Widok

Osiedle Dąbka

Osiedle Dąbka Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Kameralne osiedle powstaje w niezwykle szybko rozwijającej się części Gdańska. Szybką komunikację z centrum zapewnia prowadząca do ul. Świętokrzyskiej al. Havla. Z okolicy Wieżyckiej szybko można też wyjechać w kierunku obwodnicy, a dalej na autostradę czy lotnisko.

W dzielnicy znajduje się kompleksowa infrastruktura ułatwiająca codzienne życie: szkoła, przedszkola, przychodnia, sklepy i ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

23 .04 mam odbiór budynek 4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patologia???

Mieszkam tam od 12 lat, posiadam mieszkanie własnościowe i szczerze mówiąc ZAMUROWAŁO mnie... bardzo lubię to miejsce, jest spokój , cisza, z dala od ruchliwych ulic (co prawda jeszcze nie ma utwardzonej ulicy, ale się robi ;-) ) . Nie wiem skąd taka opinia, ale proponowałabym zweryfikować informacje. Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś już wie czy kolejne budynki (3 i 4) będą oddane w terminie? czyt. do końca kwietnia?

Pewno póki nie zrobią drogi to nie będzie odbiorów.

Odbiory

Witam
Czy ktoś odebrał już swoje mieszkanie, bo chyba pierwsze terminy minęły ?

Budynek 5 jest już w sprzedaży.

chyba tego nikt nie wie jeszcze dopoki nie bedzie przeniesienia wlasnosci i zalożenia wspólnoty
napewno trzeba odliczyc koszty utrzymania windy bo ich nie ma .

Czynsz

Czy ktoś wie ile będzie wynosił czynsz na osiedlu?

Budynki 5 i 6

Budynek 5 jest w trakcie budowy już
To nie TBS. Są to mieszkania własnościowe. W momencie powstania były to budynki TBS, z biegiem czasu i w wyniku pewnych problemów powstały z TBS mieszkania własnościowe.

Po co ludzi wprowadzać w błąd?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budynek 5 już stoi tylko trzeba jeszcze wykończyć elewacje. Co do budynku 6 to nie widziałem by coś robili w tym temacie.

Budynki 5 i 6

Pytanie - czy oni będą jeszcze dostawiać tam budynki 5 i 6 czy tylko będą te 4 w kwadracie?

Ja dostałam informacje ze w celach remontu mieszkań otrzymamy klucze jednak zamieszkać będzie można po otrzymaniu decyzji ze droga została zrobiona odebrana i gotowa do użytku.

Bez przesady

TBS-y to nie są mieszkania socjalne, nie mieszka tam patologia, tylko zwykli ludzie, których nie stać na wzięcie kredytu lub nie chcą mieć kredytu.

Czy zatem osoby, które żyją w mieszkaniach komunalnych lub w przyszłych rządowych „mieszkaniach PLUS”, to też jest patologia?

Nie każdy może chce wiązać się z bankiem na trzydzieści lat.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

W koło TBS-y

Na przeciwko są tanie bloki TBS być może miasto wykwaterowało tam całą patologię. Teraz kokoszki dostawiły bloków to patologia będzie miała gdzie się zaopatrywać w nowe sprzęty RTV. W sumie cała ulica/okolica wygląda dość obskurnie i my żeśmy zrezygnowali. Lepiej kupić od sprawdzonego dewelopera z gwarancją jakości. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

budowa drogi

Mnie natomiast interesuje czy ekipa budująca drogę wokół osiedla wyrobi się do końca kwietnia. Odbiory są przewidziane na 31 marca i 30 kwietnia, a droga jak do tej pory idzie mozolnie. Na tę chwilę wyrównali teren i dostarczyli na plac budowy, rury kanalizacyjne i krawężniki.

Podobno puki nie zbudują drogi, odbiory techniczne mieszkań nie będą możliwe, bo tak nakazują zasady BHP. Także mogą być opóźnienia...

Również mamy zamiar zakupić mieszkanie 3 pokojowe. Co do łazienki może będzie możliwość odsunięcia toalety od wanny w stronę przeciwnej ściany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wio

zastanawialem sie nad kupnem mieszkania w tej inwestycji, natomiast zostałem ostrzeżony przez mieszkanca gdanska, ze miejsce w ktorym powstaje inwestycja jest patologia i okradaja tam ludzi w bialy dzien :D czy ktos moglby sie wypowiedziec na ten temat?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

spływ

Zakupiłam mieszkanie 3 pokoje + garaż który posiada system odprowadzenia wody. Podczas dużych i długotrwałych opadów w garażu było sucho. Martwi mnie błąd projektanta w kwestii zagospodarowania łazienek. W rzeczywistości odległość między WC a wanną wynosi 23cm :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja kupiłem tam właśnie mieszkanie 4 pokoje z garażem. Każdy garaż nie wytrzyma ponad przeciętnych opadów tak.jak nasze ulice. A co do wizualizacji to zobaczymy na końcu jak to będzie wyglądać.