Widok

Optitaxi - tanio, szybko i bezpiecznie

Opinie do artykułu: Optitaxi - tanio, szybko i bezpiecznie.

Klienci korzystający z taksówek często narzekają, że nigdy nie wiadomo, ile zapłacą za zamówiony przejazd. Są jednak korporacje, które swoich klientów o opłacie za kurs informują już w chwili składania zamówienia. Jedną z nich jest działająca w Trójmieście od 2016 r. korporacja OptiTaxi.

Pasażerowie taksówek na pytanie, co jest głównym czynnikiem decydującym o wyborze przewoźnika, najczęściej odpowiadają: cena. Jadą z tym kierowcą, któremu muszą zapłacić najmniej. Często jednak za ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Psycholog

Może zdają u Was jeszcze raz na prawko? Każdy przechodzi badania psychologiczne w medycynie pracy a także przed zdawaniem na prawko...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

Taxi

A czy kierowcy mają licencję na Taxi bo na zdjęciu nie widać żeby był gdzieś numer licencji na samochodzie
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 11

A za trzaśnięcie drzwiami płacisz 15zł. Czy to jest tanio???? Jak kurs jest krótki to nie wiem czy się opłaca
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

Jak jest krótki to się idzie z buta a nie jedzie taksówką.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taki biedak z Ciebie że z buta dajesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakie 15 zł?

przecież jest 6, skąd wziales 15?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapytaj gościa z OPTI to Ci powie ile jest. Tą tabelkę to chyba na potrzeby artykułu zrobili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pomyliłeś z skorpionem

Za kurs do 7 km płacisz zawsze 15 pln
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jechalem ostatnio z nimi. 20 letni samochod,

60 letni kierowca i palily mu sie wszystkie kontrolki jak choinka. Masakra.
Jak zapytalem czy to taksowka to powiedzial ze wynajalem samochod z kierowca.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 10

Przede wszystkim ukrainskie

Dzwonisz na centrale Ukraińcy odbierają, podjeżdża Ukrainiec , oczywiście jak podjada bo mi taki nr zrobili z lotniskiem ze 5 min przed zamówiona godzina zadzwoniła Ukraina i jak by się nigdy nic nie stało poinformowała ze nie ma aut i nie podjedzie auto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to ma z taxi wspólnego?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hahaha bezpiecznie?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wstyd żeby czyms takim jeździć.... I wstyd żeby to reklamować. Żenada
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co ITD na to?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super! Będę jeździł! Czy można za dopłatą zamówić Wołgę albo Pobiedę?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niewiele...

Bo są punktualnie,nie oszukują na kilometrach,nie kantuja na taryfach i nie obwoza krajoznawczo...Nazwa taxi byłaby raczej obelga....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hahaha.... Nie pakuj wszystkich do jednego wora
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

prywatność

nie ma jak ośiwęcać swoją prywatność.... w aplikacji musisz zgodzić się na wszystko nawet na nagrywanie..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzeba mieć odwagę :)

Żeby tego typu biznes reklamować w takim miejscu :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Taxi

Każdy jeździ tym czym chce, a licencja którą każdy z taksówkarzy z kogutem tak się podnieca kosztuje 300 zł w urzędzie na okres 15 lat , ale wielki problem , walka o klienta i tylko tyle pozdrawiam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie udawaj idioty

wraz z licencją kasa fiskalna ,taksometr .dzialalnośc,samochod z wbita pieczatka taxi i wieksze OC. Sam ZUS to miesiecznie prawie 1300 zł. o innych kosztach nie wspomne.Własnie o to walczą taksówkarze o takie samo prawo dla wszystkich i rowna konkurencję. Baz tych oplat ubery srubery i inne lewusy nie placący obecnie zadnych podatkow i ZUS nie mieliby szans z korporacjami taxi .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co 2 lata na przeglad kasy i taksometru dwa inne urzedy dwie oplaty dodatkowe czas i pieniadze

Dla mnie sa spoko! Dobre ceny a nie to co mafia taxi

Brawo! A ci co pisza ze to gruchoty to taksiarze pierdzacy na fotelu na postoju. Zamiast zjechac z ceny to stoja i narzekaja!!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 18

Mafia taxi... tylko ci wspolczuc, ze wsiadasz

na postojach lub z ulicy do tych niezrzeszonych czy niektorych korpo z kosmicznym cennikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korzystam z Opti

Korzystam z ich usług ponad pół roku i nie żałuję.Nigdy cena mnie nie zaskoczyla,znam ja w chwili zamówienia.Za kursy z Rumi na lotnisko płacę 63 zł podczas gdy inne firmy za ta sama trasę liczyły ok 150..
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 22

Wkrótce skorzystam i pojedziemy prosto na Hutnicza do urzędu skarbowego , tam poproszę o paragon i inne papierki ...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

To zapraszam możemy pojechać dostaniesz paragon i co tylko zechcesz cierpie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słyszałem, że wozili Depeche Mode jak u nas byli
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Złotówy przeżyć nie mogą...

