Widok

Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32
W obliczu powyższego koszty opłat w domu mnie wynoszą mniej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja mama w Gdańsku ma 89m fundusz remontowy i eksploatacyjny przez cały rok wynosi 450 zł a do tego trzeba doliczyć wszystkie opłaty (gaz, prąd, woda), a że jest to kamienica to ogrzewanie na własną rękę i to gazowe więc tanio nie jest.
W 33 już mieszkają...
ludzie, nie macie wyobraźni????? kupując mieszkanie, płacisz w czynszu fundusz remontowy- nie martwisz się że przecieka dach- zgłaszasz i robią. TU wszystko jest na twojej głowie. ponad to utrzymanie domu, bliźniaka, czy szeregu jest droższe niż mieszkania. sama się przekonałam. zimą trzeba grzać. budynki są nowe i jeśli chcesz zaoszczędzić na ogrzewaniu to niespodzianki wyjdą na pewno. znam już takich co dewelopera atakowali a zimą grzeją na dole i to tylko jak wracają z pracy. poza tym co z tego, że cena domu w cenie mieszkania w mieście, jak taki domek trzeba wykończyć: koszt 2 razy większy. pełno tu takich co dom mają.... ale nic więcej. no i te ogródki jak boksy dla koni... i jeszcze parę rodzin na Imbirowej co nie szanują spokoju innych mieszkańców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
dlaczego więc zdecydowałaś/eś się na dom w Baninie a nie mieszkanie w Trójmieście?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo takie rzeczy wychodzą w praniu.....niestety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Serio? kupując dom nie wiedziałaś/eś, że trzeba się liczyć z czymś takim jak ogrzewanie i naprawy? Że wykończyć trzeba?
Swoją drogą wykończenie kosztuje tyle samo, kwotę końcową jednak stanowi metraż do wykończenia - w Baninie często dwukrotnie taki co mieszkanie w Gdańsku. Co do wielkości ogródka - powiadasz, że gorszy boks dla konia od trawnika przed blokiem? Co kto lubi, ja tam wolę jednak pojeść mój owies we własnym boksie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kogo masz na myśli nie szanującego spokoju innych??
Mieszkają w skrajnym szeregu i mają dużego psa bernardyna.
Mieszkałam w mieście a mieszkam w baninie bo mi się tu podoba i też lubię swój boks choć ci na przeciwko mają większe ogródki, czego im trochę zazdroszczę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też mieszkam na Imbirowej ale nie mam problemu z sąsiadami wręcz odwrotnie naprawdę fajnych ludzi mamy w szeregu. Sąsiedzi z którymi sąsiadujemy ogródkami są bardzo sympatyczni nawet zapoznaliśmy się z ludzi z Goździkowej :) Mieszkałam w Gdańsku 27 lat i będę szczera nie zmieniła bym mojego mieszkania z małym ogródkiem z powrotem na miasto ale znam takich co uważają , że upadłam na głowę przeprowadzając się do Banina ale o gustach się nie dyskutuje :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chodzi o tych sąsiadów co maja bernardyna to musze przyznać rację . Nie liczą się z nikim ani z niczym . Sama mam dwójkę dzieci , ale to jak te dzieci zachowują się głośno przez pół niedzieli w ogródku .... masakra . Mieszkam ulicę dalej a głowa pęka. Dzieci nie obwiniam tylko rodziców , że nie uciszą chociaż trochę dzieci. Uwagi zwrócić nie zwrócę bo powiedzą , że jestem dziwna bo to dzieci , ale jak puszcze muzę głośniej wieczorem to policja bo dzieci śpią :) taki mały paradoks. :)
powiedz im to wprost poza tym w dzień również ktoś może Ci zakłócać ciszę np. sąsiad na którego w ramach rewanżu również możesz nasłać policję jak są faktycznie tacy fajni.
Ja chyba spróbowała bym z tymi ludźmi porozmawiać, w końcu każdemu powinno się tu dobrze mieszkać i nie powinno być tak , że jedni mają większe prawa niż inni. Gdyby uznali mnie za dziwna to ich sprawa ale może by coś do nich dotarło.
U Nas dookoła też są dzieciaki i to w różnym wieku i nie mogę narzekać by był z nimi jakiś problem, do tego sami mamy psa i staram się by nie przeszkadzał sąsiadom jak hałasuje to zamykam go w domu bo nie każdy musi słuchać jego szczekania nawet w ciągu dnia.
Powinniśmy się szanować nawzajem i smutne jest to, że są tu ludzie którzy się tej zasady nie trzymają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kto z Państwa w mijającym tygodniu odebrał w budynku 33 ?
nie kazdego stac zeby za gotowke kupic mieszkanie wiec troszke oglady...
Witam wszystkich.

jak kogoś interesuje nazwa ulicy na końcu Osiedla Familijnego to nadano jej nazwę Kardamonowa. Oczywiści piszę gdyby ktoś z zainteresowanych jeszcze nie wiedział.

Przy okazji pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm, ciekawa nazwa, której się nie spodziewałam :) a jak poszedł odbiór?
Witam.

Dopiero 09-07-2015 będę miał odbiór domu. już nie mogę się doczekać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jak tam drodzy sąsiedzi z budynku 54, udały się odbiory? Mam nadzieję, że wszystko poszło tak jak trzeba i nie było nigdzie większych problemów. Podzielcie się proszę opiniami oraz uwagami, żebyśmy wiedzieli czemu sie przyjrzeć przy naszych odbiorach, do których również już niezbyt daleko :)

pozdrawiam
do góry