Widok

Opóźnienia SKM

Czy ktoś w końcu zrobi porządek z opóźnieniami skm? Jestem w stanie zrozumieć, że na stację końcową pociąg przyjeżdża z 1-2 minutowym opóźnieniem, bo w Gdyni są remonty. Tymczasem pociąg ze Śródmieścia, którym jeżdżę do pracy, jest opóźniony o tyle czasu już w Zaspie. To po co jest rozkład jazdy, skoro nie ma znaczenia już prawie na starcie kursu? W tym wszystkim dobija mnie spokój i olewka ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W stronę Gdyni to jeszcze pikuś. Ale rano do Śródmieścia 8 minut nie dziwi. I to jakaś metoda losowa opóźnienia
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prawie losowa, zależy od tego czy się PR do Bydgoszczy rano spóźni. Wtedy nawet kilka SKM musi czekać :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie tylko PR, ale przede wszystkich PKP IC, których pociągi mają pierwszeństwo z wyjazdami ze wspólnych stacji,

po tuch samych torach (na odcinku Wejherowo - Rumia).

Ruscy po 1945 rozebrali drugi tor (na odcinku Runowo Pomorskie - Wejherowo) na znacznej części trasy do Szczecina i wystarczy jakaś mała perturbacja na tej linii i leży cały rozkład jazdy pociągów wielu spółek kolejowych.

Wiesz, gdzie jest Runowo Pomorskie ? Za Białogardem. Z tego Runowa do Szczecina są już 2 tory.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest minutę na zaspie opóźniony?

to dramat. Piszemy wniosek o rozebranie torów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak ktoś się przesiada na inny pociąg, to ta minuta ma znaczenie bardzo duże. A tak jest opóźniony prawie codziennie, a to przecież dopiero 5 przystanek. Niech zmienią rozkład, jeżeli pociąg się nie wyrabia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozkłady zleca Urząd Marszałkowski

A on ma to gdzieś. Widać zresztą jak cudownie organizuje ruch na PKM. Przez te ich kombinacje z przesiadkami dałem sobie spokój i jeżdżę autem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To skm nie wykonuje prawidlowo zadań. Jeszcze rozumiem kursy z Lęborka Wejherowa bo spozbi się IC. Ale z chylonii/ cisowej gdzie jadą po własnych torach?

Opoznienia będą bo taki urok skm

Skm kiedyś mi odpisało, że poranne opóźnienia na trasie Wejherowo - Gdańsk Śródmieście wynikają z tego, że na jakimś odcinku skm nie ma swoich torów i puszczą polregio. Ale nie tłumaczy to np. wiecznie opóźnionej skmki odjezdzajacej o 21:10 z Wrzeszcza w przeciwnym kierunku (zwykle do 9 minut już na Rumii). Dodatkowo te 1-2 minuty denerwują równie mocno co 10. I tak moze to zdezorganizować podróż. Często też w godzinach porannych zauważyłam obcinanie kursów i opóźnienie wynika z tego, że jedna skmka udaje dwie inne. W weekend wszystkie są pospóźniane a puszczają maksymalnie dwie kolejki na godzinę.

Ja z kolei mam pytanie. Dlaczego rosną ceny biletów? I dlaczego jakość usług się nie poprawia? Dlaczego oblegane opcje komunikacyjne w godzinach szczytu mają krótkie lub przestarzałe składy? Gdzie są te składy z kontaktami/ gniazdami USB (jeżdżę skm 6x dziennie, czasem nie trafię ani razu)?

Całe szczęście od marca przesiadam się na samochód.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Też kiedyś badałem temat

Wyjaśnienie jest logiczne.
Jak skmka jest opóźniona przez to, że musi przepuszczać dalekobieżne i przyjeżdża do Śródmieścia po czasie, to też później wyjeżdża. O tym jak marszałek blokował SKM zakup nowych pojazdów też już dużo było, nawet na tym portalu. Dla mnie to wygląda jak celowe niszczenie SKM.

Sam sobie odpowiedziałeś? To teraz wyjaśnij skad opóźnienia po 10 minut kolejek z cisowy

Skoro z Wejherowa do cisowej dojedzie opóźniona to ta z cisowej tez nie ruszy planowo. Często jadaą jedna za drugą z tego co zaobserwowałem to nie puszczają mniej niż 3min po odjeździe poprzedniej,

Dlatego SKM do czasu wybudowania dla niej 2 oddzielnych torów między Rumią a Wejherowem powinna skupić się

wyłącznie na swojej trasie między Gdynią Cisową a Gdańskiem Śródmieście przez podzielenie na stacjach Rumia i Gdynia Chylonia swych pociągów, o czym nieraz tu pisałem.

Bo niby dlaczego pasażerowie z Trójmiasta mają być poszkodowani sytuacją poza torami SKM ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W aplikacji poznienie +1. Po wejściu na peron +4. Codzienność
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry