrę ) nową vectre w wersji htb!!! Piekny tył i opadający tył!!!! Pozdrawiam szcześliwych posiadaczy...

vectra

Mam 2 vectry (A 1.8 94 i B 2.0 98) i jestem z nich zadowolony. Nie biorą oleju, nie wyłazi rdza (nawet w A) palą jak każde inne auta oprócz tego są wygodne i dynamiczne. Wiadomo że to nie hondy czy toyoty. Ale to niezłe auta za rozsądną cenę. Poza tym jak ktoś nie dba i nie pilnuje terminów albo stołuje sie na szrotach to będzie miał problemy z każdym innym autem. Pozdrawiam.

MAŁE PYTANKO -awaria hamulca ręcznego

Mam Vectre 1,8 i z 93 r. nie narzekam na nią za te pieniądze jest fajnym samochodem .Wymienłem linke hamulca ręcznego , gdyż pękła i świeci mi teraz lampka tak jakby był ręczny zaciągnięty .Czyzbym pominął jakś czujnik i niepodłączył go ,jeśli tak to gdzie on się znajduje?Może mi ktoś podpowie jak to usunąć?

Pytanie na temat opla vectry b 2.0

Ile pali vecra 2.0 w miescie i na trasie??????????????????????

opel expert

moge pomoc w temacie kazdego opla. mam garaz w anglii i zajmoje sie tylko oplami

Pytanie na temat opla vectry b 2.0

Ile pali vecra 2.0 w miescie i na trasie??????????????????????

dragon

mam opla Vectre B lift rocznik 2001 z silnikiem 2.0 16V 136 koni średnie spalanie na trasie mam 7,8 l na mieście to pali 8,9 litra a jak mu przydupisz ponad 200 km/h to wiadomo że spali swoje jak każde auto to pali 12,5L ale auto jest super nie rdzewieje bo mam z niemiec i ma ocynkowaną blache a krajówki mają lichą bleche

gregory

Jak w każdym aucie są zalety i wady, zaleta komfort, dobrze trzyma się drogi, wady pobieranie oleju i spalanie paliwa... a i bym zapmniał tylne zawieszenie tulejki, a mam vecrę B 97' 1,6 16V.

vectra 1.8

moj brat ma vectre 1.8, 93r., poprostu super samochod po autostradzie jechal nia 180-190km/h spaliła mu 7,1l/100km (na gazie!):D na benzynie zeszla by pewnie ponizej 6,5 :D super autko!!

vectra 1.8 16v 1999

kupilem vectre 18 16 v jest to moje 4 auto wczesnirj posiadalem wolkswagena bore z 2003 2.0 szkoda muwic na jej temat same awarie a nowe auto teraz mam moja vectunie i jestem bardzo zadowolony malo pali i jest bezawaryjna nigdy wiecej wolkswagenow pozdrawiam wszystkich urzytkownikow opli zapomnialem dodac mam opla z angli

mowic pzre u zamkniete kolego...

Vectra B 2.0 DL 16V

Właśnie kupilem starsza siostre bo to tej pory mialem Vectre A 1,7D. to dziwne ale 2.0 jedzie tylko 190Km/h a 1.7 210Km/h ? :( no coz przyspieszenia nie bede porownywal. Super autko. Komfort jazdy po naszych pieknych drogach, klima, i pelna elektryka. Jestem bardzo zadowolony. polecam fanom "klekotow" wynik 6l/100 Km przy ok 180 Km/h mowi sam za siebie.

vectra

mam vectre B 1.8 16v rocznik 96, z gazem,przyspieszenie takie sobie,ale p*********lem 185km/h na gazie, 9-letnim samochodem po polskich drogach, a raczej bezdrozach! chyba mnie popieprzylo w vectrze doliczam sie tyle samo zalet co i wad

MAM VECTRĘ 18 16V KOMBI

MOIM ZDANIEM TO CAŁKIEM DOBRE AUTO. ALE JAK KTOŚ SUGERUJE, ŻE VECTRA JEST LEPSZA OD PASSATA TO JEST CHYBA NIENORMALNY. MOJA VECTRA MA INSTALACJĘ GAZ I PO WŁĄCZENIU KLIMY TO AUTO PRZESTAJE JECHAĆ. DAJCIE SOBIE SPOKÓJ PONIŻEJ 2L SILNIK.

vectra 1.6 16V

Nie wiem o co wam chodzi z tą korozją. Mam vectre B z 1997 roku lakier jak nowy 0 rdzy.

może cewka się wypala jak szarpie silnikiem i swieci kontrolka awari

witam

tez mam vectre z tego samego roku i nie narzekam na stan nadwozia korozji zero,niektorzy narzekaja ale mi sie wydaje ze to tez w duzej mierze zalezy od danego egzemplarza pojazdu,jak jest eksploatowany itp;vectry to sa dobre samochody i pod wzgledem blacharskim jak i mechanicznym,takie jest moje zdanie...

vectra z holandi

mam vectre 1.6 16v 96r.super autko tylko czasami silnik przerywa i swieci sie kontrolka awari silnika.po zgaszeniu samochodu gasnie.powtarza sie to pare razy w miesiacu.na wolnych obr.silnikiem troszeczke szarpie.co to jest k****.pomocy

Vectra B 1.8 16V

Witam! Prawdopodobnie pada ci czujnik wałka rozrządu. Pojedz na sprawdzenie interfejsem.
Pozdrawiam

masz zabity KATALIZATOR do wymiany koszt od 260 do360 zl

kntrolka

to moze byc wtrysk tez katalizator albo przewody lub swiece przyczyn moze byc wiele bo ta kontrolka ma wiele funkcj musisz podlaczyc komputer do auta

przeplywomierz powietrza sprubuj tylko musi byc identyczny najlepiej oryginalny

mam to samo i nie tylko to! i też k...a nie wiem co jest grane?! w tych szrotach to chyba normalne wyposażenie standardowe w zamian za kopyto o którym żaden h.. z tej firmy nie pomyślał!.Mam 18 16v z1999 co prawda nie dbam o to gówno bo i w imię czego! nie zwracam już wcale uwagi na jej zagrania ale to ZAKAżENIE czasem potrafi w****ić do bólu NIGDY więcejŻYDA!!!njgorszemu wrogowi nawet nie życzę.pozdro wszystkim którzy darzą jeszcze to złomowisko odrobiną sympatii jak ja

kolego sprawdź cewkę przewody i świece ja takie objawy miałem przy uszkodzonej a raczej mocno zużtej cewce

vectra 1,6 16v

ja tez tak mialam po 3 miesiacach od kupna zaczelo szarpac mi silnikiem gaz strzelal no i stanelam w centrum miasta-tlok wylecial bokiem silnik padl sprawdz jak najszybciej cisnienie silnika moze potrzebny ci drugi

Tp ponadczasowe autko

Auto to limuzyna ze sportowym zacieciem. Komfortowe a do tego ten przepiekny dzwiek silnika:: ciche stonowane mruczenie nawet z silnikiem 1.6 16V. Przyjemne przyspieszenie a przy tym rosadne spalanie.

Vectra B - wyciek paliwa

Kupiłem niedawno Vectrę B i nalałem pełny bak (dobijałem pistoletem i dobijałem), ale po chwili zauważyłem, że gdzieś górą baku benzyna wylewa się jak z kranu. Czy tam jest jakiś wężyk nadmiaru przez który wylewany jest nadamiar paliwa, aby zabezpieczyć przed ewentulanym wybuchem w wyniku kumulacji gazów? Czy jest tam po prostu dziura, albo jakiś wężyk spadł? Miał ktoś podobną sytuację przy takim tankowaniu? I jeszcze jedno... padnięty jest wyświetlacz (wypalona większość pikseli). Co z tym zrobić?

Pytanko

Chce kupić vektre 96' z motorem isuzu 1,7 td . Jak ktoś ma takie autko napiszcie o jego wadach i zaletach .Dzięki za ewentualne opinie .

daj se na luz, 1,7 isuzu do vectry?beznadzieja

vektra isuzu 1.7td

dobre auto mam je i stuningowalem wyglada pieknie bordowe wszystkie szyby mocno sciemnione poprostu miod dla oczu .

aaaaa

ludzie jak macie kupowac auto to tylko omege ehhhhh vectra to gowno szczerze a omega ma klase pa osly vectra lo boze zerowe poruwnanie z omega

Pajeł_TGR

Dla mnie Vectra B jest tak wypasionym autem że nie widzę innego po za nim ..... PO PROSTU AUTO NIE DO ZDARCIA !!!!!!!!!!!!!!!

2.0 / 150 kM

z*******e auto !! ładna sylwetka ... autko biście sie zbiera przy tylu kM ;D co wy od niego chcecie ??!!

Vectra i olej?

Kupiłem 1,6 bez gazu z 97 roku. Na początku wszystko było ok. Po kilku dniach silnik zaczął pracować nierówno - obroty same się zmieniały nawet w trakcie jazdy pewnie EBR, a tu jeszcze straszycie, że olej bierze. Miałem wcześniej Suzuki swifta 91- spoko auto ale palił 0,9 oleju na 1000 km więc go wymieniłem na niemca- bo miał nie brać. Poważnie to taka padaka???. W takim razie trzeba zastanowić się nad zakładaniem gazu i pchać go jak najszybciej.

Vectra B jest GIT

Mam Vectre B od roku kupiolem w 2001 roku i mialwm silnik do remontu ale ogolnie jest to bardzo dobry samochod wygodny pelne wyposarzenie niewiele kosztuja uzywane jest to kombi 1.6 16V przyspiesza nienajgorzej ale trzeba redukowac bieg> zeby nie to ze musialem troche wlozyc w niego bo kupilem uzywany to nie ma z nim problemow super auto fiatowi daleko do opla

Kupic czy nie?

Mam na oku Vectrę B 2.0 DTi jakie to autko ma spalanie czy podawane w książce parametry 7,9/5,7/5,4 są prawdziwe napiszcie coś jeżdżący takimi autkami. Poza tym to według mnie wygldaa nie najgorzej a ogólnie EXSSSSSSTRA!!!!

The Best

Jestem właścicielem Vecty B od 2 dni i już mogę stwierdzić że furka jest the best.Silnik 1,8 16V klima, wspomaganie, e.. szyby i mnóstwo innych dodatków. Bagażnik imponujący. Niestety problem z wyświetlaczem ale ten tym podobno tak ma. A'propos gdzie (poza serwisem) można nabyć ten wyświetlacz na środkową konsolkę?)
Pozdrówka

Mam Vectrę B 1996 1,6

3 lata!!! I praktycznie żadnych awarii. Chwalę i zastanawiam się czy mam jakiegos farta - czy te samochody tak po prostu mają.

ople ople

mialem kadeta 13 alto sypalo sie na pocztku zrobilem remont blach remont silnika wydalem dosc sporo ale oplacalo sie minelo 2lata bez jakiej kolwiek naprawy oprucz chamulce itp potem kupilem wektre A 16 auto dobre malo palil bo zaledwie 6 li z chakemtylko za malo mocy kupilem starsza wektre z 91 roku 2.0 auto ma kopa silnik ok bez skazy zato blacha leci.bez awaryjny w czasie eksploatacji1 roku potem kupilem omege 92rok 2.0 automat wersja cd auto z*******e 180 i nieczuc wogule jazdy cos pieknego zato czuc koszty paliwa spalal 17litrow gazu masakra z klimom 20 teraz mam vektre b 98 2.0 auto dobre bez awaryjne komfort w miare dobry poruwnywalne do omegi mniejsze zuzycie paliwa bo nowszy silnik kop z*******y mam go rok naprawde dobry dobra sprawa ze ma duzo elektryki polecam opla bo kto ma opla ten ma chopla kazdy samochud jest dobry tylko jak jakis cymbal niezna sie na samochodach i kupuje padake zajechana z komisu albo od chandlarza to wtedy narzeka nic dziwnego w samochud zawsze trzeba cos wymienic ale bez przesady dobra rada naprawcie samochody i jezdzijcie a nie narzekajcie tak samochodowi nie pomorzesz nara

Vectra 1.6 GL 1990 r

Posiadam takiego opla od 2004 r. Auto spisuje się świetnie i nie sprawia mi większych problemów. Jeżeli regularnie wymieniasz olej i filtry, auto to potrafi się odwdzięczyć. Może jego osiągi nie są zbyt zadowalające ale pżecież nie jest to auto do ulicznych wyścigów. Pozdrawiam wszystkich OPLOWCÓW.

Niemiecki czołg.

Bez pomysłu, bez polotu w środku jak w tygrysie.
Czy jest opcja z lufą?

mechanik

vectra jest super jezeli chodzi o naprawy.jest dojscie do wszystkiego i wymiana np. paska rozrzadu zajmuje chwile

spszedam vectra b

vectra b jest super autem...które mnie jeszcze nigdy nieopuscilo w tych 3 latach jak je posiadam....ale musze ja sprzedac. jak ktos byl zainteresowany to moze mi na e-mail napisac....auto jest na niemieckich papierach.....ma orginalny stan 70tkm i jest z drugiej reki.

jo zym widziol kiedys wektre gie te una bylo tak tworda ze jak zym tam wlizl to se pomyslolem ze to woz drobiniasty. ale kopyto miala ja zym niam jechakl kole 12okmh jok zym se stracha zlapol gdy pierdyklo piunta szprycyha u kola.jo wom powiadam zenajlepsze sa citroeny!! jo mon ksare pikaso i ros miolem stluczke ale remunt kosztowal 34oo zl. intyrnet to fajna zecz mom go odtygudnia ale juz lapie co ijak podobo mi sie ze tu jesttyle rzeczy to czytaNIO. DZIEKUJE ZA UDZIELENIE GLOSU

dobre silniki

ople vectry ( 8 zaworowe) mają bardzo dobre silniki, świetnie znoszą gaz i duże przebiegi. ewentualne koszty naprawy są niewielkie. myśle że wszyscy właścicele sie zgodzą. natomiast mankamentem opli jest blacha :-( tylne nadkola i progi!

VECTRA A 1.6 GAZ 1991

Przejechałem taka VECTRA ponad 100tys. km na gazie i nic dodac nic ujac, jak spzredalem, to miala 250tys, km i wszystko OK, rdza tylko na tylnych blotnikach, poza tym Wszystko OK. 1.6 75KM, nie jest to duzo, ale w pojedynke mogłem sie scigac z lepszymi autami!!! Obecnie mam VECTRE B 1.6 16V 98 rok i tez jezdzi super, tylko OPEL, wygoda i niskie koszty utrzymania.

Vectra 1.6 16v

mam combica,jak na samochod za te pieniądze,jest bardzo ładny i praktyczny,szczegolnie po wstawieniu gazu.Jak na rocznik 99,to narazie bez większych awarii!!!

polecam warsztat

naprawde znają sie na oplach robią naprawy po gwarancyjne i sie natymn znaja mają strasznie niskie ceny i fachową obsługe gdańsk wrzeszcz ul. biała 7 obok CNF
tel. 344-54-50

moja Viki:))))))))

Witam mam Opla Vectra 1,6 16 V Ecoteck autko sprawuje sie bez zarzutu spalanie tego autka hmm..szkoda slow pali tak malo ze bardzioej mi sie oplaca jezdzic Vectra na benzynce niz Atra ktora wczesniej mialem na gazie komfortowe i bardzo ekonomiczne na przyspieszenie jak na 1,6 tez niema co narzekac patrzac na jej wage ( jezeli chodzi o blachy to niemusze pisac kazdy kto mial Opla to wie na czym stoi ) Tyl leci i to mocno jest to samochod ktory wymaga pieszczot w porownaniu do Astry ktora kompletnie sie nie psula .

Solidne auto z piękną linią nadwozia

Mam opla vectre b kombi od roku jestem tym samochodem zachwycony, w ogóle się nie psuje ,a przyznam szczerze ,że jeżdżę nim na codzień. Wybrałem ten samochód bo to jest auto typowo rodzinne ze wspaniałą linią nadwozia i wygodne idealne na rodzinne wyjazdy ,również przydatne mi na działce kiedy chcę coś przewieść. To mój dobrze przemyślany zakup w 100 % w porównaniu z moim poprzednim autem fiatem punto (to po prostu tragedia i rozpacz tylko dla bogatych co lubią wydawać pieniądze na naprawy)

pytanie

Chce kupić Vectre 1,7 TD albo 1,6 16v interesuje mnie spalanie tych silników

16 16v 2000r mnie zamyka się w cyklu mieszanym he he he w7litr

tia...

mam vectracza 1,8 w benzynie z 93r. i moim zdaniem w tym aucie zaletą to jest tylko silnik, który jest w miare ekonomiczny i żywotny... reszta to bez szaleństwa... a jeśli chodzi o blachy to szkoda mówić... jak się nieco ściszy radio to słychać jak rdza się bawi ;-)

Vectra Speed OK

witam mam vectre kombi srebny 1999r z silnikiem 20 16V+gaz, samochód jest super naprawde i ma przyspieszenie niesamowicie jedze juz 3 lata i do dzis nie mialem usterki wiec chodzi jak glupi wiec polecam Kocham Vectre niestey mam do sprzedania vectre wyjedzam zagranice wiec czekam na kupca jesli chce panstwo zobaczyc zdjecie to zapraszam na emaila to wysle zdjecie
vectra naprawde jest dobry samochod :)

do maciocha

cze jestem zainteresowany kupnem-k-wandas@o2.pl

Mega zejebiste autko:-)

Kupujcie !!! Niech cewki z VW sie schowają... ;)

Zajebista Fura !

Zero usterek od kilku lat. Czy to autko się wogóle psuje ??? (1.6)

vecterka

chodzi idealnie jest cicho mam problem licznik kilometów jest ciemny nie wiem co mam zrobić proszę okontakt

Prosze o POMOC!!!

Jestem zainteresowany kupnem Opla Vectry 1.7 DTI.
Z pelna elektryka. Mam dylemat czy decydowac sie na diesla czy brac benzyna i zakladac doniego gaz.
Bardzo prosze o opinie i porady. Czy Vectra z 97,98. Jest awaryjna, jak jest z blacha i silnikiem.
Uwagi prosze kierowaC na maila: slawek2001@op.pl
Z góry dziekuje!! Slawek

vectra A

to dobry samochod,tylko czasem psuja sie po dwa razy te same rzecz, wlasnie dzisiaj znowu po nie spelna roku czasu wymienilem modul przy aparacie zaplonowym.

BMW to szajs

W pole BMW bym sie nie wybrał.Nowe rozwiązania wprowadzili dopiero w 2000 r.A wcześniej co?Bębnowe hamulce na tyle jak przy Fiacie 126p

No wiecie

vectra w porównaniu do innych marek to po prostu kosmos ! :)

moja viki

mam stara viki z 90 roku 2.0 8v. zrobilem kapitalke silnika + drobne moje modyfikacje i powiem szczerze zeautko zbiera sie teraz jak rakieta. jest szybsze od calibry o tym samym silniku. problemem jest karoseria no i slabe fabryczne hamulce ale to jest do zrobienia

ODPOWIEDŻ MARIUSZOWI

CZYTAJĄC TWOJĄ OPINIE TO WYBIERZ SOBIE SOLIDNY SŁUP BETONOWY IPALNIJ W NIEGO PUKI JESZCZE KTOS PRZEZ CIEBIE NIE PŁACZE CYMBALE JEDEN.TAKĄ SZYBKOŚCIĄ PO POLSKICH DROGACH TY MASZ COS Z GŁOWĄ.

spalanie

mam na oku vectre 1,8 z 1991 i ciekawi mnie ile ten smok będzie zjadał paliwka ?
jak ktoś sie orientuje to z góry dzięki za odp :)

maniak opli

Prosze o pomoc wiec sprawa stoi tak jezeli wahasz sie miedzy diesel a benzynka to powiem Ci ze dielek bedzie napewno bardziej ekonomiczny niewiem jak te silniki 1,7 sie sprawują benzynowe bez zarzutu wszystko jest wporzo BOBA bym nie ladowal na twoim miejscu jezeli kupisz benzynke 16 zaworową to moze cos przestac chodzic jak chodzila slyszalem ze 16 V nie powiino sie zakladac gazu wiec jak chcesz to kup sobie 8 V i wtedy zaloz i bedziesz SPOX osobiscie wybralbym DIESLA są przeciez 2,o DTI za takimi sie rozgladaj są sprawdzone a te 1,7 niemam pojecia...Pozdrawiam

SZUKAM SKRZYNI DO VECTRY B. 1.8 16V 96 ROK F-18

vectra B 1,6 16V 100 KM

ja mam vectre B 1,6 100 km i idzie jak buza ciagnie 198 km/h suoer brycza z niej jest

Vectra A 2,0 GT + gaz

Miałem Vectrę jak w tytule z 1991r od 2001 do 2005 w tym okresie zmieniłem klocki hamulcowe przód, tłumiki no i reperaturki tylnych błotników, a poza tym wymiana oleju i regularne tankowanie przejechałem ok 90 tys.km. Autko wygodne zrywne i bezawaryjne. Teraz jeździ nią zięć i też jest zadowolony.

insrukcja obsługi

witam. potrzebuję instrukcji obsługi do Vectry B 1,6 16V.

wektrusia B 1,8 16V 1996

cztery lata ją mam i dokuczyła mi tylko instalacja gazowa, teraz jestem juz ekspertem od usterek z instalacjami bez wtrysku sekwencyjnego, a tak wogóle to świetne autko, zawsze dojechałem tam gdzie chciałem a najczęściej wlokę za sobą ciężki jacht na przyczepie

vectra 1.6 16v

Psująca sie pompa wody, niesprawny silownik prawych tylnych drzwi , korozja, wycieki oleju z silnika, duzy apetyt na olej !!!!!!!!! ( lałem mniej do poloneza), psujące sie siedzenie kierowcy, problemy z tylnym zawieszeniem ---to najczęstrze usterki w tych samochodach. Do tej pory sadziłem, że W Niemczech robi sie dobre auta.
Jezeli macie szmal na mechaniorów to polecam takie autko.

Vectra B

Mialem Toyte i nic tylko u mechanika stala Teraz mam Vectre 1,6 16v i dmucham na swiatlach takich pewniakow w Toytach,Mazdach .
Fajne autko

vectra

Każdy może mieć swoją opinie na temat aut jeden kocha poldki inny mondeo, ja osobiście wolę vectre.Miałem model A rocznik89 silnik 1,6 dałem ją ojcu bo żal sprzedawać(on miał poldka)niema porównania vectra A&kontra poldek oczywiście na kożyść vectry A mimo róznicy że poldek był z roku 94 jedyna przewaga poldka to że centralny zamek miał na pilota, a vectra tylko na kluczyk.vectra mimo 300tyś i gazu nie bieże oleju a ile kręcone to nie wiem???poldek zaniemógł nie kręcony na 215tyś potrzebował remontu itak dobrze na poldasa rodem z polski hehe.teraz mam vectre b rok 96 16,16v narazie 10000tyś nią przejechałem więc nie mogę się zabardzo wypowiadać na jej temat ogółem ma 190000tyś narazie nie nażekam poza skrzypiącym fotelem kierowcy ale to pryszcz.cenie to w oplach poza walorami użytkowymi gro części potrafi być tańsze jak do poldków.Pozdrawiam vectrowiczów.

wectra b 1.6 16v

ponadczasowa stlwetka i piękna praca silnika składają się na wyjątkowe auto. przyspieszenie kapitalne, prędkość 210km/h na autostradzie, co więcej opisywać......KAPITALNA FURA:)

jeżdżę vectrą

mam vectrę z roku 2006 z silnikiem 1,9cdti, dokupiłem do niej parę drobnych dodatków, jak na przykład sportowe fotele, delikatne spojlery pakietu OPC, ładne alu i grill bez znaczka od irmschera, moja wersja to sedan, czerwony. Teraz jest to całkiem przyjemne autko niekoniecznie marzeń, ale całkiem sympatyczne. mogłoby jeżdźić więcej sedanów i było by całkiem ładnie, oczywiście kombi też są super, ale ja nie potrzebowałem. Zrobiłem przez pół roku 25000km i jestem zadowolonym europejczykiem. Mimo że nowsze powinno być lepsze, nie ze wszystkich rozwiązań można pochwalić moją vecię. Najgłupszą rzeczą jaką mogę powiedzieć to fakt, że taka wielka maska podnoszona jest ręcznie i nie ma możliwości zamówienia siłowniczków w oplu. Moja stara wecia b miała na siłowniczkach itp itd. o moim oplu mogę długo. chętnych zapraszam po info. pozdro

VECTRA 1.6 16V

:Myslalem,ze w Niemczech robia dobre auta: he ,he,he.Naucz sie jezdzic a auto nie bedzie sie psulo,dla takich jak ty to URSUS robil dobre maszyny,nie popsul bys, choc wcale pewny nie jestem.

Vectra B 2.0 dti kombi 101 km.1999 r.

Witam wszystkich. Mam vectrę 2.0 dti kombi 1999 r. i powiem wam jedno:stylistyka nadwozia zajefajna,spalanie tez ,średnio 5,9 litra.Olej dolewam do 1 litra na 10 000 km i jest na maxa cały czas. W środku cisza ,spokuj,nie skrzypi nie dudni nie wali nie trzeszczy.Miejsca full z przodu jak i z tyłu-typowy samochód rodzinny,bagażnik jak na moje potrzeby ogromny-przewoziłem w nim nawet opony do tira (3 sztuki weszły).Do niczego są hamulce chociaz zmieniałem tarcze i klocki,przepalające sie diody na wyswietlaczu w srodku,zawieszenie tzn.gumy na stabilizatorach i łącznikach stabilizatorów, za słabe turbiny -trzeba uwazać na paliwo jakie sie leje bo pompy wtryskowe nie lubia szitu a wymiana pompy na nowa ok.3200 zł. Tak na marginesie to nie standard ale te pompy sa wadliwe siadają w granicach od 160 do 250 tys. km. Siada czujnik Halla w pompie wtryskowej nie regenerowalny. Dlatego jak h**owo Ci pali po dłuzszym postoju i nie jest to wina uszczelniaczy na wtryskach bo je też często szlag trafia i zapowietrza sie przy odpalaniu albo świec żarowych, to musisz zacząć sie chyba bać bo to prawdopodobnie oznaka tego że pompa wtryskowa Ci sie kończy. Ja prawdopodobnie tez przez to teraz przechodzę.Ale cóż walnie to trzeba będzie zmienić ale tylko na nową(jesli masz zamiar pojezdzic nią jeszcze trochę bo używki to wydatek prawie taki sam a nie masz pewności ile juz kilosów zrobiła ta pompa. Nowa to nowa gwarancja itd.Piszcie na maila jak coś postaram sie odpowiedzieć na pytania w miare mozliwości z własnego doswiadczenia.pozdrawiam.

vectra 1.9 diesel 05/06

czy ktoś może ma taka z silnikiem 1.9 i mocy 150 KM.
Jestem zainteresowany kupnem dwu latka. Proszę o jakieś rady i spostrzeżenia . Jak ta bryczka się sprawuje?

WEKTRA B

proszę o opinie chcę kupić opla vectre 97-98 kombi dizel klima tronik pelna elektryka JAK TO AUTKO SIE SPRAWUJE WSZYSTKIE OPINIE PROSZE KIEROWAC NA ADRES krzysztof.drazkowski@wp.pl

Vectra 2.0 99r. diesel

Mam pytanie:
podczas jazdy samochód zgasł i już nie mogliśmy go odpalić.Rozrusznik kręci ale tak na sucho...Ktoś powiedział,że to pompa wtryskowa.Czy to możliwe?Jak to sprawdzić?Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi (najlepiej na maila)

Vectra 2.0 99r. diesel

Mam pytanie:
podczas jazdy samochód zgasł i już nie mogliśmy go odpalić.Rozrusznik kręci ale tak na sucho...Ktoś powiedział,że to pompa wtryskowa.Czy to możliwe?Jak to sprawdzić?Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi (najlepiej na maila)

sterownik pompy

najprawdopodobniej to sterownik pompy-do zrobienia za 6-7 stówek.Sprawdz weze przelewowe pompy i zawór na pompie bo moze paliwo sie cofa i pompa na rozruchu pracuje na sucho.

