Widok
Opóźnienia SKM
Czy ktoś w końcu zrobi porządek z opóźnieniami skm? Jestem w stanie zrozumieć, że na stację końcową pociąg przyjeżdża z 1-2 minutowym opóźnieniem, bo w Gdyni są remonty. Tymczasem pociąg ze Śródmieścia, którym jeżdżę do pracy, jest opóźniony o tyle czasu już w Zaspie. To po co jest rozkład jazdy, skoro nie ma znaczenia już prawie na starcie kursu? W tym wszystkim dobija mnie spokój i olewka ...
więcej
więcej
Nie tylko PR, ale przede wszystkich PKP IC, których pociągi mają pierwszeństwo z wyjazdami ze wspólnych stacji,
po tuch samych torach (na odcinku Wejherowo - Rumia).
Ruscy po 1945 rozebrali drugi tor (na odcinku Runowo Pomorskie - Wejherowo) na znacznej części trasy do Szczecina i wystarczy jakaś mała perturbacja na tej linii i leży cały rozkład jazdy pociągów wielu spółek kolejowych.
Wiesz, gdzie jest Runowo Pomorskie ? Za Białogardem. Z tego Runowa do Szczecina są już 2 tory.
Ruscy po 1945 rozebrali drugi tor (na odcinku Runowo Pomorskie - Wejherowo) na znacznej części trasy do Szczecina i wystarczy jakaś mała perturbacja na tej linii i leży cały rozkład jazdy pociągów wielu spółek kolejowych.
Wiesz, gdzie jest Runowo Pomorskie ? Za Białogardem. Z tego Runowa do Szczecina są już 2 tory.
Opoznienia będą bo taki urok skm
Skm kiedyś mi odpisało, że poranne opóźnienia na trasie Wejherowo - Gdańsk Śródmieście wynikają z tego, że na jakimś odcinku skm nie ma swoich torów i puszczą polregio. Ale nie tłumaczy to np. wiecznie opóźnionej skmki odjezdzajacej o 21:10 z Wrzeszcza w przeciwnym kierunku (zwykle do 9 minut już na Rumii). Dodatkowo te 1-2 minuty denerwują równie mocno co 10. I tak moze to zdezorganizować podróż. Często też w godzinach porannych zauważyłam obcinanie kursów i opóźnienie wynika z tego, że jedna skmka udaje dwie inne. W weekend wszystkie są pospóźniane a puszczają maksymalnie dwie kolejki na godzinę.
Ja z kolei mam pytanie. Dlaczego rosną ceny biletów? I dlaczego jakość usług się nie poprawia? Dlaczego oblegane opcje komunikacyjne w godzinach szczytu mają krótkie lub przestarzałe składy? Gdzie są te składy z kontaktami/ gniazdami USB (jeżdżę skm 6x dziennie, czasem nie trafię ani razu)?
Całe szczęście od marca przesiadam się na samochód.
Ja z kolei mam pytanie. Dlaczego rosną ceny biletów? I dlaczego jakość usług się nie poprawia? Dlaczego oblegane opcje komunikacyjne w godzinach szczytu mają krótkie lub przestarzałe składy? Gdzie są te składy z kontaktami/ gniazdami USB (jeżdżę skm 6x dziennie, czasem nie trafię ani razu)?
Całe szczęście od marca przesiadam się na samochód.
Też kiedyś badałem temat
Wyjaśnienie jest logiczne.
Jak skmka jest opóźniona przez to, że musi przepuszczać dalekobieżne i przyjeżdża do Śródmieścia po czasie, to też później wyjeżdża. O tym jak marszałek blokował SKM zakup nowych pojazdów też już dużo było, nawet na tym portalu. Dla mnie to wygląda jak celowe niszczenie SKM.
Jak skmka jest opóźniona przez to, że musi przepuszczać dalekobieżne i przyjeżdża do Śródmieścia po czasie, to też później wyjeżdża. O tym jak marszałek blokował SKM zakup nowych pojazdów też już dużo było, nawet na tym portalu. Dla mnie to wygląda jak celowe niszczenie SKM.
Dlatego SKM do czasu wybudowania dla niej 2 oddzielnych torów między Rumią a Wejherowem powinna skupić się
wyłącznie na swojej trasie między Gdynią Cisową a Gdańskiem Śródmieście przez podzielenie na stacjach Rumia i Gdynia Chylonia swych pociągów, o czym nieraz tu pisałem.
Bo niby dlaczego pasażerowie z Trójmiasta mają być poszkodowani sytuacją poza torami SKM ?
Bo niby dlaczego pasażerowie z Trójmiasta mają być poszkodowani sytuacją poza torami SKM ?