Widok

Operacje plastyczne...

Witam,
Podobno nie liczy się wygląd zewnętrzny, podobno nie szata zdobi człowieka, więc dlaczego ładnym łatwiej?! Natura poskąpiła mi urody: duży garbaty nos, opadające powieki, nijaka twarz... nie było mi łatwo. Zdecydowałem sie na 11 operacji plastycznych twarzy i moje życie zmieniło się o 180 stopni! Skończyłem dziennikarstwo multimedialne. występuję w licznych talk showach i reality show, stałem sie osobą publiczną. Mam wielu wspaniałych przyjaciół, fantastyczny związek i przede wszystkim czuję się dobrze we własnej skórze, stałem się atrakcyjnym facetem co otworzyło do tej pory zamknięte dla mnie drzwi. Zapraszam na moją str. www.maciejkolinka.prv.pl zobaczycie tam zdjęcia "przed" i "po". Co myślicie o poprawianiu urody skalpelem?
Pozdrawiam wszystkich

Kolinka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja widzialam faceta kilka dni temu w jakims programie na tv4, ale nie pamietam, jak sie nazywal program, wiem jedynie, ze dziewczyna, ktora go prowadzi ma na imie Odeta. dawno byly te rozmowy w toku z nim? bo ja faceta skojarzylam tylko dlatego, ze niedawno ogladalam i to przypatkowo wlaczylo mi sie na net kanal, bo nie mam czasu na badziewne talk showy.

a na temat operacji plastycznych powiem tak - nie wiem co ludziom przychodzi do glowy, zeby je robic. rozumiem, ze mozna sie zle czuc przez swoje braki w urodzie, ale trzeba nauczyc sie ztym zyc. mam pelno kompleksow, o ktorych nie mysle na codzien, bo nie ma sensu. nauczylam sie z nimi zyc. a nawet gdybym miala mozliwosc operacji plastycznej nie zdecydowalabym sie na nia, bo potem w lustrze zobaczylabym obca osobe, choc bym wiedziala, ze w srodku jestem taka sama. a gdy poznaje nowych ludzi nie mysle o tym, jak moga postrzegac moj wyglad, a raczej staram sie byc dowcipna i nie palnac jakiejs glupotu.

a co do autora watku - zdecydowanie nie podoba mi sie ten po operacjach, taki sztuczny. na ulicy pewnie zwrocilabym uwage na tego przed operacja.
Musisz sobie cos uswiadomic : Maciek nie zrobil tych operacji dla Ciebie ,zeby sie Tobie podobac wiec wcale nie musi byc w guscie Twoim albo wielu innych ludzi bo to nie bylo jego celem.On je zrobil tylko po to zeby sie samemu czuc dobrze ze swoim wygladem i jak widac nie ma problemow przystosowawczych do nowego wygladu jaki Ty bys miala.Najwazniejsze ,ze on teraz czuje sie wspaniale i o to chodzilo...
To,ze Ty nie zrobilabys zadnych zmnian w swoim wygladzie nie oznacza,ze inni tez tak maja myslec,niech kazdy robi tak zeby jemu bylo dobrze i wybiera najlepsza opcje dla siebie,napewno nie dla innych bo takie myslenie jest z gory przeznaczone na porazke. Zycze wiecej tolerancji i zrozumienia.
nie krytykuje MAcka ani ludzi, ktorzy poddaja sie OP. chlopak ma swoja strone internetowa, zeby innym ludziom powiedziec cos o OP - wypowiedziec wlasna opinie. ja tutaj wypowiedzialam sie, co sama uwazam na temat OP. to wszystko. jezeli facet pokazuje swoje oba zdjecia, tak dla porownania, kazdy ma inne odczucia. moim zdaniem nie wygladal zle przed operacja, a teraz wyglada nieciekawie. to tylko moje prywatne zdanie. kazdy ma inne priorytety. jego sa OP poprawiajace wyglad i samopoczucie. moje - nauczenie sie zyc ze swoim wygladem, akceptacje samego siebie. to wszystko.
Jola napisał(a):

> Musisz sobie cos uswiadomic : Maciek nie zrobil tych operacji
> dla Ciebie ,zeby sie Tobie podobac wiec wcale nie musi byc w
> guscie Twoim albo wielu innych ludzi bo to nie bylo jego
> celem.On je zrobil tylko po to zeby sie samemu czuc dobrze

A jednak....odnoszę inne wrażenie. Jeśli się sami sobie nie podobamy, najprostszą metodą uniknięcia stresu jest niezbyt częste spoglądanie w lustro. Metoda ZA DARMO, bez ingerencji chirurga, bez ewentualnych powikłań (zauważ, że AŻ 11 operacji musiał przejść, by się sobie spodobać, to chyba NIE MAŁO). Myślę, że osoby, które aż tak bardzo przywiązują wagę do własnego wyglądu, że decydują się na korekty, mimo iż nie są pokrzywdzonymi w wypadku, robią to jednak po to, by podobać się otoczeniu, a nie sobie. Zgoda, że robią to dla siebie, ale motywem jest dążenie do zyskania uznania otoczenia w sprawie swojego wyglądu.
Absolutnie nie potępiam tych, którzy wykonują sobie o.p., choć sama nie zdecydowałabym się na coś takiego (chyba, że w wyniku wypadku mój zewnętrzny wygląd byłby dramatem dla otoczenia). Generalnie kobiety, a ostatnio również mężczyźni, "upiększają się" stosując makijaż, jakieś maseczki, liftingi, farbują, kręcą lub prostują włosy i insze takie. Wszystkie te zabiegi to kamuflaż naszego naturalnego wyglądu. Przyznam, że też coś tam sobie lubię umalować, bo tak mi się podoba.
Nie miałam zamiaru wypowiadać się w tym wątku, uznałam problem za nie_problem, bo każdy ma prawo do własnego poglądu: jak ktoś chce, i ma to uwolnić go od koszmaru kompleksów, to niechaj sobie robi nawet 100 operacji (ostatecznie może wyglądać jak słynny Michel, który był całkiem sympatycznym Murzynkiem, upppssss, Afrykańczykiem). Znam sporo osób, które są ładne i atrakcyjne zewnętrznie, a przy bliższym poznaniu tracą swój urok. I odwrotnie: osoby szaro-bure zewnętrznie, gdy otworzą buzię stają się duszą towarzystwa i natychmiast zyskują grono sobie przychylne. To chyba kwestia dojrzałości. W końcu wszyscy z wiekiem tracimy na atrakcyjności w wyglądzie, a możemy zyskać na atrakcyjności w osobowości.
Trochę inaczej należy chyba potraktować osoby publiczne, które mając inne istotne zalety, mają jednocześnie np. krzywe zęby, nienaturalnie krzywy lub długi nos, zajęczą wargę i.t.p. W "okienku" jednak nie powinni nas straszyć, a przynajmniej wywoływać odruchu wymiotnego.
Dziwię się bardzo, że tak "lekki" temat wzbudza tyle emocji i niektórzy gotowi są skoczyć do gardła swoim oponentom.
Bądźcie bardziej życzliwi i tolerancyjni....
Mysle,ze Mackowi najbardziej przeszkadzalo poczucie wlasnej nieatrakcyjnosci.To ,ze dla jakiejs grupy osob jego poprzedni wyglad byl ciekawszy,lepszy i w opinii kilku tu wypowiadajacych sie osob lepiej wygladal przed to jedynie dowodzi tego,ze on tak nie uwazal i z poprzednim wygladem czul sie bardzo zle.Zrobil cos co zmienilo go nie tylko zewnetrznie ( nie ma tu nic do rzeczy czyjas opinia),ale takze wewnetrznie czyli te korekty zaowocowaly jego otwarciem sie na kontakty,smialosc i brak kompleksow ,ktore to wczesniej uniemozliwialy.
To czy on robil 11 czy mniej czy wiecej operacji to nie ma znaczenia....wazne ,ze osiagnal swoj cel .
Natomiast wypowiedz xfridy i cyryl dowodza tylko tego,ze sa dobrymi obserwatorami i madre wyciagaja wnioski.
Nasze spoleczenstwo jest dosc brutalne i wielu ludziom nie pozwala ani dobrze sie czuc ani zapomniec o brzydocie.Wszystko zalezy napewno jak bardzo ktos jest nieatrakcyjny,tym powiedzmy srednio nieatrakcyjnym raczej nie dokuczaja.Czytalam na pewnym forum wypowiedzi takich "malo atrakcyjnych" osob,ktorym bardzo dotkliwie dokuczaja inni,na ulicy,w tramwaju itd i nie sa to ofiary wypadkow,raczej "ofiary" atakow slownych ze strony innych ludzi.
Wiecej zyczliwosci i tolerancji.....
Nie mam nic przeciwko osobom, które robią sobie operacje plastyczne. Ingerencja w naturalny wygląd(:)) obca mi nie jest, bo uwielbiam kolczyki. Kto wie, może gdybym miała pieniądze, zdecydowałabym się na operację? Chciałabym myśleć, że ludzie zwracają uwagę tylko na wnętrze, ale świetnie wiem, że tak nie jest. Jako dziecko miałam sporą nadwagę i lata dzieciństwa wspominam jako koszmar. Długo miałam bliznę po tym, jak jakiś dzieciak wepchnął mnie na ostro zakończony płot. Za co? Za to, że nie byłam taka jak reszta. Trudno mi wierzyć w piękne ideały - chyba nikomu tak trudno nie jest w nie wierzyć jak ludziom, którzy zrozumieli jak to jest być odrzucanym przez resztę. Najważniejsze, by czuć się w swoim ciele dobrze, a jeżeli oznacza to, że chciałoby się mieć inny nos, mniej zmarszczek czy większy biust to dlaczego nie?