PLANUJE ZAKUP VECTRY

Witam,chce kupic Vectre B 98-99 kombi,zastanawiam sie nad silnikem 1,6 lub 1,8 16v i przerobieniu go na sekwencję lub 2,0 dti. Znawcy tematu-PODADZCIE. Jakie spalania,kultura pracy, zywotnosc itd.Słyszałem ze w 2,0 dti padaja wtryski?? Dzieki za kazda pomoc,pozdrawiam

vectra 1.6 16v 96r

Mam to auto 3lata jeżdże nim umiarkowanie zarówno pod względem szybkości jak i częstotliwości . Dobre i wygodne do dalekich wojaży 3-osoby ,mało pali, przy wyprzedzaniu jak wypadnie z rytmu trzeba redukować, ruszanie z miejsca zadawalające ale przy założeniu że silnik musi mieć swoje obroty-polecam z silnikiem o większej pojemności ( mówimy tu o silnikach nowej generacji niewiele więcej pali ale bardziej elastyczne) wizualnie wedle gustu muj-na zewnątrz bardzo ładny; środek. . . no niezbyt i polemika do tych co narzekają i chwalą to auto po prostu czy to mercedes czy bmw czy inne auto a miałem ich kilka teraz mam tylko...3 jak jest zadbane i niewyjeżdżone to tylko jazda i koszty eksploatacyjne no a w innym przypadku kłania się mechaniczor i części.

Miałm pecha

Właśnie sprzedałem Vectre B 1.8 16V.Trochę sie z nią wtopiłem bo okazało się że była kręcona na jakieś kilkadziesiąt a może nawet 100 tyś. Jak sprzedawałem to miała 185 tyś.Miała 7 letnia instalację gazową i to był największy mój błąd.Gaz zakładał jakiś rzeźbiarz i najwięcej było z tym kłopotów.Rdźewiała na całego .Ostatnio rozpadł mi się przegłób i poleciałem 1 tyś.Przestała dzałać nagrzewnica ciągłe wymiany zawieszenia.Ogólnie autko z piękną linią i bardzo pojemne.Troche jej szkoda ale za dużo z nią miałem problemów.

migajaca kontrolka

może wy mi pomorzecie mam opla vectre 1996r
autko ma silnik 1.6-16v i wczoraj zaczela mi sie palic kontrolka ładowania co dziwne na zgaszonym silniku przy właczonym zapłonie kontrolka gasnie a zaczyna mrugać kontrolka chek
ange no ta pomaranczowa od usterek silnika . prosze o pomoc moja viki poprostu zmarła a ja tak nie chce

migajaca kontrolka

przepraszam was bardzo ale podałem zły odres
avocado69@wp.pl

Astra II czy Vectra B?

Witam. Jestem zainteresowany zakupem jednego z tych dwóch modeli opla. Interesuje mnie wersja kombi, około 2000 roku, z dwulitrowym, 100 konnym silnikiem diesla. Czy ktoś mógłby mi doradzić na które auto mam sie zdecydować?

bobre i tanie

mam vectre b 1.6 8v nienarzekam super autko (ale przy wyprzedzaniu mam stresa )

vectra b 99r 1,6 16v najgorsze auto jakie miałem

słuchajcie miałem juz dziesiatki róznych aut i tak nieudanego auta jak vectra nie miałem po pierwsze słabe blachy podrógie straszna awaryjnosc,i branie oleju, ja u siebie juz 2 razy silnik robiłem i dalej mi beierze olej,po drodze padł mi komputera i wiele innych pierdół,przez 5 miesiecy exploatowania dołozyłem 3000zł nie liczac swojej pracy i teraz modle sie o to by sie jej pozbyc.naprawde nie polecam bo miałem wiele aut i tylko te mi tyle razy zawiodło,mówcie co chcecie ale to jedno razowe autko.pozdrawiam

super vecterka

Posiadam vectrę 2,5 V6.Dla mnie jest to z*******y samochodzik. Spalanie po mieście 12-14l/100km na trasie 7-9l/100km.Mam ją 9 miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolony.Autko ciśnie maksymalnie 245km/h!!!!
Naprawdę gorąco polecam!!!!!!!!! rocznik 97

rafal

bardzo dobre auta silniki i ekonomia mialem juz dwa i nie mialem zadnych problemow ci co nie maja dobrego zdania o oplu to chyba naprawde nigdy go nie mieli.Renowki i Fordy moga sie p***** nie raz je wycialem

Vectra 1.6 16V

tak czytam te wszystkie opinie i jak przy kazdym modelu, sa zwolennicy i przeciwnicy, aczkolwiek tych pierwszych jest znacznie więcej, ja jestem po środku. Komfort jazdy ok, wygląd też, spalanie niestety ponad 10l, słabe przyspieszenie, aby wyprzedzić trzeba zredukować do 3-ki, no i jak w wiekszości, opli z kompem pali sie pomarańczowy check( u mnie jest błąd recylkulatora spalin), skaczą obroty, nawet czasami gaśnie gdy podjeżdzam do skrzyzowania, a jest swieżo po przegladzie. Autko ogólnie ok, tylko ta lampka

Boski

Ten samochód jest poprostu boski

Wyjechany

Ten samochód jest wyjechany w kosmos

Hehe

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

naprawdę super autko

Autko naprawdę mi się super trafiło, odpukać. Objeżdziłem prawie całą Ukrainę i spaliło 5.5- 6 litrów benzyny. Silnik 1.6 16V, nie opłaca się zakładać gazu. No tylko czasami te obroty lekko falują.Pozdrawiam

vectra 1.6 16v

Mam Opel Vectra 1.6 16v i jestem zadowolony nic dodać nic ująć Spalanie tylko w mieście przy normalnej jeździe 9.5 do 10.5( -) na trasie ok 7-8 litrów na 100km P.S (Jak toś dba tak ma)

wsf

wectra to gówno szczególnie z silnikami disla kopci jak star i nie porównujcie go do passata

dla wiesniaka WSF

GOWNO TO TY MAZ ZAMIAST MÓZGU ... I JEZDZISZ GOWNIANYM SEATEM NIE WIELE RÓZNIACYM SIE OD STARA...A TAK PO ZA TYM GDZIE PRZECZYTAŁES ZE MA 150KM??? HAHAHAHAHA....

ja mam toldo tdi 150koni i jest super poduk vectry dti

JAKI SILNIK 2.0 TDI CZY 2.0 DTL

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 tdi dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 tdi dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

marcinpaulina6@wp.pl

Vectra

mam vectre 2.o DTI z 2000.11.30 do tej pory super ma 120500km bez awari ale kolega ma 2.0 Dth czy jakoś i padla mu pompa wtryskowa kosztowało to tylko 2600zł ręce opadają wadliwa elektronika nigdy nie wiesz kiedy staniesz

vectra tylko nie diesel

mam vectre 2.0 DTL 200 tyś km 1997r dwa razy wymieniałem turbosprężąrke koszt nowej 2600pln naprawa uszczelki pod głowicą 350 pln robiłem sam przepływomierz,rdza na progach.Chcesz mieć hopla kup sobie opla 2.0DTL

klima

witajcie, poszukuje sprężarki do klimy, silnik 2.0 z 99 po lifice

chcesz mieć hopla kup opla

kupiłem vectre 2.0 DTL porażka 2*awaria turbosprężarki,następnie klękła uszczelka pod głowicą o przepływomierzu nie wspomnę,stukania w tylnym zawieszeniu a to przy przebiegu 200 tyś km.To auto ładnie tylko wyglonda a rdzewieje nawet na okładce.

hm

posiadam ten samochód 96r(full wypas)... i cóż powiedzieć silnik 2,0 16v b.ładną ma kulturę pracy i dość cichy jak na tę pojemność... spalanie w normie .... na trasie zrobiłem 1000km na 60l ... więc nie jest tragicznie...(jazda od 60-180km/h) zawieszenie ciut za twarde ale ogólnie nieźle się spisuje... frustruje mnie cofanie (brak widoczności) a lusterka strasznie oddalają.
ogólnie samochodzik ok na mieście spala 7,2(8,0l jeżdżąc z włączoną klimą) (jeżdżąc b.delikatnie). pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych i zadowolonych oplowiczy :)

Super sie prowadzi i ma kopa

niwstyd nim wyjechać na autostrade bo można nim poszalevc

Opel vectra 1.6 16V gaz

co do wypowiedzi"vectra 2001r. 1.6 16V combi " jak w nagłówku mam 1.6 16V z gazem w oplu b i to g**** prawda ja jak wyprzedzam to z piątki żadko chyba że się bardzo spiesze to robie redukcje na cztery a tak to idzie gładko jak narazie leciałem 180 km/h na gazie fakt że traci na przyspieszeniu jeśli chodzi o gaz ale ktozrobi 400 km za 75 zł takim autkiem jest oki

spoko

mialem vectre b 1.8 16v 1996 ale po wizycie u mechanika ktory myslal te to auto mojej matki wykosilem nio 30m plota miala wtedy grubo ponad 200ts i nie brala grama oleju jak osly lejecie do silnika wode a tankujecie na ruskim targu to nie dziwota ze wasze bryki majo was gdzies opel od zawste byl wymagajocy ale jak sie oniego dba to jest wdzieczny i wierny .ostatnio znalazlem vectre w kombiku z 2001 2.2 benzyna 147 kobylek nigdzie nic nie znalazlem otej bryczce jak ktos cos wie to niech skrobnie.a na temat rdzy jak lachmaniarz malowal a konowal spawal do tego baran jezdzi to nawet aluminiowe audi zardzewieje. ja na swojej nie znalazlem sladu rdzy a co do plotu wyszedlem z kraksy bez zadrapania tak ze sumujoc szybkie sprawne BEZAWARYJNE ibezpieczne

kapitalna bryka

he he he he z*******a fura mam vectre 16 16v 2000r na światłach tylko oglądają mi rurki z tyłuhhhhhhhhhhhhhhhhhhe he he he

pytanko mam ile wlać oleju do skrzyni biegów vectra 1.6 16V

panel ciepła

jak się odkręca panel sterowania ciepłym powietrzem

Cud techniki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viki jest piękna i niezawodna silnik 1.6 16Vdobrze sobie radzii,a w dodatku spalanie ok. 7/100

viki2.5v6

nio cóz w srodku przecietna ale i malo awaryjna ja swoja kupiłem jak miała 170tys yeraz ma 260tys i 2 razy na lawecie raz jak złamałem kluczyk zimą a drugi jak pękl mi wąż od chłodzenia. troche pali ale 170 koni i 9l to niezle jak na 6 garków pozatym wszystkie km robie za granica na banach i przy 160 8,5 do 9,5 w miescie 14 ale na ostro zmieniam na viki 2,0 turbo:)i podnosze do min 225kucy to bedzie frajda juz widze te miny frajerów z bm-ek:)

ZA TWARDA

Miałem vectre A i kupiłem B ze względu na z*******ą sylwetkę ale stwierdzam że zawieszenie wtym aucie to gebelsy założyły chyba z furmanki oraz silnik to największy pożeracz oleju(można jeździć bez wymiany bo tyle się go dolewa)

vectra 2,5v6 jest ok jest dynamiczna mało awaryjna nie lubią tylko szybkiego wchodzenia w zakrety pozdro

Mam pytanie chce kupic vektre 2001-2002r. 1.8 lub 2.2bezyna-LPG czy warto ile naprawde spali bo słyszałem rurzne opinie

Vectra???mam taką i???

98r 1.8 16V klimatronic elektryka 160000km 25000km na sekwencji nowe tarcze i klocki przód welur w środku nowy wydech od katalizatora.Ktoś zainteresowany kupnem????aha rok temu nabijana i uszszelniana klima działa o.k GG 1185284

LPG-STAG 300

pali ok.8.5L do 11L na krótkich trasach do 20km

Passat b5 vs Vectra b

Kolega wczesniej porównał vectre do passata moim zdaniem vectra nadaje sie bardziej na nasze drogi ze względu na zawieszenie dłużej wytrzymuje ale jeśli chodzi o komfort jazdy bez wachania wybrałbym passata

185 km/h to dobry wynik na gazie? h ehe

Vectra A 2.0 na 8 1990r 200km/h na gazie na benzynce 220 km/h to są osiągi :P

witam

nie wiem co jest ale ja mam vectreB z silnikiem 1.6 16V i pokazal mi predkosciomierz na maxa 205 km/h mozliwe to jest?wydaje mi sie ze tak,mimo swoich 101 KM.NA BENZYNIE,NIE MA INSTALACJI GAZOWEJ.

vectra dth 1998 pełna wersja

Nawet w salonie opla sie dziwili ale dopiero po 350tys pierwsza powazna naprawa a mianowicie sprzeglo.
370 tys slizgi lancucha i 403 tys rozsypalami sie skrzynia spalanie na trasie do 110km/godz 5,3 potem rosnie stopniowo przy 180km/godz 7,8 miasto gorzej. ok 8l. w zimie do 10 l. (krotkie odcinki po miescie)
ogólnie bardzo jestem zadowolony

Elektryka

mam opla vectre (kombi) z 1998, pojemnosc silnika 2.0 136km (ma kopa) są w nim dwie wady: plastiki i elektryka, musiałem w nim wymienic komputer pokładowy, bo kupiłem w jakims je***ym sklepie za 11zl przekaznik, a w salonie byl po 50zł.................................

Moja rada: nie kupujcie tej vectry!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bębny

od pół roku jeżdżę vectrą `99 2.0 dti sedan .ogólnie jestem zadowolony jednak zauważyłem że moja z tyłu ma bębny a nie tarcze jak inne modele .
czy to normalne czy kupiłem jakiś przeszczep?

vectra 1,6 16v 2001rok

Auto od nowego w rodzinie kupione w Polsce.Njapierw jezdzil ojciec pozniej matka a teraz ja. Ma przejechane 253tys km i spokojnie daje rade. Jezdze agresywnie i nie zostaje w tyle do 140 idzie i nie ma sie czego wstydzic choc uwazam ze minimum 1,8 powinni wsadzac. Glowne wady to: zbyt duzo oleju pije -ale w ksiazce mowia ze ten silnik tak bierze nawet do litra na tysiac. moim zdaniem za duzo stanowczo! koncowka wydechu rdzewieje ale nie zgadzam sie z przedmowcami ze cale auto rdzewieje. zbyt mala wa\rstwa lakieru to fakt bo moja nie jest garazowana i lakier splowial od slonca. widac odpryski po kamieniach. Plastiki stukaja we wnetrzu i tapicerka splowiała. Za to spalanie jak na 1500kg masy rewelacja mi bierze przy oponach 205mm trasa 7,2 litra na autostradzie prz predkosci 110-120. w miescie 8,3 udalo sie zejsc :) duzy bagaznik a jak rozlozycie oparcia tyo powstaje plaska powierzchnia idealnie do... spania ;P polecam auto tylko wiekszy silnik bierzcie

opl vectra B 1.8 116V 115KM kombi gaz

Mam opla vectre z 1996r kombi na gazie, autko choć na gazie to jest dynamiczne i bardzo dobrze sie prowadzi, 0 śladów korozji pali zaledwie 10L gazu polecam ten model!!!!

gdzie znajduje sie centralka alarmu w oplu vektra

opel vectra 1.6 16v

samochód bardzo ok polecam, tylko jedna wada: słabe blachy, reszta bez zarzutu!

Vectra B 2.2 DTI to super auto.

Mam Vectre B 2.2 DTI 125 KM polecam. Mam cięzką noge Vectra pali 6.5 litra cykl mieszany i więcej nie chce.Pali mniej niż 2.0 DTI 101 KM.

Sido

Sido już Ci odpowiadam dlaczego tak jest ze 2.2 DTI mniej pali niż 2.0 DTI. Bo 2.2 ma 125 km a 2,0 ma 101km cięzka buda a mało koni i dlatego tak jest.

Sido

Dlatego tak jest bo 2.0 DTI ma zamało koni a taka sama buda jak w 2.2 DTI. Jazda 2.0 a 2.2 jest nie do poruwnania.

VB 2,0 16V,97 rok, sedan

Jak najbardziej pożądne auto :) Ma parę wad fabrycznych ale które auto dzisiaj ich nie ma ;P

Jest moja druga VB :) Wczesniej miałem 1,8.
Jednak 2,0 to jest to :D Przy normalnej jezdzie da się zejść spalanie do 1,8 :) Na trasie nie ma problemu z wyprzedzaniem, auto duże i pakowne.
Frajda z jady niesamowita. Wygodne . Zrobiłem jednego dnia 720 kilometrów i wogule nie byłem zmęczony :D
Polecam :)

Czy ktoś może wie ile spala Vectra z silnikiem 2.2 benzynowym 147 ps?

Vectra B 2,0-16V i 2,2dti

Jeżdziłem 4 lata-bardzo dobre auto (silnik -super i wcale dużo nie palił).Obecnie jeżdżę( od trzech lat) też vectrą B ale silnik 2,2 DTI- silnik jest dynamiczny 125kM/ 280Nm ,też mało pali, ale w środku-jak w ciężarówce(hałas).Bardzo kiepska kultura pracy silnika,zwłaszcza jak jest zimny.
Przy prędkości pow.170kM/h jest głośno jak w czołgu.Jednak do 140 jest ok.
Uważam jednak że za małe pieniądze można jeżdzić całkiem wygodnie i bezpiecznie. Jest to samochód wyjątkowo tani w eksploatacji.Myślę że w tym segmencie aut- to naprawdę dobry wybór.

Vectra B 2,0-16V i 2,2dti

p.s.
czytałem opinie na temat spalania i dodam swoją.
silnik 2,0 16V w mieście :7,5- 9,0 (benz)
trasa: 6,0-7,2(prędk.100-160)
średnia z roku 15000km: 7,2 l
silnik 2,2dti w mieście :6,0-6,8 (diesel)
trasa: 4,8-5,3 (prędk. j.w)
średnia z roku 18000km: 5,8 l
W obydwu samochodach miałem komputery pokł. a ich wskazania sprawdzałem wielokrotnie

Lukasz MOJA VIKI

Mam vectre 2.0 16V samochod super pod kazdym wzgledem.
a co do tych co nazekaja nie kupujcie samochodow nadajacych sie na zlom, po wypadkach itp...
takie gowna zawsze sie psuja.
3 lata juz jezdze zadnych usterek zadnej rdzy 100% zadowolenia

mam pytanie dotyczace wlasnie vectry 1.8 16v tzn... w dniu wczorajszym cos strasznie strzelilo w silniku i konsekwencja tego sa slabe obroty silnika i dlawienie oraz brak hamulcy

VECTRA 2,5 V6 KOMBI+SEKWENCJA

POSIADAM TE AUTKO OD NIEDAWNA I JESTEM ZADOWOLONY ŁADNIE TRZYMA SIE DROGI I MA TROCHE MOCY POD MASKA 170KM PEŁNA WERSJA BEZ SKORY PIEKNA SPRAWA FAKTYCZNIE MANAKAMENETEM TEGO AYTA JES BLACHA NO I NIELICZNE CZESCI DO NIEGO ALE JEST ICH SORO WIEC NIE MA CO NARZEKAC

ja wam powiem posiadam taka vectre 1.6 16v z 1996r
i to co ona wyprawia to cuda 200 robi bez niczego i osiagi takze w miare

wszystkom bylo by okaby nie ten przebieg 220tys i 200km/h

witam, chcę kupić vectrę b 2.5 v6. może mi ktoś coś napisać o tym silniku?

Opel Vectra B 2,5 V6

Mam taką od ponad pół roku, sprowadziłem ze Szwajcarii, rocznik 2000, pełna opcja (kremowa skóra itd), niezawodny, komfortowy, mały przebieg może dlatego 170000 km, serwisowany, także ogólnie polecam, i nie słuchaj tych mitów odnośnie spalania, przy spokojnej jeździe automat bo taki mam nie przekracza 11 litrów w cyklu mieszanym (Poznań i okolice).

REKORD

a moja czarna vectrunia 18,16V 125KM 2001 po lifcie przekręciła licznik grubo ponad 220km we trojke na autobahnie 20 w strone hamburga bmw audi merc passki uciekały na prawo:D kocham ją:)spaliła 16l:)/100 benzyny :P

opel vectra II

Super sie vectra jezdzi i super wygląd

Pytanie jak ktoś może to nieh sie odezwie na te numer gg 6796836

Mam takie pytanie chciał bym kupić opla vectrę klasa c 1.9 cdti 150 ps 2005r .
Jak ktoś się zna to niech mi pod powie czy te samochody się psują czy nie psują ... .
Jak ktoś pomoże to z góry dzięki

kupic

zamierzam kupic vectra 2,2 dti kombi co wy na to dore auto jak sie spisuje motor spalanie itp...

Witam. Mam pytanie do użytkowników Opla Vectry B sedan 1.6 16v: Co sądzicie o tym konkretnym modelu i jak jest ze spalaniem w takim samochodzie? bo mam do kupienie Vectre B 1.6 16v sedan z 2001r. i się zastanawiam odnośnie proporcji silnika do masy samochodu i pod względem awaryjności. Czy nie będzie za dużo pił paliwka jak ma pociągnąć taką budę... :/ Z góry dzięki za info.

