Widok

Osiedle Fotoplastykon

Jasień Leszczynowy Staw Temat dostępny też na forum:
Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gdzie ty masz 300 ludzi na budowie :D
Zwlaszcza ze moze byc gora 80 a nawet i tylu ich tam nie ma :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widać ze inteligencją nie grzeszysz
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

300 ludzi na budowie. robota ze az milo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Właśnie przez te wasze MDM tak podrożały wszędzie mieszkania, bo nic za darmo nie ma. Ktoś musi się dołożyć, żeby ktoś inny miał taniej. Niech to będzie nauczka. A na Fotomoto nic się nie dzieje, chyba że pomorska bryza porusza folia z okna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Skoro są opóźnienia to co z osobami które mają MDM? Jeśli nie uda się zamknać tematu w 2018 to przepada dofinansowanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jezioro

Przyznaję, akwen Świętokrzyska II to faktycznie "zbiornik retencyjny". Oznacza to dokładnie "sztuczne jezioro zaporowe", czyli jezioro, które powstało z inicjatywy człowieka, nie natury. Poza nazewnictwem niczego to więc nie zmienia - można się tu kąpać, łowić ryby czy opalać się nad brzegiem. A nazwa "zbiornik retencyjny" jest dla wielu osób niezrozumiała.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

teren osiedla

Teren nie jest podmokły. Sugeruję, aby reprezentanci konkurencyjnych osiedli zrozumieli, że polityka negatywnych (a przede wszystkim nieprawdziwych) wpisów nie prowadzi do niczego dobrego. Szanujmy się nawzajem. Rywalizujmy nie słowami, ale rzetelnością i jakością. Klienci to docenią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

teren osiedla Fotoplastykon

Teren nie jest podmokły. Jest to nieprawdziwa informacja, prawdopodobnie umieszczana na forach przez konkurencję. Osiedle jest w trakcie budowy, więc nikt jeszcze nie mieszka, także opinie typu "mieszkam i..." można włożyć między bajki. Polecam osobistą wizytę w biurze sprzedaży położonym przy placu budowy i obejrzenie terenu na własne oczy. Oczywiście trzeba uwzględnić, że plac budowy z natury swojej nie jest urodziwy; zagospodarowanie zielenią, ławeczkami, alejkami spacerowymi, etc. dopiero się pojawi. W standardzie technicznym (stanowiącym załącznik do umowy) sposób tego zagospodarowania jest opisany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parapetówka w styczniu

W biurze powiedzieli że odbiory bedą w terminie. Wcześniej się nie da, ale pracują normalnie tam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

terminy

Przed chwilą rozmawiałam z biurem sprzedazy. Klucze maja być grudzien/styczen, wiec tak jak w umowach. Liczylam ze uda im sie skończyc wczesniej, bo teraz wynajmuje i nie chce juz za to placic. No ale co robic - w umowie jest styczen. Na budowie widzialam robotnikow nie było ich jakoś mega duzo, ale byli i robili
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co wiem, kierownik budowy został ten sam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktycznie coś się ruszyło, jest trochę więcej ludzi ba budowie i kończą kłaść elewacje na B2....
Oby już tak do końca...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

2018-06-03 11:20:59
kb dom, który był głównym wykonawcą Fotoplastykonu upadł, umowy z podwykonawcami wiadomo, że rządzą się prawem "kto wykona najtaniej" a nie "kto wykona najlepiej". Wiem, że Ci podwykonawcy nadal nie dostali swoich pieniędzy i pewnie będą w sądzie dochodzić swoich praw. Polnord natomiast "w trosce o swoich klientów" powołał do życia kolejną firmę Polnord Construction, która przejęła realizację inwestycji. Tyle tylko, że póki co budowa stoi a że jest ona w mało prestiżowym miejscu to mają ją gdzieś. Skupiają się w tej chwili na innych lokalizacjach. To, że mieszkania nie będą oddane w terminie to już prawie pewne. Ciekawe tylko czemu nie informują o tym swoich Klientów. Na budowie prawie nic się nie dzieje. Nie ma żadnych instalacji w mieszkaniach, a jak wiadomo jest jeszcze wykończeniówka, która też trochę czasu zajmuje, ale co tam...Wszystkie ważne informacje są zatajane przed klientami a jak ktoś się dopytuje to jest zbywany. Zamiast tego można sobie założyć okularki i podziwiać wirtualną rzeczywistość. Oby tylko mieszkania nie zostały w tej wirtualnej rzeczywistości. Śmieszy mnie ten marketing Polnordu. Klienci nie mają rzetelnych informacji za to namawia się ich na polecanie Polnordu innym klientom, żeby tylko jak najwięcej umów podpisywać, a potem to już nie ma Cię nic interesować, traktują Cię jak intruza. Na pewno nie polecę tej firmy nikomu.
Rozmawiałem w biurze Polnordu i faktycznie jest opóźnienie ale wynikające z podpisywania nowych umów ponieważ KB Dom upadł i Polnord przeją budowę, z tego co zauważyłem z dnia na dzień faktycznie więcej osób pojawia się na budowie, odnośnie terminów deweloper zgodnie z umową ma czas do końca stycznia na przekazania Nam kluczy ( choć początkowo planowali nawet do końca listopada )i z tego co usłyszałem te terminy nie są zagrożone więc chyba będzie dobrze :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest na fb

Jest grupa na fb ...fotoplastykon Gdańsk
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może grupa by się przydała . Mam wrażenie że łatwiej by było się porozumieć
kb dom, który był głównym wykonawcą Fotoplastykonu upadł, umowy z podwykonawcami wiadomo, że rządzą się prawem "kto wykona najtaniej" a nie "kto wykona najlepiej". Wiem, że Ci podwykonawcy nadal nie dostali swoich pieniędzy i pewnie będą w sądzie dochodzić swoich praw. Polnord natomiast "w trosce o swoich klientów" powołał do życia kolejną firmę Polnord Construction, która przejęła realizację inwestycji. Tyle tylko, że póki co budowa stoi a że jest ona w mało prestiżowym miejscu to mają ją gdzieś. Skupiają się w tej chwili na innych lokalizacjach. To, że mieszkania nie będą oddane w terminie to już prawie pewne. Ciekawe tylko czemu nie informują o tym swoich Klientów. Na budowie prawie nic się nie dzieje. Nie ma żadnych instalacji w mieszkaniach, a jak wiadomo jest jeszcze wykończeniówka, która też trochę czasu zajmuje, ale co tam...Wszystkie ważne informacje są zatajane przed klientami a jak ktoś się dopytuje to jest zbywany. Zamiast tego można sobie założyć okularki i podziwiać wirtualną rzeczywistość. Oby tylko mieszkania nie zostały w tej wirtualnej rzeczywistości. Śmieszy mnie ten marketing Polnordu. Klienci nie mają rzetelnych informacji za to namawia się ich na polecanie Polnordu innym klientom, żeby tylko jak najwięcej umów podpisywać, a potem to już nie ma Cię nic interesować, traktują Cię jak intruza. Na pewno nie polecę tej firmy nikomu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmn

Chyba jednak coś nie tak bo zniknęły dzwigi budy, więc coś w tym jest że coś się dzieje a tak ładnie i szybko szła budowa a od 3 mies stoi w miejscu ... żeby się dowiedzieć trzeba pojechać i na własne oczu się dowiedzieć..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie są ploty że są opóźnienia Pani w polnordzie powiedziała nam prosto w oczy że wszystko przedłużyło sie o 2 miesiące na razie o 2 miesiace a nie wiadomo co będzie dalej bo na budowie jest 5 ludzi na krzyż.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i co że ma. mnie obchodzi to co ja mam a mianowicie dłuższy wynajem mieszkania przez to że stracili budowlańców.
skad wiesz jaka jest jakosc wykonania jak budowa nieskonczona?
do góry