Widok

Opóźnienia SKM

"Odsunie się Pan?"
To usłyszałem od kierownika pociągu SKM do Gdyni odjeżdżającego o 8.30. Cisnąłem przez 30 sek przycisk otwierania drzwi, ale nic. Jak i kilkanaście innych osób zostaliśmy czekać na następny opóźniony pociąg SKM.
Nie zależy mnie być w pracy na czas, już przyzwyczaiłem się jeździć 1g20m zamiast 30 min.
Przynajmniej nie opłacam parkingu 30zl pod biurem.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo to pasazer ma czekac

Na pociąg a nie odwrotnie. Było przyjść minute szybciej.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 40

Niestety, ale przyjechałem opóźnioną pkmką

Gdyby wszystkie były na czas, nie mielibyśmy kłopotów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś może mi wytłumaczyć

I co chodzi z tymi opóźnieniemi??
Czym są spowodowane? Sama nie korzystam z komunikacji miejskiej, ale codziennie czytam o opóźnieniach i to jest jakiś skandal!
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdyni odbywa się remont peronów SKM - bodaj czterech, nie jestem pewna.
Dla części składów oststnią stacją jest Gdańsk Wrzeszcz, a nie Gdańsk Śródmieście.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

w związku z remontami peronów pociągi jeżdżą w dwie strony po tym samym torze, więc jak jeden się spóźni to opóźnienia się piętrzą
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

skm przepuszcza pociągi pkp a te jak wiadomo spozniaja sie więc jezeli spoznia sie pkp to sypie sie rozklad skm ale dlaczego pkp ma pierwszenstwo przed skm tego nikt nie wie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech ci kierownicy nieraz aroganccy jezdza zgodnie z rozkładem jazdy

Bo raz z Grabowka miał 1 min do odjazdu a on już nie wpuścił pasażera i odjechał nawet przy pierwszych drzwiach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

I odsunąłeś się?

Bo to ciekawe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kup samochód, są coraz tańsze.

Nissan Micra, Toyotka Yaris
dasz rade
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szacunek

Z całym szacunkiem ale wydaje mi się, że takie wciskanie guzików w czasie odjazdu i wykłócanie z konduktorem potęguje problem. Wystarczy pomnożyć takie sytuacje razy kilkanaście na trasie i mamy opóźnienie kilku minut. SKM nie odpowiada za opóźnienia PKM, to osobni przewoźnicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry