Widok

Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

maro

mam vectre kupioną wsalonie ma 2eee80 tys km inic tylko leje benzyne ijezdze w komforcie wymieniam gumki konserwuje jeden warunek jest to prosty silnik 1.6 osmio zaworowy nie do zdarcia zadnych dolewek adodatkowo piekny

hmmmm

Panowie mam pytanie mam nadzieje ze ktoś mi pomoże... a mianowicie kupiłem opla vectrę b 1.6 16v 105kucy w benzynie i tak mam zostać żadnego gazu lecz do czego zmierzam a więc na początku gdy ja kupiłem uwierzcie mi ze czułem ze ma kopa (wcześniej jeździłem cieniasem 700tka wiec różnice czuć....) ale po jakimś czasie zaczęła mi wyć na 1nce na 2ce przy 3500tys obrotów a wcześniej tego nie było bo po prostu zamiast iść bujać sie tak jak wcześniej zaczęła mi wyć i dopiero na 3jce chce sie bujać.. wszystkie filtry wymienione łącznie z najważniejszym czyli paliwa bo był zapaprany ale nie ma różnicy nie wiem czemu jeśli ktoś z was wie i spotkał sie z takim problemem proszę o pomoc albo podpowiedz... Pozdrawiam:)

Ludzie no k... mać!

Ludzie przecież tu się wpisuje opinie a nie jakieś zapytania "czy to będzie dobre" albo "czemu nie świeci mi się lampka na liczniku" !
No ku...wa mać! przecież, aż się mózg lasuje jak czuta człowiek takie rzeczy!
OPINIE! OPINIEEE! i jeszcze raz OPINIEEEE!!!
Po co piszesz jak nie masz Vectry B? Czytaj baranie, a nie zadajesz pytania, na które ktoś już dawno odpowiedział!
Posiadam Vectre B 1.6 16v. Niezawodna. Wymieniam części eksploatacyjne w terminach i mam już przejechane 230 000 km.
Cała prawda o autach:
"Jak dbasz tak masz!"

Pierdolisz głupoty

vectra 2.5 v6 do setki 7,8 s v-max 235
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tyyy frustrat zamknij tą japę bo nikt cie o to nie prosił zebys sie tu gniótł i głosił gorzkie żale koles ma problem to liczy ze ktos mu cos podpowie... co w tym dziwnego matole? w koncu to jest forum o oplu vectrze wiec chyba ma takie prawo skad ty spadłes człowieku? opinie to ty se w dupe wsadz kazdy wie jakie ma auto i wie co potrafi... mózg to juz ci dawno mamusia nie zlasowała tylko sprasowała z koszulką na niedziele... pytac nie oceniac bo ten kolega wyzej chyba dostał cieki i mu sie jebię...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vectra B CD-1.6 16V

nie ma lepszego!!!:D

vectra be

Moim zdaniem vectra jest do bani miałem ją i rdzewiała pierdziała jechała zaledwie 180 na maksa była z96 roku byłem z niej niezadowolony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sam jesteś frajer...trzeba było sobie kupic wieśLIBRE ...pasuje do takiego buraka jak ty

dla wiesniaka WSF

GOWNO TO TY MAZ ZAMIAST MÓZGU ... I JEZDZISZ GOWNIANYM SEATEM NIE WIELE RÓZNIACYM SIE OD STARA...A TAK PO ZA TYM GDZIE PRZECZYTAŁES ZE MA 150KM??? HAHAHAHAHA....

równiez posiadam VIKI 1.7 TD i potwierdzam ze autko jest zaje...ste!!!!!!!!!!!