Jacy sami szlachetni panowie z korporacji taksówkarskich się odzywają...pomioty PRL-u..., Jeżdżę z Opti od początku istnienia i jestem bardzo zadowolony, ceny o co najmniej 1/3 niższe, auta sprawne, pachnące, kierowcy uprzejmi, uśmiechnięci i gotowi do pomocy. czy potrzebuję czegoś więcej? może ktoś mi powie, że skrzywiony, wiecznie niezadowolony i jeżdżący za karę były pracownik służb mundurowych w zdezelowanym aucie jest lepszą alternatywą?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 12

Taksówkarza pa**logia

Czytam te wszystkie negatywne komentarze i widzę że jak w żadnej innej branży uslugowej tu jest najwiecej zajadlosci nienawisci i wrogosci.Ci którzy najwięcej oszukują,okradają,mają poprzekrecane termometry,woza dookola turystów nagle staja się obrońcami systemów podatkowych,legalnosci itp.Widze że taryfiarz to nie zawód tylko stan umysłu który jak w żadnej innej profesji stosuje prawo Kalego.Jakos nie zauważyłem żeby fryzjerki które biorą 100 zł za usługę pietnowaly te ktore biorą 20.Na szczęście to klient dokonuje wyboru z czyjej usługi skorzysta.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 11

Sałaciarstwo znów się burzy...

Co za kpina w komentarzach szlachetnych taksówkarzy. Najbardziej krzyczą Ci którzy najwięcej oszukują. Na podatkach na kasie na taksometrach. Czekają tylko by chwycić norwega czy innego i zrobić mu wycieczkę krajoznawczą na III taryfie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie generalizuj.... W każdym zawodzie są czarne owce... Większość taryfiarzy to normalni i uczciwi ludzie. A kanciaze to ci spod galeria bałtyckie itp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzwonilem.wczoraj.

Odebrala Ukrainka. Poprosilem o kurs z Katuskiej 175 na Olszynke. A ona ze nie ma czegos takiego jak Olszynka. Odlozylem sluchawke.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Hahaha dobre

No i dobrze odpowiedzial

Zamawiając podałeś konkretny adres a nie że kierowca ma po Ciebie podjechać na Siedlce. I co ma Ciebie wysadzić byle gdzie na Olszynce, podał byś ulice i nr w Gdańsku i było by po sprawie na pewno kierowca by z Tobą pojechał tam gdzie sobie tego życzysz na Olszynce ;)

Tanio i bezpiecznie ?????

W przypadku kolizji spowodowanej przez kierowcę " opti taxi "firma ubezpieczeniowa odmówi wypłaty odszkodowania z polisy oc sprawcy, poszkodowanym pasażerom, a właściciele opti taxi się wypną. Pozostanie walka w sądowa z kierowcą, który najczęściej jest pracującym na czarno u pośrednila udostępniającego mu pojazd. Warto to przemyśleć powieżając swoje i bliskich zdrowowie i życie
Proszę sprawdzić w wyłączeniach polisy oc, użytkowanie pojazdu bez licencji i stosownego wpisu w dowodzie rejstracyjmym wyłącza odpowiedzialność ubezpieczyciela
Pozdrawiam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie pisz jak nie masz zielonego pojęcia

Odszkodowanie poszkodowanym pasażerom zapewnia nie OC tylko NNW. Nie silcie się na komentarze nie mając zielonego pojęcia o czym piszecie panie Marel...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ubezpieczenie NNW dla pasażerów to najczęściej 5000 tysoęcy na osobę, i jest to dodatkowa opcja przy oc którą trzeba wykupić, z polisą OC jest dokładnie tak jak to napisałem
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kierowca

Niech jeżdżą i niech giną tyle w temacie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ukryte koszty

Super firma, szczególnie ze za klimatyzację i fotelik dla dziecka płaci się po 10 złotych dopłaty, po czym przyjeżdża zardzewialy golf kombi III generacji, z panem wz petem w ustach, który oferuje podkłade dla dziecka oraz łaskawe włączenie nawiewu. O oznakowaniu samochodu nie wspomnę, bo to nie jest nawet taksówka. Zwykły samochód, bez oznaczeń i licencji a nawet kasy fiskalnej...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Powiem wam tak

Cienki biznes ta taxi.Ludzie chca placic jak najmniej,ciagle nie zadowoleni,koszty utrzymania samochodu astronomiczne,firmy rywalizujac cenami,uber wlasciwie przejol 70%klijentow,I zus plus oplaty to korporacji.Jak slysze narzekanie ludzi zyc sie nie chce nie podoba sie to spadaj nie jestem niewolnikiem ludzi korzystsjacych z taxi dam tyle alko tyle,taksometr jest od naliczania oplat zrozumcie a I na drugie auto trzeba odlozyc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja zwracam uwagę

Czy auto nie rozsypie się po drodze i czy nie świecą wszystkie diody na tablicy...

Bezpiecznie

Jeżeli standardem samochodów, jakie jeżdżą w tej korporacji mają być widoczne na zdjęciu stare Citroeny lub inne archaiczne samochody, to hasło bezpiecznie brzmi jak zabawnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

zamów boeinga 737 z Lufthansy

zamów Boeinga 737 z Lufthansy)))) 20-latka dostaniesz i polecisz )))) ale to przecież też dla ciebie archaizm... nio to do Elona Muska zadzwoń i załatw Falcona (taką rakietkę) napewno pióro w d..pie ci się zapali

Pod do ze

Kolego znam z praktyki samochody kilkunastoletnie w idealnym stanie technicznym ale znam tez kilku letnie czesto taxi ,ktore jezdza na chinskich zamiennikach i najtanszych olejach.Nie wiek swiadczy o stanie technicznym!

A ja jeżdżę codziennie

i nie narzekam. Czysto, miło i zawsze wiem ile zapłacę. Ukraińcy z Opti przynajmniej mówią po polsku, w przeciwieństwie do tych z Ubera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

HahA

Jak mozna nazywac sie korporacja taxi jak kierowcy jezdza jako przewoz osob lub wynajem auta z kierowca ! Ale napisac widac mozna wszystko za kase !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przewóz?

Zeby jeździć jako przewóz osób trzeba miec busa, na auta do 5 osób nie wydają licencji na przewóz.więc na pewno kierowcy nie jeżdżą nawet legalnie jako przewóz osób a tym bardziej taxi.

Auta normalne

Czy wypierdziane szroty? W Gdansku pod tym wzgledem bywa jak w jakiejs Albanii, strach czasem jechac.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobrze że są

Jeżdżę z nimi od miesiąca i zawsze maks 15min czekam a taryfa nocna to 1,8zł a nie 3,6!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czas

Ja jak. Zamawiam. Czekam zawsze do 40 minut.. A potem się okazuje że kierowcy brak i muszę od nowa dzwonić i się dopytywać. Więc maks 60 minut to trwa czekanie..

Złotówą tylko pszkadza

Każde złe opinie piszą typowe złotówy którzy myślą że są wieczni! ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba się dostosować

Za chwilę będą auta same śmigały nawet po beznadziejnych, polskich drogach już w tej chwili większość nowych aut sama trzyma się w pasach ruchu. Panowie z napisem taxi na dachach rozumiem Wasz ból trzeba pomyśleć o zmianie, dostosować się. Człowiek z natury tego nie lubi nie toleruje i z akceptacją też ciężko bywa. Jesteśmy biednym społeczeństwem więc czas na tanie przewozy bez względu na to jak one formalnie wyglądają Uber nie zabrał Wam pracy Opti taxi też nie zabrało. Nie chcecie tanich, szybkich, krótkich kursów. Te sieci uzupełniają lukę, która powstała w wyniku rozwoju społeczeństwa średnio zamożnego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opti+free

Zamawiam taksi opti czekam na opti a przyjeżdża mi taksówka free

A ja tak. Czekam. A za chwilę tel od kierowcy że on już jest..

Eh

Nie mam. Nic przeciwko ale trochę byłam. Zmieszanymi uczuciami jak pierwszy raz zamówiłam taksi opti.

Papoerosy

I minus taki ze ja nie pale.
A wchodzę do taksi a tam siekiera jak w kotłowni....
Oczywiscie są też plusy i minusy ale ujdą minusy.
Najważniejsze że kierowcy zawsze weseli uśmiechnięci rozgadani i jazda trwa szybko i sprawnie. Gorsze czekanie na nich

City Drivers Taxi Gdańsk

Ja polecam City Drivers Taxi Gdańsk. Szybko przyjeżdżają cenna dobra. Pozdrawiam kierowców City Drivers Taxi Gdańsk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ika

Korzystam czasami, ale zawsze pełna kultura szybki przyjazd czyste auto.
Nigdy się nie zawiodłam.

Kierowca tej korporacji pan z białego mercedesa był przemiły, bezpiecznie i w miłej atmosferze dowiózł nas na miejsce,oby więcej takich taksówkarzy,dziękujemy i pozdrawiamy
do góry