Do wszystkich, którym twierdzenie, że zmiana wyglądu pomogła znaleźć szczęście, wydaje się śmieszna - czy wiecie jak to jest bać się ludzi? Bać się komentarzy, przemocy, agresji? Tylko za to, że jest się innym? Nie? Więc proszę, nie obrażajcie tych, którzy zdążyli się przekonać, jaka jest większość ludzi

Kasieńka napisał(a):

> - czy wiecie jak to jest
> bać się ludzi? Bać się komentarzy, przemocy, agresji? Tylko za
> to, że jest się innym? Nie? Więc proszę, nie obrażajcie tych,
> którzy zdążyli się przekonać, jaka jest większość ludzi

Dokladnie, trzeba sie najpierw samemu przekonac. Rozumiem, gdy ludzie robia sobie operacje gdy na kazdym kroku spotykaja ich przykrosci. Jako maly dzieciak mialam na zebach aparat, chyba jako pierwsza w szkole- i ile razy ktos mnie palcem wskazywal, a jakie ladne nazwy wymyslali. A dorosli wcale duzo lepsi nie byli-raz jakas pani w autobusie na caly glos sie spytala co to za druty mam w buzi. heh-i wszyscy pasazerwowie na mnie:) nawet uciec gdzie nie bylo:/ Ale ja ten aparat w koncu zdjelam, ale gdyby to mnie spotkalo z powodu jakiejs blizny, czy stalego defektu-napewno bym sie 2 razy nie zastanawiala nad operacja...
Ha, no to znowu troszkę faktów zamiast teorii (jak o zdradach).
Uprzejmie informuję drogie panie i panów - przeciwników operacji plastycznych, że są na świecie ludzie, którzy ze względów czysto estetycznych lubią się uśmiechać do swojego odbicia w lustrze. Tak po prostu lubią tam widzieć ładną osobę. Pewnie, że można sobie wmówić, że obwisłe cycki i brzuch albo wielki nochal czy odstające uszy mają swój urok, że właśnie takich nas kochają nasi najbliżsi.
Mnie też kochają, a faceci na ulicy się zwykle oglądają i tak ogólnie ładna jestem kobitka i mam wysoką samoocenę i żadne kompleksy mi snu z oczu nie spędzały i nie spędzają. :-) A jednak skorzystałam z tej wspaniałej możliwości jaką daje chirurgia plastyczna i poprawiłam sobie co nieco, co czas był uprzejmy lekko nadużyć:-)
I jestem bardzo zadowolona kiedy stanę sobie rano, po prysznicu, przed lustrem i widzę wszystko takie ładniutkie. Jaka frajda, nie do wiary!
A niby dlaczego mam sobie nie poprawiać urody, nie upodabniam się do nikogo, nie zmieniam radykalnie wyglądu, nie w tym rzecz. Rzecz w tym, żeby jak najdłużęj zachować estetyczny wygląd. A wiecie co było impulsem do operacji? Otóż zobaczyłam na basenie, pod prysznicem, starszą panią, 20 lat starszą ode mnie - tak na oko , była szczupła, zadbana, ale wszystko jej"wisiało", jakby miała za dużo skóry. To nie był miły widok.
Wtedy pomyślałam, o nie, nie chcę tak wyglądać, trzeba już zadbać o to, żeby tak nie było i w ciągu trzech tygodni byłam po operacji. I jeśli będzie trzeba to za jakiś czas zafunduję sobie następną.
I żeby było jasne, nic na siłę, zrobiłam to co było możliwe i wręcz wskazane i nie zamierzam robić z siebie naciągniętej lalki, będę robiła drobne korekty, tak, aby się ładniej starzeć.
Więc nie wieszajcie psów na wszystkich, którzy się operują. Tak to już jest, że zakochani i ładni mają lepiej na świecie, nawet jeśli są zakochani "nielegalnie" i ładniejsi dzięki "drobnym korektom" zdolnego chirurga. (jakby ktoś chciał to mam sprawdzonego, jest świetny :-)))
Pozdrawiam,
Słoneczko
ps. i tak ogólnie życzę więcej życzliwości i tolerancji w Nowym Roku, wszystkim będzie łatwiej żyć :-))
Pisanie pod kilkoma nickami i wymyślanie tych historyjek jest żałosne. Mam nadzeje że Ty jak i większość dzyndzli nie będziesz długo tutaj gościć. Ja puki co przeczekam ten "wysyp".
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
do kogo to było?ja mówie tylko od siebie a dzyndzla to sobie w rodzinie poszukaj albo w gaciach (ale nie wiem czy cos tam znajdziesz więc może poszukaj u przyjaciela)
antyspoleczny

