Widok
Opinia o salonie Cyclosport
Kłaniam,
Pierwszy raz tutaj, w rowerowaniu też jestem całkiem zielony mimo ze lat juz nie naście ;)
Takie pytanie; Byłem dziś w salonie Cyclosport na Chwaszczynie. Ogólne wrażenie niezwykle pozytywne, ale czy ktoś mił do czynienia z tym przybytkiem? Jaki jest tam standard obsługi? Jak wypada w porównaniu z np.: Wysepką?
Grusik!
I.
Pierwszy raz tutaj, w rowerowaniu też jestem całkiem zielony mimo ze lat juz nie naście ;)
Takie pytanie; Byłem dziś w salonie Cyclosport na Chwaszczynie. Ogólne wrażenie niezwykle pozytywne, ale czy ktoś mił do czynienia z tym przybytkiem? Jaki jest tam standard obsługi? Jak wypada w porównaniu z np.: Wysepką?
Grusik!
I.
Cze Ivan.
Te opinie, które podrzucił Mikey niestety nie dotyczą sklepu, o który pytasz. Hurtowania CYCLO w Chwaszczynie to nie to samo co sklep Cyclo w Gdynia na Wójta Radtkego.
Nie mam do końca wyrobionego zdania o Chwaszczynie. Na pewno można tam wyczaić pewne rzeczy tanio, ale nie mają osprzętu ani rowerów z wysokich półek - tylko tańsze modele. Obsługa fachowa, ale czasem nieprzyjemna.
Pzdr,
Jarek
Te opinie, które podrzucił Mikey niestety nie dotyczą sklepu, o który pytasz. Hurtowania CYCLO w Chwaszczynie to nie to samo co sklep Cyclo w Gdynia na Wójta Radtkego.
Nie mam do końca wyrobionego zdania o Chwaszczynie. Na pewno można tam wyczaić pewne rzeczy tanio, ale nie mają osprzętu ani rowerów z wysokich półek - tylko tańsze modele. Obsługa fachowa, ale czasem nieprzyjemna.
Pzdr,
Jarek
> Ogólne wrażenie niezwykle pozytywne, ale czy ktoś mił do
> czynienia z tym przybytkiem? Jaki jest tam standard obsługi?
kupowałem tam parę cześci, przy jednej się kropnąłem, nie było problemu ze zwrotem (chodziło o felgę i wziąłem nie tę ilośc otworów :). Obsługa bardzo przyjazna. Co do serwisu zaplatałem tam kółko i jestem bardzo zadowolony - doradzono mi ze szprychami i mimo ok. tysiąca km od tamtego czasu problem decentrowania zniknął. Nic tylko polecic.
> czynienia z tym przybytkiem? Jaki jest tam standard obsługi?
kupowałem tam parę cześci, przy jednej się kropnąłem, nie było problemu ze zwrotem (chodziło o felgę i wziąłem nie tę ilośc otworów :). Obsługa bardzo przyjazna. Co do serwisu zaplatałem tam kółko i jestem bardzo zadowolony - doradzono mi ze szprychami i mimo ok. tysiąca km od tamtego czasu problem decentrowania zniknął. Nic tylko polecic.
Sklep w Chwaszczynie to CYCLO a w gdyni nazywa sie CYKLO ,(zwykłą literówka a różnica duża). W chwaszczyne to są tylko rowery z mniej znanych marek , oświetlenie, kaski,odzież niewielki wybór. A co do obsługi to jest oki. Nawijke mają opanowane na najwższym poziome.
Jeżeli masz wybór to podjedź do Cyklo na Wójta Radkego tam znajdą ci wszystko na miarę. JA ta sie zaopatruję i W Sportlandzie na Mściwoja (serwis na najwyższym poziome )
Jeżeli masz wybór to podjedź do Cyklo na Wójta Radkego tam znajdą ci wszystko na miarę. JA ta sie zaopatruję i W Sportlandzie na Mściwoja (serwis na najwyższym poziome )
parzycho napisał(a):
> Sklep w Chwaszczynie to CYCLO a w gdyni nazywa sie CYKLO
> ,(zwykłą literówka a różnica duża). W chwaszczyne to są tylko
> rowery z mniej znanych marek , oświetlenie, kaski,odzież
> niewielki wybór. A co do obsługi to jest oki. Nawijke mają
> opanowane na najwższym poziome.