Mam taką, tylko sprzed liftingu. Zużywa dość dużo oleju silnikowego (producent dopuszcza nawet 0,75 l/1000 km), paliwa spala 7-8 l/ 100 km. Nie ma super osiągów ale też nie ma co narzekać. Swoją posiadam ponad rok i dotychczas nic się nie psuje. Jak kupisz zadbaną to nie będziesz narzekał. Podobno wersje poliftingowe są jeszcze mniej awaryjne.

wectra A 1.8 8v

mam wectre 1.8 z 91 roku jezdze nia 12 lat280tys przebiegu wspaniale auto niezawiodlo mnie nigdy malo pali tanie czesci.Trzy lata temu kupilem tom samom wersie z 95r tragedja sprzedalem po dwuch latach a babcie mam nadal rok temu zrobilem w niej nadkola zero rdzy super dalem ja synowi a sam kupilem passata B5 TDI 110KM wszystko ok komfort dynamika tylko przednie zawieszenie kicha jakiej malo 150tys i do wymiany a w wectrze 280tys i jeszcze jezdze zona ma Astre z 93r 18 16v wlasnie poleciala panewka na 3cylindrze szukam silnika do niej C18XE 92KW 125KM na allegro jest duzo silnikow o symbolu X18XE 85KW 116KM i niewiem czy bedzie pasowal moze ktos mi doradzi

WAGA

Powiedzcie mi jaka jest waga Opla Vectry B
2.0DTI 101 km.
i jakie ma przyspieszenie od 1/100kmh
i predkosc maksymalna oraz pojemnosc bagaznika :)

2.0tdi

mowie juz na pocztku ze te silniki to sa jednym slowem gowno i nie radze kupowac z silnikiem 2.0tdi

VECTRA B 1.6 16V KOMBI

Mam Vectre 1.6 16v 99r. po lifcie kombi silnik jak do tej budy troszkę słabawy ale daje radę (16v tak mają że dopiero przy 3500obr/min zaczynają jechać) zawieszenie też troszkę delikatne na nasze polskie drogi ale jest ok. No i klima siada ale wystarczy pękający wąż na nowo zakuć (podobno w vectrach i omegach to norma). Ja mam swoją 2 lata i zrobiłem nią 30.000 km.
Jestem z niej zadowolony i polecam.
Za te pieniądze doba alternatywa.

Vectra b 1997rok1.8 16v115kM

Silnik ok tylko za dużo pali szczególnie zimą błotniki są do bani. Jeśli silnik 2.5L V6 tyle samo pali co 1,8L 16V to coś tu nie halo!!!

maro

mam vectre kupioną wsalonie ma 2eee80 tys km inic tylko leje benzyne ijezdze w komforcie wymieniam gumki konserwuje jeden warunek jest to prosty silnik 1.6 osmio zaworowy nie do zdarcia zadnych dolewek adodatkowo piekny

hmmmm

Panowie mam pytanie mam nadzieje ze ktoś mi pomoże... a mianowicie kupiłem opla vectrę b 1.6 16v 105kucy w benzynie i tak mam zostać żadnego gazu lecz do czego zmierzam a więc na początku gdy ja kupiłem uwierzcie mi ze czułem ze ma kopa (wcześniej jeździłem cieniasem 700tka wiec różnice czuć....) ale po jakimś czasie zaczęła mi wyć na 1nce na 2ce przy 3500tys obrotów a wcześniej tego nie było bo po prostu zamiast iść bujać sie tak jak wcześniej zaczęła mi wyć i dopiero na 3jce chce sie bujać.. wszystkie filtry wymienione łącznie z najważniejszym czyli paliwa bo był zapaprany ale nie ma różnicy nie wiem czemu jeśli ktoś z was wie i spotkał sie z takim problemem proszę o pomoc albo podpowiedz... Pozdrawiam:)

Ludzie no k... mać!

Ludzie przecież tu się wpisuje opinie a nie jakieś zapytania "czy to będzie dobre" albo "czemu nie świeci mi się lampka na liczniku" !
No ku...wa mać! przecież, aż się mózg lasuje jak czuta człowiek takie rzeczy!
OPINIE! OPINIEEE! i jeszcze raz OPINIEEEE!!!
Po co piszesz jak nie masz Vectry B? Czytaj baranie, a nie zadajesz pytania, na które ktoś już dawno odpowiedział!
Posiadam Vectre B 1.6 16v. Niezawodna. Wymieniam części eksploatacyjne w terminach i mam już przejechane 230 000 km.
Cała prawda o autach:
"Jak dbasz tak masz!"

tyyy frustrat zamknij tą japę bo nikt cie o to nie prosił zebys sie tu gniótł i głosił gorzkie żale koles ma problem to liczy ze ktos mu cos podpowie... co w tym dziwnego matole? w koncu to jest forum o oplu vectrze wiec chyba ma takie prawo skad ty spadłes człowieku? opinie to ty se w dupe wsadz kazdy wie jakie ma auto i wie co potrafi... mózg to juz ci dawno mamusia nie zlasowała tylko sprasowała z koszulką na niedziele... pytac nie oceniac bo ten kolega wyzej chyba dostał cieki i mu sie jebię...

Vectra B CD-1.6 16V

nie ma lepszego!!!:D

vectra be

Moim zdaniem vectra jest do bani miałem ją i rdzewiała pierdziała jechała zaledwie 180 na maksa była z96 roku byłem z niej niezadowolony

2.2dti zrobiłem nim 120tyś km szczera opinia 2001r.

Przez ten przebieg kosztowała mnie ok.350zł na czesci.mialem przed nia 4 ople omege B vectre A. ale te auto mnie urzekło pod wzgledem bezawaryjnosci.od
poczatku miałem zamontowany czip 150KM.komfort mi sie nie podoba.scigałem sie na pasie startowym z passatem 131KM 2002rok.nie dał vw rady.jestem zarzenowany rdza. to jest najwiekszy minus. nie kupie juz auta nie w ocynku! rdza jest na masce i tylniej klapie i nigdzie po za tym nie ma. ale i tak jestem zarzenowany tym.

Vectra B 1.8 125km 97r. kombi skrzynia F18 cr _ czytaj sportowa

Jeźdzę Vectra 5 rok bez niespodzianek_po kolei co zrobiłem w tym czasie 2x rozrząd zawieszenie tył + nadkola standart w oplach do tej pory grama rdzy hamulce,czuj. wałków założyłem gaz zrobiłem tym autem niecałe 93tyś km mogę powiedzieć że auta nie oszczędzałem mam ciężką nogę spalanie 11-13L/gazu wiadomo głaskając można zejść do 8 ogólnie na auto nie powiem złego słowa tanie części części kawał auta_ładne alusy 16' lepiej się zbiera niż a4 sedan 1.8 20v też 125km wiem bo miałem i niech nikt nie wmawia mi jakie to audi niezawodne pomijam zawieszenie. nosiłem się z zamiarem sprzedaży ale patrząc na allegro po ile chodzą szlak mnie strzela ludzie sprzedaja vectry w cenie polo 95 może ta cena wzieła się z dużej liczby angoli niudanych dizli pojeżdzę jeszcze ze 3 lata później dam bratu

vectra 2,5 v6 cdx

Jeżdżę tym autkiem 7 lat i muszę powiedzieć, że kolejny mój opel(była vectra a 2,0 i corsa 1,6), który mnie nie zawiódł. Jak na 2,5 litra, spalanie b. małe, bo przy spokojnej jeździe na trasie mieści się w 8l.Moc 170km, jest ok.Jak na fałkę, oleju bierze b. mało(około 1l. na 10 000). Jeszcze mnie nie zawiodło.Nawet rdza go bardzo nie bierze

Pytanko w sprawie Vectry B 99rok 1.8 16v

Witam ludziska , mam pytanko do was. Mam zamiar kupić vectre b lift hatchback 99rok. 1,8 16v (116km) czy polecacie takie coś ? Bo słyszałem dobre opinie i negatywne też. I niewiem co myslec.

Rdza??

Ja mam Vectrę B z 2001 roku w ocynku. Niektóre wersje tej vectry były cynkowane. Mam przerysowany cały przedni błotnik do gołej blachy i jak na razie nie ma na nim nawet deko rdzy.