Mam taką, tylko sprzed liftingu. Zużywa dość dużo oleju silnikowego (producent dopuszcza nawet 0,75 l/1000 km), paliwa spala 7-8 l/ 100 km. Nie ma super osiągów ale też nie ma co narzekać. Swoją posiadam ponad rok i dotychczas nic się nie psuje. Jak kupisz zadbaną to nie będziesz narzekał. Podobno wersje poliftingowe są jeszcze mniej awaryjne.

dragon

mam opla Vectre B lift rocznik 2001 z silnikiem 2.0 16V 136 koni średnie spalanie na trasie mam 7,8 l na mieście to pali 8,9 litra a jak mu przydupisz ponad 200 km/h to wiadomo że spali swoje jak każde auto to pali 12,5L ale auto jest super nie rdzewieje bo mam z niemiec i ma ocynkowaną blache a krajówki mają lichą bleche

vectra b ale tylko diesel

Witam mam vectre b od 4 lat 2l dti 16 v , autko jest super silnik ma tyko jedną wadę, pompa wysokiego ciśnienia wytrzymuje tylko 160 tyś km. Pompę warto kupić po regeneracji koszt tylko 2500 a nie jak nowa 9000 tyś, autkiem robię co roku ok. 25 tyś km, i nie narzekam, a co do plastików to bzdura kupcie sobie fiata to dopiero syf. Ja osobiście polecam diesla spalanie mam 7,5 litra, i daje jej wycisk i moja żona też.

2.2dti zrobiłem nim 120tyś km szczera opinia 2001r.

Przez ten przebieg kosztowała mnie ok.350zł na czesci.mialem przed nia 4 ople omege B vectre A. ale te auto mnie urzekło pod wzgledem bezawaryjnosci.od
poczatku miałem zamontowany czip 150KM.komfort mi sie nie podoba.scigałem sie na pasie startowym z passatem 131KM 2002rok.nie dał vw rady.jestem zarzenowany rdza. to jest najwiekszy minus. nie kupie juz auta nie w ocynku! rdza jest na masce i tylniej klapie i nigdzie po za tym nie ma. ale i tak jestem zarzenowany tym.

Vectra B 1.8 125km 97r. kombi skrzynia F18 cr _ czytaj sportowa

Jeźdzę Vectra 5 rok bez niespodzianek_po kolei co zrobiłem w tym czasie 2x rozrząd zawieszenie tył + nadkola standart w oplach do tej pory grama rdzy hamulce,czuj. wałków założyłem gaz zrobiłem tym autem niecałe 93tyś km mogę powiedzieć że auta nie oszczędzałem mam ciężką nogę spalanie 11-13L/gazu wiadomo głaskając można zejść do 8 ogólnie na auto nie powiem złego słowa tanie części części kawał auta_ładne alusy 16' lepiej się zbiera niż a4 sedan 1.8 20v też 125km wiem bo miałem i niech nikt nie wmawia mi jakie to audi niezawodne pomijam zawieszenie. nosiłem się z zamiarem sprzedaży ale patrząc na allegro po ile chodzą szlak mnie strzela ludzie sprzedaja vectry w cenie polo 95 może ta cena wzieła się z dużej liczby angoli niudanych dizli pojeżdzę jeszcze ze 3 lata później dam bratu

vectra 2,5 v6 cdx

Jeżdżę tym autkiem 7 lat i muszę powiedzieć, że kolejny mój opel(była vectra a 2,0 i corsa 1,6), który mnie nie zawiódł. Jak na 2,5 litra, spalanie b. małe, bo przy spokojnej jeździe na trasie mieści się w 8l.Moc 170km, jest ok.Jak na fałkę, oleju bierze b. mało(około 1l. na 10 000). Jeszcze mnie nie zawiodło.Nawet rdza go bardzo nie bierze

Vectra 1.6 8v

Podtlenku. masz przecież podtlenek lpg. on lepiej się nie bujnie chyba że tłoki wypluje wraz z głowicą. a co do samochodu sam mam taki sam. remont miałem na sam początku z tyłu hamle i hamulec ręczny stabilizatory przełączniki świateł długie/krótkie oraz włącznik świateł mijania (ten ze światłami przeciwmgłowymi przód i tył) i amorki tył i to mi wyciągnęło zaledwie tysiączek. Bardzo fajna bryczka...
ja też mam od roku czasu co prawda trochę kasy wsadziłem wiadomo w używanych samochodach a tak ogółem to super auto

Pytanko w sprawie Vectry B 99rok 1.8 16v

Witam ludziska , mam pytanko do was. Mam zamiar kupić vectre b lift hatchback 99rok. 1,8 16v (116km) czy polecacie takie coś ? Bo słyszałem dobre opinie i negatywne też. I niewiem co myslec.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0