> Jeżeli masz wybór to podjedź do Cyklo na Wójta Radkego tam
> znajdą ci wszystko na miarę. JA ta sie zaopatruję i W
> Sportlandzie na Mściwoja (serwis na najwyższym poziome )
:)
No to gites, a maja tam ramy Biria, bo na Chwaszczynie mają i mnię się straszliwie spodobały.
Grusik!
I.
> Sklep w Chwaszczynie to CYCLO a w gdyni nazywa sie CYKLO
> ,(zwykłą literówka a różnica duża). W chwaszczyne to są tylko
> rowery z mniej znanych marek , oświetlenie, kaski,odzież
> niewielki wybór. A co do obsługi to jest oki. Nawijke mają
> opanowane na najwższym poziome.
> Jeżeli masz wybór to podjedź do Cyklo na Wójta Radkego tam
> znajdą ci wszystko na miarę. JA ta sie zaopatruję i W
> Sportlandzie na Mściwoja (serwis na najwyższym poziome )
:)
No to gites, a maja tam ramy Biria, bo na Chwaszczynie mają i mnię się straszliwie spodobały.
Grusik!
I.
Ten CycloSport co jest teraz w Chwaszczynie to ten sam co jakieś 2 lata temu był jeszcze w Gdyni na ulicy Janka Wiśniewskiego. Kiedyś kupiłem u nich rower marki Schauff i byłem zadowolony (dopuki mi go nie skradziono). Później przez pewien czas nie miałem roweru, do czasu jak kiedyś kumpel przyjechał na bardzo fajnym rowerq na ramie Marin'a, który złożył tam i to za bardzo rozsądne pieniądze. Zagadnąłem go i okazało się że jego brat tam pracuje. Pojechałem więc tam i zagadnąłem go :D
Po kilku dniach jeździłem już na nowiutkiej Biri MX Street PRO2001 i to w dodatku nie wydając jakiś wielkich pieniędzy. Z serwisu też jestem zadowolony, bo jak tylko coś mi zaczęło pykać to w ciągu 2 dni wymienili mi korbe, suport i rame, aby wszystko działało. I to wszystko bez żadnego mrugnięcia okiem ani gadania że to klienta wina że pyka. Do dzisiaj nie jestem pewien czego to była wina, jednak podejrzewam że suportu w każdym razie od tego czasu wszystko chodziło idealnie. W Chwaszczynie byłem tylko raz, w zeszłym roku, na przeglądzie. Wszystko zrobiono bardzo dobrze. Pewnie korzystałbym z serwisu CycloSport gdyby był bliżej (mieszkam w Gdyni Obłużu). Ogólnie oceniam ten sklep bardzo pozytywnie.
Odnośnie producentów rowerów jakie tam znajdziesz to kiedyś były tam Schauff, Biria, Hawk, Marin i może coś jeszcze ale już nie kojarze. Nie wiem jak tam teraz jest.
Odnośnie ram Biria to moja jest cały czas użytkowana (od września 2002) i spisuje się bardzo dobrze. Poza tym z tego co mi wiadomo to ram i rowerów Biria nie dostaniesz nigdzie indziej , tylko w CycloSporcie.
pozdROWER
Po kilku dniach jeździłem już na nowiutkiej Biri MX Street PRO2001 i to w dodatku nie wydając jakiś wielkich pieniędzy. Z serwisu też jestem zadowolony, bo jak tylko coś mi zaczęło pykać to w ciągu 2 dni wymienili mi korbe, suport i rame, aby wszystko działało. I to wszystko bez żadnego mrugnięcia okiem ani gadania że to klienta wina że pyka. Do dzisiaj nie jestem pewien czego to była wina, jednak podejrzewam że suportu w każdym razie od tego czasu wszystko chodziło idealnie. W Chwaszczynie byłem tylko raz, w zeszłym roku, na przeglądzie. Wszystko zrobiono bardzo dobrze. Pewnie korzystałbym z serwisu CycloSport gdyby był bliżej (mieszkam w Gdyni Obłużu). Ogólnie oceniam ten sklep bardzo pozytywnie.
