Widok
Opieka , ale dla kogo ?
Przy moim bloku na drzewie siedział prawie 2 dni mały , około 8 -miesięczny kotek , który darł się niemiłosiernie na całą okolicę . Schodził z drzewa , aby coś zjeść i szybko uciekał na drzewo .Widać ,że był to zwierzak wyrzucony przez kogoś . Oczywiście od razu zaczęłam dzwonić do Promyka , ale próby połączenia zajęły mi cały dzień .Gdy już się to udało pod wieczór to pan z dyżuru powiedział , że on już kończy i jutro , czyli od 8 rano przyjedzie nowy dyżurujący . Zadzwoniłam o 7 rano i ten sam pan mi to potwierdził . Uzgodniłam ,że w związku z pójściem do pracy kotka zostawię u weterynarza na ul.Łąkowej . Dzwoniąc koło 9 tej rano następny , czyli nowy pracownik powiedział,że nic nie wie o tym kocie i nie ma takich informacji . Oczywiście usłyszałm tekst ,że kotek sobie sam poradzi . Jednak łaskawie zgodzili się przyjechać , nie określając pory . Na szczęście klinika Krzemińskiego sama zdecydowała ,aby znależć kociakowi nowy dom . Pytam się więc dla kogo jest to schronisko ?
Co to znaczy kot wolnobytujący? A co to znaczy kot bezdomny? xxx nie znasz się na kotach a się wypowiadasz, myslę, że jesteś pracownikiem schroniska, a nawet kierownikiem, bo właśnie kierownik lubuje sie w cytowaniu ustawy i w powtarzaniu, że "kot sobie poradzi". Przecież ten kot na drzewie to kot bezdomny, który właśnie nie poradzi sobie na wolności, bo przez całe życie dostawał miskę pod nos.
Schronisko jest miejscem gdzie ludzie moga adoptowac porzucone biedne zwierzeta domowe, a dla zwierzat miejscem gdzie bynajmniej moga zjesc posilek i nie byc kopanymi badz przejechanymi ofiarami ludzkiej glupoty i nieodpowiedzialnosci- To czemu w takim razie sama nie wzielas kota? nie ma to jak pozniej takie wlasnie osoby nazywaja sie "milosnikami" zwierzat... czysta hipokryzja
Użycie słowa "bynajmniej" w kontekście, w jakim je użyłaś, oznacza, że schronisko jest miejscem, w którym biedne zwierzęta nie mogą zjeść posiłku i są kopane bądź przejechane. "Bynajmniej" jest partykułą, która wzmacnia przeczenie i bardzo często jest mylone z "przynajmniej". Jeśli chcesz napisać coś mądrego, a nie jesteś pewna, jakiego słowa użyć- lepiej nie używaj żadnego, bo tylko robisz z siebie błazna.