Widok
czy gdzieś w Trójmieście można dostać taką specjalną oponkę?
Przypuszczam, że chodzi o np coś takiego jak tu:
http://bike-center.home.pl/product_info.php?cPath=59&products_id=609
I jeśli tak to czy cena jest porównywalna, czy nie zawracać sobie głowy i kupować przez neta?
No i jeszcze takie pytanie do użytkowników, czy nie występuje tu nic takiego jak w moim przypadku...
tzn przy oponce kenda kontador ? czy cos tam takiego :p to po może jakimś 1tys km? zaczęła tak dość ostro się ścierać, tzn po każdym (jeśli to tak można nazawać;)) treningu mam pełno startej gumy w pokoju narozwalanej :/
Mam nadzieje, że w przypadku takie specjalnej opony nie muszę się o takie niespodzianki obawiać?
Przypuszczam, że chodzi o np coś takiego jak tu:
http://bike-center.home.pl/product_info.php?cPath=59&products_id=609
I jeśli tak to czy cena jest porównywalna, czy nie zawracać sobie głowy i kupować przez neta?
No i jeszcze takie pytanie do użytkowników, czy nie występuje tu nic takiego jak w moim przypadku...
tzn przy oponce kenda kontador ? czy cos tam takiego :p to po może jakimś 1tys km? zaczęła tak dość ostro się ścierać, tzn po każdym (jeśli to tak można nazawać;)) treningu mam pełno startej gumy w pokoju narozwalanej :/
Mam nadzieje, że w przypadku takie specjalnej opony nie muszę się o takie niespodzianki obawiać?
No ale lepiej chyba zastosowac specjalna opone (tez ze wzgledow takich jak przytoczyl pan M.)...Z wlasnego doswiadczenia: niedawno zakupilem trenazer i po zlozeniu sprzeta, od razu zapodalem do niego bike, by sprawdzic jak to dziala - niestety nie mialem specjalnej opony, a opona bikowa nie byla super czysta- bylo na niej troszke piachu, na co w ogole nie zwrocilem uwagi - ..... wystarczylo to jednak, by po 5 minutach jazdy zostawic na rolce trenazera spora sznytę :( wiec lepiej miec dodatkowa, czystą opone do krecenia na "młynku" a inna do jazdy po dworzu....
Podtrzymam temat.
Zakupilem trenażer Tacx Satori. Załozyłem szoske na oponach vittory zaffiro.. niestety wydaje mi sie ze opona się ślizga na rolce i pedałując czuje "przeskakiwania". Słyszałem, że niektorzy jezdza na trenażeże ze zwykłymi oponami i jest ok. Jakie opony kupić zeby i na trenażer były w porządku i na jazde po dworze. ??
Zakupilem trenażer Tacx Satori. Załozyłem szoske na oponach vittory zaffiro.. niestety wydaje mi sie ze opona się ślizga na rolce i pedałując czuje "przeskakiwania". Słyszałem, że niektorzy jezdza na trenażeże ze zwykłymi oponami i jest ok. Jakie opony kupić zeby i na trenażer były w porządku i na jazde po dworze. ??
osobiście nie polecam używania tej samej opony do jazdy na trenażerze i po dworze. Rolkę trenażera trzeba utrzymywać w czystości więc musiałbyś za każdym razem bardzo dokładnie wyczyścić oponę aby nie porysowała rolki. Poza tym opony do trenażerów mają inną mieszankę gumy dzięki czemu się ona nie ślizga i chodzi ciszej. Polecam opony do trenażera Tacx... jeżeli problemem jest przekładanie opony to zawsze można złożyć dodatkowe koło "po taniości" i problem z głowy! Pozdrower!