Odnośnie producentów rowerów jakie tam znajdziesz to kiedyś były tam Schauff, Biria, Hawk, Marin i może coś jeszcze ale już nie kojarze. Nie wiem jak tam teraz jest.
Odnośnie ram Biria to moja jest cały czas użytkowana (od września 2002) i spisuje się bardzo dobrze. Poza tym z tego co mi wiadomo to ram i rowerów Biria nie dostaniesz nigdzie indziej , tylko w CycloSporcie.
pozdROWER
pozdrawiam
Żywy
Żywy
TJ / rowery.trojmiasto.pl napisał(a):
> > Ogólne wrażenie niezwykle pozytywne, ale czy ktoś mił do
> > czynienia z tym przybytkiem? Jaki jest tam standard obsługi?
>
> kupowałem tam parę cześci, przy jednej się kropnąłem, nie było
> problemu ze zwrotem (chodziło o felgę i wziąłem nie tę ilośc
> otworów :). Obsługa bardzo przyjazna. Co do serwisu zaplatałem
> tam kółko i jestem bardzo zadowolony - doradzono mi ze
> szprychami i mimo ok. tysiąca km od tamtego czasu problem
> decentrowania zniknął. Nic tylko polecic.
Hej TJ! O którym CYKLO piszesz - tym z CHwaszczyna, czy z Gdyni z Wójta Radtkego?? Bo chcę zapleść koło na bardzo delikatnych felgach (Mavic X 517) i trzeba je zapleść idealnie, żeby jako tako trzymało. Co Ci doradzono ze szprychami?? Cieniowane czy proste, jaki sposób zaplatania?? Ile szprych??
> > Ogólne wrażenie niezwykle pozytywne, ale czy ktoś mił do
> > czynienia z tym przybytkiem? Jaki jest tam standard obsługi?
>
> kupowałem tam parę cześci, przy jednej się kropnąłem, nie było
> problemu ze zwrotem (chodziło o felgę i wziąłem nie tę ilośc
> otworów :). Obsługa bardzo przyjazna. Co do serwisu zaplatałem
> tam kółko i jestem bardzo zadowolony - doradzono mi ze
> szprychami i mimo ok. tysiąca km od tamtego czasu problem
> decentrowania zniknął. Nic tylko polecic.
Hej TJ! O którym CYKLO piszesz - tym z CHwaszczyna, czy z Gdyni z Wójta Radtkego?? Bo chcę zapleść koło na bardzo delikatnych felgach (Mavic X 517) i trzeba je zapleść idealnie, żeby jako tako trzymało. Co Ci doradzono ze szprychami?? Cieniowane czy proste, jaki sposób zaplatania?? Ile szprych??
> Hej TJ! O którym CYKLO piszesz - tym z CHwaszczyna, czy z Gdyni
> z Wójta Radtkego??
Chwaszczyno. z drugim nie mam żadnych doświadczeńwięc sie nie wypowiem
> Bo chcę zapleść koło na bardzo delikatnych
> felgach (Mavic X 517) i trzeba je zapleść idealnie, żeby jako
> tako trzymało.
Wysepka - Wrzeszcz, Zbyszek na ul. Do Studzienki - Wrzeszcz , MKBike w Sopocie
> Co Ci doradzono ze szprychami?? Cieniowane czy
> proste, jaki sposób zaplatania?? Ile szprych??
zaplatałem kola do szosówki a jak znam życie to pytasz o mtb... Ile ważysz?
> z Wójta Radtkego??
Chwaszczyno. z drugim nie mam żadnych doświadczeńwięc sie nie wypowiem
> Bo chcę zapleść koło na bardzo delikatnych
> felgach (Mavic X 517) i trzeba je zapleść idealnie, żeby jako
> tako trzymało.
Wysepka - Wrzeszcz, Zbyszek na ul. Do Studzienki - Wrzeszcz , MKBike w Sopocie
> Co Ci doradzono ze szprychami?? Cieniowane czy
> proste, jaki sposób zaplatania?? Ile szprych??
zaplatałem kola do szosówki a jak znam życie to pytasz o mtb... Ile ważysz?
TJ / rowery.trojmiasto.pl napisał(a):
> zaplatałem kola do szosówki a jak znam życie to pytasz o mtb...
> Ile ważysz?
Chodzi mi oczywiście o rower do MTB - 26''. Ważę ok. 65 kilo. X517 to najlżejsza obręcz Mavica do MTB. Mam już taką na tylnim kole na 36 cieniowanych szprych i są problemy z rozcentrowywaniem. Z przodu wolałbym dać 32 szprychy - chyba tam są mniejsze obciążenia i mniej się rozcentrowuje??
Pozdrower
Powracając do wątku Cyklo. Byłem dziś po niejakiej przerwie w Cyclo (czy Cyklo) w Gdyni na Wójta Radtkego i byłem bardzo rozczarowany - obsługa niechętna i mało kompetentna, a nade wszystko leniwa, a ceny serwisu wygórowane.
> zaplatałem kola do szosówki a jak znam życie to pytasz o mtb...
> Ile ważysz?
Chodzi mi oczywiście o rower do MTB - 26''. Ważę ok. 65 kilo. X517 to najlżejsza obręcz Mavica do MTB. Mam już taką na tylnim kole na 36 cieniowanych szprych i są problemy z rozcentrowywaniem. Z przodu wolałbym dać 32 szprychy - chyba tam są mniejsze obciążenia i mniej się rozcentrowuje??
Pozdrower
Powracając do wątku Cyklo. Byłem dziś po niejakiej przerwie w Cyclo (czy Cyklo) w Gdyni na Wójta Radtkego i byłem bardzo rozczarowany - obsługa niechętna i mało kompetentna, a nade wszystko leniwa, a ceny serwisu wygórowane.
> Chodzi mi oczywiście o rower do MTB - 26''. Ważę ok. 65 kilo.
> X517 to najlżejsza obręcz Mavica do MTB. Mam już taką na tylnim
> kole na 36 cieniowanych szprych i są problemy z
> rozcentrowywaniem.
stawiałbym na rachityczną felgę lub niezagryzające się, aluminiowe nyple (jeżeli się szarpnąłeś na takowe). Przykład: mavic x238, szprychy 2.0x2.0, stalowe nyple - od 2 lat bezawaryjne. Mavic x221 i szprychy 2.0x1.8x2.0 + stalowe nyple - tak samo świetnie, fir + 1.8x1.5x1.8 + aluminiowe nyple = tragedia i rozkręcanie po każdych 100 km, ten sam zestaw po wymianie na stalowe nyple dt - bdb.
> Z przodu wolałbym dać 32 szprychy - chyba
> tam są mniejsze obciążenia i mniej się rozcentrowuje??
jak masz amorka to obciążenia są mniejsze...
> X517 to najlżejsza obręcz Mavica do MTB. Mam już taką na tylnim
> kole na 36 cieniowanych szprych i są problemy z
> rozcentrowywaniem.
stawiałbym na rachityczną felgę lub niezagryzające się, aluminiowe nyple (jeżeli się szarpnąłeś na takowe). Przykład: mavic x238, szprychy 2.0x2.0, stalowe nyple - od 2 lat bezawaryjne. Mavic x221 i szprychy 2.0x1.8x2.0 + stalowe nyple - tak samo świetnie, fir + 1.8x1.5x1.8 + aluminiowe nyple = tragedia i rozkręcanie po każdych 100 km, ten sam zestaw po wymianie na stalowe nyple dt - bdb.
> Z przodu wolałbym dać 32 szprychy - chyba
> tam są mniejsze obciążenia i mniej się rozcentrowuje??
jak masz amorka to obciążenia są mniejsze...
TJ napisał(a):
> stawiałbym na rachityczną felgę lub niezagryzające się,
> aluminiowe nyple (jeżeli się szarpnąłeś na takowe).
> jak masz amorka to obciążenia są mniejsze...
Wielkie dzięki TJ!
Na tylnym kole mam Mavic X517, nyple stalowe i szprychy cieniowane Alpina 2.0-1.7-2.0. Z przodu mam amorka choć słabego (RST GILA TL - tłumienie "cierne" - czyli żadne - za to się buja ;-).
Na przód chciałem dać tego samego Mavica (albo X221 - wyjście ekonomiczne - kosztuje 75 zł a nie 129 jak X517 na przecenie a 50 gram to niewiele) i do tego te same szprychy Alpiny (albo zwykłe szprychy - wyjście ekonomiczne) ale z aluminiowymi nyplami (i teraz zabiłeś mi ćwieka tym, że to aluminiowe nyple mogą być winne ). Czy może są jakieś aluminiowe, które dobrze działają?? Jaki jest z nimi problem?? Rozumiem, że polecasz X221??
Pzdr
p.s. Coś ostatnio ociągasz się z aktualizowaniem Twojej strony! Czy nie trenujesz? (w to drugie nie wierzę!) Czy jedziesz na maraton w Gdyni??
Ja wczoraj przejechałem tę trasę (kierując się szczątkowym opisem zamieszczonym na stronie maratonu - nawet mapki nie dali :-/) i mogę powiedzieć jedno - będzie ciężko dla ludzi, którzy mają niewiele czasu na treningi. Do maratonu w Jastrzębiej Górze (mój pierwszy maraton) nie ma żadnego porównania - tam była łatwizna. Ale chyba pojadę - to zbyt blisko, żeby zrezygnować!
> stawiałbym na rachityczną felgę lub niezagryzające się,
> aluminiowe nyple (jeżeli się szarpnąłeś na takowe).
> jak masz amorka to obciążenia są mniejsze...
Wielkie dzięki TJ!
Na tylnym kole mam Mavic X517, nyple stalowe i szprychy cieniowane Alpina 2.0-1.7-2.0. Z przodu mam amorka choć słabego (RST GILA TL - tłumienie "cierne" - czyli żadne - za to się buja ;-).
Na przód chciałem dać tego samego Mavica (albo X221 - wyjście ekonomiczne - kosztuje 75 zł a nie 129 jak X517 na przecenie a 50 gram to niewiele) i do tego te same szprychy Alpiny (albo zwykłe szprychy - wyjście ekonomiczne) ale z aluminiowymi nyplami (i teraz zabiłeś mi ćwieka tym, że to aluminiowe nyple mogą być winne ). Czy może są jakieś aluminiowe, które dobrze działają?? Jaki jest z nimi problem?? Rozumiem, że polecasz X221??
Pzdr
p.s. Coś ostatnio ociągasz się z aktualizowaniem Twojej strony! Czy nie trenujesz? (w to drugie nie wierzę!) Czy jedziesz na maraton w Gdyni??
Ja wczoraj przejechałem tę trasę (kierując się szczątkowym opisem zamieszczonym na stronie maratonu - nawet mapki nie dali :-/) i mogę powiedzieć jedno - będzie ciężko dla ludzi, którzy mają niewiele czasu na treningi. Do maratonu w Jastrzębiej Górze (mój pierwszy maraton) nie ma żadnego porównania - tam była łatwizna. Ale chyba pojadę - to zbyt blisko, żeby zrezygnować!
> (i teraz zabiłeś mi ćwieka tym, że to aluminiowe nyple
> mogą być winne ). Czy może są jakieś aluminiowe, które dobrze
> działają?? Jaki jest z nimi problem??
podalem tylko przykład, że miałęm problem ze szprychami 1.8x1.5x1.8 i aluminiowymi nyplami. Jednak teraz sam zdecydowałem na szprychy 2.0x1.5x2.0 z alu nyplami a lekki nie jestem.
