Widok

Operacje plastyczne...

Witam,
Podobno nie liczy się wygląd zewnętrzny, podobno nie szata zdobi człowieka, więc dlaczego ładnym łatwiej?! Natura poskąpiła mi urody: duży garbaty nos, opadające powieki, nijaka twarz... nie było mi łatwo. Zdecydowałem sie na 11 operacji plastycznych twarzy i moje życie zmieniło się o 180 stopni! Skończyłem dziennikarstwo multimedialne. występuję w licznych talk showach i reality show, stałem sie osobą publiczną. Mam wielu wspaniałych przyjaciół, fantastyczny związek i przede wszystkim czuję się dobrze we własnej skórze, stałem się atrakcyjnym facetem co otworzyło do tej pory zamknięte dla mnie drzwi. Zapraszam na moją str. www.maciejkolinka.prv.pl zobaczycie tam zdjęcia "przed" i "po". Co myślicie o poprawianiu urody skalpelem?
Pozdrawiam wszystkich

Kolinka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nowy rok, a wy od razu od początku zaczynacie sobie wrzucać... Szkoda...

CO ZA RÓŻNICA PRZED CZY PO? JAK I TAK NIE MASZ TAM ZA WIELE
CZY KTOŚ DAŁ cI PRAWO MNIE OBRAŻAĆ? BARDZO DOBRZE ROZUMIEM WSZYSTKO CO PISZESZ. CHOCIAŻ MOŻE I NIE JESTEM POLKĄ. JAK NA RAZIE TO tY POKAZUJESZ JAKI JESTEŚ TĘPY sWOJĄ ORTOGRAFIĄ.
JAK KOMUŚ ZACZYNA BRAKOWAĆ SŁÓW ZAZWYCZAJ UCIEKAJĄ DO OBRAŻANIA INNYCH, ALBO BICIA I T.D. CO TY NA TO DAMSKI BOKSERZE?
Zacytuj mi w którym miejscy wypowiedziałam się źle na temat ludzi robiących OP.Czytam te swoje posty i nie widzę.Jeżeli uważasz że napisałam coś złego na temat kogos kto zrobił OP to proszę,zacytuj mi to.
A póki co to zauważyłam że Ty na mnie najeżdżasz.Tu mogłabym zacytować kilka rzeczy.I zupełnie nie wiem dlaczego???Bo mam inne zdanie niz ty,czy że uważam że moje ciało nie potrzenuje ingerencji chirurga?

No dobra.Ale to byłaby jego sprawa i jego decyzja czy chciałby sobie zoperować uszy czy nie.Mnie nie chodzi o kogoś innego,ale o siebie.Jeżeli bedziesz miała ochotę zrobić sobie operacje plastyczną czego kolwiek to ją zrób skoro ma ci ona poprawić humor i w ogóle.Ale ja pisałam tylko i wyłącznie o sobie,a OP skomentowałam jedynie jako idiotyczne jak dla mnie.Pisałam też że jestem zadowolona ze swojego ciała i nie muszę interweniować w nie chirurgicznie.Niczego nie muszę odsysać,powiękaszać i zmniejszać.Nie chcę tego robić.
A co robią inni to ich sprawa,ja mam swoje zdanie na ten temat i nie zmienię go.Skoro OP poprawi komuś samopoczucie to porszę bardzo,jego wybór.
I wcale nie uważam się za ideał!!

On jest po prostu antyspołeczny :)

Dzięki Voitcu :)

No niby tak,ale ja nie widzę związku między op a kosmetyczką.Kosmetyczka oczyszcza mi jedynie skórę kosmetykami,a ni ingeruje w moje ciało jakimiś specyfikami.Nie widzisz różnicy????

Voitec napisał(a):

> ała ! moja głowa po sylwestrze ;( :P

moja tez nie najlepiej- ale widze ze inni to jeszcze gorzej, co mozna wywnioskowac po wątkach z ostatnich kilku godzin-chyba niewyspani/nieswyspane strasznie.........................................................
.......................................................
dobry poczatek nowego roku na forum:///
ała ! moja głowa po sylwestrze ;( :P

.... Carpe Diem ....
jestes taka tepa ze nie rozumiesz nawet przenosni? ojej ;(

.... Carpe Diem ....
jak dla mnie ta strona to jedna wielka zenada.
koles zrobil sie na masowca-"ztelewizjowanego modela- ideal mediow i inny szajs" a poprzedniio byl idywidualny i ciekawy a teraz jest zupelnie nijaki.
co do jego wygladu to mysle ze jedynie zmiana fryzury byla porzadana a nie operacje plastyczne.
niestety, staja sie one coraz bardziej dostepne - niestety bo wychodzi na to ze ktos sobie moze "sklepac maske" po czym ktos kto go znal juz nigdy go nie pozna- modulowanie sobie swojej wizji. jak dla mnie, nawet przy mym ostatnim ni-humorze i ubolewaniem nad swoja osoba bym sie nie zoperowala.
a mysle ze OP jw.- powinni tylko ci co musza a nie czysto estetycznych.
W ogole to tacy 'naznaczeni ' OP ludzie powinni nosic miano "plastikow" :)

