Widok

Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32
Czy przyszli mieszkańcy szeregu 55 wprowadzali juz zmiany w projekcie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedy będą do doboru szeregi 56? Są już w ofercie, a jeszcze się nie budują....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
o to pytaj dewelopera
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, jakoś sierpień - wrzesień wszystkie projekty były już oddane i zatwierdzone.
uohoo :) ale jakies wieksze zmiany, czy tylko wewnetrzne - swiatla, kontakty, ew. scianki dzialowe? chyba jestesmy zapoznieni :D
Witam!

Mam prosbe...jesli jest ktos czekajacy lub odbierajacy mieszkanie w budynku 32 to prosze o kontakt...jestem pare dni przed odbiorem i zaniepokoilo mnie kilka spraw..

Lusac@wp.pl

pozdrawiam
Głównie ścianki, kontakty itd, ale również kilka rzeczy "nietypowych" o których mało kto myśli (ogólnie nad koncepcją zmian siedzieliśmy już od maja) Dodaliśmy również kilka elementów z listy prac dodatkowych. Zmiany oczywiście tylko wewnętrzne, bowiem zewnętrznych nie można wprowadzać - przynajmniej na tym etapie :) Jak chcesz kilka pomysłów i rozwiązań które my wprowadziliśmy (a nie o wszystkim się od razu myśli) to podaj adres email, może akurat coś Ci podpasuje.
My mieliśmy deadline na zmiany do końca września, w szoku jestem, że ktoś nie, zwłaszcza, że większość parterów już stoi - jeśli nawet nie wszystkie.
Tak, stoją :) nasze zmiany są głównie wykończeniowe i to już ostatnia chwila żebyśmy je zgłosili! ale chętnie dowiem się drugiego punktu widzenia, może na tą ostatnią chwilę pojawi się jeszcze jakiś super pomysł - kilka swoich mamy, więc chętnie się nimi wymienię z przyszłymi sąsiadami :) mykmyku@wp.pl :)
Napisałam do Ciebie email, odpisz proszę w wolnej chwili :)
Niebawem odbieramy, bierzmy do tego inspektora budowlanego. Co Państwa zaniepokoiło ?
nie jestes w stanie sprawdzic wszystkiego:) wiekszosc wychodzi w trakcie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Czy dla odbierających budynek 32 normalne jest , że instalacja gazowa sąsiada "biegnie" przez pomieszczenie gospodarcze na parterze? oraz czy to normalne, że zawory do gazu są od strony ogródka (2 zawory-> Wasze i sąsiada z góry??)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nienormalne, a co?
No pytanie czy macie tak u siebie?? Czy podpisaliście już odbiór lokalu...

MOSTKI TERMICZNE POD DRZWIAMI

Deweloper 7 niebo na naszym domu zastosował cegłe pod drzwiami wejściowymi zamiast steroduru lub innego materiału. W okresie zimowym występuje pod drzwiami wejściowymi oraz tarasowymi mostek termiczny. W naszym domu oraz sąsiadów odchodzą kafelki w przedpokoju przy drzwiach gdy dobrze przymrozi. Fuszerka jakich mało ! Rachunki i kilka dziesiąt złoty większe za ogrzewanie ! Niby deweloper z wieloletnim stażem ale popełnia elementarne błędy budowlane. Dlatego odradzamy ! A wam radzę obejrzec przy odbiorze co macie pod drzwiami. Mi wiadomo że wszystkie domu oraz mieszkania sa do poprawki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
My sprawdzilismy termowizją cały dom i mamy mostki termiczne wokół wszytskich !!! okien, drzwi wejściowych i bramy garażowej. Mostki na strychu, między strychem a pietrem...długo by wyliczać :( Doradzam wszystkim odbierajacym bardzo dokładne sprawdzenie WSZYSTKIEGO!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
i co dalej z tym zrobisz? co na to deweloper?
My mamy o tyle szczęścia , że byliśmy na budowie sto razy dziennie bo mieszkamy 30 metrów od starego miejsca zamieszkania i widzieliśmy co się dzieję i na czas (na swój własny koszt i swoimi rękami ) zrobiliśmy to co powinno być zrobione przez dewelopka.
A jaki koszt pomiaru termowizyjnego?
Ciekawe skąd takie informacje, że wszystkie mieszkania i domy są do poprawki??
My jakoś nie mamy z tym problemu, u Nas jest ok. Żadnych odchodzących kafli, a rachunki za ogrzewanie mamy mniejsze niż zeszłej zimy ale to pewnie przez to, że zimy praktycznie nie ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry