Jestem bardzo zadowolony, że wybrałem tą uczelnię. Gdyby cofnąć czas, bez chwili namysłu (mając za sobą prawie 3 lata w ESW) zdecydowałbym tak samo. Jeśli chodzi o plusy, to zdecydowanie największym i najważniejszym są wykładowcy. Ci ludzie to przede wszystkim PRAKTYCY, mający za sobą lata pracy w swoich dziedzinach, co jest jak dla mnie najbardziej cenne. Teorię mógłbym poznawać z książek, nawet i bez studiów. Wiedza, którą zdobywam na zajęciach jest bezcenna - często dyskutujemy podczas wykładów, można wymienić się opiniami na dany temat, luźno porozmawiać. Oczywiście pozwala na to specyfika kierunku, na którym jestem. To są właśnie studia! A nie przeczytanie 4 książek, egzamin, a potem i tak wszystko w zapomnienie. Kolejny plus to położenie. Miejsce wręcz wymarzone. Praktycznie nad morzem, chwila do SKM-ki, niedaleko LIDL, Biedronka (w razie, jakby człowiek zgłodniał :P), uczelnia ma swój parking. To może teraz minusy. Jest to chyba jedna z droższych trójmiejskich uczelni. Jeśli dla kogoś każdy grosz ma znaczenie to musi sobie przeanalizować. Drugi minus to brak planu zajęć na cały semestr (choć teraz trochę się pod tym względem poprawiło - dają plan na dłuższy okres czasu, można sobie planować; poza tym moi znajomi z innych uczelni też mają podobne problemy, wiec nie jest to odosobniony przypadek). Kolejny minus to promocja szkoły. Moim zdaniem strasznie kuleje. Gdyby uczelnia była lepiej promowana, zapewne studentów byłoby zdecydowanie więcej, ale w sumie to sprawa władz, może wolą mniejsze ilości studentów. Kolejny minus to ilość kierunków - moim zdaniem szału nie ma, biorąc po uwagę konkurencję.
Podsumowując: cieszę się, że wybrałem ESW, polecę i polecam ją każdemu, kto ma jakieś wątpliwości. Mogę bez problemów pracować w tygodniu i studiować weekendami. Wykładowcy to super ludzie, posiadający ogromną wiedzę, przede wszystkim praktyczną. Mam w grupie świetnych ludzi, dużo żartujemy, idzie pogadać na każdy temat, zgraliśmy się przez ten czas.