Widok

Opóźnienia SKM

Człowiek po ciężkim dniu w pracy w siada w stary brudny pociąg z 1970r, który nie ma klimy, wentylacji, jest głośny. I za metropolitalny bilet płaci 230zl miesięcznie..
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko tyle?

Ropa po 6.33, wiem wiem są kupony ale... Mnie jazda do pracy kosztuje zdecydowanie więcej
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 28

skmka nie zawiezie cie pod drzwi

jak daleko masz z domu czy pracy na stacje to juz twoj problem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chyba olej napedowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Retro jest teraz modne
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grunt, że przyjechał o czasie. Bilet drogi, bo za coś trzeba płacić pensje zarządu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zarządów. Gdyby tylko jeden brał, to by bilet kosztował 56 zł.

A tak pkp sa, pkp skm w T Sp z o.o., mzkzg, plk i coś jeszcze pewnie na dywidendy dla Gdańska, Gdyni, Sopotu i Tczewa. G...vniany kod pozmieniał litery na małe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A wiesz ze pociogow

Nie robi się na 10 lat tylko na dużo więcej? Poza tym pociagi skm są po modernizacji. I mienia tak brudne jak piszesz. Widocznie ktos przed tobą musiał tam nabrudzic. I teraz najwazneisjze co chciałem tu taj napisać otóż spróbuj policzyć koszta kupna auta,jego utrzymania,ubezpieczenia i kosztów paliwa które na pewno przewyższa kwotę 230zl Jeśli wychodzi ci ze jednak jest taniej to kupuj samochod i to nowy zeby nikt ci nie powiedział że jedziesz autem z 1990. Do dzieła!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Po modernie raptem 26 sztuk. Reszta prosi o palnik.

Czy wiesz, że gdy wycofywano ,,klamówy,, to najstarsza miała 48 lat i 42 lata eksploatacji, a od jej przebudowy minęło maks. 25 lat. Obecnie SKM T eksploatuje ,,jamnika,, któremu minęło już 53 lata na torach i nie doczekał się moderny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

I co w zwiazku z tym

Skoro dobrze wypełnia swoje zadania?

Spoko, jak cię to pocieszy to autem jest jeszcze wolniej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale przynajmniej jedzie - to mało?

Strasznie roszczeniowi są teraz ci młodzi, jak księżniczka na ziarnku grochu - nic takiej nie dogodzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Model pociągu EN 57..... i dalsze wywodzi się z lat 30-tych XX wieku i niewiele różni się od tego co jeździło kiedyś przez węzeł warszawski. No cóż we Wrocławiu, Warszawie czy Szczecinie są lepsze, ale my mamy swoje takie, jak pamiętam od lat 70 tych.

Mozna rowerem

Zawsze mozna rowerem - relaks, na świeżym powietrzu, wiaterek owiewa no i zdrowo i wszystko Ci wolno - jedziesz jak chcesz i tanio. Jakby co to sarkazm

Z tego co widać na załączonym zdjęciu to tylko 1 pociąg ma opóźnienie o 1 min - kolejny do Śródmieścia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry