Widok

Osiedle Leszczynowe

Osiedle Leszczynowe Jasień Temat dostępny też na forum:
Osiedle Leszczynowe powstanie w rejonie skrzyżowania ul. Leszczynowej i Jabłoniowej na obrzeżach osiedla Jasień. Inwestor planuje zrealizować tutaj 22 IV i V kondygnacyjne z jedną lub dwiema klatkami schodowymi.

Przestrzeń pomiędzy domami zostanie przeznaczona pod małą zieleń oraz plac zabaw dla dzieci. Pod budynkami powstanie hala garażowa, do której zjeżdżać będzie winda.

Pierwszy ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakup

Dzień dobry, planujemy zakup mieszkania na tym osiedlu, czy w mieszkaniu jest cicho? Słychać sąsiadów z góry, z sąsiednich mieszkań? Jak wygląda ewenutlane założenie markizy na balkonie - można wiercić w elewacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,

jeśli ktoś wiedziałby coś o wynajmie hali garażowej na naszym osiedlu to proszę o info :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Np. z jakich? Ze słomy, z papieru?
Materiały to nie wszystko, liczy się "fach" w ich użyciu

Proponuje pójść do pracy. Kak Pan/Pani z niej wróci to dzieci w przedszkolu juz nie będzie i będzie można swobodnie wypoczywać.
Ps.
W sb i nd również
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

DOMESTA jako mieszkańcy możemy wam zrobić reklamę tak że czkawką odbije się wam jak są wykonane budunki.Z jakich materiałów Internet ma swoja moc i Facebook cdn
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

DOMESTA nas wydymala bez mydła z tym przedszkolem gdyby ludzie wiedzieli że będzie kilka metrów 5 metrów od ogrodka sąsiadów od zabudowy przedszkole to nikt by nie kupił mieszkania .Pani Bernecka o wszystkim już w czesnie wiedziała myślę że jako wspólnota zrobimy zebranie i czas szybciutko odwołać ja i wybrać nowego zarządcę.A DOMESTA który narzuca zarządcę to otwarcie trzeba mówić wszystkim mają układ. Sory ale P.Bernecka już wystarczająco nic nie zrobiła i swoje wzięła trzeba powiedzieć papa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Szkoda tylko ze deweloper w trakcie sprzedarzy mieszkan mowil o lokalach uslugowych a nie o tym ze bedzie tam przedszkole. Ludzie zostali oszukani i wprowadzeni w bład nikt by nie kupil mieszkania z mysla ze obok bedzie bawilo sie 100 dzieciakow. To nie jest odpowiednie miejsce. Ludzie tez chca cieszyc sie chwila prywatnosci i spokoju w ogrodkach i na balkonach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ze strony dodatkowo wynika, ze przedszkole bedzie mialo wlasna kuchnie- wiec mieszkancy bloku 76 nie beda mieli nawet wlasnego smietnika, chociaz teoretycznie Bernecka zapewniala, ze nalezy do bloku 76. Ciekawe jak to mozliwe, ze smietnik, ktory stoi na innej dzialce bedzie nalezec do przedszkola, bo rzekomo stoi na jego terenie? Jesli chodzi o miejsca parkingowe to dla tego typu dzialalnosci plan zagospodarowania wymaga jedynie 3miejsc parkingowych a przy tak duzej placowce sami nauczyciele plus logopeda, psycholog i obsluga kuchni/ sprzataczki to ok 20miejsc. Czyzby wolny parking po drugiej stronie tez nagle powstal dla przedszkola, a nie, tak jak to zapewniano dla mieszkancow?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj do znajomych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Działki 251/20 (na której budowane będzie przedszkole) i 251/13 (ta na której znajduje się wiata śmietnikowa oraz miejsca parkingowe) wpisane są do jednej księgi wieczystej. Póki co jako właściciel widnieje w niej Domesta (nie ma wzmianek o sprzedaży).
Znalazłem również informacje o pozwoleniu na budowę w GUNB (nie wiem na ile stan w wyszukiwarce pokrywa się z faktycznym) link:
http://wyszukiwarka.gunb.gov.pl/wniosek/fe0377a6-52ab-43df-97a8-67789ca35105/
Wniosek o pozwolenie na budowę na działce 251/20 złożyła Domesta 28.09.2017 a decyzja została wydana 16.11.2017 r. Co ciekawe w pozwoleniu planowany budynek należy do kategorii XVII (handel, gastronomia, usługi), przedszkola zaś mieszczą się w kategorii IX.
Kwestia czy da się podważyć jeszcze pozwolenie na budowę to raczej temat dla prawnika (wydaje mi się, że tak ale musiałaby zadziałać cała Wspólnota).
Chociaż osobiście nic nie mam do samego przedszkola (do potencjalnego zwiększonego ruchu na drodze osiedlowej już tak!) , to jednak ukrywanie tego przez Domestę uważam za chamskie zagranie. Tak samo jak ustawienie wiaty śmietnikowej na działce nienależącej do wspólnoty.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj do znajomych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam

Dwa lata temu kupiłam mieszkanie na tym Osiedlu, jestem bardzo zadowolona z mieszkanka i lokalizacji. Bardzo ceniłam sobie kontakt ze sprzedawcą, z którym był bardzo dobry kontakt i sprawnie przeprowadził mnie przez cały proces zakupowy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

chciałam tam kupic mieszkanie, skusiła mnie cena i układ mieszkania, jednak minusy wygrały i nie zdecydowałam się
- równo 1 km od bramy wysypiska smieci ( zapachy są mieszkam na Damroki i czuć więc tam tym bardziej czuć)
- odległośc między blokami - masakrycznie blisko siebie - chodniki tak wąskie że nawet ławki nie wstawili bo przepis reguluje szerszy chodnik
- elewcje starszych bloków sa w strasznym stanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

500 zł

odp

tak dokładnie, raz na jakiś czas. W sierpniu, zdarzało się 1-3 razy w tygodniu, ale był to okres jak prawie całe miasto było w zasięgu odoru. Natomiast od września do teraz (grudzien) są to sytuacje raczej sporadyczne (1-2 w miesiącu przez kilka godzin).
Czyli rzadziej niż częściej :)
Absolutnie nie ma się co nastawiać, że nieodczuwalnym będzie niedaleka odległość od wysypiska, prędzej czy później szadółki każdemu dadzą się we znaki, liczę jednak na to że trend z ostatnich kilku miesięcy będzie się utrzymywał i będą to naprawdę sporadyczne sytuacje.
Co znaczy rzadziej niz czesciej? raz na jaki czas?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, śmierdzi - ale nie zawsze, rzadziej niż częściej
tak, są korki - ale nie duże, zresztą gdzie nie ma korkow w godzinach szczytu
tak, zalało - ale jeden blok czy dwa
:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

CZY KUPIĆ MIESZKANIE?

Chcemy z narzeczonym kupić mieszkanie na Leszczynowej.

Czy śmierdzi?
Czy są korki?
Czy zalało podczas ostatniej powodzi?

Dzięki za odpowiedzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuję przeprowadzić się do komórki- tam podobno okien nie ma !! Rewelacja prawda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
tak tez jestem mieszkancem osiedla leszczynowego ,, miejsc postojowycj jest bardzo bardzo mało .. to bedzie koszmar Naprawde deweloper nie pomyslał ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ze samochodów przybywa ,,

No niestety opłaty za mieszkanie na ,naszym osiedlu nie należą do najniższch

bzdury

większość uwag jest nieprawdą. budynki są oddalone od siebie i jest sporo przestrzeni. Pomiędzy budynkami zieleń. Ceny są wg mnie dość niskie. Wysypiskiem czuć naprawdę rzadko (4-6 razy do roku) ale to nawet na Morenie jest wtedy wyczuwalne. Place zabaw są, a i tak przez większość czasu na nich nikogo nie ma. Faktycznie jest problem z miejscami parkingowymi (lepiej wykupić halę lub stanowisko), ale gdzie teraz nie ma takich problemów. Deweloper i kierownictwo rewelacja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1