Widok

Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

do maciocha

cze jestem zainteresowany kupnem-k-wandas@o2.pl

Vectra 1.6 16V

tak czytam te wszystkie opinie i jak przy kazdym modelu, sa zwolennicy i przeciwnicy, aczkolwiek tych pierwszych jest znacznie więcej, ja jestem po środku. Komfort jazdy ok, wygląd też, spalanie niestety ponad 10l, słabe przyspieszenie, aby wyprzedzić trzeba zredukować do 3-ki, no i jak w wiekszości, opli z kompem pali sie pomarańczowy check( u mnie jest błąd recylkulatora spalin), skaczą obroty, nawet czasami gaśnie gdy podjeżdzam do skrzyzowania, a jest swieżo po przegladzie. Autko ogólnie ok, tylko ta lampka

Boski

Ten samochód jest poprostu boski

Wyjechany

Ten samochód jest wyjechany w kosmos

Hehe

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

2,5 V6

Za glowe sie normalnie lapie jak czytam te wszystkie bzdety, w stylu 2,5 jest dla prezesow banku ze droga w utrzymaniu, ze pali 16 w miescie a na trasie 11 !!!!!! Od pol roku jestem posiadaczem tej wersji i nie zamienilbym tego na nic innego!!! Bynajmniej na razie...;-) Wysoka kultura pracy eleganckie osiagi i koszty porownywalne do 2,016v. Mity o spalaniu znawcow co o 2,5 wiedza tyle co uslysza obalilem wlasnorecznie.... Minimalne spalanie tego samochodu jakie zapialem na trasie przy spokojnej jezdzie rzedu 80-100 z 2mm wciskanym pedalem gazu (co okazja to luzik) TO: 6L. Minimalny cykl miejski w krakowskich korkach to 10-11L A normalna w miare szybka i dynamiczna jazda w trasie z predkosciami 120-140km/h to ( -) 8 - 8,5L !!!! Zblizenie sie w okolice 10-11L to jazda w trasie z deptaniem niemal do spodu ( 150-200km/h I tak tez wlasnie jezdze najczesciej ;-) Goraco polecam!!!

naucz sie kultury wypowiedzi cwelu

naprawdę super autko

Autko naprawdę mi się super trafiło, odpukać. Objeżdziłem prawie całą Ukrainę i spaliło 5.5- 6 litrów benzyny. Silnik 1.6 16V, nie opłaca się zakładać gazu. No tylko czasami te obroty lekko falują.Pozdrawiam

mowic pzre u zamkniete kolego...

vectra 1.6 16v

Mam Opel Vectra 1.6 16v i jestem zadowolony nic dodać nic ująć Spalanie tylko w mieście przy normalnej jeździe 9.5 do 10.5( -) na trasie ok 7-8 litrów na 100km P.S (Jak toś dba tak ma)

opel expert

moge pomoc w temacie kazdego opla. mam garaz w anglii i zajmoje sie tylko oplami

wsf

wectra to gówno szczególnie z silnikami disla kopci jak star i nie porównujcie go do passata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja mam toldo tdi 150koni i jest super poduk vectry dti

JAKI SILNIK 2.0 TDI CZY 2.0 DTL

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 tdi dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 tdi dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

marcinpaulina6@wp.pl

klima

witajcie, poszukuje sprężarki do klimy, silnik 2.0 z 99 po lifice

wadliwe pompy wtryskowe i strasznie dużo pali

Vectra

mam vectre 2.o DTI z 2000.11.30 do tej pory super ma 120500km bez awari ale kolega ma 2.0 Dth czy jakoś i padla mu pompa wtryskowa kosztowało to tylko 2600zł ręce opadają wadliwa elektronika nigdy nie wiesz kiedy staniesz

chcesz mieć hopla kup opla

kupiłem vectre 2.0 DTL porażka 2*awaria turbosprężarki,następnie klękła uszczelka pod głowicą o przepływomierzu nie wspomnę,stukania w tylnym zawieszeniu a to przy przebiegu 200 tyś km.To auto ładnie tylko wyglonda a rdzewieje nawet na okładce.