> Rozumiem, że polecasz
> X221??
wedlug opinii mtbr.com i innych znalezionych felgi do najlepszych nie należą. Ja jednakże po poprzednich 238 mam duży szacunek, a x221 mają ten sam przekrój i tę samą wagę - są identyczne.
> Pzdr
> p.s. Coś ostatnio ociągasz się z aktualizowaniem Twojej strony!
no ostatnio daję ciała :P ale w zanadrzu są 2 ciekawe opisy.
> Czy nie trenujesz? (w to drugie nie wierzę!) Czy jedziesz na
> maraton w Gdyni??
przykro to mówić ale prawie wogole nie jeżdżę na biku z braku czasu i z tegoż powodu (braku rozjeżdżenia) nie mam co nawet próbować pojechać. Imprezy na któych na 100% będę to Mamut i Harpagan. A do nich jest jeszcze ok 2.5 miesiaca czasu - zdążę sie rozjeździc.
> Ja wczoraj przejechałem tę trasę (kierując się szczątkowym
> opisem zamieszczonym na stronie maratonu - nawet mapki nie dali
> :-/) i mogę powiedzieć jedno - będzie ciężko dla ludzi, którzy
> mają niewiele czasu na treningi.
> ale chyba pojadę - to zbyt blisko, żeby
> zrezygnować!
jakbyś jeszcze raz ją chciałprzejechać to dziś chłopaki jadą:
"Subject: Objazd trasy przed maratonem w Gdyni
Hej!
Zapraszam wszystkich na objazd trasy przed maratonem w Gdynii
Kiedy - środa 28.07.2004 godzina 16:00
Gdzie - koniec ul. Wolności, Gdynia przy lesie
Czas trwania - ok. 3 godziny
Kto może uczestniczyć - każdy chętny
Bye...
P.S. Przekażcie informację znajomym
BB
"
pozdrawiam i życzę powodzenia!
> mogą być winne ). Czy może są jakieś aluminiowe, które dobrze
> działają?? Jaki jest z nimi problem??
podalem tylko przykład, że miałęm problem ze szprychami 1.8x1.5x1.8 i aluminiowymi nyplami. Jednak teraz sam zdecydowałem na szprychy 2.0x1.5x2.0 z alu nyplami a lekki nie jestem.
> Rozumiem, że polecasz
> X221??
wedlug opinii mtbr.com i innych znalezionych felgi do najlepszych nie należą. Ja jednakże po poprzednich 238 mam duży szacunek, a x221 mają ten sam przekrój i tę samą wagę - są identyczne.
> Pzdr
> p.s. Coś ostatnio ociągasz się z aktualizowaniem Twojej strony!
no ostatnio daję ciała :P ale w zanadrzu są 2 ciekawe opisy.
> Czy nie trenujesz? (w to drugie nie wierzę!) Czy jedziesz na
> maraton w Gdyni??
przykro to mówić ale prawie wogole nie jeżdżę na biku z braku czasu i z tegoż powodu (braku rozjeżdżenia) nie mam co nawet próbować pojechać. Imprezy na któych na 100% będę to Mamut i Harpagan. A do nich jest jeszcze ok 2.5 miesiaca czasu - zdążę sie rozjeździc.
> Ja wczoraj przejechałem tę trasę (kierując się szczątkowym
> opisem zamieszczonym na stronie maratonu - nawet mapki nie dali
> :-/) i mogę powiedzieć jedno - będzie ciężko dla ludzi, którzy
> mają niewiele czasu na treningi.
> ale chyba pojadę - to zbyt blisko, żeby
> zrezygnować!
jakbyś jeszcze raz ją chciałprzejechać to dziś chłopaki jadą:
"Subject: Objazd trasy przed maratonem w Gdyni
Hej!
Zapraszam wszystkich na objazd trasy przed maratonem w Gdynii
Kiedy - środa 28.07.2004 godzina 16:00
Gdzie - koniec ul. Wolności, Gdynia przy lesie