Widok

Osiedle Onnea

Witam przyszłych mieszkańców osiedla Onnea. :-)
Mamy nadzieję że zima bedzie łagodna i 7niebo szybko rozpocznie budowę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My również mamy skrajny, z działką powyżej 500 metrów. Nowe zdjęcia z budowy dodaliśmy na forum naszego osiedla:
http://onnea.info/viewtopic.php?f=2&t=4&p=21#p21

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. My również wybraliśmy dom rogowy, ma 437m2 działki. W sumie nie braliśmy pod uwagę środkowego. Dla nas są same plusy ( wszystko jak napisał sąsiad powyżej), minusów dla nas nie ma. Chociaż wiadomo kwestia pieniędzy jest znaczącą.

Witam. Na planach zagospodarowania przestrzennego drog Lipowa istnieje juz jako ul. Ks. Stanislawa Staszica i jest to droga gminna. Ulica Staszica zostala wytyczona po dzialce nr 8 bedacej wlasnoscia gminy Zukowo, z przeznaczeniem pod tereny drog dojazdowych :) pozdrawiam

Witam. Ja się zdecydowałem na skrajny dom ze względu na to że ma większy ogród. Całkowita powierzchnia mojej dzialki to 426m2. Sam dom będzje zajmował ok 94m2. Ogrodu do dyspozycji z tyłu bedzie ok 160m2, z boku ok 60m2 a reszta działki to przód domu. Zdecydowałem się na skrajny też z tego wzgledu, że do ogrodu można się dostac nie tylko przez dom, ale rownieź bezpośrednio od ulicy. Domy środkowe maja ok 100m2 ogrodu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam! Proszę mi powiedzieć, ile m2 mają Wasze działki? Wiem, że nie są identyczne.
Czy warto kupować te szeregi z większą działką, skrajne? Zastanawiamy się z żoną i szukamy plusów/minusów. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie! Pozdrawiam, Artur

Zapraszamy przyszłych sąsiadów oraz mieszkańców na nasze forum.
http://onnea.info

http://www.siodme-niebo.pl/oferta

8C i cała 9 w sprzedaży
Pozdrawiam

Drodzy forumowicze, czy macie wiedzę co do dalszych etapów inwestycji (etap 2 i etap 3), czy szeregi są już w sprzedaży? Pozdrawiam!

Z oknami to wiadomo, tylko chodzilo mi o to ze w 4 robia pietro i zaczeli od obranowania okien. I duzo materialu mieli tam przygotowane wiec ta 4 beda robic. A z tamtymi jeszcze nic nie robia. Nie wiem dlaczego taka kolejnosc

Do okien to jeszcze trochę, będą dopiero w stanie surowym zamkniętym. A nie było widać czy zaczęli już budowę kolejnych szeregów 6 i 7? Może to ich spowolniło przy pierwszych 4. Teraz pewnie za dużo nie zrobią, bo za chwile przerwa świąteczna. Miejmy nadzieję, że po świętach się już rozkręcą na dobre i nie będziemy nadążać za budową :D

Byłam dziś i się zawiodłam troche. Nic się nie zmieniło. 4 szeregi sa na tym samym etapie, czyli zakończone partery. Jedyne co sie w sumie zmieniło to to ze w szeregu nr 4 rozpoczeto kolejny etap ( piętro)... jakies 50 sztuk w kolo okien polozone (oczywiscie okien nie ma :-) ) Nawet nie robiłam zdjec

No wlaśnie, miejmy nadzieję, że jak wszystko dobrze wyschnie to grzyb się u nas na ścianach nie pojawi :) a czy może był ktoś ostatnio na budowie? Jakieś foteczki?

Mamy dosłownie taki sam plan! :-) Nie chcemy się spieszyć, wszystko z głową, żeby potem nie walczyć z grzybem. W sumie to wewnątrz najbardziej będziemy potrzebować fachowca od kafli.

No my też będziemy robić większość sami. Z tym, że nam aż tak nie będzie się spieszyło z przeprowadzka, także na spokojnie sobie wykończymy. Najpierw chce pozwolic pożądnie wyschnąć tynkom a później zabrać się za robote. A tak apropo to widziałem ściany wykończone tymi tynkami w juniorach i nie ma tragedii, ale ja jednak zdecyduje sie na ich podrównanie jeszcze gipsem.

Dzięki za informację. Nie zauważyliśmy tego :-O Ale i tak chcemy jak najwięcej robić sami, żeby było taniej.

Deweloper nie proponuje tego na spotkaniach. Maja ofertę na stronie http://www.siodme-niebo.pl/wykonczenie-pod-klucz , ale bez szczegółów. A co do domu projektowego to są z niego zdjęcia w podanym linku.
My nawet nie słyszeliśmy o wykończeniu proponowanym przez developera. Dostaliśmy papier ze standardem wykończenia i tyle. Ewentualnie można było skorzystać z prac dodatkowych, tj.wyłaz na dach, dodatkowe gniazda itp.
Ja sie na ten temat nie wypowiem, bo nie bralem wykonczenia od 7nieba. O domie projektowym tez pierwsze slysze i jestem bardzo ciekaw co to jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szczerze mówiąc nie rozumiem. Dom projektowy??? Pierwsze słyszę. Możesz przybliżyć temat?
Witam.
Ja z innym pytaniem...
Czy ktos z Was korzysta z wykonczenia polecanego przez 7Niebo?
Dom Projektowy i ich pakiety.. ?
do góry