Widok

Operacja wyjęcia materiału zespalającego

Panowie, wiem, ze temat ortopedów był tu wielokrotnie wałkowany, jednak mój problem jest nieco innej natury, niż te zazwyczaj tu prezentowane.
Czy może ktoś tu polecić dobrego operatora, a nie diagnosty wyłącznie, bo diagnoza już jest, który prywatnie będzie w stanie wyjąć materiał zespalający ze strzałki i piszczeli (kupa żelastwa, jakieś 6 śrub i blacha).

Zakładał mi to od razu po wypadku rowerowym niejaki doktor Cieśla w Gdyni. Pono złożył nieźle, ale słyszałam, ze pan ten opinię rzeźnika ma i to, ze mu coś wyszło, to szczęśliwy przypadek.

Więc, gdzie (mam tu na myśli szpital, prywatny, bądź państwowy poza funduszem) i u kogo panowie, bądź panie, polecili by mi się zjawić. (mam tu na myśli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam szpital we Wrzeszczu na ul Wileńskiej. Oto link: http://www.swissmed.com.pl/index.php?cat=wyszukiwarka, jest to klinika prywatna.
Skorzystałem już z ich usług i jestem bardzo zadowolony.

Kasiu, ja Ci mogę wyjąć te żelastwa magnesem i kombinerkami:), ale teraz poważnie, jeżeli chcesz to z operować prywatnie to polecam ten właśnie szpital, z tym , że tam jest dość drogo, ale solidnie.
Ble, akurat mi chodzi o polecenie konkretnego ortopedy, a nie szpitala. W jednej placówce mogą zatrudniać i mistrza i rzeźnika ;> Jeśli chodzi o Swissmed, mam doświadczenia takie średnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ksiu najlepiej to sama sobie to wyjmij. słuchasz opinii gawiedzi nie majac pojęcia kim sa lekarze, sama twierdzisz ze gość ci niezle poskrecal noge to może warto było by u niego rozkrecic żelastwo i nie słuchaj opinii swołoczy. za kase nie znaczy ze będzie lepiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haha, ale kotleta odgrzałeś, od tamtej pory autorka wątku pewnie ma już nowy materiał zespalający w drugiej nodze, jeśli jeździ tak ostro jak ja :-P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!
Z tego co wiem, to takich płytek i śrub się nie wyjmuje po operacji. Jeżeli się wszystko dobrze zrosło po Twoim wypadku, to te metalowe elementy pozostają do końca życia w Twoim ciele. Jest to standardowe postępowanie ortopedyczne stosowane na całym świecie (niestety nie mam informacji w zakresie medycyny sportowej i jak to wyglądałoby u zawodników sportowych wysokiej klasy bo tam może być inaczej). Ma na celu ograniczenie urazowości poprzez dodatkową operację i skraca okres rekonwalescencji.
Bogusław Baczkowski. Mi wyjmowal zelastwo z reki i zachowal wszystko na moja prosbe tak ze mam to teraz w szufladzie. To jest spec od raczek ale nozki chyba nie odmowi ;-)
Elvis,mylisz się.
I prosze nie rozumiec ;-) opacznie.
kaśka , nie żartuj ! elvis ma prawie cały szkielet z tytanu . . .
czyli elvis jest xtr-em
"Jest to standardowe postępowanie ortopedyczne stosowane na całym świecie" chyba nie do końca... po sporym wypadku w DH mialem duzo zelastwa w reku, 3 druty kirschnera (chyba tak to sie pisze), plytke stabilizujaca T, przykrecona 3 srubami. Po operacji, mialem to zalozone przez rok czasu, pozniej poszedlem na kolejna operacje wyciagniecia tego, pozniej rehabilitacja i .... d...pa, bo zakres ruchu nadgarstka mam okolo 50-60% tego co mialem, Bogu dzieki to lewa reka :)
po zlamaniu obu kosci przedramienia prawego i skreceniu ich blaszkami zakres ruchu mojego nadgarstka prawego wynosil jakies 10 stopni. mialem jakies rehabilitaje itd ale to mozna o kant dupy rozbic. po prostu codziennie siedzialem po pol godziny w wannie i pod ciepla woda naciagalem go sobie w obydwie strony. troche to bolalo i trwalo ale zakres ruchu mam praktycznie taki jak lewego nadgarstka. wiec moze tego wyprobuj.
No to bardzo mało wiesz, powiem więcej, nic nie wiesz a na domiar złego wprowadzasz ludzi w błąd. Każda śruba, płytka czy inny metalowy element jest ciałem obcym i zawsze, po pełnym zroście kostnym należy to bezwzględnie usunąć. Wyjątkiem może być jedynie podeszły wiek pacjenta lub dodatkowe choroby uniemożliwiające przeprowadzenie zabiegu ekstrakcji. Pozostawienie takich elementów to jak skazywanie się na inwalidztwo w późniejszym czasie.
Ciekawe. Mam 41 lat, miałem otwarte zespolenie kłykcia podudzia na blachę i 3 śruby. Lekarz który to składał, na wizycie kontrolnej powiedział mi, że nie będziemy tego wyciągać, bo to dodatkowe komplikacje, dodatkowe zrosty, dodatkowa blizna i dodatkowe uszkodzenia nerwów podskórnych. Już po pierwszej operacji mam problemy z czuciem w pięcie. Operacja była robiona od tyłu i raczej dość skomplikowana.
Mam przy najbliższej wizycie powiedzieć lekarzowi, który w 10 dni postawił mnie na nogi, że jest konowałem i nie zna się na robocie, bo to się wyjmuje bo jakiś Ryszard na forum tak napisał ? Nie sądzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
..Ponawiam w takim razie pytanie, co na bolesne miesiączkowanie?????, czyba też na temat......
Szczerze? Zioło. Ale Tobie chyba nie pomoże...
Aha, i zeby nie bylo ze cos tym ;-) sugeruje - w naszym kraju mozna to opacznie rozumiec ehhh.

Inne tematy z forum Rowery

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

do góry