Widok
Orzeźwiająca zieleń kolorem roku 2017
Opinie do artykułu: Orzeźwiająca zieleń kolorem roku 2017.
Jak co roku Pantone ogłosił kolor, który będzie wiodącą barwą przez najbliższe dwanaście miesięcy w modzie, designie, architekturze oraz urbanistyce. Tegorocznym wyborem okazała się odświeżająca zieleń, nazwana na tę okazję "Greenery". Sprawdziliśmy, jak ogłoszony wybór przekłada się na pojawiające się aktualnie we wnętrzach trendy.
Warto przypomnieć, że Instytut Pantone jest amerykańską korporacją, znaną z doradztwa kolorystycznego i stworzenia najsłynniejszego na świecie systemu ...
Jak co roku Pantone ogłosił kolor, który będzie wiodącą barwą przez najbliższe dwanaście miesięcy w modzie, designie, architekturze oraz urbanistyce. Tegorocznym wyborem okazała się odświeżająca zieleń, nazwana na tę okazję "Greenery". Sprawdziliśmy, jak ogłoszony wybór przekłada się na pojawiające się aktualnie we wnętrzach trendy.
Warto przypomnieć, że Instytut Pantone jest amerykańską korporacją, znaną z doradztwa kolorystycznego i stworzenia najsłynniejszego na świecie systemu ...
Kolor zieleni niestety malo pasuje do wnetrz.
Wieczorami widac u ludzi te rozne ' trendy '' fioletowe sciany lub czerwone i biale blyszczace plastikowe meble bo taki byl trend tyle ze nie robia remontu co sezon wiec zostali z tym co bylo modne 3 lata temu. Nie polecam zielonych nawet dodatkow gdyz te kolory juz byly w przeszlosci lansowane i wygladaly w mieszkaniach jak G. w lesie . W komunie PRL byl podobny trend i nie daj boze tak zyc w tych zielonych scianach czy poduszeczkach.
as
Nie jestem trendy, wiec nie zmieniam za kazdym razem koloru scian na akurat modny kolor: moda jest tym co komu pasuje; Ja akurat nie lubie szarosci, fiolety uwazam za smutne, ale przy moich ulubionych bezach i brazach mam duzo roslin i od jakiegos czasu jasnozielone dodatki. Nie wiem czy się cieszyc ze milion ludzi bedzie teraz przemalowywało sciany na zielono i wykupywało wszystkie zielone dodatki ze sklepów...
Poza miastem mozna ten ' styl ' zobaczyc bo ludzie domy maluja na zielono )
Wielu nie wie ze kolor musi byc tez dostosowany do wielkosci aby nie 'przytłaczal '...Ale co tam i se Heniek dom walnie na zgnila zielen z wzorami w brazie a w BMW umta, umta .,ojciec za reke prowadzi w noc mnie i zloty lancuch swieci sie ,umta,umta
Nie przepadam za zielenią we wnętrzach. Ubrania w tym kolorze też mało komu pasują.
Co innego na łonie natury.
"Dobrym rozwiązaniem jest także wykorzystanie tego koloru w pomieszczeniach biurowych, gdzie pozytywnie wpłynie na koncentrację, pobudzi kreatywność oraz chęć do działania"
Pobudza żółty, zielony uspokaja...
"Dobrym rozwiązaniem jest także wykorzystanie tego koloru w pomieszczeniach biurowych, gdzie pozytywnie wpłynie na koncentrację, pobudzi kreatywność oraz chęć do działania"
Pobudza żółty, zielony uspokaja...