Widok

Osiedle Nowe Banino / Dąbrowa

Czy ktoś się orientuje czemu mimo oddanych do odbioru pierwszych lokali, zamieszkałe są może ze 2? Jakieś problemy są na tym osiedlu? z prospektów informacyjnych wynikało że kolejne mieszkania miały być gotowe w grudniu 2017 i też jakieś opóźnienie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystkie osiedla w Baninie mają kanalizację? Jeśli nie to może ktoś jest zorientowany jak tam wygląda sprawa z opróżnianiem szamb.. chodzi mi o to czy jest to faktycznie tak bardzo uciążliwe dla mieszkańców, koszt itp. Dzięki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A twoja to nie będzie walić? Tylko tego złego sąsiada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto ci się na taki regulamin zgodzi? No i jak się w piątek zacznie przelewać to czekasz do wtorku. Bardzo dobry plan.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niektóre osiedla mają w regulaminie podane w jakie dni może przyjechać szambiarka. U nas może dwa razy w tygodniu we wtorki i czwartki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z jakim deweloperem jesteście już po rozmowach jeśli można wiedzieć?
Polecam Onnea od ŚN. Super osiedle, fajne domki i co najważniejsze najlepsi sąsiedzi ;) mamy już swoje forum i poznajemy się co raz lepiej pomimo tego, że jeszcze tam nie mieszkamy ;) Deweloper miał przejsciowe problemy, ale aktualnie wychodzi na prostą. Były problemy z gazem, wodą, odbiorami. Teraz jest już lepiej i w końcu możemy wykańczać już nasz dom. Kolejne budowane mają już być oddane w terminie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w innym temacie kiedyś liczyłem, ze tam średnio dziennie 2-3 szambiary będą przyjeżdżać przy tej pojemności (dopiero 1/4 osiedla zbudowali). Co znaczy, ze codziennie będzie po kilkanaście minut walić kupą sąsiada. Plus latem zapach z pola jak nawiozą.

Szambo legalnie moze miec 10m3. Jak jest większe to od najblizszego otworu do budynku musi byc 25m odstepu. A z takim dostępem to sie duŻo pola marnuje. A 10m3 szamba to strasznie malo na rodzinę. Więc zagwarantowane macie rajdy szambiarek...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy w związku z opóźnieniem deweloper wypłacił lub czy jest zobowiązany do wypłacenia kary umownej? Czytam o tym osiedlu, dzwoniłem do biura jako też zainteresowany kupnem i ,,ilość wersji " gdy zacząłem pytać o szczegóły dotyczące osiedla była przerażająca.. ostatecznie jestem po wstępnych rozmowach z innym deweloperem w Baninie, a całej inwestycji ,,Nowe Banino" życzę powodzenia bo takich jak ja- potencjalnych Waszych kupców ja osobiście wiem że jest kilku, i powód rezygnacji zawsze ten sam- powtarzające się mataczenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No a gaz w końcu popłynął ?

wiele osiedli w Baninie ma problem z ppoż. z reszta pierwsze wydzielane tutaj działki pod zabudowę jednorodzinną też... Ale to juz szerszy temat

Co wy chcecie dom za grosze i luksus
:) lepiej trochę dolozyc i kupic normalnego. Z daleka widać ze to jakaś porażka budowlana nawet drogi dojazdowej nie ma ciekawie jal tam straż w razie pożaru odjedzie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

to jest problem wszystkich domków w baninie. na projekcie spoko, wchodzisz, a tam nagle kaloryfery, gniazdka itp. i nie idzie nic ustawić, daleko też do "przykładów" od dewelopera.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam serdecznie wszystkich ciekawych informacji.
Odbiór miał się odbyć we wrześniu 2017. Przesunął się o dwa miesiące. Odbiór był tylko techniczny. Polecam zabrać ze sobą fachowca od odbiorów, ponieważ roi się od niedoróbek. Łącznie z tym, że: mogą być krzywo zbudowane schody, czy brak parapetu, który mają sąsiedzi. (Warto nawet przejść się po sąsiednich mieszkaniach, gwarantuje, że każdy dom jest inny!). Gaz obiecywano do końca grudnia 2017. Jak się okazało wniosek o gaz został złożony dużo później. Po drodze proszę przygotować się na wszystkie niedogodności jak wilgoć wychodząca na ścianach, pęknięte szyby (z winy producenta). A także to co jest najgorsze liczne kłamstwa. Każdy kto jest zmuszony mieszkać oraz każdy kto od remontu się wstrzymuje posiada pełen wachlarz kłamstw i bajek. Większość osób z pierwszego etapu może marzyć o pełnych aktach własności. Deweloper nie dostał pozwolenia na użytkowanie, więc i aktu własności wręczyć nie może. Kanalizacja będzie być może w 2020 roku, póki co jest szambo, jakiej wielkości? Tego nie wie nikt, ponieważ deweloper każdorazowo zmienia zdanie na ten temat.
Osiedle jest bardzo ładne wizualnie z zewnątrz ciężko dopatrzyć się błędów budowlanych. Warto jednak przeanalizować rozkład mebli, a wiadome będzie, że bez przerabiania elektryki, czy przestawiania ścian się raczej nie obędzie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
d*pek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To forum Banino a nie wioska dalej. Nowe Banino to chwyt marketingowy. Załóż swoje forum.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

za płotem nie, obwodnica ma iśc dopiero jak jest ten zakręt w kształcie "S" na drodze do miszewa, to jest jeszcze z 500-800m.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Będzie dobrze dopóki tam tuż za płotem obwodnicy nie zbudują :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

już idzie wiosna i robi się ciepło, będzie dobrze

Szkoda tylko że w nich zamieszkać nie mogą..

wykańcza znacznie więcej, wieczorami widać jak światła się palą
do góry