Zimowe zumky yeah
Słoneczko mój adres: lianka@o2.pl dam Ci strone innego forum gdzie dziewczyny i nie tylko chętnie poznają Twojego lekarza. Wole na maila bo antyspołeczny bawi się w detektywa:) oczywiście nie ma racji ale niech mu będzie nie chce, żeby zaśmiecał swoimi wypowiedziami inny forum.
Pozdrawiam lianka
ach, jeszcze coś "póki" - to tak w ramach edukacji :-)
Słoneczko
Oj, kolego ...
Jestem na tym forum od kilku godzin (dwóch lub trzech) i to mój własny nick,
za stara jestem na głupawe numery. Poczytałam sobie wasze różne wypowiedzi i tak łatwo się mnie nie pozbędziecie. Jesteście czasem tak mało tolerancyjni, że posiedzę tu trochę i was podenerwuję dzieci drogie:-)

A jak tak trochę popiszę to może się okazać, że mnie polubicie i to wasze towarzystwo wzajemnej adoracji otworzy się na kogoś nowego, więc jeśli umiesz to mnie przeproś, a jeśli nie to się naucz :-)))
Pozdrawiam,
Słoneczko z Gdyni
antyspoleczny

zalosny to Ty jestes z tym nazewnictwem wypowiadajacych sie osob.
Prymitywizm z Twojej strony przemawia......
do kogo to było?ja mówie tylko od siebie a dzyndzla to sobie w rodzinie poszukaj albo w gaciach (ale nie wiem czy cos tam znajdziesz więc może poszukaj u przyjaciela)
Pisanie pod kilkoma nickami i wymyślanie tych historyjek jest żałosne. Mam nadzeje że Ty jak i większość dzyndzli nie będziesz długo tutaj gościć. Ja puki co przeczekam ten "wysyp".
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Ha, no to znowu troszkę faktów zamiast teorii (jak o zdradach).
Uprzejmie informuję drogie panie i panów - przeciwników operacji plastycznych, że są na świecie ludzie, którzy ze względów czysto estetycznych lubią się uśmiechać do swojego odbicia w lustrze. Tak po prostu lubią tam widzieć ładną osobę. Pewnie, że można sobie wmówić, że obwisłe cycki i brzuch albo wielki nochal czy odstające uszy mają swój urok, że właśnie takich nas kochają nasi najbliżsi.
Mnie też kochają, a faceci na ulicy się zwykle oglądają i tak ogólnie ładna jestem kobitka i mam wysoką samoocenę i żadne kompleksy mi snu z oczu nie spędzały i nie spędzają. :-) A jednak skorzystałam z tej wspaniałej możliwości jaką daje chirurgia plastyczna i poprawiłam sobie co nieco, co czas był uprzejmy lekko nadużyć:-)
I jestem bardzo zadowolona kiedy stanę sobie rano, po prysznicu, przed lustrem i widzę wszystko takie ładniutkie. Jaka frajda, nie do wiary!
A niby dlaczego mam sobie nie poprawiać urody, nie upodabniam się do nikogo, nie zmieniam radykalnie wyglądu, nie w tym rzecz. Rzecz w tym, żeby jak najdłużęj zachować estetyczny wygląd. A wiecie co było impulsem do operacji? Otóż zobaczyłam na basenie, pod prysznicem, starszą panią, 20 lat starszą ode mnie - tak na oko , była szczupła, zadbana, ale wszystko jej"wisiało", jakby miała za dużo skóry. To nie był miły widok.
Wtedy pomyślałam, o nie, nie chcę tak wyglądać, trzeba już zadbać o to, żeby tak nie było i w ciągu trzech tygodni byłam po operacji. I jeśli będzie trzeba to za jakiś czas zafunduję sobie następną.
I żeby było jasne, nic na siłę, zrobiłam to co było możliwe i wręcz wskazane i nie zamierzam robić z siebie naciągniętej lalki, będę robiła drobne korekty, tak, aby się ładniej starzeć.
Więc nie wieszajcie psów na wszystkich, którzy się operują. Tak to już jest, że zakochani i ładni mają lepiej na świecie, nawet jeśli są zakochani "nielegalnie" i ładniejsi dzięki "drobnym korektom" zdolnego chirurga. (jakby ktoś chciał to mam sprawdzonego, jest świetny :-)))
Pozdrawiam,
Słoneczko
ps. i tak ogólnie życzę więcej życzliwości i tolerancji w Nowym Roku, wszystkim będzie łatwiej żyć :-))
Kasieńka napisał(a):

> - czy wiecie jak to jest
> bać się ludzi? Bać się komentarzy, przemocy, agresji? Tylko za
> to, że jest się innym? Nie? Więc proszę, nie obrażajcie tych,
> którzy zdążyli się przekonać, jaka jest większość ludzi

Dokladnie, trzeba sie najpierw samemu przekonac. Rozumiem, gdy ludzie robia sobie operacje gdy na kazdym kroku spotykaja ich przykrosci. Jako maly dzieciak mialam na zebach aparat, chyba jako pierwsza w szkole- i ile razy ktos mnie palcem wskazywal, a jakie ladne nazwy wymyslali. A dorosli wcale duzo lepsi nie byli-raz jakas pani w autobusie na caly glos sie spytala co to za druty mam w buzi. heh-i wszyscy pasazerwowie na mnie:) nawet uciec gdzie nie bylo:/ Ale ja ten aparat w koncu zdjelam, ale gdyby to mnie spotkalo z powodu jakiejs blizny, czy stalego defektu-napewno bym sie 2 razy nie zastanawiala nad operacja...