Widok

Osiedle Dąbka

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Kameralne osiedle powstaje w niezwykle szybko rozwijającej się części Gdańska. Szybką komunikację z centrum zapewnia prowadząca do ul. Świętokrzyskiej al. Havla. Z okolicy Wieżyckiej szybko można też wyjechać w kierunku obwodnicy, a dalej na autostradę czy lotnisko.

W dzielnicy znajduje się kompleksowa infrastruktura ułatwiająca codzienne życie: szkoła, przedszkola, przychodnia, sklepy i ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiele rzeczy widziałem, ale tak odrealnionej wizualizacji od efektu końcowego jeszcze moje oczy nie widziały ... na wizualizacji ameryka, a rzeczywistość to pakistan ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zarządca pod kosztami ogrzewania ukrywa inne koszty. 95% Gdańska płaci za 1GJ około 60-65zł. Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana zarządcy.

Rozliczenie

Jakie są opinie na temat rozliczenia? Mnie zastanawia skąd taka kwota za ogrzewanie?

Przesada

Ja mieszkam tu od czerwca. Wkoło mieszkają normalni ludzie a nie patologia. Nie było żadnych kradzieży.
Nie ma to jak oceniać z góry, że jest źle itd. Ja cenie tutaj spokój . Jest kameralnie. Na klatkę mało mieszkańców a nie jak w wielkim bloku gdzie nikt się nie zna.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszka się dobrze, osiedle jest bardzo kameralne i dodatkowo na uboczu, także jest spokojnie i dosyć blisko natury. Czynsz za 62 metry waha się w okolicy 300 zł. W budynku z numerem 11 odbiory odbędą się pod koniec września. Ma powstać jeszcze jeden budynek między Dąbka 19, a Dąbka 23.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

w tym miesiącu rozpoczną się odbiory w budynku nr 5

cześć,
czy moga sie podzielic opinia mieszkancy pierwszych 4 budynkow - jak si emieszka, jak czynsz?
a wogole wiadomo cos o odbiorze ostatniego budynku? i czy kolejne beda jakies powstawaly (z boku, z tylu)?
dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oo, super, a do kiedy trzeba zglosic taka chec zmiany?

Grzejniki i kontakty i włączniki / wszystko jest, kontakty i włączniki standardowe, grzejniki również, deweloper idzie na "rękę" w razie potrzeby i wymienia na inne :)

grzejniki i kontakty są w standardzie

Standard wykonczenia

Hej, mam pytanie. Czy w standardzie deweloperskim sa grzejniki i kontakty/wlaczniki? Czy sa one w przyzwoitej jakosci? Dzieki:-)

W garażu było sucho . Ja niespodzianek jeszcze nie mam . Tv niby Vectra ale jest naziemna i zbiorcza satelita i światłowód dociągnięty do każdego mieszkania także można sobie wybrać choć to u mnie najmniej ważne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

a czy podczas remotnów wyszły jakieś "niespodzianki"? jak osiedle reaguje na pogode- chodzi mi o garaze i skarpy w kontkescie ostatnich ulew?
Jakie TV jest tam pociagniete?

z gory dzieki za info:)

Czynszu jeszcze nie dostaliśmy pare rodzin już mieszka reszta wykańcza mieszkania .

podbijam pytanie

podbijam pytanie

mieszkanie

czy jest tu ktoś, kto już zamieszkał na osiedlu?
jak wrażenia? jak czynsz? możecie coś więcej powiedzieć?

tv/internet

Czy wiadomo jaka sieć będzie podłączona na osiedlu? czy to będzie vectra/upc?
Czy ktoś już się tam wprowadził? jak sie tam mieszka? jak standard wykonczenia - sciany, wlaczniki, gniazda? czy musiecliscie cekolowac/szpachlowac sciany czy nadawaly sie odrazu do malowania?

z gory dzieki za odp:)

Ja miałem jedną rysę na szybie tylko reszta ok pozdrawiam z Dąbka 13

Odebrałem Mieszkanie

30 kwietnia miałem odbiór mieszkania i muszę przyznać, że Kokoszki mnie miło zaskoczyły. Podczas odbiorów rzeczoznawca znalazł tylko jedną rysę na szybie, otarcie na balustradzie i jedno pękniecie w garażu. Poza tym wszystko z budynkiem jest Ok. Mimo, że droga nie jest jeszcze w pełni ukończona to odbiory się odbyły i można już wykańczać swoje mieszkanko. Pozdrowienia dla Pana Majstra Marka za dobry kontakt i profesjonalizm ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czynsz to jest najmu ...

Opłaty eksploatacyjne tak to się zwie fachowo ... zarządcą będzie "Osiedle Zielone" ... Opinie nie są zbytnio ciekawe. Trzeba będzie myśleć o zmianie zarządcy, gdyż ten jest odgórnie ustalony przez dewelopera.
do góry