Widok

Osiedle Gdyńskie - opinie i oceny

Osiedle Gdyńskie Oksywie Temat dostępny też na forum:
Osiedle Gdyńskie powstaje na najwyższym, morenowym wzniesieniu Kępy Oksywskiej. Sąsiedztwo lasu sprawia, że jest to dogodne miejsce dla osób, które lubią aktywnie spędzać czas na łonie natury. Jednocześnie rozwinięta infrastrukturalnie dzielnica zapewnia wszystkie elementy konieczne do komfortowego życia.

Oksywie jest dobrze skomunikowane z pozostałymi częściami Trójmiasta: estakada łączy ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W pełni się zgadzam. Osiedle jest naprawdę super ale dział sprzedaży i promocji allconu jest lata świetlne przed dziełem reklamacji. Opieszałość głównej inżynier gwarancyjnej, bagatelizowanie zgłaszanych problemów, ignorowanie i brak odpowiedzi są na porządku dziennym. Na szczęście kłopotów nie ma dużo a z obecnym administratorem można się dogadać przy mniejszych sprawach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszka się bardzo miło, trwająca budowa aż tak bardzo nie przeszkadza.

Wszystko ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem od nie dawna mieszkanką osiedla i zadowolona jestem bardzo. Sama "siedzę" w budownictwie i mogę przyznać, że jakoś wykonania budynków jest satysfakcjonująca. Jeżeli chodzi o awarię bram i domofonów - fakt, problem występuje, ale proszę zauważyć, że w momencie odbioru mieszkania, wszelkie awarie należą do zarządcy nieruchomości w naszym przypadku kochany VEIDIK, który rzeczywiście zaniedbuje bardzo dużo rzeczy na osiedlu.
Na dzień dzisiejszy czynsze rzeczywiście są takie jak przedstawiono nam w biurze sprzedaży.
Osiedle jest ciche i spokojne, świetni ludzie, blisko sklepy i komunikacja. Mieszkania dobrze wyciszone i wykonane. Jeżeli chodzi o usterki - jeszcze nie miałam "przyjemności" zgłaszać, więc nie wiem jakie jest działanie w tych sprawach.
Reasumując - polecam :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Moloch to na pewno nie będzie, bo ta działka przylegająca do osiedla gdyńskiego jest na to za mała, poza tym jest dosyć nieregularna w kształcie trójkąta, więc z dużo nie zabudują.

Tomek

Można coś więcej na ten temat ...co to będzie i kto to buduje ????

Pytanie tylko jak dużo ich powstanie?Oby nie moloch.

Po prawej stronie beda bloki.

A co budują tuż za płotem Gdyńskiego?Najpierw pod topór poszły stare,piękne drzewa,a teraz jest wielka hałda piachu.Ktoś coś wie?

Po prawej stronie tj nizej teren oddany pod zabudowe mieszkalna - 600 mieszkan jednak to murapol ktory buduje znacznie nizej - blizej ronda

gdzieś widziałem wstępne projekty ..nie będzie fajnie, ma powstać tam wielki kołchoz ok 600 mieszkań ,troszkę niżej od Gdynskiego,robi się ciasnawo :(:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Murapol buduje nieco niżej, między ul. Nasypową i Śmidowicza. O Mieszkaniu Plus niestety jeszcze niewiele wiadomo...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy wiadomo cos na temat inwestycji Murapol oraz Osiedla które ma powstać w ramach programu rzadowego Mieszkanie Plus, czy osiedla będą graniczyly z osiedlem gdyńskim? Oba osiedla maja powstać na Oksywiu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy wiadomo cos na temat inwestycji Murapol oraz Osiedla które ma powstać w ramach programu rzadowego Mieszkanie dla Mlodych, czy oba osiedla będą graniczyly z osiedlem gdyńskim? Oba osiedla maja powstać na Oksywiu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to nie jest źle.Czy wiesz co budują zaraz za płotem Gdyńskiego?Na razie widać tylko koparkę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osobiscie polecam. Niska zabudowa,duzo zieleni,sklepy pod nosem i blisko na plaze mozna podjechać .Wykonanie jest ok. Brama jest nie wypalem bo czesto sie psuje.Czynsz tez mial byc nizszy..ale ogolnie jestem baaaardzo zadowolony. Mysle że większe promieniowanie jest od komórki ktorą ciagle przy sobie nosimy niż od tego masztu...póki co profilaktycznie można wypłukać złośliwe promieniowanie z organizmu na cyklicznych integracjach sasiedzkich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

aż tak wysokie są miesięczne koszty ? :(

Może coś więcej na ten temat.Ku przestrodze potencjalnych nabywców.

Masakra

Witam,
jako mieszkaniec mogę powiedzieć kilka rzeczy. Sąsiedztwo, lokalizacja są super...cisza i spokój. Jeśli chodzi o mieszkania to mogę powiedzieć, że są dobrze wyciszone i nie słychać sąsiadów ale za to jeśli chodzi o obsługę po sprzedażową i reklamacje to jest dramat...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I cała akademia marynarki wojennej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1