zalosny to Ty jestes z tym nazewnictwem wypowiadajacych sie osob.
Prymitywizm z Twojej strony przemawia......
Oj, kolego ...
Jestem na tym forum od kilku godzin (dwóch lub trzech) i to mój własny nick,
za stara jestem na głupawe numery. Poczytałam sobie wasze różne wypowiedzi i tak łatwo się mnie nie pozbędziecie. Jesteście czasem tak mało tolerancyjni, że posiedzę tu trochę i was podenerwuję dzieci drogie:-)

A jak tak trochę popiszę to może się okazać, że mnie polubicie i to wasze towarzystwo wzajemnej adoracji otworzy się na kogoś nowego, więc jeśli umiesz to mnie przeproś, a jeśli nie to się naucz :-)))
Pozdrawiam,
Słoneczko z Gdyni
ach, jeszcze coś "póki" - to tak w ramach edukacji :-)
Słoneczko
Słoneczko mój adres: lianka@o2.pl dam Ci strone innego forum gdzie dziewczyny i nie tylko chętnie poznają Twojego lekarza. Wole na maila bo antyspołeczny bawi się w detektywa:) oczywiście nie ma racji ale niech mu będzie nie chce, żeby zaśmiecał swoimi wypowiedziami inny forum.
Pozdrawiam lianka
jak dla mnie ta strona to jedna wielka zenada.
koles zrobil sie na masowca-"ztelewizjowanego modela- ideal mediow i inny szajs" a poprzedniio byl idywidualny i ciekawy a teraz jest zupelnie nijaki.
co do jego wygladu to mysle ze jedynie zmiana fryzury byla porzadana a nie operacje plastyczne.
niestety, staja sie one coraz bardziej dostepne - niestety bo wychodzi na to ze ktos sobie moze "sklepac maske" po czym ktos kto go znal juz nigdy go nie pozna- modulowanie sobie swojej wizji. jak dla mnie, nawet przy mym ostatnim ni-humorze i ubolewaniem nad swoja osoba bym sie nie zoperowala.
a mysle ze OP jw.- powinni tylko ci co musza a nie czysto estetycznych.
W ogole to tacy 'naznaczeni ' OP ludzie powinni nosic miano "plastikow" :)

Zimowe zumky yeah
jestes taka tepa ze nie rozumiesz nawet przenosni? ojej ;(

.... Carpe Diem ....
ała ! moja głowa po sylwestrze ;( :P

.... Carpe Diem ....
Voitec napisał(a):

> ała ! moja głowa po sylwestrze ;( :P

moja tez nie najlepiej- ale widze ze inni to jeszcze gorzej, co mozna wywnioskowac po wątkach z ostatnich kilku godzin-chyba niewyspani/nieswyspane strasznie.........................................................
.......................................................
dobry poczatek nowego roku na forum:///
No niby tak,ale ja nie widzę związku między op a kosmetyczką.Kosmetyczka oczyszcza mi jedynie skórę kosmetykami,a ni ingeruje w moje ciało jakimiś specyfikami.Nie widzisz różnicy????