Widok

Osiedle Onnea

Witam przyszłych mieszkańców osiedla Onnea. :-)
Mamy nadzieję że zima bedzie łagodna i 7niebo szybko rozpocznie budowę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beda tynki kladzione mechanicznie a nie plyty karton-gips. Juuuupiiiii! :-) (tylko trzeba bedzie dobrze dosuszyc)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to dobra nowina :) tynk gipsowy czy moze cementowo-wapienny? A wiadomo skąd ta zmiana i czy to pewne na 100%? Dobrze dogrzać i dosuszyć to trzeba będze napewno co by nam grzyb na ścianach nie powylaził :D

Otrzymaliśmy mail z zapytaniem czy nieodpłatnie chcemy zmienić standard wykończenia ścian wewnętrznych z płyt k.g.na tynki kladzione mechanicznie i się oczywiście zdzodzilismy, bo najbardziej mozolna robota odejdzie. ( w domu chcemy jak najwięcej zrobić sami)

Ale jaki rodzaj tynku to jeszcze nie wiem.

A to może tylko wybrańcy mają zmienioną metode ;P ja maila nie dostalem, może jeszcze przyjdzie, ale jak bede na spotkaniu to podpytam. A co do rodzaju tynku to jeśli będzie gipsowy to super, ale jak będzie cementowo-wapienny to niestety ściany będą jeszcze do poprawienia cekolem. Chyba że ktoś będzie chciał lekko chropowate ściany :D

Dziwna sprawa z tym mailem na temat wykończenia ścian. Myślałam że wszyscy dostali.

Szereg 4 dostaje ściany drodzy sąsiedzi. Czyli 1 i 3 fundament gotowy, 2 parter gotowy no i 4 jet w trakcie budowy parteru. Droga...baaardzo nieciekawa, no ale wiadomo, roztopy , ciężko sprzęt. Pozdrawiam

No to fajnie, że się dzieje, gorzej z tym, że szereg 1 i 3 są z tyłu :( mam nadzieje, że jak będę w marcu to ujrze ściany mego domu albo chociaż ich zalążek :D co do maila odnośnie zmiany standardu wykończenia ściany to również go dostałem i oczywiście się zgodziłem. W mailu była zawarta informacja, że będzie to jednak tynk cementowo-wapienny. Jest on mocniejszy i z tego co czytalem to jest możliwość wykończenia go na gładko od razu. Ciekawe jak to wykończą u nas.

Mam nadzieję że będzie na gładko,a nie grudki na ścianie. Myślę sąsiad że zobaczysz ściany u siebie bo szybko im robota idzie. Ta 4 już praktycznie kończą. Więc wtedy tylko pytanie za co zabiorą się dalej...1 czy 3. Warunki atmosferyczne mają dobre. Już po roztopach i temperatura dodania cały czas.

No to mam nadzieję, że zabiorą się za 3, bo już wszystkie domy są sprzedane w tym szeregu a w 1 jest jeszcze jeden zarezerwowany a nie sprzedany. Tak apropo to kolejne szeregi w sprzedaży 8 i 9. Nasze osiedle naprawdę szybko się sprzedaję i rozrasta a nas tu na forum jakoś nie przybywa :)

Widać mało ciekawskich :-D

Hallo, wie ktoś może co się z naszą Onneą dzieje? Jak się prace mają?

Byłem kilka dni temu. Niestety tą naszą drogą dojazdową dalej jak do pierwszego szeregu dojechać się nie da, bo jest straszne błoto. I z tego miejsca słabo widać 3 i 4 szereg. Praktycznie w ogóle nie widać. Musiałem podjechać od innej strony, żeby zobaczyć co sie dzieje na 3 i 4 szeregu. Wszystkie 4 szeregi są już prawie na tym samym etapie, bo stawiali ściany w 1 i 3 i już nie wiele im zostało. Na dniach pewnie zabiorą się za stawianie poddasza. Fotek nie robiłem, ale będę jeszcze na budowie w nastepnym tygodniu to coś pstrykne i wstawie.

Witam, przyglądam się temu osiedlu bo także poszukuję nowego miejsca dla mojej rodziny. Na wizualizacji w prawej dolnej części pomiędzy ulicą a pierwszymi zabudowaniami jest duża część niezagospodarowana Tak jakby brakująca część osiedla, czy ktoś z Państwa wie co to jest/będzie?

Jeśli chodzi o róg Lipowej to jest tam gospodarstwo. Osiedle będzie budowane tak jakby po dwóch jego bokach.

image

Kilka fotek z wczoraj

image
image
image
image

Na tym zdjęciu widać te gospodarstwo po lewej stronie:

image
Tak ruszyła. Byłem tydzień temu i stoją budynki 1 i 2 l poziom. Pozdrawiam.

fotki niestety nie działają :(
do góry