Widok

Opona do trenażera

Czy rzeczywiście trzeba zakładać specjalną oponę do trenażera i czym to jest spowodowane? Pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie trzeba, można. Żółta opona tacxa się nie ślizga tak jak zwykła, chodzi ciszej, i nie wyciera rolki tak jak wykła opona. Zle trenażer służy czasem do rozgrzewki przed zawodami tak więc, gdybyś miał zakładać tą oponę rze startem za każdym razem to byś chyba zwariował, ja śmigamna zwykłych.
czy gdzieś w Trójmieście można dostać taką specjalną oponkę?

Przypuszczam, że chodzi o np coś takiego jak tu:
http://bike-center.home.pl/product_info.php?cPath=59&products_id=609

I jeśli tak to czy cena jest porównywalna, czy nie zawracać sobie głowy i kupować przez neta?

No i jeszcze takie pytanie do użytkowników, czy nie występuje tu nic takiego jak w moim przypadku...
tzn przy oponce kenda kontador ? czy cos tam takiego :p to po może jakimś 1tys km? zaczęła tak dość ostro się ścierać, tzn po każdym (jeśli to tak można nazawać;)) treningu mam pełno startej gumy w pokoju narozwalanej :/

Mam nadzieje, że w przypadku takie specjalnej opony nie muszę się o takie niespodzianki obawiać?
zwłaszcza poziom hałasu :P
http://tacx.patrz.pl

--
No ale lepiej chyba zastosowac specjalna opone (tez ze wzgledow takich jak przytoczyl pan M.)...Z wlasnego doswiadczenia: niedawno zakupilem trenazer i po zlozeniu sprzeta, od razu zapodalem do niego bike, by sprawdzic jak to dziala - niestety nie mialem specjalnej opony, a opona bikowa nie byla super czysta- bylo na niej troszke piachu, na co w ogole nie zwrocilem uwagi - ..... wystarczylo to jednak, by po 5 minutach jazdy zostawic na rolce trenazera spora sznytę :( wiec lepiej miec dodatkowa, czystą opone do krecenia na "młynku" a inna do jazdy po dworzu....
dokładnie!
Pogoda sprzyja, wsiadaj na rower i pędź na bulwar !! :D
załóż se od górala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podtrzymam temat.

Zakupilem trenażer Tacx Satori. Załozyłem szoske na oponach vittory zaffiro.. niestety wydaje mi sie ze opona się ślizga na rolce i pedałując czuje "przeskakiwania". Słyszałem, że niektorzy jezdza na trenażeże ze zwykłymi oponami i jest ok. Jakie opony kupić zeby i na trenażer były w porządku i na jazde po dworze. ??
osobiście nie polecam używania tej samej opony do jazdy na trenażerze i po dworze. Rolkę trenażera trzeba utrzymywać w czystości więc musiałbyś za każdym razem bardzo dokładnie wyczyścić oponę aby nie porysowała rolki. Poza tym opony do trenażerów mają inną mieszankę gumy dzięki czemu się ona nie ślizga i chodzi ciszej. Polecam opony do trenażera Tacx... jeżeli problemem jest przekładanie opony to zawsze można złożyć dodatkowe koło "po taniości" i problem z głowy! Pozdrower!

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry