Widok

Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32
Witam.

Dom odebrany teraz tylko notariusz. Parę rzeczy wyszło do poprawki. Radę mam taką by się nie spieszyć i krok po kroku wszystko sprawdzać. Jak ktoś się nie zna na budowlance to kogoś sprawdzonego do odbiorów wynająć.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tak zadam pytanie z innej beczki mając nadzieję, że odpowiedzą już osoby, które mieszkają na osiedlu.
Jaka była wejściowa moc przyłączeniowa prądu po odbiorze, czy udało wam się ją bezproblemowo zwiększyć oraz ile to trwało i jaki był koszt?
Witam,
mam pytanie do osób mieszkających lub będących mieszkać w Juniorach na Familijnym. W miejscu gdzie jest wyprowadzone gniazdo pod tv jest też jeszcze jeden punkt, gdzie w środku jest jakiś kabel. Czy wiecie do czego to jest?
chyba jednak Korzenna, no chyba, że mowa o innym końcu Osiedla :/

sądziłam, że budynek 54 będzie przy kardamonowej, tak 7niebo mówiło, a wychodzi, że przy korzennej.
Witam.

Co do pierwszego pytania to powinny być dwa punkty TV. Ja mam jeden w salonie na dole a drugi w sypialni na górze.

Co do drugiego pytania to na Osiedlu Familijnym nadane były dwie nazwy ulic. Pierwsza to Korzenna a druga to Kardamonowa i przy tej ulicy jest budynek 54.
hm... z mapki dołączonej do uchwały wynika jakby co innego - ciężko się w tym połapać...

http://edziennik.gdansk.uw.gov.pl/WDU_G/2015/2229/akt.pdf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za ten drugi punkt gniazda rtv u góry trzeba bylo dopłacić bo nie bylo w standardzie i żałuję ze nie pomyślałam o tym. Trudno. A to drugie gnuazfo u mnie jest inne niż to rtv dlatego pytałam:)
No też słyszałam o kardamonowej, ale na dołączonej mapce wyraźnie widać, że to jednak korzenna - a może komuś w 7n się pomyliło jak informował o nazwie ulicy?

Jeśli o gniazdo RTV chodzi to tez musiałam dopłacić za to na górze.
ja doprowadziłem gniazdka rtv do każdego pokoju i w dodatku po 2 kable na gniazdko, jak nie będzie kablówki tylko satelita to do nagrywarki potrzebne są 2 przewody antenowe a nawet jak się nie użyje nagrywarki to mamy drugi przewód np. do anteny radiowej czy dvb-t, na zewnątrz tam samo mam wyprowadzone 5 przewodów do anteny sat + dvb-t. W zmianach dla elektryka zaznaczyłem instalacja pod multiswitch i zrobili tak jak powinno być, aż się zdziwiłem.
My z TV korzystamy ok 2-4h na dobę, więc nie było takiej potrzeby, żeby robić takie combo :)
Czy ma ktos może zdjecia jak wygladają otwory na kanały rozprowadzajace cieple powietrze na pokoje? chodzi mi o ujecie z salonu zeby bylo widać otwór kominowy i te 3 otwory od rozprowadzenia w stropie.
Jeśli ktoś takie posiada to proszę o zdjecie na maila: lsid@o2.pl

Junior szereg 17

Witam, czy na forum są właściciele któregoś z domu w szeregu 17?
a który to w ogóle?
Ostatni na ulicy Cynamonowej po lewej stronie
a to też są juniory?
Cześć sąsiedzi. Mam nietypowe pytanie... Czy ktoś z Was jeżdzi do pracy na godzinę 6.00 w kierunku Gdańska Głównego, Stoczni, Stadionu??
Z miłą chęcią zabierałbym się z kimś w zamian za dorzucenie się do paliwa.
Budują się, odbiór pod koniec tego roku.
Witam,
mieszkańcom dobranych segmentów 55 radze podjechać na budowę i sprawdzić jak wygląda ich podjazd. Jak byłem we wtorek to część podjazdów sie zapadła. wygląda jakby rura pękła i wymyło grunt. dla ciekawostki powiem, ze w jednym segmencie widać w tel linii co zapadnięte podjazdy ślady dużych opon ciągnika...
Czy któryś z uprzejmych mieszkańców Juniorów wypełniał jakże nieprzyjazny obywatelowi druk IN-1 INFORMACJA W SPRAWIE PODATKU i wyliczył te okropne powierzchnie do 1,40 i 2,20 i mógłby się podzielić wiedzą i doświadczeniem?
WItam przyszłych sasiadów :)

Jest tu może ktoś z budynku 24 albo tych dwóch obok co buduja naprzeciw placu zabaw?

Pozdrawiam
do góry