Widok

Osiedle Gdyńskie - opinie i oceny

Osiedle Gdyńskie Oksywie Temat dostępny też na forum:
Osiedle Gdyńskie powstaje na najwyższym, morenowym wzniesieniu Kępy Oksywskiej. Sąsiedztwo lasu sprawia, że jest to dogodne miejsce dla osób, które lubią aktywnie spędzać czas na łonie natury. Jednocześnie rozwinięta infrastrukturalnie dzielnica zapewnia wszystkie elementy konieczne do komfortowego życia.

Oksywie jest dobrze skomunikowane z pozostałymi częściami Trójmiasta: estakada łączy ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Osiedle powstałe dzięki korupcji urzędnika przez dewelopera

Wyciąć ponad 3000 drzew, by zrobić pastwisko, a za jakąś chwilę duże osiedle.

https://samorzad.pap.pl/kategoria/archiwum/urzedniczka-do-sadu-za-wycinke-drzew-w-gdyni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie

https://samorzad.pap.pl/kategoria/archiwum/urzedniczka-do-sadu-za-wycinke-drzew-w-gdyni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

trują też odpadami płynnymi z okolic proszę się zainteresować miejscami wywozów trucizn płynnych a jest w okolicy sporo.ladne nloki w otoczeniu trucizn(zakladow)milego zycia
a przecież to jest "centrum"oxywskie wywozu nieczystości niebezpiecznych...może warto wejść w mapkę gdzie są te trucizny żeby 100m za oknem nie były.
a czy ogladal ktoś mapę wywozu nieczystości płynnych niebiezpiecznych w te okolice?Proszę obejrzeć mapkę tych miejsc na tzw oxywi czystej i pięknej.

Mogę teraz powiedzieć z doświadczenia..jest ciepło na parterze:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzien dobry, chcemy kupic mieszkanie na drugim pietrze w bloku nr 5 i boje sie o przeciekający dach. Czy moze Pani napisac cos więcej ? Nawet w eiadomosci prywatnej magdak92@gmail.com

Siostra odbiera i mieszkanie nad garażem to porażka bo nie ma izolacji wolgoci

Tak siostra odbiera tam mieszkania i sama mówi że mieszkanie nad garażem to lipa bo garaże nie są izolowane od wilgoci

Podczas ogledzin mieszkania w 5-tce przekazano mi ,że tam ma być budynek z inwestycji Urzedu Miasta...

Nawet niezależnie na jakiego sąsiada się trafi to wystarczy wyjść na balkon, żeby dokładnie zobaczyć co dzieje się u sąsiadów. nawet wychylać się nie trzeba. rozwiązanie całkowicie bez sensu. powinna być jakaś ścianka, albo chociaż matowa szyba. żadnej prywatności! okropne te balkony
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To już całkowicie zależy od tego na jakich trafi się sąsiadów i jak będą korzystać ze swojego balkonu, czy palą, . Ogólnie rozwiązanie niezbyt trafione i odległości między balkonami powinny być większe.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Zastanawia mnie jak się mieszka w klatkach "B" gdzie balkony są bardzo blisko siebie i czy to nie przeszkadza w codziennym, spokojnym użytkowaniu. Czy ktoś może sie wypowiedzieć na podstawie własnych doswiadczen?

ponownie zapraszam na facebookową grupę - Osiedle Gdyńskie - mieszkańcy :)

Znalazłam warunki zabudowy na działce nr.1253 to maks.elewacja w najwyższym punkcie to 11 m i płaski dach na budynku, szerokość elewacji maksymum 40 m.

Archicom kupil działke po prawe stronie od osiedla gdynskiego z warunkami zabudowy budynku na 60 mieszkań. Ale budynek raczej nie może byc wysoki, bo wokół jest niska zabudowa.

W planie zagospodarowania przestrzennego jest niska zabudowa, jak zresztą widać w okolicy, więc wieżowca nie postawią.

O wjeździe na sąsiednią działkę mieszkańcy osiedla wiedzą ponieważ musieli na to wyrazić zgodę.

Kiedy rozmawiałam nt. ewentualnych zabudowań w okolicy to pani z biura sprzedaży mówiła, ze: jakieś zabudowania powstają po prawej stronie, gdzie już coś się dzieje. A jeśli chodzi o teren przy bloku nr 7 to se tam nic nie stawiają, bo są tam anteny, które miały być już dawno rozebrane ale jak na razie sie na to nie zanosi. Maja coś stawiać kawałek dalej, na dole, ale nie w bezpośrednim sąsiedztwie. Na ile w tym prawdy — nie mam pojęcia.

Też się tym interesowałem. Niestety Allcon nabiera wody w usta, bo chce sprzedać szybko i "dobrze". A budynek przysłoni widoki. Lasu to po prawej stronie już nie ma i nie będzie. Będzie ściana z betonu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam.
Ten temat już poruszany był na forum, ale chyba nikt nie odpowiedział.
Chciałam zapytać mieszkańców i osoby zainteresowane osiedlem Gdyńskim, czy wiecie co powstanie za płotem na działce 1253?
Pytałam wielokrotnie pracowników Allconu, ale zawsze słyszałam "że nie wiedzą, jakiś budynej, ale mały, bo mała działka".
Zrobiłam małe śledztwo :-) I chciałabym Państwa potwierdzenie.
Przez działki (dwie?) będące wjazdem na osiedle Gdyńskie będzie utworzony wjazd na działkę 1253.
Zatem tuż pod budynkami zostanie utworzony wjazd?
Decyzja została już wydana. Pytanie, czy Państwo o tym wiedzieliście?
Na działce 1253 ( za płotem), powstanie budynek wielorodziny, a będzie go budować firma Archicom. Nie wiem, czy w tym przypadku też tak będzie, ale oni budują wysokie budynki na małych działkach (taniej).
Moje pytanie, czy wiecie Państwo coś na ten temat?
Trochę mnie to zdemotywowało do zakupu mieszkania, gdyż traci to zupełnie obraz tego osiedla :-).Ehhh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1