Widok

Osiedle Onnea

Witam przyszłych mieszkańców osiedla Onnea. :-)
Mamy nadzieję że zima bedzie łagodna i 7niebo szybko rozpocznie budowę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
umowa ok, nie wprowadzalismy zadnych zmian. Wszystko czytelne i wszystko tak jak mowiono na spotkaniach.
Co do opcji dodatkowych to bralismy tego troche i juz po wprowadzeniu tego na projekt zaplacilismy ( ogrzewanie podlogowe, rozprowadzanie ciepla na gore, gniazdo 3 fazowe, pakiet na poddasze itp). Wszystkie te zmiane trzeba szczegolowo zaznaczyc na projekcie. Ale jak sie jest zdecydowanym to tez nie ma problemu.
Coc jeszcze??? :-)
Prosze dac znac czy u Was tez wszystko ok.
Teraz jedynie papierologia do kredytu...
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sąsiedzi,
proszę o informację czy negocjowaliście ceny dodatków?
Co udało Wam się wynegocjować?
pozdrawiam

Witam, my nie negocjowalismy. A Wy? Ile uciułaliscie?

Jesteśmy jeszcze przed rozmową.

Jeśli ktoś z Was, przyszli sąsiedzi, bedziecie w styczniu na budowie, proszę o relacje.
Pozdrawiam!

Ja może będę miał jakieś zdjecia w najbliższym czasie, jak mi ktoś pstryknie i podeśle, to wrzuce tutaj. Ja niestety będę dopiero w marcu. My juz po podpisaniu umowy deweloperskiej. Wszystko było w jak najlepszym porzadku, tak jak miało być. Co do dodatków to jeszcze nie wybraliśmy, ale zastanawiamy sie nad ogrzewaniem podlogowym na dole i rozporowadzeniem ciepła z kominka. A co do ceny to nie udało mi sie nic ugrać. Moze na dodatkach sie uda ;D

My wzięliśmy właśnie rozprowadzenie ciepła z kominka, ogrzewanie podłogowe na dole plus łazienka na górze i pakiet wyłazowy. Cena jak w cenniku. Czekamy na jakieś zdjęcia w takim razie. Ps.pracę pewnie stoją bo na Pomorzu zima nastała. Pozdrawiamy

No właśnie słyszałem, że niezła zawirucha. Prace napewno stoją. Jestem ciekaw czy 3 szereg wyszedł już z ziemi. A jeśli można wiedzieć ile za podłogowe doł + łazienka u góry? Dla mnie ten cennik troche nie jasny jeśli chodzi o ogrzewanie podłogowe.

6800zl.
Już mówię dlaczego.
Wiatrołap,wc, aneks kuchenny i łazienka są w zestawie za 1500zl, a salon ( w rubryce junior ,bo tak nazywają nasze domy) za 5300zl.

A no to tak podejrzewałem, ale miałem cichą nadzieje, że może w tym salonie za 5300zł jest zawarty cały dół. Troche dużo za ten salon.

To prawda, dużo. A jak chce się jeszcze rozprowadzenie ciepła z kominka, żeby spełnić marzenie o kominku w salonie ( a sama jego cena i osprzęt są drogie) to cena dodatków robi się bardzo wysoka.

Święta prawda. A co do zdjęć, to najnowsze z 1.01.17r są na stronie http://onnea.info/viewtopic.php?f=2&t=4 . Chyba za dużo się nie zmieniło od ostatniej fotorelacji.

Dzięki za info, dawno tam nie zaglądałam.

Nic dziwnego jak nic się tam nie dzieje. Admin nie dba o te forum i napisane posty wychodza z dużym opóźnieniem.

https://zapodaj.net/2df9d2cfe5c83.jpg.html

https://zapodaj.net/c0db3d649e58a.jpg.html

Drodzy Sąsiedzi,
powyżej dwie fotki z naszej budowy. Szereg "1" ma wylane fundamenty a "2" już ma ściany. Budowa ruszyła pełną parą. Pogoda na to pozwala:) Byliśmy u dewelopera i jest duża szansa na wcześniejszy odbiór domów nawet o 2 miesiące (dla zainteresowanych).

Dzięki za fotorelację :) moja niestety nie wypaliła, ale nadrobię w marcu :D Szereg drugi wyprzedził pierwszy...jakoś dziwnie to budują :P a jak z trzecim i kolejnymi?

niestety nie zwróciłam uwagi, bo byliśmy odwiedzić budowę "nielegalnie" i tylko udało mi się zauważyć moje przyszłe M:)

Mysle ze buduja w miare postepu z kredytami przyszlych mieszkanców i dlatego tak postepuja.

No to widac ze mieszkancy drugiego szeregu albo szybko dostali kredyt albo placa gotowka ;P ciekawe w jakim tempie powstanie reszta budynkow. Z tego co widzialem na stonie 7nieba to szereg 6 i 7 juz wyprzedane. Zostal jeden dom bodajże w 3-cim szeregu. Ciekawe kiedy zaczna sprzedawac 2 etap :)

Też jestem w szoku ile posprzedawali. Pamiętam że podczas moich rozmów proponowali 1-3 szereg.
do góry