Widok
No i po co było kręcić kolejny film o wojnie?
Jest ich już i tak całe mnóstwo i wszystkie są bardzo ciężkie i dołujące. Poza tym wojnę oglądamy i tak w mediach praktycznie non stop. Mam wrażenie, że cały przekaz jaki stamtąd idzie ma na celu obudzić w nas maksymalną nienawiść do Rosji i Rosjan - a ten film ma to jeszcze dodatkowo wzmocnić. Chyba już wystarczy z tym sianiem nienawiści, bo godzi to także w zupełnie niewinnych ludzi - tych wszystkich, których jedyną "winą" jest to, że mieli to nieszczęście urodzić się Rosjanami.
Wiem już, kto ten film sponsoruje. Czy faktycznie, jako społeczeństwo jesteśmy szczuci do wojny z Rosją? Mamy Rosjan
znienawidzić i chcieć się z nimi bić?
Wstyd mi też za moje miasto Gdańsk. Wszędzie widać hasła: "Jestem tolerancyjny/a, ale... Każdy jest równy/a, ale...Tu nie ma miejsca na żadne ale!" No właśnie... Tolerancja ma dotyczyć niby wszystkich - oczywiście za wyjątkiem Rosjan. To same miasto Gdańsk wymówiło Rosjanom ich Dom Kultury, który prowadzili od kiedy tylko pamiętam, w którym za darmo puszczali filmy i uczyli ludzi języka. Tak, wiem: jest wojna i mamy teraz "ukro-amok" i "ruso-histerię". Dlaczego jednak nie mamy "palestyno-amoku" lub choćby "palestyno-filii" i "izraelo-histerii"? Dlaczego media milczą o tym, co robią Izraelici, czyli Żydzi Palestyńczykom? Przecież sytuacja jest analogiczna. Zamiast tego organizujemy "Dni Kultury Żydowskiej". Hipokryzja pełną gębą.
Wiem już, kto ten film sponsoruje. Czy faktycznie, jako społeczeństwo jesteśmy szczuci do wojny z Rosją? Mamy Rosjan
znienawidzić i chcieć się z nimi bić?
Wstyd mi też za moje miasto Gdańsk. Wszędzie widać hasła: "Jestem tolerancyjny/a, ale... Każdy jest równy/a, ale...Tu nie ma miejsca na żadne ale!" No właśnie... Tolerancja ma dotyczyć niby wszystkich - oczywiście za wyjątkiem Rosjan. To same miasto Gdańsk wymówiło Rosjanom ich Dom Kultury, który prowadzili od kiedy tylko pamiętam, w którym za darmo puszczali filmy i uczyli ludzi języka. Tak, wiem: jest wojna i mamy teraz "ukro-amok" i "ruso-histerię". Dlaczego jednak nie mamy "palestyno-amoku" lub choćby "palestyno-filii" i "izraelo-histerii"? Dlaczego media milczą o tym, co robią Izraelici, czyli Żydzi Palestyńczykom? Przecież sytuacja jest analogiczna. Zamiast tego organizujemy "Dni Kultury Żydowskiej". Hipokryzja pełną gębą.
Cóż, obawiam sie, że dałeś sobie wyprać mózg propagandzie...
sączącej się zewsząd. Nie hejtuj, tak poza tym. Jakbyś słyszał o projekcie "Niebiańska Jerozolima", jakbyś interesował się historią najnowszą i tym, co naprawdę działo się od 2014 r. na Ukrainie - to byś takich głupot nie wypisywał. Uważam, że nie wolno hejtować nikogo, zwłaszcza w mieście które głosi hasła, że wszyscy ludzie są równi - niestety, w praktyce okazuje się, że są wyjątki i jest dziwne przyzwolenie na hejt wobec Rosjan. Za to Amerykanie, którzy wszczęli już tyle wojen, czy też Żydzi - traktowani są jak "święte krowy" w Indiach. Dlaczego robi się dla nich wyjątek?
I wreszcie w jakim stopniu sam czujesz się odpowiedzialny za działania naszego rządu? W jakim stopniu sam chciałbyś odpowiadać za decyzje jakie podejmie np. Kaczyński, Morawiecki czy Duda?
I wreszcie w jakim stopniu sam czujesz się odpowiedzialny za działania naszego rządu? W jakim stopniu sam chciałbyś odpowiadać za decyzje jakie podejmie np. Kaczyński, Morawiecki czy Duda?
Jak w tv
TVP sponsorowała i wyszedl jak film z TV
Ale "wyzwolicieli" pokazano jak należy! I miło zobaczyć Wojtusia z M jak Miłość jak wykorzystuje to czego się nauczyl. Nie rozumiem tylko szkolnej-teatralnej dynamiki tej postaci: bohater, który ciągle biegnie.... Trochę mi się skojarzył z Gavroszem z Nędznicy...
Ale "wyzwolicieli" pokazano jak należy! I miło zobaczyć Wojtusia z M jak Miłość jak wykorzystuje to czego się nauczyl. Nie rozumiem tylko szkolnej-teatralnej dynamiki tej postaci: bohater, który ciągle biegnie.... Trochę mi się skojarzył z Gavroszem z Nędznicy...