Widok

Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

vectra tylko nie diesel

mam vectre 2.0 DTL 200 tyś km 1997r dwa razy wymieniałem turbosprężąrke koszt nowej 2600pln naprawa uszczelki pod głowicą 350 pln robiłem sam przepływomierz,rdza na progach.Chcesz mieć hopla kup sobie opla 2.0DTL

hm

posiadam ten samochód 96r(full wypas)... i cóż powiedzieć silnik 2,0 16v b.ładną ma kulturę pracy i dość cichy jak na tę pojemność... spalanie w normie .... na trasie zrobiłem 1000km na 60l ... więc nie jest tragicznie...(jazda od 60-180km/h) zawieszenie ciut za twarde ale ogólnie nieźle się spisuje... frustruje mnie cofanie (brak widoczności) a lusterka strasznie oddalają.
ogólnie samochodzik ok na mieście spala 7,2(8,0l jeżdżąc z włączoną klimą) (jeżdżąc b.delikatnie). pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych i zadowolonych oplowiczy :)

Super sie prowadzi i ma kopa

niwstyd nim wyjechać na autostrade bo można nim poszalevc

mam 2,5 super

mam od lutego jestem bardzo zadowolony z opelka

może cewka się wypala jak szarpie silnikiem i swieci kontrolka awari

vectra b 1.6 8v 1996r /cynkowane blachy/ V-max 190 km/h :D 8.2-8.7L/100 miasto- trasa 6.6-7L

RAF- To dziwne że bierze Ci tyle oleju!. Jeżdżę vectrą jakieś pół roku,w tedy też wymieniłem olej(którego stan wynosił full!!!)i do tej pory nie ubyło ani jednej kropli-a wolno nie jeżdżę;]...z wad to zepsuł się włącznik ogrzewania lusterek i tylnej szyby oraz klima mi padła,po napełnieniu działała 6dni-mroziła i oto ostro- pewnie gdzieś się rozszczelniła:(

Opla nie masz,mózgu też.Pewnie maluchem pomykasz

Opel vectra 1.6 16V gaz

co do wypowiedzi"vectra 2001r. 1.6 16V combi " jak w nagłówku mam 1.6 16V z gazem w oplu b i to g**** prawda ja jak wyprzedzam to z piątki żadko chyba że się bardzo spiesze to robie redukcje na cztery a tak to idzie gładko jak narazie leciałem 180 km/h na gazie fakt że traci na przyspieszeniu jeśli chodzi o gaz ale ktozrobi 400 km za 75 zł takim autkiem jest oki

spoko

mialem vectre b 1.8 16v 1996 ale po wizycie u mechanika ktory myslal te to auto mojej matki wykosilem nio 30m plota miala wtedy grubo ponad 200ts i nie brala grama oleju jak osly lejecie do silnika wode a tankujecie na ruskim targu to nie dziwota ze wasze bryki majo was gdzies opel od zawste byl wymagajocy ale jak sie oniego dba to jest wdzieczny i wierny .ostatnio znalazlem vectre w kombiku z 2001 2.2 benzyna 147 kobylek nigdzie nic nie znalazlem otej bryczce jak ktos cos wie to niech skrobnie.a na temat rdzy jak lachmaniarz malowal a konowal spawal do tego baran jezdzi to nawet aluminiowe audi zardzewieje. ja na swojej nie znalazlem sladu rdzy a co do plotu wyszedlem z kraksy bez zadrapania tak ze sumujoc szybkie sprawne BEZAWARYJNE ibezpieczne

Vectra B 1.8 16V

Witam! Prawdopodobnie pada ci czujnik wałka rozrządu. Pojedz na sprawdzenie interfejsem.
Pozdrawiam

gigant

a czym teraz jezdzisz frajerku pewnie rowerkiem wersja ukraina turbo w nogach

gigant

mam vectre b z2000r izamyka się mi w 7litr. tylko niemam zamontowanego gazu

to niejest normalne masz hyba przejehane 313 000km anie113

wymień rozrząd oleje ipłyny bo jak ci walnie pasek to cię będzie kosztować z 3000zł ten rocznik ma prawdopodobnie zrobione 184 tyś km

16 16v 2000r mnie zamyka się w cyklu mieszanym he he he w7litr

kapitalna bryka

he he he he z*******a fura mam vectre 16 16v 2000r na światłach tylko oglądają mi rurki z tyłuhhhhhhhhhhhhhhhhhhe he he he

opel vectra

ładny samochód ,ale silnik 1.6 ecotek 16v ,jest slaby jak na ten pojazd .i czy to normalne że gaz od 1-3 biegu jak by wolniej opadał?a i wyświetlacze sie psują

pytanko mam ile wlać oleju do skrzyni biegów vectra 1.6 16V

panel ciepła

jak się odkręca panel sterowania ciepłym powietrzem

Cud techniki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viki jest piękna i niezawodna silnik 1.6 16Vdobrze sobie radzii,a w dodatku spalanie ok. 7/100