Widok
Opowieści wiejskich Dziewuch
Opinie do spektaklu: Opowieści wiejskich Dziewuch.
Jest to autorski spektakl muzyczny, w którym narratorką jest szeptucha - chłopska uzdrowicielka. Bohaterka zabiera widza dwa wieki wstecz, do realiów polskiej wsi, za pomocą opowieści chłopek. Są to historie o miłości, osądach, strachu i zwyczajach. Za kompozycję i oprawę muzyczną na żywo odpowiedzialne są Wiktoria Czerpak - skrzypaczka i wokalistka oraz Magdalena Gawlińska - pianistka i ...
Przejdź do spektaklu.
Jest to autorski spektakl muzyczny, w którym narratorką jest szeptucha - chłopska uzdrowicielka. Bohaterka zabiera widza dwa wieki wstecz, do realiów polskiej wsi, za pomocą opowieści chłopek. Są to historie o miłości, osądach, strachu i zwyczajach. Za kompozycję i oprawę muzyczną na żywo odpowiedzialne są Wiktoria Czerpak - skrzypaczka i wokalistka oraz Magdalena Gawlińska - pianistka i ...
Przejdź do spektaklu.
Opowieści Wiejskich Dziewuch
Spektakl poruszający ważne tematy aktualne wtedy jak i dziś. Nastrojowy klimat cudna muzyka nawet patrząc na kostiumy przenosisz się w wiejski klimat. Cudowny głos Julii Pawlak i jej kreacja wbija w fotel. scenografia również daje mega klimat. Brawo zespół, brawo reżyser : Igor Teodorowicz, Brawo Teatr Czwarte Miasto,
Przecudowne aktualna opowieść o życiu kobiety, taką opowieść ma w sobie każda z kobiet, więc wzruszenie i śmiech łapie za serce. Pięknie wyśpiewane, cudownie zagrane no i ta muzyka na żywo!
Do tego ukłony dla wszystkich
współpracujących za oprawę premiery - zapach białej szałwi, wrzosy, słoneczniki, kwiaty z łąki, prawdziwe wiejskie klimaty no i na koniec prezenty dla publiczności - czapki z głów!
Gratuluję!
Do tego ukłony dla wszystkich
współpracujących za oprawę premiery - zapach białej szałwi, wrzosy, słoneczniki, kwiaty z łąki, prawdziwe wiejskie klimaty no i na koniec prezenty dla publiczności - czapki z głów!
Gratuluję!
Zdecydowanie warto!
Spektakl dynamiczny, czasem zabawny, a innym razem skłaniający do refleksji. Szeptucha opowiada o losach wiejskich dziewuch, nierzadko naznaczonych przesądami i niesprawiedliwością, o czasach minionych, a jednak jakby i teraźniejszych... Świetny kontakt Julii Pawlak z publicznością, przejmujący wokal, dopracowany scenariusz, niesamowita lekkość w budowaniu kreacji i przekaz, który warto usłyszeć.
To był dobrze spędzony wieczór :)
To był dobrze spędzony wieczór :)
Opowieści wiejskich dziewuch
Każda kobieta powinna to obejrzeć. Było nas 11 od 24 do 86 lat. Każda wzruszona. 86 latka powiedziała piękne ale wszystko wróciło, 76 latka miała rumieńce na twarzy, a wzruszenie odbierało mowę ( ja wiedziałam, że to było jej życie)24 latka piękne, 69 latka w dwóch drewnianych skrzynkach zamknięte życie Kobiety. Ja widziałam tam siebie i to co poświęciłam dla mężczyzny i tak widziałam mnie moja przyjaciółka stojąca obok. Nie dążcie bo warto zatrzymać się i zastanowić jakie silne jesteśmy my kobiety. piękna energia i gra aktorska i muzyka️
Szeptucha - Rewelacyjna !!!
Przepiękne widowisko a Julia Pawlak - zachwycająca !!! Uroczo opowiedziana rola kobiet w wiejskim świecie ale też metaforycznie w kazdym zakątku świata są takie kobiety.
Wielkie brawa i gratulacje za tekst i przekaz.
Ogromny potencjał i niesamowity warsztat aktorsko - wokalny w osobie Julii Pawlak!
Wielkie brawa i gratulacje za tekst i przekaz.
Ogromny potencjał i niesamowity warsztat aktorsko - wokalny w osobie Julii Pawlak!